Aldıklarımın yerine bende çıkartıyorum.
bu yöntem çoğu dağınıklığı önlüyor.

Ne güzel şeyler yapmışsın haftasonu, ben tam bir miskindim. Oğluşum da hasta, çamaşır yıkama hariç bi şey yapmadım diyebilirim ama gaza geldim eve gidince ayıklama işine yeniden girişeyim :)

Ne güzel şeyler yapmışsın haftasonu, ben tam bir miskindim. Oğluşum da hasta, çamaşır yıkama hariç bi şey yapmadım diyebilirim ama gaza geldim eve gidince ayıklama işine yeniden girişeyim :)

Şubat ayı topikce dağılmıştık.
bu ay toparlanıyoruz :)
aklımda 1-2 yer kaldı sonra bu tur da bitiyor.
mayıs gibi tekrar kontrol ederim.

Olmuyor mutfak temiz toplu durmuyor

çoğu şeyi elinde yıkıyorsun, yıkamak için muhtemelen birikmesini bekliyorsundur, yıkadıktan sonra suyu süzülecek ve sonra kaldıracaksın. uzun iş. eline geçeni makineye atsan sık sık makineyi çalıştırsan daha kolay olmaz mı? sağda solda koyduğunun yarısı yenmiş, yarısı duran yemek tabak çanaklarının üzerine bone geçirip dolaba kaldırsan, çocuklar istediğinde tekrar aynısını çıkarıp versen, bulaşık yığını oluşması da biraz önlenmiş olur. dağınık da görünmez.

x
makineye attıklarımı da yıkıyorum önce zaten yıkamayınca içim rahat etmiyor takıntı bende

canım bulaşıkları 2 kez neden yıkıyorsun ki sonuçta makinede bir sürü işlemden geçiyor olmadı ön yıkama yaptır.
Ön yıkama programı yok canım. 2 programlı. Bilmiyorum niye yıkıyorum yıkamadan yapamıyorum. Makine servise gitti 2 sene önce. abla yeni mi kullanmaya başladın dedi yok dedim 8 sene oldu. Hiç yağ yok makinede dedi zaten saklama kapları, tencereleri, bıçakları falan makineye atmıyorum

Mutfakta günümüzün yarısı geçiyor. Yemeği, çayı, tatlısı, meyvesi vs derken iş bitmiyor.
Biz taze günlük pişen yemek seviyoruz.
Çok nadir 2. gün yeriz artan yemeği.

Yemek yaparken çok az eşya kullanıyorum.
1 bıcak kesme tahtası tencere kaşık
bazen rende
1 yıkama kapı
pilav için 1 kulplu bardak.

önce sebze ve salatalık malz yıkarım
benim delikli düz tepsi gibi süzgecim var hem bulaşık süzerim hem sebze için kullanırım.
onlar süzülürken yağ salça çıkar
ana yemek yapılır.
o sırada pilava geçerim suyunu eklerim
sonra bulaşıklar yıkanır.
en son salata yapar işlemi bitiririm.
bulaşıkları hemen kurulayıp kaldırmam yemek sonrası yaparım
hem çoğu kurumuş oluyor.
bardağın içine havlu değsin istemem kendi kendine kururlar.
yemek sonrası çay sofra toplama,çöp atma ve kapanış :)

Exra durumlar o anki enerjime bağlı :)

Sen hiç makineyi yorma o zaman direk elde yıka :)

Canına yazık değil mi ya, bu konuda seni hiç minimal görmedim

x

makineye attıklarımı da yıkıyorum önce zaten yıkamayınca içim rahat etmiyor takıntı bende

uhy ne disem bilemedim. aynı takıntıdan muzdaribim. bizdeki bulaşık sirkilasyonu şöyle: önce bulaşıklar elde ılık suda okşanarak yıkanıyor, nazikçe bulaşık makinesine koyuluyor, öyle tıkış tepiş, metro gibi üst üste falan olmuyorlar. 1 saatlik programda hafif bir deterjanla masaj yapar gibi yıkanıp, sonra 20 dakikalık programda deterjansız bir arınma programıyla sonlandırıyoruz. bulaşıklarım çok mutlular

Benim makine 3 saatte yıkıyor ya. Aynen ben de çok doldurmam geniş geniş yıkanıyorlar.

İşte olmuyor aklım kalıyor bulaşıkta. Temiz olmayacak gibi geliyor

Sıcak suda 3 saat yıkanıyormuş.
benim ekonomik mod da 1 saatte yıkar pırıl pırıl.
yok böyle temizlik :)

Tamam alışkanlıklardan hemen vazgeçilmiyor ama düşün derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…