günaydın kızlar haftayı ortaladık sanırım. geceleri kasıklarıma ara ara ağrılar giriyor doğuracam diye korkuyorum vallaha :KK17:
halılar geldi yıkamadan yarın kadın onları serecek kızın kıyafetlerini bu akşam çantasına yerleştirecem. başka da bi şey kalmadı sanırım geri kalan süreci yata yata değerlendirmek istiyorum Allahın izniyle.
borçları az da olsa toparladım sanırım. bi daha ki aya tamamen kapatıyorum inşallah.
doğum ne zaman tarih belli mi?
sezaryen mi olacak?

Genelde sezeryan olanlar 39. haftada ameliyata alınıyor. Bence erken bir tarih çocuk doğumu için. Ben 40+3'e kadar beklemiştim normal doğum istediğim için. Sonra biraz gözüm korkup son anda döndüm sezeryana. Hem kızım rahattı, hem de sütüm falan gayet rahat geldi. Tabi çocuktan çocuğa değişir durum ama 40 hafta sanki gelişimi için en ideal süre gibi geliyor.
Siz ne düşünüyorsunuz acaba?
ben de normal diye gidip korkudan sezaryene dönenlerdenim 40+2

Bütçe...

Hazır bütçemi hazırlamışken buraya da güncelleyeyim.

Zorunlu giderler
Ev kredisi
İhtiyaç kredisi 4 ay kaldı
Telefon faturası
Eylül bakım ücreti yarısı (eşimle ortak ödeyeceğiz.)

Gr altın parasını eşime verdim her ay alacak bana gün için.

Geçenlerde kumbaramı açmıştım 500 tl kullanmıştık şimdi kenara 650 tl bıraktım
eşim alışveriş yaptıkça 50-100 veriyor onları da ayrı biriktirmeyi düşünüyorum.

Hediyeler, gıda ve kızımın ihtiyaçları içinde ayda 300 tl kenarda tutmayı düşünüyorum. Bu kalemleri genelde eşim karşılıyor bende tedbir amaçlı ayıracağım bir miktar.

Diğer paramı da eve harcamayı düşünüyorum
Birde araba için bir miktar biriktirmeliyim.
O yüzden çok detaylı bir liste oluşturmam gerekiyor acele etmek istemiyorum :KK51:

valla doktora ben bekleyelim desem bekler mi ki bilmiyorum ki canım. ben sezeryan istediğim için bana 39 da alırız dedi bana bende bi şey demedim. şu an 2600 gram
Maşallah gelişimi gayet güzel :) Benim de o civarlardaydı. Sen bilirsin yine canım. Doktorun senin için en uyguna yönlendirir seni zaten.

Yani bazısına 37 hafta yeterken bazısı 41 de bile küvöze girebiliyor ya da tam tersi
Evet aynen. Doktorlarımız hakkımızda en doğrusunu belirliyor ama sezeryan denince hepsi 38. hafta diyor. Oysa tarih verilmeden önce biraz daha detaylı bakılabilir gibi. Ezbere iş yapıyorlar sanki.

Bütçe...

Hazır bütçemi hazırlamışken buraya da güncelleyeyim.

Zorunlu giderler
Ev kredisi
İhtiyaç kredisi 4 ay kaldı
Telefon faturası
Eylül bakım ücreti yarısı (eşimle ortak ödeyeceğiz.)

Gr altın parasını eşime verdim her ay alacak bana gün için.

Geçenlerde kumbaramı açmıştım 500 tl kullanmıştık şimdi kenara 650 tl bıraktım
eşim alışveriş yaptıkça 50-100 veriyor onları da ayrı biriktirmeyi düşünüyorum.

Hediyeler, gıda ve kızımın ihtiyaçları içinde ayda 300 tl kenarda tutmayı düşünüyorum. Bu kalemleri genelde eşim karşılıyor bende tedbir amaçlı ayıracağım bir miktar.

Diğer paramı da eve harcamayı düşünüyorum
Birde araba için bir miktar biriktirmeliyim.
O yüzden çok detaylı bir liste oluşturmam gerekiyor acele etmek istemiyorum :KK51:
Mia ne hem ev hem ihtiyaç kredisi var hem çocuk ve ekstra tadilat maşallah bunlara yetişebilmek çok zor gerçekten kolaylıklar diliyorum

Back
X