Ben de iyiyim canlar,

Ne olsun iş güç koşturmaca. Yaz dönemi, yazlık ev arası mekik dokuma.
Misafir ağırlama vs.

Şükür sağlığımız sıhhatimiz iyi.

Sizleri tanımadan burada dönen sohbetinizi bile özledim :)

Yangınlardan etkilenenleriniz veya yakınları etkilenen varsa herkese geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Ülkece hepimize de geçmiş olsun.
Kolay gelsin canım 🥰
Çok sükür Allah iyilik versin 😊
Evet ben de çok seviyorum burayı 🩷

Günaydın hanımlar

Bu aralar bütçeyi fazla zorluyorum. :(

Biz arabamızı yeniledik. Anneme döviz borçlandım. Bankaya vereceğime anneme veririm dedim :)
Halihazırda bir kredim vardı. 3 ayda 1 ödenen. 2si birlikte, biraz zorlayacak ama zorlanmadan da olmuyor bu işler. Malum TR, her gün bir şeyler alınamayacak fiyatlara geliyor.

Ayrıca kızım bu yıl ilkokuldan mezun oldu, Eylül'de ortaokula başlayacağız.
Bu sebeple, özel İngilizce kursa yazdırdım. İyi bir hoca buldum. hoca şehrimizde ama dersler online.
onun için bir ödeme yaptım. Bu ay başlıyor.

Şimdi okul başladığında voleybol kursuna devam edecek, onun da bir ödemesi var.

Kendi kredi kartlarımızı saymama bilmem gerek var mı :D

Bu ay zam aldık biraz. Rabbim yüzüme güldü sanırım, "bu kadar dert tasa yaşama" dedi :D Şükürler olsun.

Rabbim herkese kolaylıklar ihsan eylesin.

Günaydın hanımlar

Bu aralar bütçeyi fazla zorluyorum. :(

Biz arabamızı yeniledik. Anneme döviz borçlandım. Bankaya vereceğime anneme veririm dedim :)
Halihazırda bir kredim vardı. 3 ayda 1 ödenen. 2si birlikte, biraz zorlayacak ama zorlanmadan da olmuyor bu işler. Malum TR, her gün bir şeyler alınamayacak fiyatlara geliyor.

Ayrıca kızım bu yıl ilkokuldan mezun oldu, Eylül'de ortaokula başlayacağız.
Bu sebeple, özel İngilizce kursa yazdırdım. İyi bir hoca buldum. hoca şehrimizde ama dersler online.
onun için bir ödeme yaptım. Bu ay başlıyor.

Şimdi okul başladığında voleybol kursuna devam edecek, onun da bir ödemesi var.

Kendi kredi kartlarımızı saymama bilmem gerek var mı :D

Bu ay zam aldık biraz. Rabbim yüzüme güldü sanırım, "bu kadar dert tasa yaşama" dedi :D Şükürler olsun.

Rabbim herkese kolaylıklar ihsan eylesin.
Kazasız belasız kullanın❤️

Dolabımdan giyiniyorum 30. Gün
1 ayı tamamladık☺️
Bu challenge yeni bir ürün satın almamak için mi? biraz bahsedebilir misiniz?
Kitaplarım bunlar 🥰
Sarı Yüz ü o kadar çok yerde gördüm ki meraktayım. Storyt.. e baktım dinlemek için ancak yok. Sen okuduktan sonra yorumlarsan sevinirim.
Günaydınnn :KK200:

bugün görümcemler geliyor, evleri yan evimiz hemen, çocukları oradan alamam artık. yarında nöbetçiyim, neyse haftasonu evimde olmak bile iyi yine. annem bize geliyor çocuklar için, işim az o yüzden. sağolsun çamaşır falan halletmiş hep.
Destek kuvvetler iyi ki varlar. Sağlıkla daim olsunlar.

Sahihuban Sahihuban

Selam kızlar
Bugün Dolabımdan giyiniyorum detoks günlerine başlamış bulunuyoruz
1. Gün 🔥

Kurallar açık ve net giyim, aksesuar ,ayakkabı ,çanta almak yok
İhtiyaç dahilinde bakım ürünleri alabilirsiniz.
13 Eylül son gün.
75 gün bence idare edilebilir bir süreç nasıl yönetmek istediğiniz size kalmış.
Ben bu sürede alışveriş bütçesi oluşturmaya başlayacağım. Zarf sistemi kuracağım.

Bayramdan beri alışveriş yapmıyordum.
Bu 75 günle ilerleyebildigim kadar devam ettirmek. Kasım aralık gibi. Sonra istediğim ürünleri buldukça yavaş yavaş alacağım.

Uzun yıllardır minimal yaşama dair kendimce uygulamalarım hep vardı. Dönem dönem içeriği veya miktarı değişti ancak hep devam etti , ediyor. Son yıllarda uyguladığım ve özellikle uyguladığım bazı kolay yaşam davranışlarımdan bahsetmek istiyorum. Ayrıca yüklü bir borç altına girdiğim için de ekstra özenli, temkinli hareket ediyorum.

Beslenme
  • 2 öğün beslendiğim için evde kahvaltı hazırlıyorum ; işe getiriyor saat 10.00-11.00 gibi tüketiyorum. Bu aşamada salatalar benim en büyük kolaylaştırıcım. Evde bulunan sebze, meyve, tohumlarla (kabak çekirdeği içi, ay çekirdeği, keten tohumu) , peynir, zeytin ile koca kaseler hazırlıyorum. (Eşim sabah evde hazırladıklarımla kahvaltı ediyor.) Haliyle kahvaltı için hazır poça vs tüketmiyoruz , sağlıklı ve tutumlu olan yolu tercih ediyoruz.
  • Evde genellikle börek,poça, ekmek yapıyor, buzlukta muhafaza ediyorum. Oğlum ya da eşimin öğlen menüsü olabiliyor. (haftada bir gün)
  • Meyvesuyunu kendim yapıyorum. (Evde hangi meyve varsa ya da hibiscus gibi, vişne gibi kuru meyveleri haşlayıp tatlandırıyorum ya da limonata yapıyorum- dolapta bulunuyor alternatif olarak)
  • Akşam yemeklerini dışarda değil evde yemek için ; genellikle ya sabahtan ya da akşamdan ön hazırlıklı ise önhazırlığını yaparım ya da pişiririm. Nohut, fasülye gibi yemekleri fazla yapar saklama kabıyla birlikte buzlukta saklarım. Yemek yapamadığım dönemlerde hazır bulunur.
  • Buzlukta et/kıyma bulundururum. Köfte yapar dondururum. Mantı , içliköfte hazır ederim.
  • Yazdan domates konservesi, salça, turşu hazırlarım. Nane, biber kurutur baharat olarak kullanırım.
  • Misafirliğe giderken genellikle sonrasında da yenilecek sağlıklı besinler almaya çalışırım ya da evde yapar ikram ederim. (Çerez,kuruyemiş, bal, baharat gibi)
  • Kahvemizi evde demliyor termosta , suyumu mataramda taşıyorum.

Giyim
  • Kıyafet alışverişini severim; uyumlu ve temiz giyinirim. Her ay yeni bir ürün aldığım zamanlar oldu. Şimdi ise (Temmuz) alışveriş yapmadım.
  • Oğlumun okul kıyafet alışverişi olacak, önümüzdeki ay bütçe ayıracağım.
  • Eşimde iş kıyafetlerini tamamladı, ürün almıyor.
  • Ayakkabı ve kemer ihtiyacım vardı yaz için ama erteliyorum.

Aklıma geldikçe yazarım; sizlerin de önerileri mutlaka denemelisin dedikleriniz varsa okumak isterim.

Back
X