Bende elimi hiç bi şeye sürmedim sabahtan beri yatış bu haftasonu iyi dinlendim haftaiçi az toplarım evi. Haftasonunu böyle boş geçirmek hoşuma gidiyor.

Ben mutfağı aşırı dağıtıyorum bişey yaparken kızlar ya. Bu gün çorba yaptım çıkanları yıkadım yemeğe geçtim çıkanları yıkadım makarna yaptım çıkanları yıkadım salata yaptım çıkanları yıkadım sonra hepsini kuruttum ama çok yoruldum yok mu bunun pratik yolu.
Çıkanlara bi bakın şunu daha şöyle yaparsan pratik olur deyiverin ya.

Mercimek çorbası
Soğan, patates, havuç soymak için soyma bıçağı, doğramak için tupperın iplisini kullanıyorum.
Mercimeği yıkamak için yıkama kabı kullanıyorum.
Pişince vitaminler ölmesin diye başka bir tencereye süzgeçle süzüyorum
Kirlenenler: yıkama kabı, ipli doğrayıcı, doğrama bıçağı,soyma bıçağı, düdüklü tencere, süzgeç

Bunun daha pratiği var mıdır. Yıkayıp koymak sorun değil de yıka kurut kaldır oyalıyor işte

Makarna
Haşlamak için tencere, suyunu süzmek için süzgeç, yıkama kabı. Makarnayı da yıkayıp katıyorum evet

Yemekte yıkama kabı, tencere ve ipli doğrayıcı ve soyma bıçağı kirleniyor neyseki.

Salata: rende, bıçak, kesme tahtası.

Tabii normalde çok hızlı bir şekilde ben bunların hepsini yapıp hepsinin bulaşığını sonradan yıkıyordum. Siz düşünün mutfağı.

Hımmm bi de çocuklara ayran yaptığım şey var

Slmmm kızlarrr grip oluyorum 2 gündür çok gezdik yarın güzel bir tarhana çorbası yapayım iyi gelir ve prasa yemeği bol limonlu ohhh mis...
Valla yemek derdi bizi bitirdi...3 tane yufka almıştım ne yapayım onunla fikri olan gözleme sevmiyoruz

Tava böreği olabilir , Sarı burma yapılır.
Geçmiş olsun bu arada

günaydınlar herkese
hadi bakalım yeni hafta başlasın umarım güzel bi hafta geçiririrz
akşama servisten gelecekler 1 saat falan onlar durur herhalde
yemeğim yok fasülye yapmayı planlıyorum ya da nohut

Cumartesi günü gulenyuzumsunsen den cesaret alarak dolabımı tamamen boşalttım :)

Bu görüntüden korktum tabi :)
Ama başlamıştım bir kere dolabımı sildim bir güzel baya toz olmuş hiç fark etmemişim.
Yemek faslı girse de araya 2 saatte toparlandım.
Bu kadar kalabalık olduğuna bakmayın 2 battaniye ve nevresim de mevcut :) Yazlıklar hurç da
Hatta dikkatli bakarsanız kumbaramı bile bulabilirsiniz

Battaniyenin 1 tanesini bazaya kaldırdım.
15 parça kadar eledim. askı kıyafet ve çoraplardan.

gayet sade ve ferah ya bu kadar az yetiyor mu acaba benim gardrop düzenli ama bu kadar sade değil maalesef kıyafetlerime kıyamıyorum niyeyse ama benim gardropta yazlık kışlık ayrıyeten nevresim takımlarım ve misafir 3 tane yorgan ve yastığım da var

Harika

Misafir yorganları baza altında
nevresim 1 yedek kullanıyorum.
birde otururken üşürsem diye pamuklu kumaş battaniyem var 17 yaşımda almıştım 12 yıldır vazgeçilmezim.
kıyafetlerim bazıları yıkanıyordu eşortman altlarım + 3 jean daha var 4 gömlek var ütü bekleyen gibi

Günaydın hanımlar :)
Bende haftasonu eşimin,benim ve çocukların bütün kıyafetlerini önüme yığdım.
Ve inanamazsınız 6 büyük çöp torbası kıyafet ayırdım.
4 tanesini kızılay yardım kutusuna attık 2 tanesini de köye gitmek üzere kilere kaldırdım.
Elime geçtikçe gözüme çarptıkça atardım ama o kadar çokmuş ki giymediğimiz ve giymeyeceğimiz!
Ve bugünden itibaren başlıyorum evin her yerini didiklemeye
Ne var ne yok bütün fazlalıklar çöpe gidecek ve evim rahatlayacak.
İsyan time!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…