• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyümüş artık ya halledersin sen 👊
Oğlum için de değişiklik olur 😊
Teyzeme sordum ne yer ne içer kaçta uyur diye 11 de 12 de uyuyomuş biz 9 buçukta yataktayız 😁 eşimle takılırlar artık 😅
Oğluma okula gitmezsin diyorum yok ille gidecekmiş 😂
Normalde hiç istemez okulu 😅

Selam kızlar böyle bir zarf yönetim sistemi uygulamaya başlayacağım

Gelirimi yazıp önce birikime bütçe ayiracagim bes otomatik kesiyor
Sonra zorunlu giderlerimi yazdım.
Aylik harcamalarim oluyor kahve, market, simit vs
Az çok harcamam belirli
Cuzdanima 500 tl koyuyorum bitince yada azalınca ekliyorum yanımda çok para taşımıyorum marketi kartla ödüyorum Sonra eşimin ödemesi gereken kısmı benim ödemem gereken kısmı hesaplıyorum.

Kredi kartı ödemelerim olursa (inşallah olmaz )
Ama olurki taksit ödemesi olursa mecbur yazacağım.

Sonra diğer kategoriler için belli miktarlarda para koyacağım bunlar aylik exra harcamalar olduğu için zorlanmadan alabilmek için nakit biriktirecegim. Olurki karttan alırsam bankaya götürüp yatırırım böylece sonraki ay yüklü miktarda borç çıkmaz.
Özel günler bitmiyor karne bayram harçlığı doğum günleri vs kenarda nakit iyi olacak.

Tatil için mesela belli bir miktar birikse yeterli her ay tatile gitmiyoruz. Ama aktivite yaparsak kullanırım.

Sadece acil durum kategorisi altın hesabımda birikiyor onuda ne zaman olacağını bilmediğim için tl değer kaybeder çünkü.

Diğer ayları doldurduğum için böyle boş halini paylaşmak istedim çok detaylı olmasada ileride paylaşabilirim ilginizi çekerse 👍

Böyle eğlenceli hale getirmeyi seviyorum.
Zamanla yaptıkça şekillenecek tabi

Eklentiler

• 20250615_151503.webp
    20250615_151503.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 8
Temmuzda başlayıp 3 ay alışveriş detoksu yapıp sonrasında zarf sistemine başlayacağım tam anlamıyla. Şimdiden sistemi oluşturmaya başladım 😊 zarfli defter almıştım ama çok dağınık kullanıyorum 🫣

Bu sistem bazı ülkelerde çok yaygınmıs
Ay sonunu zor getirenler bile bu sistemle birikim yapabiliyormuş.
Hesap makinesi sipariş verdim. 🙃

Temmuzda başlayıp 3 ay alışveriş detoksu yapıp sonrasında zarf sistemine başlayacağım tam anlamıyla. Şimdiden sistemi oluşturmaya başladım 😊 zarfli defter almıştım ama çok dağınık kullanıyorum 🫣

Ben araştırayım bu sistemi 😅

Kız telefondan yapsan olmaz mıydı 🙈
Ben bir tane kot şort aldım 😬 ketenlere yükseliyorum bu ara ama okullar tatil oluyor sanırım almam tutarım kendimi o yüzden detoksa devam 😅

Ben hala kıyafet almadım🙈

Eşim tatildeyken çanta almak için çok ısrar etti ama almadım 😂

Çok da beğenmedim fiyatı da yüksek geldi açıkcası
Tr de daha uygun olacağını düşündüm

Yani benim devam detoks

Kız telefondan yapsan olmaz mıydı 🙈
Ben bir tane kot şort aldım 😬 ketenlere yükseliyorum bu ara ama okullar tatil oluyor sanırım almam tutarım kendimi o yüzden detoksa devam 😅
Telefondan banka hesabıma giriyorum sonra hesap makinesine giriyorum zor oluyordu böyle eğlenceli olacak 😄

Ketenler çok güzel oluyor muslin takımlara falan bayılıyorum ihtiyacın varsa al 😊

Telefondan banka hesabıma giriyorum sonra hesap makinesine giriyorum zor oluyordu böyle eğlenceli olacak 😄

Ketenler çok güzel oluyor muslin takımlara falan bayılıyorum ihtiyacın varsa al 😊
Ya ihtiyacım var aslında burası sıcak memleket ama ben de her şey güzel durmuyor en küçük bedenlerin bile bazen içini tam dolduramıyorum pot duruşa falan çok takıyorum denemem lazım, al iade et de zor geliyor böyle böyle detoksa devam ederim ben 🙈

Ya ihtiyacım var aslında burası sıcak memleket ama ben de her şey güzel durmuyor en küçük bedenlerin bile bazen içini tam dolduramıyorum pot duruşa falan çok takıyorum denemem lazım, al iade et de zor geliyor böyle böyle detoksa devam ederim ben 🙈

Mağaza da denemek daha iyi o tarz kiyafetler genelde bol oluyor 😊

Temmuzda başlıyoruz kızlar tekrar hatırlatma yapıyım.
Tasarruf ettiğimiz her bütçeyi kenara ayırıyoruz
Ama siz baya tasarruflusunuz maşallah 🧿

Bugün evdeydik
Dün ve cuma günü ev işlerini camasir katlama ütü yaptım
Bugünde kalan bir tane iş vardı onu yaptık.

Birazdan yemek listesi ve haftalik programımı yazacağım.

İyi akşamlar kızlar,
Yine hiç dinlenemediğim bir haftasonu oldu. Çok güzel geçti ama şu an başım ağrıyor mesela.. Yarın nöbetçiyim, akşam da mezuniyet var. Yarından sonra dinlenebilirim sanırım inşallah 🙏

Benim de bu hafta misafirlerim var
Tatile gitmeden davet edeyim dedim

Yazın burda olmadığımdan görüşemiyoruz

Sabah kahvaltıya gelip akşam yemeğine kadar kalacaklar
Salı ve çarşamba günü
Cuma da belki başka arkadaşları çağırırım
Sonra oğlumun yapması gereken bir sunum var
Ondan sonra annemi giderim diye düşünüyorum

Back
X