kesinlikle misafir odası gereksiz. hele de biz çalışanlara.
Tek odan olacak toplaması da kolay, kafan da rahat.

Koltuk sileceksin hem misafir odası hem oturma odası. canımız çıksın da ne olursa olsun mantığı. Gerek yok buna.

bana göre 2+1 geniş ev ideal. 1 büyük oturma odası + 1 çocuk odası + 1 yatak odası + mutfak banyo tuvalet. yeterli.

o kadar gereksiz eşyamız var ki...
- yemek takımı alıyoruz içinde porselen tencere, sütlük, çay takımı bilmem ne. bunları daha hiç kullanmadım. gidip tabak alsaymışım ya. kafasızlık.
ayrıca günlük kullanmalıklarımız var. yemek takımı almışsın kullansana. sanki her gün protokol ağırlıyoruz.

- dünyalar kadar kasem var benim mesela. evde olunca da atılmıyor meretler.

- hurç dolusu havlu, eşarp....

- dünya kadar battaniye götürdüm anneme geçende. yeminle ev boşaldı. dedim "bu ne be. ev doğalgazlı. ihtiyaç olmuyor. vakumlanan yorganlarım varken neden battaniye tutayım ki."

Evet hepsi benim

Seni beni mi takip ediyorsun

Artık dolu serdim çok şükür

Zemin kat canım. Abisi var ya. O olmada yalnız bırakmam. Daha dün çocuk düştü arka binada 5. kattan çok korkarım ben
Tamamen tevafuk :) Bu konuyu ben de takip ediyorum normalde

Aynen katılıyorum ama eşyalar verilmiyor diyorsun da aslında verilebilir.
başlarda kıyamıyorsun ama başlarsan devamı gelir :)

topıkce pasak yarısması mı yapsak? ben kesın bırıncıyım

ya saka maka sızın evler hep derlı toplu mu ben bugun temızlık yapsam 2 saate her yer her yere gırıyor yıne

ama benım bu aralar degıl genelde b o yle

Mesela ne yapıyorsun da dağılıyor ?

Maria kondo derki her eşyanın yeri belli olsun.
bu temizlikle beraber her eşyaya yer buldum
Birde ev ahalisine dağıtırsanız yakarım diyorum arada :)
sabah kızım mama istedi yaptım yanına sehba koydum bitince buraya koyarsın dedim çıktım :)

birde rutinler canım rutinlerim
bilmeyen kalmadı herhalde :)

Merhaba arkadaşlar;

Ev sahibi oturduğumuz evi satmaya karar vermişti. Galiba bir alıcı çıktı. Bize 4-5 aya yeni ev yolları gözüküyor. Bu habere canım çok sıkılmakla beraber, elimdeki birçok eşyayı gözden geçirip vedalaşabilmek adına iyi olacağını düşünüyorum.

Artık kızım emeklemeye başlıyor. Emekleme yürüme sürecinde evin temizliğine ve toparlanmasına en uygun olacak şekilde evdeki tüm fazlalıkları atacağım. Artık evliliğimizde 2. senemizi dolduruyoruz. Yeni gelin modundan çıktım sayılır. Çeyizi açıp kullanabildiklerimi alıp, kullanmadıklarımı geri aldığım yerlere teslim edeceğim :)

Bir de kapalı balkon olsun istiyorum. Kış aylarında balkonu kullanmayınca(ayda bir yıkayıp temizleyip geri kapatıyordum) güvercinler yuva yapmış. Yaz bitene kadar balkonumu kullanamayacağım.

Masraflardan kısmak adına 2+1 olabilir diye düşünüyorum. Ütü odası yapacağım bir odaya sahip olup, ona kira ödemek bana mantıksız geliyor. Kapalı balkon çamaşırlar için gayet uygun olacaktır.

haftayı bölüyormusun günlük şeklinde özellikle temizlikte

Kesinlikle iyi fırsat.

Allah gönlüne göre versin. 2+1 büyük bir ev sana fazla bile gelir. Eşyalara hizmet ediyoruz onlar bize hizmet edeceklerine.

Valla temizlik rutinlerini ben de bilmiyorum Mia. biraz anlatsana.

Rutinler her gün uyguladığım minik İşler.

Akşam rutini...
1-işten eve geldiğimde yatağı topluyorum camı açıyorum ve yerde kıyafet varsa sepete atıyorum. 5 dk sürüyor.
2-diğer odaları topluyorum hızlıca (bazen uyumadan önce topluyorum)
3-yemeğim yoksa yemek yapıyorum sofra hazırlıyorum yemek varsa kişisel bakım yapıyorum.
4- yemek sonrası bulaşık ve çay faslı başlıyor.
5- kızımla vakit geçiriyorum. kızım uyuduysa dinleniyorum.
6- uykuya hazırlık pijama diş fırçalama gibi.

bunları hergün uygulamanın çok faydasını görüyorum.
birde wc banyo gün aşırı temizliyorum hem kısa sürüyor hem hep temiz kalıyor.

haftalık işlerime ise çamaşır yıkama günleri çiçek sulama günü not alırım.

Hoşgeldiniz hayırlısı olsun öncelikle
2+1 ev gayet uygun.
Ah şu çeyiz olayı ne kadar gereksiz dimi...

Hoşgeldiniz hayırlısı olsun öncelikle
2+1 ev gayet uygun.
Ah şu çeyiz olayı ne kadar gereksiz dimi...

Hoşbuldum :)

Çeyiz işi gerçekten çok gereksiz. Dolapların üzerinde ve baza altlarında hurçları gördükçe delleniyorum. Neyse artık en azından kendi tarafımdan gelen çeyizleri paslayabilirim. Diğerlerini de kimsenin haberi yokken eliycem.

Genel olarak çok bunaldığım ve kendimi köşeye sıkışmış hissettiğimde bir şeyler yolunda gidiyor. Yeni bir ev, yeni bir düzen... Belki maddi manevi bir yenilenmeyi de beraberinde getirecek. Böyle beyaz sayfalar açmak bana her zaman iyi gelmiştir. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…