Ne çok iş yapmışsın canım :nazar:
En çok da çekmeceler dolaplar oyalıyor. Düzenli olunca çok mutlu hissediyor insan:super:
Eskiden çocuklarım küçükken ev oyuncaklarla dağılırdı, çekmecelerin içi karman çormandı.
Çok taşınmamıza rağmen annemin verdiği kullanmadığım çeyizlerim vardı, atmaya kıyamazdım. Eşimin işi dolayısıyla 12 ev değiştirdik. Bazen aynı il içerisinde bazen de Türkiye'mizin bir ucundan bir ucuna...
En son batıdan doğuya taşınacakken eşyaları toplarken anneme nolur dedim ben bunları taşırken yerleştirirken bitiyorum. Koyacak yer bulamıyorum. Zorla ikna ettim onu. Yorganlarımı eskiyen mobilyalarımızı filan kadın sığınma evine bağışladım. Sadece bir saten pamuk yorgan kaldı diğerlerini hep verdim. Satın yorganlar hem az yer kaplıyor hem de taşıması filan daha kolay gerekince onlardan aldım.
Ben de hiçbir şeyimi atamazdım. Geçen yıl minimalizmi bilmeden uygulamışım. Bazamın altında yıllardır taşıdığım ama kullanmadığım beğenmediğim ne kadar nevresim filan varsa hepsini kapıya koydum ayrı bir şekilde kapıcımız almıştır. Çok düzenli bazam şimdi. Meğer atmaya kıyamadığımdan bir gün kullanırım dediğim ama hiç kullanmadığım eşyalar yüzünden de dağınıkmışım.
Annem de eşyalara kıyamıyordu, depo gibiydi evi. Şimdi tüm evin eşyalarını değiştirecek, henüz eve gelmedi. Ben de eşyalar gelmeden ne var ne yok eledim. Biraz iyi durumda olanları letgoya koyup sattık, o bile minimal oldu :D

Annem de eşyalara kıyamıyordu, depo gibiydi evi. Şimdi tüm evin eşyalarını değiştirecek, henüz eve gelmedi. Ben de eşyalar gelmeden ne var ne yok eledim. Biraz iyi durumda olanları letgoya koyup sattık, o bile minimal oldu :KK70:
Benim annem ve babam da hicbir seylerine
Kıyamıyorlar ev tika basa dolu..
Evo kardeşimle ele geçirsek biz de aynını yapacağız:KK53::KK53::KK53::KK53:

Eşimin bir çift çorabı eskimiş attım.
evi genel olarak süpürdüm topladım bulaşık mak boşalttım
1 mak çamaşır yıkadım ama seremedim.

Eşimin bir çift çorabı eskimiş attım.
evi genel olarak süpürdüm topladım bulaşık mak boşalttım
1 mak çamaşır yıkadım ama seremedim.
ben de dün ne atsam diye baza altındaki oyuncak poşetlerden birini açtım, uzaktan kumandalı ancak bir tekeri kırılan arabayı kaldırmışım, onu ayırdım. bir de minicik parçaları olan uçak şeklinde lego vardı, birkaç parçasını daha önce elektrik süpürgesi ile çekmiştim, 0nu da attım.
pazar günü de iki parça üst kıyafetimi yıkayıp, ütüledim verileceklere ayırdım
küçük el fenerinin pili bitmiş, attım
buzdolabında sucu, halı yıkamacıların vs telefon numaraları yazan magnetleri attım, telefonuma kayıt yaptım numaraları
kol saatlerinden 2 bayan, 1 erkek (bunlar kullanılmamıştı) yakınlarıma verdim.
oğlumun dolapta duran bir tşörtünün küçüldüğünü gördüm, akşama bir denettireyim de ona göre onu da ayıracağım. (bu günkü verilecek listeme bunu aldım)
geçen gün belediye kumbarasına birikenleri ayırdım

kızıma hediye kotondan tulum gelmişti, onu verip bir şort ve tşört aldım
eşime hediye 2 gömlek geldi, onların yerine elden çıkarmam gerekenler var

Ben yetişemiyorum size maşallah :KK70:

ben 11 yıllık evliyim, 2 çocuk, alış veriş (kıyafet ve teknoloji ürünleri) bapımlısı bir adam, annemin aldığı çok sayıda çocuk kıyafeti (gönlü olsun, para vermiş diye ev içinde giydiriyorum), çok kereler ev taşınma yüzünden her eve ayrı alınan perdeler, halılar paspaslar vs gibi bir çok şey var ve ev çok dolu
at at bitmiyor
ama eşimi artık alıştırdım, aldığı kadar attırıyorum, ki geçen yıl bir sürü yeşil gömlek ve tşört almış, elli tonu var yani, asker yeşilinden, mint yeşiline, turkuaza. bu yıl yeşil bana yakışmıyor diye giymiyor, onları elden çıkardım. ondan önceki sene bir sürü bordo tonlarında almıştı, o gömlekler duruyordu, onları verdim. bunun dışında envai çeşit gömlek vardı, 2 tane kırmızı gömlek vardı, bildiğin kırmızı yani giymiyor ama duruyordu, hardal gömlek, hardal mont vs.
beyazlar maviler lacivertler vs. epey azalttım
kayınvalide 3 tane yün yorgan vermişti, ağır olanı geçen yıl verdim ona, bir tanesi de ayırdım, en yakın zamanda vereceğim.

bir de çok fazla bez çanta türü şeyler var, iki tanesini ayırdım verileceklere, baktım siyah sırt çantası da var, onu da hafta sonu kullanmak için ayırdım ve bu hafta taktım, bir kaç kullanayım da atılır.

nisan ayında mayo ve 2 adet pareo aldım pentiden, 3 al 2 öde vardı. evde 2 adet bikini var, yaz ayında bakacağım duruma göre, birini termal havuz vs için saklarım, sıcak havuzda bozuluyor,birini atarım

birden atsam tüm evi boşaltmam lazım ama böyle yavaş yavaş daha keyifli oluyor, ancak bir yandan da oyuncak vs alınmaya devam ediyor.

Benim annem de benden gördü onun evi de depo gibiydi şimdi nispeten iyi ama bence atılacak daha çok şey var.
ben anneme gittiğiminde çaktırmadan hep 3-5 parça atarım ve hiç bir zaman da attığımı aradığını sorduğunu görmedim, demek ki hiç işine yaramayacak şeyleri tutuyor
ha atabilir miyim verebilir miyim diye sorduğumda lazım olur kalsın, benim evime karışma diyor.
son zamanlarda onda da değişim var, biraz daha fazla verici ki bu büyük gelişme

anne evinden eşya çıkarırken püf nokta, hiç kullanılmayan, evden gitse hiç farkedilmeyecek şeyleri atmak olmalı. yoksa kıyamet kopar. :)

ben anneme gittiğiminde çaktırmadan hep 3-5 parça atarım ve hiç bir zaman da attığımı aradığını sorduğunu görmedim, demek ki hiç işine yaramayacak şeyleri tutuyor
ha atabilir miyim verebilir miyim diye sorduğumda lazım olur kalsın, benim evime karışma diyor.
son zamanlarda onda da değişim var, biraz daha fazla verici ki bu büyük gelişme

anne evinden eşya çıkarırken püf nokta, hiç kullanılmayan, evden gitse hiç farkedilmeyecek şeyleri atmak olmalı. yoksa kıyamet kopar. :)
Aynen yoksa yer beni ;)

kızlar çok canım sıkıldı bu öldürülen yavrulara
böyle pis dünyaya insan çocuk getirmekten de korkar
yavrularımız için çok endişeleniyorum
bunları yazarken bile gözlerim doluyor
Rabbim evlatlarımızı korusun. kötülerle karşılaştırmasın, onlara fırsat vermesin inşallah :(

kızlar çok canım sıkıldı bu öldürülen yavrulara
böyle pis dünyaya insan çocuk getirmekten de korkar
yavrularımız için çok endişeleniyorum
bunları yazarken bile gözlerim doluyor
Rabbim evlatlarımızı korusun. kötülerle karşılaştırmasın, onlara fırsat vermesin inşallah :KK43:
Ben demin sinirden ağladım leylanın resmini görmeye dayanamıyorum ve bitmiyor arka arkası geliyor ne kadar pis bir dünyada yaşıyoruz :(

merhaba kızlar
bu hafta oğlumun anneanneyle yazlıkta olduğu hafta
Dün akşam mutfak işi yaptım
Eşim erken gelince yarım kaldı
dolapta fazla olan kabakları rendeleyip buzluğa attım.
Kırmızı biber ve pancarı pişirdim dolaba attım
Bozulan tarihi geçen ürün kontrolü yaptım.
bu akşam avm ye gideceğiz tatil öncesi bir iki alınacak eşyaları alacağız
Perşembe de kına var
Bu hafta yine işlerin hepsi bitmez ama yaptığım kadarıyla artık
Valla çalışan kadınlara zaman hiç yetmiyor yani hele de yaz olunca bana hiç yetmiyor

mornergis mornergis kabakları nerede kullanmak için rendeliyorsun?
Sulanmıyor mu?
tefalin bir ara çıkardığı rende makinesi vardı bana ev hediyesi gelmişti
Onunla rendeleyince sulanmıyor
Rendeleyip buzdolabı poşetine atıyorum
Havuçla kavurup yoğurtlayıp yiyoruz
Mücverde yapıyorum bazen

merhabalar herkese nasılsınız?
mutfak tezgahımdaki büyük 3 tane baharatlığı dolabın içine küçük 6 tane olanı ise buzdolabının içine kaldırmanın ferahlığını yaşıyorum
şimdi tezgahımda sadece çaycım var o kadar
ay acayip güzel oldu hemde ferah hemde sil geç ohhh :halay::KK76:
eşimin bi çift çorabı eskimiş onu da fıyfırdım çöpe
bi tane 3 sene evvel tepe tepe kullandığım ayakkabımı attım
sanırım geçen bi saymıştım 25 çift diye kaldı 24 çift ayakkabım
sade yaşamak oldukça hoşuma gidiyor
ama bunu abur cubur konusunda uygulayamıyorum nasıl yapmalıyım onu da bilmıorum
evde meyve oluyor onu yemıyorum gidiorum çekmecedeki abur cuburlara saldırıyorum
ya da evde düzenli yemek olmuyor olmayınca da hop dışardan söyliyiverelim modundayız sürekli.
umarım bunu da başarabildiğim günler gelecek

Pazar günü tüm gün mutfakla uğraştım dolaplar buzdolabı fırın aspiratör hepsini iyice temizledim mis gibi oldu birçok şeyi eledim fazlalık bana bunaltı gelir biblo tablo vs başım ağrır
Erzak kabı alacağım üst dolabı düzenli olur bu sayede
Ev bana huzur veriyor temiz ışıl ışıl ve düzenli

Pazar günü tüm gün mutfakla uğraştım dolaplar buzdolabı fırın aspiratör hepsini iyice temizledim mis gibi oldu birçok şeyi eledim fazlalık bana bunaltı gelir biblo tablo vs başım ağrır
Erzak kabı alacağım üst dolabı düzenli olur bu sayede
Ev bana huzur veriyor temiz ışıl ışıl ve düzenli
benimde halılarımı vermem gerekiyor hala veremedim sanırım ağustos gibi vericem
onun haricinde de fon perdelerimi naslıl yıkamam gerekiyor acaba bilen bi el atıversin ütülemek hiç istemiyorum
kalın kadife tarzı cinsi.
ev temiz olunca en ufak bi yeri dağılsa gözüme batıyor bu da iyi bi şey

benimde halılarımı vermem gerekiyor hala veremedim sanırım ağustos gibi vericem
onun haricinde de fon perdelerimi naslıl yıkamam gerekiyor acaba bilen bi el atıversin ütülemek hiç istemiyorum
kalın kadife tarzı cinsi.
ev temiz olunca en ufak bi yeri dağılsa gözüme batıyor bu da iyi bi şey
Fon perdelerini sıkmadan 30 derecede yıka ve hemen as ütüleme gerekmez

Back
X