- 23 Ekim 2018
- 16.134
- 37.301
- 598
Amin amin inşallahhe valla ilk 4 ay kusmakla geçtiği için bende geri kalanından bi şey anlamadım :) sağlıkla gelsin de bakalım inşallah

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin amin inşallahhe valla ilk 4 ay kusmakla geçtiği için bende geri kalanından bi şey anlamadım :) sağlıkla gelsin de bakalım inşallah
hani nerde nerde :)Selam kızlar
Bi çılgınlık yaptım temizlik amannn pislik yarışmasına katıldım
Tabii isimsiz katılıyoruz ya görürseniz tanırsanız ifşa etmeyin olur mu![]()
doğum ne zaman tarih belli mi?günaydın kızlar haftayı ortaladık sanırım. geceleri kasıklarıma ara ara ağrılar giriyor doğuracam diye korkuyorum vallaha
halılar geldi yıkamadan yarın kadın onları serecek kızın kıyafetlerini bu akşam çantasına yerleştirecem. başka da bi şey kalmadı sanırım geri kalan süreci yata yata değerlendirmek istiyorum Allahın izniyle.
borçları az da olsa toparladım sanırım. bi daha ki aya tamamen kapatıyorum inşallah.
ben de normal diye gidip korkudan sezaryene dönenlerdenim 40+2Genelde sezeryan olanlar 39. haftada ameliyata alınıyor. Bence erken bir tarih çocuk doğumu için. Ben 40+3'e kadar beklemiştim normal doğum istediğim için. Sonra biraz gözüm korkup son anda döndüm sezeryana. Hem kızım rahattı, hem de sütüm falan gayet rahat geldi. Tabi çocuktan çocuğa değişir durum ama 40 hafta sanki gelişimi için en ideal süre gibi geliyor.
Siz ne düşünüyorsunuz acaba?
Maşallah gelişimi gayet güzel :) Benim de o civarlardaydı. Sen bilirsin yine canım. Doktorun senin için en uyguna yönlendirir seni zaten.valla doktora ben bekleyelim desem bekler mi ki bilmiyorum ki canım. ben sezeryan istediğim için bana 39 da alırız dedi bana bende bi şey demedim. şu an 2600 gram
Yarışmadahani nerde nerde :)
Evet aynen. Doktorlarımız hakkımızda en doğrusunu belirliyor ama sezeryan denince hepsi 38. hafta diyor. Oysa tarih verilmeden önce biraz daha detaylı bakılabilir gibi. Ezbere iş yapıyorlar sanki.Yani bazısına 37 hafta yeterken bazısı 41 de bile küvöze girebiliyor ya da tam tersi
Yok canım daha belli değil tarih.doğum ne zaman tarih belli mi?
sezaryen mi olacak?
Özel bir sebebi var mı acaba o haftanın seçilmesininEvet aynen. Doktorlarımız hakkımızda en doğrusunu belirliyor ama sezeryan denince hepsi 38. hafta diyor. Oysa tarih verilmeden önce biraz daha detaylı bakılabilir gibi. Ezbere iş yapıyorlar sanki.
Özel bir sebebi var mı acaba o haftanın seçilmesinin
Mantıklı ondandır, benim de gözümde canlandı koskoca mazison 2 hafta doğum olma ihtimali yükseliyor ya sancılar başlamadan alınmasını doğru buluyor olabilirler.
bebek kanala giriyor falan ya ayy doğum anlarım depreşti![]()
Mantıklı ondandır, benim de gözümde canlandı koskoca mazi![]()
2. Tavsiye edilir. Lakin kıskançlık kaçınılmaz hazırlıklı olmak lazımOysa kızımın bebeklik fotolarına bakıp 2. düşünmeye başlamıştım.
Şuan geri kaçtı![]()
Benim şu anda uykusuz geçen her gecem ikinciyi yapmama sebebim :)Oysa kızımın bebeklik fotolarına bakıp 2. düşünmeye başlamıştım.
Şuan geri kaçtı![]()
Mia ne hem ev hem ihtiyaç kredisi var hem çocuk ve ekstra tadilat maşallah bunlara yetişebilmek çok zor gerçekten kolaylıklar diliyorumBütçe...
Hazır bütçemi hazırlamışken buraya da güncelleyeyim.
Zorunlu giderler
Ev kredisi
İhtiyaç kredisi 4 ay kaldı
Telefon faturası
Eylül bakım ücreti yarısı (eşimle ortak ödeyeceğiz.)
Gr altın parasını eşime verdim her ay alacak bana gün için.
Geçenlerde kumbaramı açmıştım 500 tl kullanmıştık şimdi kenara 650 tl bıraktım
eşim alışveriş yaptıkça 50-100 veriyor onları da ayrı biriktirmeyi düşünüyorum.
Hediyeler, gıda ve kızımın ihtiyaçları içinde ayda 300 tl kenarda tutmayı düşünüyorum. Bu kalemleri genelde eşim karşılıyor bende tedbir amaçlı ayıracağım bir miktar.
Diğer paramı da eve harcamayı düşünüyorum
Birde araba için bir miktar biriktirmeliyim.
O yüzden çok detaylı bir liste oluşturmam gerekiyor acele etmek istemiyorum![]()
Benim şu anda uykusuz geçen her gecem ikinciyi yapmama sebebim :)