Kızlar yanlış anlamayın ama merak ettim,eşleriniz sizinle evin ve evliliğin tüm yükünü eşit paylaşıyormu?Yanlış anlaşılmasın ama çalışan kadın olmak kölelik gibi bir durum olmaya başladı iyice.Kadın çalışır bütün gün para kazanır, eve gelir temizlik yapar ,yemek yapar, çocuk bakar,misafire hizmet eder bu böyle yüzlerce çoğaltılabilir.Bir kadının çocuğu karnında taşıması,onu emzirmesi bile ekstra bir görevdir.Tabiki annelik en güzel şey ama tek başına yeterince zor değilmi?Eşleriniz herşeyi sizinle paylaşıyorsa sorun yok.Ama yok akşam işten gelince o dinlenip eğlenirken,siz bütün yükü çekiyorsanız orda bir dur demeniz gerek bence
Canım benim eşim ben iş yaparken asla oturmaz ki. Biz hep birlikte yaparız beraber otururuz. Sağolsun çok vicdanlı biri. Haftalık yardımcım geliyor zaten silip supurup gidiyor. Bana Bi iş kalmıyor. Psidan arkadaşın dediği gibi evde olmak istemem sadece bebeğimle doya doya vakit geçirmek istemek tüm anlarina sahit olmak. İşi bırakayım mı dediğimde de eşim annen baban seni o kadar okutmus memur yapmış emekli ol diye der hep. Yani onun amacı ben emekli olayım istiyor. Yoksa onun maaşı bize yeter zaten.. Vicdansız insanlardan Rabbım uzak eylesin bizi..

Canım benim eşim ben iş yaparken asla oturmaz ki. Biz hep birlikte yaparız beraber otururuz. Sağolsun çok vicdanlı biri. Haftalık yardımcım geliyor zaten silip supurup gidiyor. Bana Bi iş kalmıyor. Psidan arkadaşın dediği gibi evde olmak istemem sadece bebeğimle doya doya vakit geçirmek istemek tüm anlarina sahit olmak. İşi bırakayım mı dediğimde de eşim annen baban seni o kadar okutmus memur yapmış emekli ol diye der hep. Yani onun amacı ben emekli olayım istiyor. Yoksa onun maaşı bize yeter zaten.. Vicdansız insanlardan Rabbım uzak eylesin bizi..
Bizim maaşı bize yetmez, zorlanırız ama zaten yetse de bu kadar çalışıp elde ettiğim mesleği bırakıp hayata devam etmek saçma olur şu durumda , sonuçta bu çocuklar büyüyecek, okula gidecek, evde oturmak için yatılı okullarda okumuş olamam diyorum kendime:duduk:

Bizim birlikteliğimizin 10.yılı bu sene, 3 yıllık evliyiz, baştan beri öyle kadının görevi ev işidir kafasında olmadı hiç çok şükür, bende öyle biri olsa katlanamam zaten, işten erken geldiğim için yemeği ben yapıyorum o gelene kadar ama o geldikten sonra diğer şeyler ortak, hamilelikten önce temizliği haftasonları birlikte yapıyorduk, hamilelikte o devraldı, söylemeden ev işi pek aklına gelmez ama söylediğimde beraber yaparız
Çalışma durumuda küçüklükten beri kadının ekonomik özgürlüğü olmalı diyen bir anne tarafından babasız büyütüldüm, aslında çalışmayı seviyorum, işi bırakmak gibi bir niyetim hiç olmadı, rehber öğretmenim zaten 6 yıldır, ama işte çocuk durumları olunca insan evde olsam bebeğimin her anında yanında olsam keşke diyor
Arkadaşlarımla bu durumu paylaştığımda kimse bana katılmıyor, evde sıkılırsın çalışmaya alıştığın için diyor ama ben en azından 2- 2,5 yaşına getirip öyle işe başlasam istiyorum
Dediğim gibi hayat şartları keşke uygun olsa da herkes dilediği gibi çalışabilse
Yanlış anlaşılmaya müsait konuştuk sen sorunca daha iyi anladım o yüzden biraz uzun oldu açıklamam 🤗
Ne güzel sen şanslı kesimdensin :) Malesef çevremde hem çalışıp hemde bütün yükü tek başına üstlenmiş kadınlar var ve gerçekten onlara çok üzülüyorum.Durumlarınında farkında değil birçoğu sanki normal olan buymuş gibi.Tabiki çalışmak,kendi paranı kazanmak çok güzel bişey.Bende çalışmadan yapamayacaklardanım mesela :)ama ben bekar olduğumdan belkide bana kolay geliyordur :) Tabiki herkesin kendi hayatı ve tercihleri kimseyi eleştirmem tercihlerinden dolayı,herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın.inanın öyle insanlar varki çevremde, eşleri işten ayrılmış mesela,kadın hem bütün gün çalışıyor,para ve geçim derdi çekiyo,hem eve geliyor bebek bakıyor,bu arada kadın çalışırken bebeğe baba değil bakıcı bakıyor,birde kadından temizlik yemek bekliyor bu eş kişisi.Ve bunu yaşayan arkadaş kendinden geçmiş durumda,kendinin yetemedeğini düşünüyor!kendine 3 kuruş harcayamıyor!asıl probleminse farkında değil.sürekli kendine kızıyor birde.Tabiki son dönemde işsiz kalan çok insan oldu,her an herkesin başına gelebilir,ama anlatmaya çalıştığım şey,çoğu erkek çalışmazken bile ev ve çocukla ilgilenmezken,neden kadınlar kendilerini bu kadar perişan ediyor? Çok uzattım :) ama bu konuda biraz hassasım ondan

Oh ne güzel eşte görevini biliyor :) çalışan bütün annelerin hayali galiba çocuğuyla daha fazla vakit geçirmek.Sizin için en doğrusunu tabiki sizler bilirsiniz.Bende tamamen işten ayrılmanın doğru olmadığını düşünüyoru .Ama belli bir süre ücretsiz izin vs. kullanmak bir orta yol olabilir :)

Ne güzel sen şanslı kesimdensin :) Malesef çevremde hem çalışıp hemde bütün yükü tek başına üstlenmiş kadınlar var ve gerçekten onlara çok üzülüyorum.Durumlarınında farkında değil birçoğu sanki normal olan buymuş gibi.Tabiki çalışmak,kendi paranı kazanmak çok güzel bişey.Bende çalışmadan yapamayacaklardanım mesela :)ama ben bekar olduğumdan belkide bana kolay geliyordur :) Tabiki herkesin kendi hayatı ve tercihleri kimseyi eleştirmem tercihlerinden dolayı,herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın.inanın öyle insanlar varki çevremde, eşleri işten ayrılmış mesela,kadın hem bütün gün çalışıyor,para ve geçim derdi çekiyo,hem eve geliyor bebek bakıyor,bu arada kadın çalışırken bebeğe baba değil bakıcı bakıyor,birde kadından temizlik yemek bekliyor bu eş kişisi.Ve bunu yaşayan arkadaş kendinden geçmiş durumda,kendinin yetemedeğini düşünüyor!kendine 3 kuruş harcayamıyor!asıl probleminse farkında değil.sürekli kendine kızıyor birde.Tabiki son dönemde işsiz kalan çok insan oldu,her an herkesin başına gelebilir,ama anlatmaya çalıştığım şey,çoğu erkek çalışmazken bile ev ve çocukla ilgilenmezken,neden kadınlar kendilerini bu kadar perişan ediyor? Çok uzattım :) ama bu konuda biraz hassasım ondan
Ben bunun şans olduğu kadar hayat seçimi de olduğuna inanıyorum, sonuçta evlenirken karşımızdakini az çok tanıyoruz ve bakış açısından ileride yaşanabilecekleri tahmin edebiliyoruz
Benim eşimde görüp beğendiğim özellikler, karşıdakine değer veren, ailede o kültürü almış, beni maddi manevi sömürmeyeceğine inandığım biri olmasıydı
Bir yıl kadar eşim işten ayrıldı, evi ben geçindirdim, hiç şikayet etmedim, çünkü bizim geleceğimiz için fedakarlık yaptığını biliyordum, çok şükür istediği yere de atandı
İkimizde evlilikte farklı sorumluluklar alabileceğimizin farkındayız, zaten böyle olmasa evliliği yürütmek çok zor
Çevrendeki gibi evliliklere de üzülüyorum ben, kesinlikle kadınlar bu şekilde ezilmeyi, kullanılmayı asla haketmiyor ancak biraz da seçimlerimizden biz sorumluyuz bu hayatta
Bekarım demişsin, umarım gönlüne göre seçimler yaparsın yıllar sonra da pişman olmazsın, insan eş seçerken farkında olmadan hayatını da seçiyor çünkü :KK36:

Ben bunun şans olduğu kadar hayat seçimi de olduğuna inanıyorum, sonuçta evlenirken karşımızdakini az çok tanıyoruz ve bakış açısından ileride yaşanabilecekleri tahmin edebiliyoruz
Benim eşimde görüp beğendiğim özellikler, karşıdakine değer veren, ailede o kültürü almış, beni maddi manevi sömürmeyeceğine inandığım biri olmasıydı
Bir yıl kadar eşim işten ayrıldı, evi ben geçindirdim, hiç şikayet etmedim, çünkü bizim geleceğimiz için fedakarlık yaptığını biliyordum, çok şükür istediği yere de atandı
İkimizde evlilikte farklı sorumluluklar alabileceğimizin farkındayız, zaten böyle olmasa evliliği yürütmek çok zor
Çevrendeki gibi evliliklere de üzülüyorum ben, kesinlikle kadınlar bu şekilde ezilmeyi, kullanılmayı asla haketmiyor ancak biraz da seçimlerimizden biz sorumluyuz bu hayatta
Bekarım demişsin, umarım gönlüne göre seçimler yaparsın yıllar sonra da pişman olmazsın, insan eş seçerken farkında olmadan hayatını da seçiyor çünkü :KK36:
Kesinlikle sana katılıyorum.Aslında yaşadıklarımız kendi seçimlerimiz.Iyi dileklerin için teşekkür ederim :) Umarım senin evliliğinde hep böyle mutlu,huzurlu ve uzun olur.

Kızlar yanlış anlamayın ama merak ettim,eşleriniz sizinle evin ve evliliğin tüm yükünü eşit paylaşıyormu?Yanlış anlaşılmasın ama çalışan kadın olmak kölelik gibi bir durum olmaya başladı iyice.Kadın çalışır bütün gün para kazanır, eve gelir temizlik yapar ,yemek yapar, çocuk bakar,misafire hizmet eder bu böyle yüzlerce çoğaltılabilir.Bir kadının çocuğu karnında taşıması,onu emzirmesi bile ekstra bir görevdir.Tabiki annelik en güzel şey ama tek başına yeterince zor değilmi?Eşleriniz herşeyi sizinle paylaşıyorsa sorun yok.Ama yok akşam işten gelince o dinlenip eğlenirken,siz bütün yükü çekiyorsanız orda bir dur demeniz gerek bence

Yani bu yüzden calismiyorum cünkü zaten cocuga bakacak kimse yok benden baska
is bölümü zaten benim evde cocuklarima bakmam esimin de ise gitmesi
Diger türlü calissam cocuklar acikta kalacak, yakinim ya da güvendigim kimsem yok bir saatligine dahi olsa basindan ayrilmiyorum
Ha esim bebek bezler, yikar falan ama isin cogu bende, evde is yaptirmam ona pek
ama o da benim sözümden cikmaz, disarda gezdir beni desem hemen cikarir, cocuklara bakar ben de biraz kafa dagitirim
ama evde ben kaldigim icin ev isleri bende yani diger her konuda tam destek oldugu icin kafaya takmiyorum, beklemiyorum da indan böyle birsey
Zaten sunu yaparmisin dedigim zaman yapiyor cok sükür

Günaydın kizlar. Yağmurlar başladı ev soğudu artık baya baya yakmaya başlamıştık. Geçen ay 170 geldi dogalgaz Bu ay 300 bandında gelir herhalde tahminim..
Kredi kartlarını temennim ocak 15 de kapatabilmek. Birde eşim arabayı yükseltelim falan diyor kredi çekip 0.99 a düşmüş faizler ama emin olamıyorum. Para biriktirmek mi yoksa kredi mi çekmek mantıklı olur.. Bankacı arkadaşı Bi daha 0.99 lara inmesi çok zor demiş.

Dün eve gidince
Pazara girdim, dolaba yerleştirdim
Yemek yapıldı
Mutfak toplandı
Eşim evi süpürdü
Ben Vileda yaptım, toz aldım
Eşimin giymediği, eskiyen 1 ayakkabıyı çöpün yanına koydum

Bugün
Yemek yapılacak
Çamaşır yıkanacak
İlaç kutusu elden geçecek
1 çekmece düzenlenecek
Buzdolabı düzenlenecek

İlaç kutusu ayıklandı. Daha geçen ayıklamıştım çıkmaz bir şey diyordum ama İşte vedalaştılarım..

Bende her zaman gerekli olmayan ilaçları eledim
ağrı kesiciler ve grip ilacı kaldı birde pansuman için bez vs kaldı.
baya güzel oldu istediğim gibi.

1. sayfaya ekledim tabloyu ordan kontrol edebilirsiniz
diğerlerini de yaptın mı :)

Psidan Psidan lindalinda lindalinda kızlar valla ben çocuktan sonra işime daha çok bağlandım. Çocuklarım tabiki benim herşeyim ama nefes almaya, bana sadece bana ait bişeyler yapmaya ihtiyacım oluyor. Mesleğim de buna elveriyor tabi. Öğretmen olmasam, ders saatlerimi uygun şekilde ayarlayamasam böyle hissedermiydim bilmiyorum. Tabi çocuklarım ben okuldayken emin ellerde bu rahatlık biraz da ordan geliyor.
Arkadaşlarım da hep böyle söylüyor, koşa koşa işe başlayacaksın insan işte nefes alıyor diyorlar, yaşamadan anlayamayacağız sanırım, bugünleri de özler insan ama inşallah hiçbir zaman geri dönmek istemeyiz bu günlere tek dileğim o :dua:

Sağlık olsun da hepsi geçici ve özleyeceğimiz anılar tabiki. Ama önceden sesim kısılınca ders anlatamam diye rapor alırdım şimdi o halde bile gidiyorum çünkü evdekine laf anlatmak daha zor nasıl olsa dinlenemicem diye 😅
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Dün gece kızımın burnu sürekli tıkalıydı. hastalığımı ona geçirdim :( Hiç uyumadık. Belim koptu pış pış yaparken. Şimdi işe geldim. Kendime türk kahvesi ısmarladım ve kafa dağıtmak için sizleri okuyorum.

İşe başladıktan sonra kendime bakmak, kitap okumak, sessiz zaman geçirmek, oturabilmek, insanlarla sohbet etmek, sıcak çay kahve içebilmek adına zaman buluyorum. İyi ki başlamışım diyorum bazen.

Günaydın kizlar. Yağmurlar başladı ev soğudu artık baya baya yakmaya başlamıştık. Geçen ay 170 geldi dogalgaz Bu ay 300 bandında gelir herhalde tahminim..
Kredi kartlarını temennim ocak 15 de kapatabilmek. Birde eşim arabayı yükseltelim falan diyor kredi çekip 0.99 a düşmüş faizler ama emin olamıyorum. Para biriktirmek mi yoksa kredi mi çekmek mantıklı olur.. Bankacı arkadaşı Bi daha 0.99 lara inmesi çok zor demiş.
bize 380 gelmiş.kendi odamızın peteğini sabah kapattım kapsını çektim

Günaydın kızlar dün sadece tamirat kutusunu ve ilaç kutusunu düzenleyebildim.
ev baya dağılmıştı diğer işlerle uğraştım :KK51:
ılaç kutusunu bende düzenledim.geçende baktım yine atılacak ilaç çıktı.kırtasıyenınde bir bölümünü halletm.tamirat kutusuna dokunmadım.baya fazla alet var.evde bişey bozulsa eşim elini attığından aklınıza gelebilecek her türlü şey var.işin içinden nasıl çıkarım bilemedim

0.99 bana çıkmadı..kredi puanı 1800 in üzerinde olan kişilere çıkıyor.

Daha çok ısı kaybı olmaz mı canım öyle?
geçen yıl peteğin biri kapalıydı bu kadar gelmiyordu.gerçi zam vsde eklendi.sürekli yanıyor bizde çocuklar olduğundan.iki kişiyken en düşüğe getirp öyle çıkardık işe.şimdi o ısı çocuklara yetmiyor.denicem bakalım fark edecekmi.tümden kapatıp açsak kombiyi daha çokısı kaybı oluyor ama bu şekilde nasıl olur diye bilemedim.bir odayı kapatmak çokta ısı kaybettirmez sankı .aramızda yokmu fizikci, makina mühendisi vso_O:confused::KK70::KK70::KK70:

ılaç kutusunu bende düzenledim.geçende baktım yine atılacak ilaç çıktı.kırtasıyenınde bir bölümünü halletm.tamirat kutusuna dokunmadım.baya fazla alet var.evde bişey bozulsa eşim elini attığından aklınıza gelebilecek her türlü şey var.işin içinden nasıl çıkarım bilemedim

Tamirat kutusunun içinden bazen kağıtlar poşetler çıkabiliyor
birde çivileri anahtarları vs ayrı ayrı gruplamak kastettiğim.
mesela oksitlenmiş pil buldum ben dün
yamulmuş çiviler kopmuş bir kablo poşet kağıt ve dolabıma ait yedek kulp vereceğim için onuda eledim. gibi gibi şeyler.

Back
X