Selamlar minimal yaşama bende adım atmak istiyorum
Kendimi tanıtayım 9 yılımız bitti ilk 2 .5 yıl kayınvalidemle oturdum
7 yıla yakın evim ayrı
Kendim ortaokul mezunu ev hanımıyım
5 yaşında bir evladım var
Evim 2 +1

Çeyizimin bir kısmını kızkardeşime hediye ettim evlenirken kullansın diye
Vitrinlerimi obje ve süs eşyalarını cüzi bir miktara satmıştık 4 yıl kadar önce (çocugum kanepeden düşmüştü bu sebebden)

Eşim bir fabrikada işçi maaşı asgari
O yüzden eşya yenilemedim hiç
Koltuk takımı yerine metre halı kestirip minder ve duvar yastıgı aldırdım

Mutfak masası aldırmadım çünkü mutfak ince dar bir şekle sahip

Evimde 1 misafir için ayaklı sini
1 günlük sini
1 tepsi var
6 tencerem vardı bugün eskiyen ve çizilen 3 ünü attım
Başka neler yapabilirim bilmiyorum

Bence gayet sadesiniz
en gereksiz esya vitrinler zaten

Merhaba Kızlar
Geçen yazın başında butiklerden aldığım pullu taşlı t-shirtlerim malesef bir tuhaf olmuş. Pul ve taşlar ağırlık yaptığından sanırım sarkmış, şekli bozulmuş. Hemen poşete koydum. Vereceğim birlerine.
Size de oluyor mu bilmiyorum ama sormak istiyorum. Bazı kıyafet ve eşyalar bir zaman sonra ruhuma ağılrık yapmaya başlıyor. Giysem içinde kendimi mutlu hissetmiyorum. Versem kıyamıyorum. Tuhaf bir duygu. Sanırım o beni terkediyor da ben bırakmıyorum.

Bazı kıyafetlerden bende soğuyorum.
önceden yazılı t-şhirt alırdım giyerdim.
şimdi çocukça geldi abartılı olanları eledim.
seçimlerimde daha sade olmaya çalışıyorum.
tabi çok düz giyinmek bana göre değil :)

günaydınnn

bu sadeleşme işi sanırım birkaç yıl süregelen bir şey sanırım...
dün genel birkaç parça eşya azalttım
bugünden itibaren yavaş yavaş bahar temizliğine başlamaya karar verdim...

önceliğim mutfaktan yana çok eşyam kalmadı ama gözüme batan bir kaç detay var
çerezlik-pasta takımı-buzdolabının üzerindeki dolapta acaba kullanırmıyım dediğim eşyalar evden göndereceğim..
bu akşam erzak dolabımdakilerle haftalık liste düzenleyip stokları eritme niyetindeyim...
baharat rafındakileri çıkarıp yıkayıp yerleştirmem gerek .
borcamlarda azalma yoluna gitmeliyim..

önümüzdeki hafta ardiyeye ayıracağım...
orda tutup acaba pişman olurmuyum dediğim süs eşyalarımın evden gitme zamanı kesinlikle geldi.
oğlumun kullanmadığı oto koltuğunun kılıflarını yıkayıp kaldırmalıyım..
şeffaf ayakkabı kutusu almak istiyorum bu konuda düşünmem gerek bir süre daha
en büyük sıkıntım piknik sepeti içinde 2 tane ufak halı var ve gözüme batıyor :S

3.hafta ise nevresim dolabına el atmam gerek
nevresim çarşaflarım aşırı eskidi ve beni gerçekten mutsuz ediyor...
6 yıldır haldur huldur kullandım yüksek derecede yıkamaktan kaynaklı sanırım hafiften deforme olmaya başladılar..
takım nevresim değilde açık renk lastikli çarşaf 2 tane 2 tane yorgan kılıfı 4 tanede yastık kılıfı almayı düşünüyorum..
bunun için anneler günü indirimini beklemem gerek...
kullandığım yatak örtüsü yok yazın pikemi kışında battaniyemi yatak örtüsü niyetine kullanıyorum.
eskiyen çarşaflarımıda ufak ufak kesip toz bezi kurulama bezi yapmaya niyetliyim bakalım...

seccade ve örtülerimi elemiştim ama sanırım bana 3 seccade 3 yemeni örtü 3 tanede tesbih yeter diye düşünüyorum
kalan patikleri çetikleri ıvırları zıvırları hepsini göndereceğim (onlarıda elemiştim ama 6 aydır kullanılmadıysa bir daha kullanılmaz sanırım )

nevresim dolabımda bitmiş olacak bu şekilde

yatak odasında azalma yoluna gitmiştim ama bu sene eşimin kıyafetlerinden bavula sakladıklarımın hepsini göndereceğim 1 tanesini bile aramamıştı :)
eşimin ev kıyafetlerinden ve pijamalarından da ayıracaklarım var ...
benim dolabımdan da 1 siyah 1 tanede beyaz atlettim yıkanmaktan eridi yenisini alıp eskileri göndereceğimm.
evde giydiğim 3 parça kıyafetide 2 ye düşürme niyetindeyim bakalım :)

şimdi bu yazdıklarımı ufak defterimede not edeyim aklım karışmasın sonra
hepimiz için mutlu bir hafta olsun inşallah

pakizee pakizee

benimde eşimin eşyalarını ayıklamam lazım.

daha 2 jean 1 gömlek 1 kemer alıcam.
2 ayakkabısını vermeyi düşünüyorum.
eskiyen kıyafetleri ayırıp kutulamam lazım.

bugün yemek yapıcam.
çamaşır mak çalıştırır.
başlarım dolap baza düzenlemeye :)

pakizee pakizee

benimde eşimin eşyalarını ayıklamam lazım.

daha 2 jean 1 gömlek 1 kemer alıcam.
2 ayakkabısını vermeyi düşünüyorum.
eskiyen kıyafetleri ayırıp kutulamam lazım.

bugün yemek yapıcam.
çamaşır mak çalıştırır.
başlarım dolap baza düzenlemeye :)
ben eşime şöyle izah ettim...
bu sene üzerinde görmediğim şeyleri bavula koyacağım
eğer hatırlayıpta bana sorarsan geri vericem sana dedim kabul etti..
1 bavul eşya doldurdum... zaten daha öncede bahsetmiştim eşimde alışveriş hastalığı var...
bu kış sormadı hiçbirini bende göndermeye karar verdim..

Sıcaklar kendini belli etmeye, kuşlar her zamankinden daha sesli cıvıldamaya başladıysa evlerde de bahar temizliği vakti geldi demektir. Bahar temizliğine nereden başlayacağınızı ya da nasıl bir yol izleyeceğinizi bilemiyorsanız bu yazımızda size birkaç küçük öneri sunacağız. Şık tasarımlar eşliğinde sunacağımız öneriler işinize yarayabilir.

Bahar temizliği yalnızca bir dizi temizlik işini kapsamaz, ayrıca çeşitli tadilat ve bakım, eşya eleme ve depolama gibi işlemleri de içerir. Bu nedenle rutin temizlik işlerine göre biraz daha detaylı planlamak ve evin eksiklerini iyi analiz etmek gerekir.

Temizlik planı yaparak başlayın ve ilk adımınız bütün evdeki kalabalıklardan kurtulmak olsun

İşe temizlik planı yaparak başlamak ve gün gün hangi işlemi takip edeceğinizi önceden belirlemek daha kolay ve stressiz bir çalışma sağlar. Bu nedenle önce hangi odanın nasıl bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu belirlemeli ve ona göre bir program hazırlamalısınız. Önce halı, perde ve yorgan gibi eşyaları temizleterek depolayabilir sonrasında tamirat işlerini halledip bu arada evdeki kalabalıkları seçebilirsiniz. Son olarak ise detaylı bir temizlik ile işi tamamlayabilirsiniz.

Evdeki kalabalıklardan kurtulmak bahar temizliğinin önemli bir adımıdır. Son bir yıl içinde kullanmadığınız bütün eşyaları seçip ihtiyacı olanlara veya geri dönüşüme verebilir ya da ikinci el eşya pazarına satabilirsiniz.

Mutfak en çok vaktinizi alacak alandır bu nedenle temizlemeye mutfaktan başlayabilirsiniz

Mutfağın temizlik ve bakım işi diğer odalara göre daha detaylı olacaktır bu nedenle ilk olarak mutfak yükünden kurtulmak daha iyi olabilir. Mutfakta detaylı bir tadilat işlemi yapılmayacaksa işe fazla eşyalardan kurtularak başlayabilirsiniz.

Tarihi geçmiş ürünlerden ve son bir yıl içinde kullanmadığınız bütün kap, bardak, süs eşyası gibi araç gereçlerden kurtulun

Mutfakta ilk seçeceğiniz fazlalıklar tarihi geçmiş ürünler ve kilerin kuytu bir köşesinde kalıp küflenen gıdalar olmalı. Bakteri yayan ve hiçbir işinize de yaramayacak olan bu ürünleri derhal evden uzaklaştırın.

Fazla eşyalar konusunda ise rehberiniz kullanım alışkanlıklarınız olmalı. Son bir sene içinde bir kez bile kullanmadığınız mutfak eşyalarına aslında pek de ihtiyacınız yok demektir. İhtiyacı olan birilerine verebilir ya da geri dönüşüme gönderebilirsiniz.

Halı, kalın perde ve koltuk örtüsü gibi kışlık tekstil ürünlerini depolamaya kaldırın

İşin bu kısmı biraz da evi nasıl kullandığınıza bağlı. Eğer yaz günlerinizi bir yazlık evde geçiriyorsanız halı ve perde gibi eşyaları depolamak yerine kapalı kaldıklarında sorun çıkarmayacak şekilde temizletip bırakabilirsiniz. Yaz boyunca da aynı evi kullanacaksınız o zaman mutlaka kışlık eşyaların depolanması gerekecek. Bu iş için temizlik şirketlerinden ve halı yıkamacılarında yardım alabilirsiniz.

Yatak odasında ferahlık sağlamak için;

Yatak odasında bahar temizliği demek işin yazlık kışlık, kıyafet kısmı demektir. Halı, perde, yorgan, battaniye gibi tekstil eşyalarının yanı sıra kıyafet seçimini de halletmeniz gerekecek. Kışlık ayakkabılarınızı temizleyip, sararak kaldırmanız, kaban ve paltoları güzelce depolamanız önemli. Bu işi giyinme odanız varsa daha kolay çözebilirsiniz.

Giyinme odasına ve depolara da mutlaka el atın

Evinizde giyinme odası varsa yazlık kışlık ayrımı pek yorucu olmaz çünkü hepsi için yeterince askı ve dolabınız vardır. Bu durumda yalnızca kışlık bot ve ayakkabıları temizleyip, kalıplarına ve kutularına koyarak yerlerine kaldırmanız ve yaz boyu kullanmayacağınız kabanları temizletip asmanız yeterli olacaktır.

Yazı alıntıdır... :)

ben eşime şöyle izah ettim...
bu sene üzerinde görmediğim şeyleri bavula koyacağım
eğer hatırlayıpta bana sorarsan geri vericem sana dedim kabul etti..
1 bavul eşya doldurdum... zaten daha öncede bahsetmiştim eşimde alışveriş hastalığı var...
bu kış sormadı hiçbirini bende göndermeye karar verdim..

eşim az alır kıyafeti ve eskitir.
önceden alırdım eşime kıyafet
hem giyerdi hem söylenirdi. masraf yapıyomusum gereksiz yere alıyormusum.
bende o günden sonra kıyafet almadım.

şimdi kendi diyor al bana da diye :)

Bugün sabah eşimin ayakkabılarını ve 3 pantolon 2 kazagını torbalayıp bir komşumuza verdim oglu sanayide çalışıyor eski kıyafet sormuştu

Oglumun küçülen iyi durumda olanlarını sadece 1 kere giydiklerini letgoya yükledim
Biraz yıpranmış gibi olanlarını mahallemizde çok çocuklu bir aile var onlara verdim

Oyncaklarının bir kısmınıda verdim

Hedefim halıları elden çıkarıp ufak yolluk kilim tarzı almak antre ve mutfak için bakalım

Bugün sabah eşimin ayakkabılarını ve 3 pantolon 2 kazagını torbalayıp bir komşumuza verdim oglu sanayide çalışıyor eski kıyafet sormuştu

Oglumun küçülen iyi durumda olanlarını sadece 1 kere giydiklerini letgoya yükledim
Biraz yıpranmış gibi olanlarını mahallemizde çok çocuklu bir aile var onlara verdim

Oyncaklarının bir kısmınıda verdim

Hedefim halıları elden çıkarıp ufak yolluk kilim tarzı almak antre ve mutfak için bakalım

mutfaga kilim bende düşünüyorum hatta yazın sermiyorum bile halı...

mutfaga kilim bende düşünüyorum hatta yazın sermiyorum bile halı...
Oglum çabuk hasta oluyor terlik giyme huyumuzda yok aslında bende sermek istemiyorum ama bakalım bir şekilde terliği sevdirecegiz pandufu hiç giymedi :(

Oglum çabuk hasta oluyor terlik giyme huyumuzda yok aslında bende sermek istemiyorum ama bakalım bir şekilde terliği sevdirecegiz pandufu hiç giymedi :KK43:

kızımda 20 aylık
çoraplarını çıkartıp gezer
evimde çok halı yoktur.

uyurken corapsız uyur.

yazın problem olmaz bence

mehaba kızlar iki gün önce oglum geldi ve giymediklerini
ayırdı ihtiycı olan birine verildi ikipoşet bende kahve makinası ve kızartam
tavası aldım 3 ay dır iç çamaşır alacaktım aldım eskilerini atım

mehaba kızlar iki gün önce oglum geldi ve giymediklerini
ayırdı ihtiycı olan birine verildi ikipoşet bende kahve makinası ve kızartam
tavası aldım 3 ay dır iç çamaşır alacaktım aldım eskilerini atım

merhaba
kahve mak ve cay mak istiyorum bende
mutfak yenilenince
evde sürekli kahve çay içilir.
kullanışlı pratik birşeyler arastırıyorum şimdiden.

dün kızartma mak kullandım
çok sık kullanmam ama yağ sıçrama durumu yaşamadım.
bazen yag boşalt temizle zor geliyor.

kızımda 20 aylık
evimde çok halı yoktur.

uyurken corapsız uyur.

Denemek lazım şuan yine hasta mesela gece çişini kaçırmış ve yeni uyandı
Sürekli doktora gitmekten gına geldi vitaöin eksikliği için ne yapsam bilmiyorum yenek seçer her meyveyi yemez

Sıcaklar kendini belli etmeye, kuşlar her zamankinden daha sesli cıvıldamaya başladıysa evlerde de bahar temizliği vakti geldi demektir. Bahar temizliğine nereden başlayacağınızı ya da nasıl bir yol izleyeceğinizi bilemiyorsanız bu yazımızda size birkaç küçük öneri sunacağız. Şık tasarımlar eşliğinde sunacağımız öneriler işinize yarayabilir.

Bahar temizliği yalnızca bir dizi temizlik işini kapsamaz, ayrıca çeşitli tadilat ve bakım, eşya eleme ve depolama gibi işlemleri de içerir. Bu nedenle rutin temizlik işlerine göre biraz daha detaylı planlamak ve evin eksiklerini iyi analiz etmek gerekir.

Temizlik planı yaparak başlayın ve ilk adımınız bütün evdeki kalabalıklardan kurtulmak olsun

İşe temizlik planı yaparak başlamak ve gün gün hangi işlemi takip edeceğinizi önceden belirlemek daha kolay ve stressiz bir çalışma sağlar. Bu nedenle önce hangi odanın nasıl bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu belirlemeli ve ona göre bir program hazırlamalısınız. Önce halı, perde ve yorgan gibi eşyaları temizleterek depolayabilir sonrasında tamirat işlerini halledip bu arada evdeki kalabalıkları seçebilirsiniz. Son olarak ise detaylı bir temizlik ile işi tamamlayabilirsiniz.

Evdeki kalabalıklardan kurtulmak bahar temizliğinin önemli bir adımıdır. Son bir yıl içinde kullanmadığınız bütün eşyaları seçip ihtiyacı olanlara veya geri dönüşüme verebilir ya da ikinci el eşya pazarına satabilirsiniz.

Mutfak en çok vaktinizi alacak alandır bu nedenle temizlemeye mutfaktan başlayabilirsiniz

Mutfağın temizlik ve bakım işi diğer odalara göre daha detaylı olacaktır bu nedenle ilk olarak mutfak yükünden kurtulmak daha iyi olabilir. Mutfakta detaylı bir tadilat işlemi yapılmayacaksa işe fazla eşyalardan kurtularak başlayabilirsiniz.

Tarihi geçmiş ürünlerden ve son bir yıl içinde kullanmadığınız bütün kap, bardak, süs eşyası gibi araç gereçlerden kurtulun

Mutfakta ilk seçeceğiniz fazlalıklar tarihi geçmiş ürünler ve kilerin kuytu bir köşesinde kalıp küflenen gıdalar olmalı. Bakteri yayan ve hiçbir işinize de yaramayacak olan bu ürünleri derhal evden uzaklaştırın.

Fazla eşyalar konusunda ise rehberiniz kullanım alışkanlıklarınız olmalı. Son bir sene içinde bir kez bile kullanmadığınız mutfak eşyalarına aslında pek de ihtiyacınız yok demektir. İhtiyacı olan birilerine verebilir ya da geri dönüşüme gönderebilirsiniz.

Halı, kalın perde ve koltuk örtüsü gibi kışlık tekstil ürünlerini depolamaya kaldırın

İşin bu kısmı biraz da evi nasıl kullandığınıza bağlı. Eğer yaz günlerinizi bir yazlık evde geçiriyorsanız halı ve perde gibi eşyaları depolamak yerine kapalı kaldıklarında sorun çıkarmayacak şekilde temizletip bırakabilirsiniz. Yaz boyunca da aynı evi kullanacaksınız o zaman mutlaka kışlık eşyaların depolanması gerekecek. Bu iş için temizlik şirketlerinden ve halı yıkamacılarında yardım alabilirsiniz.

Yatak odasında ferahlık sağlamak için;

Yatak odasında bahar temizliği demek işin yazlık kışlık, kıyafet kısmı demektir. Halı, perde, yorgan, battaniye gibi tekstil eşyalarının yanı sıra kıyafet seçimini de halletmeniz gerekecek. Kışlık ayakkabılarınızı temizleyip, sararak kaldırmanız, kaban ve paltoları güzelce depolamanız önemli. Bu işi giyinme odanız varsa daha kolay çözebilirsiniz.

Giyinme odasına ve depolara da mutlaka el atın

Evinizde giyinme odası varsa yazlık kışlık ayrımı pek yorucu olmaz çünkü hepsi için yeterince askı ve dolabınız vardır. Bu durumda yalnızca kışlık bot ve ayakkabıları temizleyip, kalıplarına ve kutularına koyarak yerlerine kaldırmanız ve yaz boyu kullanmayacağınız kabanları temizletip asmanız yeterli olacaktır.

Yazı alıntıdır... :)

bahar temizliği için bu yazı bana ilham oldu diyebilirim :)

kızımda 20 aylık
evimde çok halı yoktur.

uyurken corapsız uyur.

çorapsız uyusun zaten.
ben özellikle çıkartıyorum ayağından.
çünkü;
Çorapla yatmak, çorap lastiklerinin uzun süre baskısı sonucu 'periferik' dolaşımı olumsuz etkiler, yani o bölgedeki kan dolaşımını bozar.
Çorapla yatmak, çorap lastiklerinin uzun süre baskısı sonucu periferik dolaşımı olumsuz etkilediği gibi deride mantar enfeksiyonlarına da sebep olabiliyor.
Kan dolaşımının bozulması ayakta morarmalara, derinin kurumasına ve uzun vadede tırnaklarda şekil bozukluklarına bile neden olabilir.
(alıntıdır)

çorapsız uyusun zaten.
çünkü;
Çorapla yatmak, çorap lastiklerinin uzun süre baskısı sonucu 'periferik' dolaşımı olumsuz etkiler, yani o bölgedeki kan dolaşımını bozar.
Çorapla yatmak, çorap lastiklerinin uzun süre baskısı sonucu periferik dolaşımı olumsuz etkilediği gibi deride mantar enfeksiyonlarına da sebep olabiliyor.
Kan dolaşımının bozulması ayakta morarmalara, derinin kurumasına ve uzun vadede tırnaklarda şekil bozukluklarına bile neden olabilir.
(alıntıdır)
Bilgi için sagolun ben ayaklarım üşüdüğü için yatıyordum bazı geceler

çorapsız uyusun zaten.
çünkü;
(alıntıdır)

Hımm genelde çorap lastiğine dikkat ederim sıkı almam ama kızım çorapla uyumaz.
bebekken çıplak ayakla hissettsin meteryalleri diye çıkartırdım.
o günlerden sonra alıştı :)
iyi oldu bu bilgi sağol canım.

bu haftasonu hava çok güzeldi
cumartesi pazarımız ailece dışarda geçti
sabahları açıköğretim sınavımız vardı (eşimin de benim de)
bir gün nikaha, bir gün nişana katıldık (malum düğün sezonu başladı Ramazan öncesi)
arada bulduğumuz boşluklarda da kendimizi yeşilliklere attık (İstanbul'da lale zamanı)
evde de anca çamaşır makinesi çalıştı :))

şimdi kendime bahar temizliği için plan yaptım, uygulayabilirim inşallah..

Back
X