kesinlikle misafir odası gereksiz. hele de biz çalışanlara.misafir odasi denen bişey mi var evet var.
ben o odayı misafir odasi sifatini kaldirmak istityorumvalla..
kim gelecek ki.. misafirlerimi oturma odaya aliyorum .kimse girmiyor tuhaflık...
ben bi odasini giyim odasi kullanmak istiyorum..
diğer odayı misafir odasi dediğim odayi çocuk odasini..
kayinvalidem misafir odasinda yazin oturuyolar. serin oluyor orasi.
bilemedim ki odalarin ben biçimsiz görüyorum. çünkü 7 pencereli ev.
Tamamen tevafuk :) Bu konuyu ben de takip ediyorum normaldeEvet hepsi benim
Seni beni mi takip ediyorsun
Artık dolu serdim çok şükür
Zemin kat canım. Abisi var ya. O olmada yalnız bırakmam. Daha dün çocuk düştü arka binada 5. kattançok korkarım ben
kesinlikle misafir odası gereksiz. hele de biz çalışanlara.
Tek odan olacak toplaması da kolay, kafan da rahat.
Koltuk sileceksin hem misafir odası hem oturma odası. canımız çıksın da ne olursa olsun mantığı. Gerek yok buna.
bana göre 2+1 geniş ev ideal. 1 büyük oturma odası + 1 çocuk odası + 1 yatak odası + mutfak banyo tuvalet. yeterli.
o kadar gereksiz eşyamız var ki...
- yemek takımı alıyoruz içinde porselen tencere, sütlük, çay takımı bilmem ne. bunları daha hiç kullanmadım. gidip tabak alsaymışım ya. kafasızlık.
ayrıca günlük kullanmalıklarımız var. yemek takımı almışsın kullansana. sanki her gün protokol ağırlıyoruz.
- dünyalar kadar kasem var benim mesela. evde olunca da atılmıyor meretler.
- hurç dolusu havlu, eşarp....
- dünya kadar battaniye götürdüm anneme geçende. yeminle ev boşaldı. dedim "bu ne be. ev doğalgazlı. ihtiyaç olmuyor. vakumlanan yorganlarım varken neden battaniye tutayım ki."
ayırıp kullanmadıklarımı yine anneme götürme taraftarıyım. o verecek daha çok insan bulabilir.Aynen katılıyorum ama eşyalar verilmiyor diyorsun da aslında verilebilir.
başlarda kıyamıyorsun ama başlarsan devamı gelir :)
ayırıp kullanmadıklarımı yine anneme götürme taraftarıyım. o verecek daha çok insan bulabilir.
bi de mesela bir eşyayı ayırıyorsun. bir süre sonra ona ihtiyaç oluyor. onu arıyorsun bulamıyorsun. ona da sinir oluyorum :)zaten 1 kerede kurtulamıyorsun bu eleme işinden
sana önemli gelen 1 eşya diğer elemede önemsiz geliyor.
olayı kavramak 1 yılımı aldı benim :)
ben derli toplu temiz değilim ki hele de bugünlerde bildiğin tozlar katman oluşturdu ev kenarlarında.topıkce pasak yarısması mı yapsak? ben kesın bırıncıyım
ya saka maka sızın evler hep derlı toplu mu ben bugun temızlık yapsam 2 saate her yer her yere gırıyor yıne
ama benım bu aralar degıl genelde b o yleben derli toplu temiz değilim ki hele de bugünlerde bildiğin tozlar katman oluşturdu ev kenarlarında.
bi de mesela bir eşyayı ayırıyorsun. bir süre sonra ona ihtiyaç oluyor. onu arıyorsun bulamıyorsun. ona da sinir oluyorum :)
ama benım bu aralar degıl genelde b o yle
Tamamen tevafuk :) Bu konuyu ben de takip ediyorum normalde
haftayı bölüyormusun günlük şeklinde özellikle temizlikteMesela ne yapıyorsun da dağılıyor ?
Maria kondo derki her eşyanın yeri belli olsun.
bu temizlikle beraber her eşyaya yer buldum
Birde ev ahalisine dağıtırsanız yakarım diyorum arada :)
sabah kızım mama istedi yaptım yanına sehba koydum bitince buraya koyarsın dedim çıktım :)
birde rutinler canım rutinlerim
bilmeyen kalmadı herhalde :)
Kesinlikle iyi fırsat.Merhaba arkadaşlar;
Ev sahibi oturduğumuz evi satmaya karar vermişti. Galiba bir alıcı çıktı. Bize 4-5 aya yeni ev yolları gözüküyor. Bu habere canım çok sıkılmakla beraber, elimdeki birçok eşyayı gözden geçirip vedalaşabilmek adına iyi olacağını düşünüyorum.
Artık kızım emeklemeye başlıyor. Emekleme yürüme sürecinde evin temizliğine ve toparlanmasına en uygun olacak şekilde evdeki tüm fazlalıkları atacağım. Artık evliliğimizde 2. senemizi dolduruyoruz. Yeni gelin modundan çıktım sayılır. Çeyizi açıp kullanabildiklerimi alıp, kullanmadıklarımı geri aldığım yerlere teslim edeceğim :)
Bir de kapalı balkon olsun istiyorum. Kış aylarında balkonu kullanmayınca(ayda bir yıkayıp temizleyip geri kapatıyordum) güvercinler yuva yapmış. Yaz bitene kadar balkonumu kullanamayacağım.
Masraflardan kısmak adına 2+1 olabilir diye düşünüyorum. Ütü odası yapacağım bir odaya sahip olup, ona kira ödemek bana mantıksız geliyor. Kapalı balkon çamaşırlar için gayet uygun olacaktır.
Valla temizlik rutinlerini ben de bilmiyorum Mia. biraz anlatsana.Mesela ne yapıyorsun da dağılıyor ?
Maria kondo derki her eşyanın yeri belli olsun.
bu temizlikle beraber her eşyaya yer buldum
Birde ev ahalisine dağıtırsanız yakarım diyorum arada :)
sabah kızım mama istedi yaptım yanına sehba koydum bitince buraya koyarsın dedim çıktım :)
birde rutinler canım rutinlerim
bilmeyen kalmadı herhalde :)
Merhaba arkadaşlar;
Ev sahibi oturduğumuz evi satmaya karar vermişti. Galiba bir alıcı çıktı. Bize 4-5 aya yeni ev yolları gözüküyor. Bu habere canım çok sıkılmakla beraber, elimdeki birçok eşyayı gözden geçirip vedalaşabilmek adına iyi olacağını düşünüyorum.
Artık kızım emeklemeye başlıyor. Emekleme yürüme sürecinde evin temizliğine ve toparlanmasına en uygun olacak şekilde evdeki tüm fazlalıkları atacağım. Artık evliliğimizde 2. senemizi dolduruyoruz. Yeni gelin modundan çıktım sayılır. Çeyizi açıp kullanabildiklerimi alıp, kullanmadıklarımı geri aldığım yerlere teslim edeceğim :)
Bir de kapalı balkon olsun istiyorum. Kış aylarında balkonu kullanmayınca(ayda bir yıkayıp temizleyip geri kapatıyordum) güvercinler yuva yapmış. Yaz bitene kadar balkonumu kullanamayacağım.
Masraflardan kısmak adına 2+1 olabilir diye düşünüyorum. Ütü odası yapacağım bir odaya sahip olup, ona kira ödemek bana mantıksız geliyor. Kapalı balkon çamaşırlar için gayet uygun olacaktır.
Hoşbuldum :)Hoşgeldiniz :)
Hoşgeldiniz hayırlısı olsun öncelikle
2+1 ev gayet uygun.
Ah şu çeyiz olayı ne kadar gereksiz dimi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?