Dün dağınıklı topladım
çamaşır katladım
Buzdolabı günümmüş unutmuşum neyse dolabı temizledim
kaşar peyniri rendeleyip dondurucuya attım
biberleri kızarttım
bugün patlıcanları közliyeceğim.
kuru pilav yapıcam

kahvaltılık peynir zeytin yumurta sucuk var
domates-salata yetiyor.

bu hafta menü oluşturup eşime sebze alışverişi listesini göndericem.

Benim de ilk işim burayı açmak, okumak
Sonrasında da günlük rutinimi kafamda oluşturmak

Akşam iftara davetliyiz
Eve gidince siyahları makinaya atacağım
Dönüşte de kurutmaya atarım
Ramazan güzel ama her akşam çorbası yemeği pilav ya da makarna yapmaktan yoruldum

Bugün
yemek yapıcam
bulaşık mak boşaltılıcak.
kızım yıkanıcak

yarın davete gidilecek
öncesinde yatağımın altını sopa ve bezle silicem
bazadan soğudum

Baza altı başka nasıl silinir bilmiyorum...

Sagol sen tarif edince cesaret geldi inan ki :) Yaparim ya, ne olacak gercekten. Yazini görünce yikamayi da düşünmüştüm, birini sanirim 2 yil kullandi, bu sene yeni kabarik yastiga gecti.
Yaparsın canım kolay gelsin şimdiden.
Yıkamak istersen de buraya yazayım ; ince yastık kılıfı varsa çok kullanmadığın ve iyi olmayan kirli yünü onun içine doldur.Ağzını sıkıca bağla makinaya at 30 derecede yumuşatıcı koymadan sadece toz deterjanla iki kere durulama iki kere sıkma yaptırarak yıka.Balkona çarşafın üstüne dök yıkanmış yünü , gelip gidip elinle karıştır 2 gün kurur zaten.Akşamları yünün üstüne bi çarşaf daha ört ki rüzgar çıkarsa dağılmasın.2-3 güne kuruyo zaten sonra elinle güzelce kabart yün kılıfının (bizim oaralarda mitil denir)içine doldur ağzını dik.
Al sana tertemiz yastık :)

Ben dün ne yaptım ;
Eve girer girmez odaları toplayıp makinayı çalıştırdım kısa programda.
Arka balkonu domestosla yıkadım , demirlerini ve iplerini sildim.
Çamaşırı serdim.
Bütün evi süpürdüm , sildim , toz aldım.
Yemek yaptım.
Çocukları yıkadım.
Saat 10 gibi çamaşırlar kurumuştu.
Topladım,katladım,ütüleri yaptım yerleştirdim.
Bulaşık makinasını çalıştırdım.
Saat 11 de yattım.

Dün gece 12.30da sular kesilmiş sanırım 2 gün sürecek . Haberliydim Allahtan bütün kovaları doldurmuştum.
Şimdiden içimi fenalıklar basıyo.
Napıcam ben susuz iki gün.
Eşim diyo ki ; bahaneyle iki gün dinlenirsin.
Hiç zannetmiyorum dinlenebileceğimi.

Başka yapabileceğin yöntem yok sanırım canım.
Benim yatağım yere yapışık taşındığımızdan beri altı silinmedi.
Yerinden kımıldamıyor çünkü.
Odaya her girişimde gözümü çarpıyo ama artık alıştım bakmamaya çalışıyorum.

Bende kışdan beri silmedim
4-5 ayda o pamucuklar nasıl birikmiş.
dün damacana su pompasını yıkadım kolaymış söküp takması
bugün 1 dolap düzenlenicek
yarın baza altı
her güne 1 detaylı iş yapıcam :)

Ben de dün akşam banyoyu ve klozeti detaylıca temizledim, bornozları, havluları yıkadım.Haftasonu da evi süpürüp silmeyi düşünüyorum. Bu akşam sadece yemek hazırlayacağım, bir de dizim var

benim bazanın altına vileda giriyor, çok yüksek değil ama
viledayı baza altına sokunca, çok kirleniyor
ben de vileda havlusunun ucuna, eski atlet, tşört gibi şeyler takıp, silip çöpe atıyorum. başkasına verilemeyecek durumda olan giysileri bu şekilde değerlendiriyorum. bundan sonra da viledanın kendi beziyle bir üstünden geçiyorum.
baza altını hafta bir silerim, çok vakit almıyor, inanılmaz hav birikiyor.

hafta sonu iki gömlek ve iki tşört almıştık eşime; dün akşam onların yerine bir gömlek, 3 tşört verileceklere ayırdım
kendime ait eskiyen 2 iç çamaşır attım
oğlanın okul çantası
2 ruj
1 baharlık ayakkabı (kırmızı) elden çıkarıldı. evde kırmızı ve sarı yazlık ayakkabı var, bu yaz onları da uygun kıyafetlerle kombiledikten sonra atmayı düşünüyorum. bundan sonra da bu tür renklerde ayakkabı almayacağım, zaten uzun zamandır elimdeydi ancak sık giyilmediğinden eskimiyordu.

günaydınlar herkese. benim bazam yok bazasız karyola 2-3 ayda bir eşim yatağı kaldırır altını süpürür silerim ama benim yatağım hem çok geniş hem deri deri yanları ama o kadar kolay bir kullanımı var ki kendi başıma bile yatağımın altını süpürdüğüm oluyor. bazalı yatak bilerek almadım hiç bi zaman da almam annemden biliyorum ne varsa oraya dolduruyor her yaz açıp temizliğini yapıyor hiç benlik değil. az öz olsun yeter. çeyizlik eşyalarımı anneme tekrar götürdüm evde bi tane çeyizlik bi şey yok. o da kardeşimin çeyizine koyacak.kullanmıyorum ki evde niye dursun hatıralara saygım var ama güzel anılar biriktirdiğimizde eşyaların bir önemi kalmıyor benim için..herkesin fikrine de saygı duyuyorum herkesin yaşam şartları da aynı değil.
bugün bende sadece yemek yapıcam ve aynı zamanda tırnak bakımını halledicem dizimi izlerken böylece 20 tl de cepte kalacak. bu da bi minimal yaşamak sanırım:)
benim çamaşır günüm yok mesela şu gün yıkanacak diye sizlere göre olmalı mı? belli günler ben canım istedikçe atıyorum ve hiç birikmiyor böylece. belki 2 kişiyiz ondan ama. ne bilim tek düzensiz olduğum konu bu sanırım.
herkese hayırlı cumalar bu arad. son gün yaşasın zıp zıp

2 yıl sonra bende yatak odasını değiştiricem
bazasız yatak
4 kapaklı dolap ayaklı
yatak yan taraflara raf yada küçük komodinler oh mis
makyajımı lavabo aynasında yapıyorum zaten
eşim tv istiyor belki alt kısmına raf yapılır oldu bitti

Şimdiki odam da puf
5li çekmece
aynalı dolap
5 kapılı dolap
komodinler
kocaman kalın bazalı yatak var

Benim çamaşırlığım hiç boş kalmıyor.
dün çamaşır yıkadım bugün kurumasını bekleyeceğim.
yarın yine atarım çamaşır
mesela yazın 1 günde kuruyor.
o zaman fazla birikmiyor.
yani gün aşırı makine çalışır bende.
gün belirlemezsem giyecek kıyafet kalmaz :)

Hayırlı cumalar.

Benim girmiyor.
vileda sopasına bez sarıp siliyorum
o da ne kadar temizlerse
neyse olduğu kadar :)

benim gardop ayrı bi odada giyinme odası yaptım orayı sadece gardop ütü masam ve çamaşırlığım var
yatak odamda yatak komidinler ve şifonyer var gayet geniş ferah duruyor
puf almak istiyorum ama odada tek bi eşyaya tahammülüm yok ama saçımı tararken falan ya dizlerimin üstüne oturup tarıyorum ya da mutfaktan sandalye getiriyorum alınmalı mı sence?
kurutma makinası bebiş olunca almaya niyetim var çünkü o oda boşaltmam lazım o zaman da çamaşır işinden kurtulacam sanırım:)

Şuan ki aklım olsa
Şeffaf sandalye veya tabure tarzı birşey alırdım :)

ben hiç yatak odasında saç taramadım, sürekli banyoda tarar kuruturum, odaya saç kılı düşebilir, tarar ve fön çekerken..
hoş benim öyle dertlerim de yok, saçlarım kısacık.
ama kızımın saçlarını her odada tarayıp, toka takarım, belli bir yerim yok onun için

ben de atma ve almama takıntı olmaya başladı, hastalık haline geldi :)
öğle arası tahtakale- japon pazarı tarzı olan yerlere gittim, yani insanların eline koluna yapışıp bırakın almayın diye bağırasım geldi.
bir de kalabalık biblo ve süs eşyaları ile dolu evlerde afakanlar basıyor ve insanların yaşam tarzına karışıyorum. o öyle beğeniyor deyip kabul etmek yerine, ya sen bu camın önünü nasıl siliyorsun, tüm pencere önlerin biblo dolu, ya bunların temizliği zor olmuyor mu, tozlanıyor, yıkaman gerekir vs . halbuki karşı tarafın bir şikayeti yok. bana göre artık sadece gıda- deterjan alış verişi yapılmalı gibi geliyor. ama yanlış bir düşünce herkes aynı olmak zorunda değil.
insanların evinde kullanmadıkları kıyafetlere kıyamayıp, birilerine verememelerine şaşırıyorum. ben uç örnek olabilirim ama onlarınki de normal değil.

almamaya ciddi olarak 6 yıl çocuğun doğumundan sonra başladım, alımlarımı epey azalttım. ama 9 yıl önce çalıştığımiş yerine, evde ne var ne yok (iş yerine getirir bir köşeye koyar, ihtiyaç sahipleri alsın diye bırakırdım. bizim iş yeri sosyal yardımlar dağıtıyor, yardım kriterlerine uygun olmayanlara, bak köşede kıyafetler vs var, alabilirsin derdik, ben mutfak eşyası vs de bırakırdım). 9-10 yıl önce arkadaşım bana dedi ki sertsessiz senin ev yakında filmlerdeki japon evlerine dönecek. bir tahta evin içinde bir kilim onun üstünde oturacaksın demişti. şimdilerde minimalist olarak japon evlerini örnek gösteriyorlar. (bu arada benim ev çok sade de değil, bir şekilde evin içine eşyalar giriyor)

Baza altlarım dolu misal, azaltmaya çalışıyorum, sadece çocuk oyuncaklarının fazlalıkları kalsın istiyorum ama dolu. zamanla azalır inşaallah

banyodaki aynada boyum yetmiyor saç uçlarımı göremiyorum puf sanki oturarak daha rahatıma geliyor niyeyse alma mı diyorsun yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…