Minimal bir yaşam için neler yapıyorum diye düşünüyorum. minimal bi insan mıyım? evim eşyalarım, hayatım...
aslında genel olarak baktığımda neye ihtiyacım varsa onu alıyorum'' gibi.
bi yandan bakıyorum , ev işi ,çamaşır derken ev işleri bi hayli fazla...
düzenlemem gereken vestiyerdeki dolaplar var, kırtasiye malzemeleri, kitaplıklar, oğlumun odasındaki kitap defter dolabı vs.
benim şifonyer, bazanın altı, giysi dolabı vs...
minimalsem bu kadar iş nasıl birikiyoryok minimal değilsem neyim?
Gider gitmez ödevlere bakmıyorsan sorun yok bence. Sonuçta o da bir sorumluluk birinin şu aşamada kontrol etmesi gerekiyorGünaydın,
Size sorularım var.
Sabah kvalidem-kpeder erkenden bize kalkıp gelmesinler yorulmasınlar diye kızımı akşamdan onlara bırakıyoruz. Akşam da kızımızı görmeye gidiyoruz. Gidince ödevlerini kontrol ediyorum, yanlış yaptıklarını düzelttirmek doğrusunu göstermek istiyorum.
Eş kişisi "çocuğu görmeye geliyoruz, derslere bakıyorsun hemen, çocuğu kendinden soğutacaksın, sen kaybedersin." gibi cümleler.
Ya ben ne yapayım, anlamadım. Kontrol etsem bi dert, etmesem başka bi dert.
Ben mi yanlış yapıyorum
bence de hem çocuğu hem ödevini kontrol etmen doğrusu ama ben çocuğunu akşamdan bırakmak zorunda olmana üzüldüm, keşke sabah siz çıkarken bırakabilme durumunuz olsaydı.kvalidem-kpeder erkenden bize kalkıp gelmesinler yorulmasınlar diye kızımı akşamdan onlara bırakıyoruz. Akşam da kızımızı görmeye gidiyoruz. Gidince ödevlerini kontrol ediyorum, yanlış yaptıklarını düzelttirmek doğrusunu göstermek istiyorum.
Eş kişisi "çocuğu görmeye geliyoruz, derslere bakıyorsun hemen, çocuğu kendinden soğutacaksın, sen kaybedersin." gibi cümleler.
Ben mi yanlış yapıyorum
Bilemedim buradaki tavrın önemliGünaydın,
Size sorularım var.
Sabah kvalidem-kpeder erkenden bize kalkıp gelmesinler yorulmasınlar diye kızımı akşamdan onlara bırakıyoruz. Akşam da kızımızı görmeye gidiyoruz. Gidince ödevlerini kontrol ediyorum, yanlış yaptıklarını düzelttirmek doğrusunu göstermek istiyorum.
Ben mi yanlış yapıyorum
Bu sefer de çocuk erken uyandığı için (06:00-06:15 civarı) günü okulda uyuklayarak geçirebilir.bence de hem çocuğu hem ödevini kontrol etmen doğrusu ama ben çocuğunu akşamdan bırakmak zorunda olmana üzüldüm, keşke sabah siz çıkarken bırakabilme durumunuz olsaydı.
Gider gitmez bakmıyorum, ama bakıyorum yani. Bunu niye böyle yaptın diye sorgulamıyorum. şunlar şunlar yanlış olmuş hadi tekrar bakalım gel ben sana göstereyim doğrusunu diyorum. kabul etmeyip kaçıyor.Bilemedim buradaki tavrın önemli
Direk gidip ödevlere bakıyorsan gergin bir tavrın varsa babası belki birseyler hissetmiş olabilir söyleme tarzı yanlış tabiki
Ama sohbet edip ödevlerin nasıl zorlandığın yer varmi gibi sorup bakıyorsan, ilkokul çağında kontrol edilmeli diye düşünüyorum.
Arada ödevlerine babası da yardımcı olsun.
bunu öğretmeni ile görüştünüz mü? bizim öğretmenimiz kesinlikle karışmamamız gerektiğini kendisi doğru/yanlışı anlatacağını söylüyor, biz anneyiz o öğretmen. bizi değil öğretmenin söylediğini doğru kabul ediyorlar.Gider gitmez bakmıyorum, ama bakıyorum yani. Bunu niye böyle yaptın diye sorgulamıyorum. şunlar şunlar yanlış olmuş hadi tekrar bakalım gel ben sana göstereyim doğrusunu diyorum. kabul etmeyip kaçıyor.
Gider gitmez bakmıyorum, ama bakıyorum yani. Bunu niye böyle yaptın diye sorgulamıyorum. şunlar şunlar yanlış olmuş hadi tekrar bakalım gel ben sana göstereyim doğrusunu diyorum. kabul etmeyip kaçıyor.
Birkaç yer gördüm, bana "öğretmenin öyle yaptığını" söyledi. Acaba öğretmen anlatırken yanlış mı dinledi, öğretmen mi yanlış yaptı anlayamadığım için öğretmek istedim. Ama öğretmene bu konuyu ayrıca söylerim.bunu öğretmeni ile görüştünüz mü? bizim öğretmenimiz kesinlikle karışmamamız gerektiğini kendisi doğru/yanlışı anlatacağını söylüyor, biz anneyiz o öğretmen. bizi değil öğretmenin söylediğini doğru kabul ediyorlar.
İhtiyacım olan cümlelerEki Görüntüle 3139907
İş yaparken o ise değil yapmadığımız islere odaklaniyoruz
Sonra dün ne yediğimizi bile unutuyoruz
An da kalmak yapılacak en güzel şey
Yemek yaparken sebzelerin kokusunu hissetmek
Sonra çıkan bulaşıkları yıkamak
Bunları keyifle yapmak zor değil
Asıl zor olan zorunda hissetmek.
Acele yapsanizda ne kadar süre size kalacak
Ve o süreyle ne yapacaksınız ?
Mutlu hissedecekmisiniz ?
Yemeğimi keyifle yapmayı seviyorum
Sonrasında kahvemi yapıyorum
Hayatım istersem rahat geçiyor istersem zor geçiyor bu benim kendimi nasıl hissettigimle alakalı
Hayatınız size bağlı
Öncelikleriniz size bağlı
Aynı durumdayımİhtiyacım olan cümleler
Bu aralar sürekli koşturmaca içindeyim her şey yarım yamalak. Sadece bebeğim uyurken bir şeyler yapabiliyorum ve yapacak o kadar çok şey var ki.. gerginim son bir kaç gündür, zor olacağını biliyordum ama bu kadar bunalmış hissetmemek için kendime çok telkinde bulundum. Ama pek işe yaramadı sanırım
Mikancimİhtiyacım olan cümleler
Bu aralar sürekli koşturmaca içindeyim her şey yarım yamalak. Sadece bebeğim uyurken bir şeyler yapabiliyorum ve yapacak o kadar çok şey var ki.. gerginim son bir kaç gündür, zor olacağını biliyordum ama bu kadar bunalmış hissetmemek için kendime çok telkinde bulundum. Ama pek işe yaramadı sanırım
Tamamen aynı durumdayım kafam bi dünya hatta şu an acayip başım ağrıyorAynı durumdayımKafam çok dağınık, çok yoruluyorum, bebeğimin keyfini çıkarmak istiyorum ama sanki hiç bişeye zaman kalmıyomuş gibi sürekli koşturuyomuş gibi hissediyorum
Ne güzel anlatmışsınMikancim
Zor dönemler hep olacak hayatımızda
Bunaldigimda bir yöntemim var onu yapıyorum
Adını sıfırlanmak koydum
Çok bunalinca git mia bir sıfırlan gel diyorum
Çayını kahveni al mum yak sessiz bir zaman olsun
Tüm aklındaki düşünceleri sil tamamen
Şuan hiç işin yok beyaz bir yerdesin herseye yeniden başlıyorsun diye düşünüyorum
Peki yeniden başlarken önce ne yapardın
Sonra söyle düşünüyorum Seni ilk ne rahatsız ediyor
Sonraki işlerin acelesi yok Sonra onları daha motive şekilde yapacagim
Daha keyifle yapacagim
Biraz duralım
Şuan mutlu değilsen bu durumu sürdürme
Yaptığın işi tam yapamayacaksan keyif almayacaksan hiç başlama
Diyorum
Ev ne durumda olursa olsun
Önceliklerime odaklaniyorum ve bunu gerçekten isteyerek yapıyorum
2 görev planlıyorum mesela
Şuan benimde dağınık dolaplarim var
Ama yapmak istemiyorum
Gunluk planlarım değişti ve alışma surecindeyim
Bu süreci rahat geçirmek en doğal hakkım
Motive olduğum da hakkıyla yapacagim keyifle
Sifirlan gel mikanNe güzel anlatmışsınterapi etkisi var yazdıklarında. Benim de bi sıfırlanmam lazım arada. Şu an üst üste geldi bazı şeyler. 3 çocuğa daha doğrusu 3 küçük çocuğa yetememe hissi kötü etkiliyor. Oğlanlar hasta kız durmuyor. Ev işlerini falan yok sayabilirim ama mecburi yapılacak şeyler var yemek çamaşır gibi, ilaç saatleri banyo gibi. Ben bi sıfırlanıp geleyim en iyisi
HoşbuldumOoo baya tadilat işleri yapılmış sadelesme yapılmış eline sağlık
Hosgeldin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?