banyo, salon, mutfak oldukça sade. çıkarılacak bir şey bulamam. en fazla biten temizlik malzemelerinin kutuları çıkar. benim odak noktam yatak odası ve çocuk odası. onları tek seferde yapacak enerjim yok. o nedenle bu yöntem bana daha uygun görünüyor. marie kondonun belgeselini de izledim, çok hoştu.
eylül ayından beri kendim için yaptığım alışveriş: bir çift bot, bir eşofman altı, bir kumaş pantolon. bunları aldığımda eskiyenlerini de attım.
kettle ben de sık kullanıyorum. tezgahda da sadece kettle ve bir sürahi var.
Ne güzel şeyler yapmışsın haftasonu, ben tam bir miskindim. Oğluşum da hasta, çamaşır yıkama hariç bi şey yapmadım diyebilirim ama gaza geldim eve gidince ayıklama işine yeniden girişeyim :)Sade yaşamı tasarlarken hayatımı kolaylaştırması amacımdı.
Kettle günde 4-5 defa kullanan biriyim bir defa kullanmamayı denedim olmadı.
eşim sabah kahve içer ben bazen bitki çayı demlerim.
belki tezgah boş olsa minimallikte 1 seviye daha atlarım ama sürekli dolaba koy çıkar bana gelirler :)
Yani önce düşün dene ama kendini zorlama :)
Ne güzel şeyler yapmışsın haftasonu, ben tam bir miskindim. Oğluşum da hasta, çamaşır yıkama hariç bi şey yapmadım diyebilirim ama gaza geldim eve gidince ayıklama işine yeniden girişeyim :)
Olmuyor mutfak temiz toplu durmuyor
makineye attıklarımı da yıkıyorum önce zatençoğu şeyi elinde yıkıyorsun, yıkamak için muhtemelen birikmesini bekliyorsundur, yıkadıktan sonra suyu süzülecek ve sonra kaldıracaksın. uzun iş. eline geçeni makineye atsan sık sık makineyi çalıştırsan daha kolay olmaz mı? sağda solda koyduğunun yarısı yenmiş, yarısı duran yemek tabak çanaklarının üzerine bone geçirip dolaba kaldırsan, çocuklar istediğinde tekrar aynısını çıkarıp versen, bulaşık yığını oluşması da biraz önlenmiş olur. dağınık da görünmez.
Ön yıkama programı yok canım. 2 programlı. Bilmiyorum niye yıkıyorum yıkamadan yapamıyorum. Makine servise gitti 2 sene önce. abla yeni mi kullanmaya başladın dedi yok dedim 8 sene oldu. Hiç yağ yok makinede dedicanım bulaşıkları 2 kez neden yıkıyorsun ki sonuçta makinede bir sürü işlemden geçiyor olmadı ön yıkama yaptır.
4 çocukla normal ama yüklenme kendine o kadar :)
Ön yıkama programı yok canım. 2 programlı. Bilmiyorum niye yıkıyorum yıkamadan yapamıyorum. Makine servise gitti 2 sene önce. abla yeni mi kullanmaya başladın dedi yok dedim 8 sene oldu. Hiç yağ yok makinede dedizaten saklama kapları, tencereleri, bıçakları falan makineye atmıyorum
Canına yazık değil mi ya, bu konuda seni hiç minimal görmedimÖn yıkama programı yok canım. 2 programlı. Bilmiyorum niye yıkıyorum yıkamadan yapamıyorum. Makine servise gitti 2 sene önce. abla yeni mi kullanmaya başladın dedi yok dedim 8 sene oldu. Hiç yağ yok makinede dedizaten saklama kapları, tencereleri, bıçakları falan makineye atmıyorum
x
makineye attıklarımı da yıkıyorum önce zatenyıkamayınca içim rahat etmiyor takıntı bende
Boşuna mı aldık biz onu durulasın işte işi neSen hiç makineyi yorma o zaman direk elde yıka :)
Benim makine 3 saatte yıkıyor ya. Aynen ben de çok doldurmam geniş geniş yıkanıyorlar.uhy ne disem bilemedim. aynı takıntıdan muzdaribim.bizdeki bulaşık sirkilasyonu şöyle: önce bulaşıklar elde ılık suda okşanarak yıkanıyor, nazikçe bulaşık makinesine koyuluyor, öyle tıkış tepiş, metro gibi üst üste falan olmuyorlar. 1 saatlik programda hafif bir deterjanla masaj yapar gibi yıkanıp, sonra 20 dakikalık programda deterjansız bir arınma programıyla sonlandırıyoruz. bulaşıklarım çok mutlular
Boşuna mı aldık biz onu durulasın işte işi ne
İşte olmuyor aklım kalıyor bulaşıkta. Temiz olmayacak gibi geliyorİyide arkadaşım sen suya tutup koysana makine yıkasın.
Bak nasıl sinir tepeme çıktı :)
İşte olmuyor aklım kalıyor bulaşıkta. Temiz olmayacak gibi geliyor
İşte olmuyor aklım kalıyor bulaşıkta. Temiz olmayacak gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?