Konu çok faydalı, güzel ama sohbet topiğine dönüşmesi üzücü. Konuya katkı sağlayacak mesajları aramak bulmak imkansız gibi artık.

Scss94 evet çok tatlısınız ama yeni minimalist olma yolunda olan biri olarak heyecanlıyım konuyla ilgili deneyimleri okumak istiyorum

Konu çok faydalı, güzel ama sohbet topiğine dönüşmesi üzücü. Konuya katkı sağlayacak mesajları aramak bulmak imkansız gibi artık.
Merhaba
Evet konumuz çok faydalı ve çok güzel dostluklara ev sahipliği yapıyor.
Sizi de anlıyorum başlarda bende başka bir konuya yazıyordum ama o konu çok ilerlemedi konu sahibi yazmamaya başlayınca kendi konumu açtım.
Umarım sizde konu açarsanız destek vereceğimi bilmenizi isterim.
Başlarda iceriklerimiz doluydu 3 yıl kadar arkadaşlarımla konuşup bilgi alışverişi yapıp belli bir seviyeye ulaştık sonra bizim için ilk aşama bitmis oldu zaten aynı konuları tekrar etseydik tek noktaya takılı kalsaydık ilerleyememis olurduk.
Sonraki aşama insan ilişkileri , bütçe, sağlıklı beslenme ,pratik bilgiler yemek tarifleri,ajanda tutmak planlama yapmak ,hayatımızın önemli olayları herseyi konuşmak ve bunu sohbet ederken yapmak iyi geliyor. Yılların bir bağı da söz konusu
Aslında önemli kısım sürdürülebilir noktaya geldik
Kitap Okuma ve bazı challenge yapmaya devam ediyoruz.
Sormak istediğiniz birsey varsa sorabilirsiniz
Minimalizme nereden başlamak istiyorsunuz herhangi bir planlama yaptınız mı ?

Selam kızlar Bugün doğum günü partisine katıldım. Eve geldik yorulmuşum dinlenip markete gideceğim listede yapmadım ama acil alınacak birkaç şey var akşam yemeğine kv gideceğiz.
Haftaya güzel bir planlama yapacağım pazar evde oluruz büyük ihtimal

Scss94 evet çok tatlısınız ama yeni minimalist olma yolunda olan biri olarak heyecanlıyım konuyla ilgili deneyimleri okumak istiyorum
Bu topiği acali yıllar oldu ilk süreçte benim için çok faydayliydi şimdi de öyle fikir alışverişi yapıp her şeyimizi konuşuyoruz hepimiz minimallik yolunda epey ilerledik. Kıyafetleri mevsim geçişlerinde kontrol edip eleme yapıyorum. Mutfağımda artık eskiyen yıpranan şeyleri eleme yapıyorum o kadar az eşyam var. Evim de de çok az eşyam var şuan da kullanılmayan gereksiz bekleyen hiç bişey yok hatta eksiklerim var
Sizin kendiniz de sorun olarak gördüğünüz öncelikli şeyler neler nereden başlamayı planlıyorsunuz.

Bizde haftalık alışveriş yapıp geldik . Bulaşık makinesi boşaltıp yemeği yapmaya basliycam. Hava çok sıcak temmuz Ağustos ayı nasıl geçecek mutfağım da her şey sıcaktan böcekleniyo bu yaz bi çözüm bulmalıyım buz dolabı çok karışık oluyo oturma odasına mi koysam dolap alıp

Bu arada ben buraya yazdığım yıllar için de 4 kez taşındım taşınirken zaten evde eşya kalmadı taşınmak çok iyi oluyo minimallesme açısından

Çok kuru gıda stoklama yazın az yeniliyor zaten.
Defne yaprağı al sirkeli su yaparsın.
Hava temizleyici alsan belki faydası da olur.
Sizin oralar çok nemli oluyor dimi

Bu arada ben buraya yazdığım yıllar için de 4 kez taşındım taşınirken zaten evde eşya kalmadı taşınmak çok iyi oluyo minimallesme açısından
Taşınmak sadelesmek için çok güzel yöntem
Evden sıkılıp tasinanlar da var keyfi taşınmak
Aslında ev taşımak 2. Sıradaymis psikolojik olarak negatif etkiliyormuş.

Çok kuru gıda stoklama yazın az yeniliyor zaten.
Defne yaprağı al sirkeli su yaparsın.
Hava temizleyici alsan belki faydası da olur.
Sizin oralar çok nemli oluyor dimi
Hava temizleyici listemin ilk sırasında o konuda faydalı olduğunu bilmiyodum ama çok nemli hatta biraz küfler oluşmuş duvarlarda. Hava temizleyici alayım o zaman . Kuru gıda almıyorum canım ama baharatlar bile böcekleniyo. Un şehriye makarna hemen böcük oluyo buz dolabinda duruyolar yazın

Taşınmak sadelesmek için çok güzel yöntem
Evden sıkılıp tasinanlar da var keyfi taşınmak
Aslında ev taşımak 2. Sıradaymis psikolojik olarak negatif etkiliyormuş.
Yaa ben taşınmayı çok seviyorum neden acaba bide kendimi hiç bir yere ait hissetmiyorum her hangi bi ülkede yaşayabilirim şuan eşimin tayini olursa 4 yıl sonra felan tekrar taşınma ihtimalimiz var. Ama bu sefer oğlum zorlanabilir

O zaman nem önleyici alman gerekiyor.
Odadaki suyu çekiyor deposu doluyor kışın ne çektim nemden kurtulduk makine sayesinde.
Şimdi nem tabletleri al dolap içine sonra makineyi alırsın mutlaka al küf iyi birsey değil.

Tamam canım nem tableti hiç duymamistim hemen bakıyorum

Hiç sevmem topla taşın düzen kur
İlk zaman yolu şaşırıyorum bile
Ama güzel müstakil ev olsa koşa koşa gider tasinirim onuda böcük falan dediniz biraz soğudum da neyse

Hiç sevmem topla taşın düzen kur
İlk zaman yolu şaşırıyorum bile
Ama güzel müstakil ev olsa koşa koşa gider tasinirim onuda böcük falan dediniz biraz soğudum da neyse
İzmir'e giderken çok güzel evler var eşime diyorum boşver orda fare olur böcek olur diyo

Birde şu konuya açıklık getireyim. temizlik olarak takıntılı biri olmak istemezdim ama kızımın atopik egzemasi var deri hastalığı olarak bilinse de ciğerle ilgili bir durumdur astım ve birçok hastalığa neden olur yani evimi mecburen temiz tutmak zorundayım. Sevmesemde daha sık yapmak durumundayım.

Mia- ve Scss94 ayrıntılı anlatımınız için teşekkür ederim. 200lü sayfaları okuyorum oradan sadeleşme adımlarınızı öğrenmek faydalı oluyor. Minimalizmle 4 yıl önce Marie Kondo'nun kitabıyla tanıştım. Eşya biriktiren biri değilim ama bi taşınma sürecine girdim. 1 ay sonra müstakil bir eve geçeceğim. Temizlik, düzen açısından az emekle iyi bir düzen oturtmak istiyorum. İki oğlum var 7 ve 3 yaşlarında. Youtube'dan videolar izliyorum. Kategorilere ayırıp ayıklamalara başladım. Hedefim gereksiz eşyalardan arınıp az ve öz eşyayla rahat yaşamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…