Günaydınlar
Dün yoğun ama verimli bir gündü
ajandama düzene dair işler 1. bölüm diye not aldım.
2. bölüm bugün :)
evde işler yolunda bulaşıkları yıkamadan uyumuyorum.
çamaşırlar düzenli yıkanıp katlanıyor.
şu sıralar evden atacak birşey bulamadım.
kızımın küçülenlerini veya çok leke olanları gönderiyorum.
durumlar aynı, rutin işler yolunda ama evden pek bir şey çıkmıyor, kıştan herhalde
Ben o kadar çok şey gönderdim ki evden şimdi yine o kadar çıkacağını düşünmüyorum.
1 pantolonum var bollaşan onu vericem.
epilasyon makinemi yenilemem gerekiyor.
evde şöyle dolansam bulurum 3-5 parça birşey :)
bende hala hamileliğin bitmesini bekliyorum kıyafetler için, kızımın küçülenlerde iyi durumdakiler hoop gelecek kızadiğerlerini veriyorum mümkün olduğunca. mutfak zaten taşınma dönemi bayaa rahatladı, pek bir şey almıyorum, kek kalıbım teflondu, yapışıyor ne yaparsam yapayım onun yenisini alıcam, eskiyi acaba pişmesiz kalıp olarak kullanırmıyım yoksa direkt versem mi bilemedim, verdiğim kişinin de pek işine yaramaz aslında ama soğuk irmik tatlısı vs yapıldığında işe yarar aslında.
Vallahi ne yalan söyleyeyim ben de o enerjiyi ve vakti bulamıyorumay sevindim pis değilmişim barihaftada 2 değiştirenler varmış yaw, okb'li gibi, o enerjiyi nerden buluyorlar acaba?
Yaşasın beklediğim yazı :)Ajanda kullanımı
iş ve kişisel olarak 2 adet ajanda kullanılmalı.
kişisel olanı defter veya kağıt da yeterli oluyor.
ikisini de tek ajanda kullanmayı denediğimde dikkatim dağıldı.
her yıl başı ajanda aldığımda aylık görünüm kısımlarını doldururum.
doğum günleri
önemli evrak işlerimi
düğün ve davetleri
evlilik yıl dönümünü
tatil ve bayramları yazarım işaretlerim.
her günü doldurmaya çalışmayın boş günlerde kalsın.
Haftalık kısmı genelde hafta başı doldururum.
İşle alakalıysa çalışma planıma bakarım.
günlük haftalık aylık ve yıllık yapılacaklar yazılıdır.
o gün önemli bir iş yaptıysam onu yazarım.
evle ilgiliyse yemek ve rutin işlerimi yazarım
film veya belgesel eklemeleri yaparım.
not kısmı toplantı esnasında not almak için kullanırım.
sonra renkli yapışkan ayraçlara konuyla alakalı başlık ekler yapıştırırım.
kişisel ajandaya market,ihtiyaç listesi
film izlemek,okunacak kitap listesi
aktivite,yemek tarifi,dondurucu kullanımı,
kişisel bakım yazılabilir.
bütçe gelir gider hesaplaması ajandama eklerim
her ne kadar bilgisayarımda tablo yapsam da
fazladan harcamalarım oluyor.
maaş günümü ve kalan paramı not ederim.
o ay düğün veya doğum günü varsa giderlerime dahil ederim.
Ajanda kullanırken hala biriken işler varsa alışkanlık tablosuyla yenmeye çalışırım.
bunun için hedefler koyarım.
ajanda da sadelik ve gerçekçilik önemlidir.
ben 2 yıldır ajanda tutuyorum
öncesi karmakarışıktı.
çoğunlukla ajandaya bağlı kalsam da arada boşladığım oluyor.
şuan gibi :)
durumu toparlayıp daha düzenli takip etmeyi istiyorum.
fotoğraflar, mottolar da ekleyebilirsiniz.
Bizim de salonumuz çok büyük ve burda klimayla ısınıyoruz o yüzden yaz kış küçük oturma odasındayız sadece kalabalık misafir ya da yemeğe misafir gelince salonu kullanıyorum, oturma odasında sadece koltuk takımı ve televizyon var oğlum için daha uygunbiz büyük odayı ısıtmakta baya zorlandık
fatura şimdiden 400 tl geldi + ev çok sıcak olmuyor.
bu pazar küçük bir köşe yada kanepe bakıp küçük odaya taşınma planımız var bakalım.
Bizim de salonumuz çok büyük ve burda klimayla ısınıyoruz o yüzden yaz kış küçük oturma odasındayız sadece kalabalık misafir ya da yemeğe misafir gelince salonu kullanıyorum, oturma odasında sadece koltuk takımı ve televizyon var oğlum için daha uygun
Yenilik güzeldir masrafı saymazsak :) ben aynı odada olmaktan sıkılıyorum bi yerden sonra koltukların yerini değiştirip duruyorum :)Bizde yazları büyük odaya geçip kışları küçük odada kalabiliriz.
şimdiden halı ve diğer masraflar temizlik büyüyor gözümde :)
Bizde yazları büyük odaya geçip kışları küçük odada kalabiliriz.
şimdiden halı ve diğer masraflar temizlik büyüyor gözümde :)
Bizde küçük odayı yemek odası yapıp salona geçiyoruz tam tersi :) Merkezi ısınma sistemi olduğundan ısınma ile herhangi bir sıkıntımız yok. 2 çocukla küçük odada olmaktansa geniş geniş rahat rahat oturmak tercihimiz oluyor temizlikte üstüne bana artısı
Bi koltuk takımı beğendik bakalım bizde de masraf çok bu ara, bebişte geliyor allah yardımcımız olsun hepimizin.
çocukken evimiz sobalıyken aynını yapardık, her defasında bir heyecan olurdu, o bile iyi gelirdi hepimize, altı üstü herkes aynı odada yatmasına ragmen hemde :)
masraf ve temızlık dışında evet değişkilik iyidir
Biz evliliğin başından beri salonda oturuyoruz, bence müthiş rahatlık. Hiç öyle misafir için ayarlamadık yani salonu, oturabileceğimiz gibi düzenledik. Hele çocuk da olunca dediğin gibi daha rahat ettik :)Bizde küçük odayı yemek odası yapıp salona geçiyoruz tam tersi :) Merkezi ısınma sistemi olduğundan ısınma ile herhangi bir sıkıntımız yok. 2 çocukla küçük odada olmaktansa geniş geniş rahat rahat oturmak tercihimiz oluyor temizlikte üstüne bana artısı
Bi koltuk takımı beğendik bakalım bizde de masraf çok bu ara, bebişte geliyor allah yardımcımız olsun hepimizin.
Evlilik için koltuk seçimi yaparken bize mobilyacının tek iyi tavsiyesi bu oldu diyebilirim :) Eğer sürekli oturacaksanız içine göçmeyen tiplerden öneririm ama misafir odası gibi arada kullanacaksanız fark etmez demişti. Sağolsun, önerdiği gibi de göçme olmuyor. Yastıkları illa ki düzeltmek gerekiyor tabi ama oturulan yerler iyi kaldı :)Şekli bozulmayan bir koltuk almak kullanmak çok faydası olabilir bana
zira şuan oturduğum koltuklar 1 saat içinde bozuluyor yastıklar etraflara dağılıyor.
en azından kışları rahat ederim yazları evde fazla durmuyoruz zaten.
Biz evliliğin başından beri salonda oturuyoruz, bence müthiş rahatlık. Hiç öyle misafir için ayarlamadık yani salonu, oturabileceğimiz gibi düzenledik. Hele çocuk da olunca dediğin gibi daha rahat ettik :)
Evlilik için koltuk seçimi yaparken bize mobilyacının tek iyi tavsiyesi bu oldu diyebilirim :) Eğer sürekli oturacaksanız içine göçmeyen tiplerden öneririm ama misafir odası gibi arada kullanacaksanız fark etmez demişti. Sağolsun, önerdiği gibi de göçme olmuyor. Yastıkları illa ki düzeltmek gerekiyor tabi ama oturulan yerler iyi kaldı :)
Yeni evlenecek arkadaşlar varsa böyle de bi önerim olsun onlara
aynen cocuklarla daha genıs mekanda daha az stres oluyor, ben de öyleyim, sanırım öyle bir durumda geniş olan odayı ısıtmaya çalışırdım, sizin 3.cocuk mu geliyorwendy ?
Şekli bozulmayan bir koltuk almak kullanmak çok faydası olabilir bana
zira şuan oturduğum koltuklar 1 saat içinde bozuluyor yastıklar etraflara dağılıyor.
en azından kışları rahat ederim yazları evde fazla durmuyoruz zaten.
Sobalı evleri severim geceleri tavana vuran ateşin gölgesini seyrederdim çocukken.
ama hamileyken sobalı evden bir o kadar nefret ettim.
kül boşalt mutfak banyo buz kesiyor.
oturma odası yatak yorgan kıyafet dolu ne günlerdi.
Selamlar,
Kızım 4 aylık oldu ve dönmeye başladı. Zamanında büyük kızım için aldığım şu süslü püslü 4 aya kadar kullanılabilen ve evimin demirbaşı haline gelen beşikten nihayet kurtuldum.
Şu an 6-9 aylık kıyafetleri kullandığı için 0-6 ay kıyafetlerini de elden çıkardım. Evimi istila eden bebek eşyalarından adım adım kurtulmanın sevinci içerisindeyim.
2 ay sonra da ev tipi anakucağı ve yenidoğan oto koltuğu ile yollarımızı ayırırız diye tahmin ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?