• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugünkü görevlerim:
Çocukları yıka✔️
Çamaşır yoka-topla-katla-yerleştir✔️
Yemek yap✔️

Yarın yapılacaklar:
Toz al
Çamaşır yıka-topla-katla-yerleştir
Çekmeceleri gözden geçir

Oyun rutinimiz iyi gidiyor. Bugün etkinlik kitabı günü. Yarın puzzle günü oğluma yeni bir puzzle hediye edeceğim.

Su: 2 litreye yakın içiyorum genelde.
Spor eh işte biraz ağırlık vermem lazım.
Kitap her gün okuyorum.

Pazar günü 1 poşet kıyafeti belediyenin kutusuna attım.
Mutfakta da peynir kesme bıçak setini attım çöpe gitti.

Bende durumlar böyle 😉

Ay beni hatirlayan biri varmis, duygulandim :KK200:
Kizlar ben yogun bir teponun icindeyim, öncesinde infuluenza oldu, tabiri caizse süründüm
Bu sürecte iki üc kilo verdim, hemen sonrasinda da dil kursuna baslayacaktim , ilk iki gününde rapor aldim
Öyle bir kosturmaca ki hala düzen oturtamadim
Nihayet kendim icin birsey yapiyorum dedim ama bu kadar yorulacagimi tahmin etmiyordum
Cocuklari krese birakip 8 30 daki kursuma yetismeye calisiyorum her sabah, cok az tatilim var
Ayyy cidden bir soluklanayim, buralari da cok özledim

Bu arada minimalizm adina oyuncaklarin bir kismini elden cikarmaya karar verdim
Adim atamiyorum oyuncaktan ama 6 ve 3 yasinda iki cocugun bulundugu bir evde tabiyat böyle oluyor ister istemez
Kullanmadiklari ne varsa ugurlayacagim insallah

Ya ama o dedi ya görev gibi olsun diye :KK70:
:D:D:D:D:D
Öncelikle hoşgeldin :) bu kadar detaylı düşünürsen eleme yapman zorlaşır. 2 basit soru var aslında 1- buna ihtiyacım var mı? 2- bu beni mutlu ediyor mu? Her eşyana bu soruları sor 1 tanesine evet cevabı veriyorsan atma. 2 hayırın varsa direk yolla. Belki lazım olurlarla da vakit kaybetme derim ben.

‘Azla mutlu olmak’ kitabını öneririm toplu bir özet yapmış minimalizme yönelik keyifli bir kitap, ayıklama konusunda da yardımcı olur 🙃
hoş bulduk.. detaylı düşünmek aşamadığım bir şey. profesyonel çalışırken iyi oluyor ama günlük yaşantımı zorluyor. bahsettiğin soruları sorarsam hiç olumlu cvp alamam ki...

misal çok güzel bir kazak. hiç bir yerinde bir şey yok. ama 10 senedir duruyor sıkılmışımdır. yada hiç bir şeyi ihtiyaç görmem. 9 kot pantolonum var. 1 tanesi yeter der, diğer 8 ini eleyiveririm :51:

ayyyyyy çildiriiiiciiiiimmmmmmmm.. şu kişiye özel lafı benim gibi bir kişiye söylenmemeli bence :kızgın:

emzirme sütyenlerimi bile saklıyordum ben. bebe gelmiş 5 yaşına. neymiş efenim çok para vermişim, ihtiyaç sahibi onca para vermesin diye. ula senin sütyenini napsın millet... gidiverem de atam :silah: buraya birini etiketlemek istiyorum ( areser areser )

:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
hoş bulduk.. detaylı düşünmek aşamadığım bir şey. profesyonel çalışırken iyi oluyor ama günlük yaşantımı zorluyor. bahsettiğin soruları sorarsam hiç olumlu cvp alamam ki...

misal çok güzel bir kazak. hiç bir yerinde bir şey yok. ama 10 senedir duruyor sıkılmışımdır. yada hiç bir şeyi ihtiyaç görmem. 9 kot pantolonum var. 1 tanesi yeter der, diğer 8 ini eleyiveririm :KK51:

ayyyyyy çildiriiiiciiiiimmmmmmmm.. şu kişiye özel lafı benim gibi bir kişiye söylenmemeli bence :kızgın:

emzirme sütyenlerimi bile saklıyordum ben. bebe gelmiş 5 yaşına. neymiş efenim çok para vermişim, ihtiyaç sahibi onca para vermesin diye. ula senin sütyenini napsın millet... gidiverem de atam :silah: buraya birini etiketlemek istiyorum ( areser areser )
Sıkıldığını direk elden çıkar hiç düşünme zaten pantolon konusunu mesela haftanın 7 gününe 7 pantolon ya da 5 bulundur mesela çalışıyorsan farklı giyinmek adına. Ben mesela pazartesi pantolonu salı pantolonu diye ayırdım( farklı günlerde de giyiyorum tabi) haftasonuna 1 kot mesela. Karışık anlattım sanırım. İhtiyaç sahibine gitsin diyorsan da belediye kutularına atıver gitsin. Kendine karşı gerçekçi olman önemli.

kendimce bulduğum duygusal karar anı şöyleee;
o kıyafete bakıp onu gerçekten sevip sevmediğimi soruyorum kendime :KK70:

genelde gidiyor :D

:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

misal çok güzel bir kazak. hiç bir yerinde bir şey yok. ama 10 senedir duruyor sıkılmışımdır. yada hiç bir şeyi ihtiyaç görmem. 9 kot pantolonum var. 1 tanesi yeter der, diğer 8 ini eleyiveririm :KK51:

Cok sik mod degistirdigimden kiyafetlerim de cesit cesit benim mesela, öyle birkac parcayla ben yapamam ama diger konularda minimalistim, sadece kiyafette cesidim coktur.

kıyamadığım şeyleri ben de ya kızkardeşime yada kankama veriyorum :KK49:

Gardroba baktım geçende,
abuk sabuk pijamalar, dizleri çıkmış, yamulmuş falan. hepsini sıpıttım. toz bezi bile yapmadım.

Ama mesela etek/ceket veya pantolon/ceket takımlarım var vermeye kıyamıyorum. zayıflayamıyorum da... Büyük çıkmazdayım bu konuda chentiq chentiq

Gardroba baktım geçende,
abuk sabuk pijamalar, dizleri çıkmış, yamulmuş falan. hepsini sıpıttım. toz bezi bile yapmadım.

Ama mesela etek/ceket veya pantolon/ceket takımlarım var vermeye kıyamıyorum. zayıflayamıyorum da... Büyük çıkmazdayım bu konuda chentiq chentiq

Ay ev kiyafetlerini ben de düzenledim
Gencecik kadinim ya kaldirim dilencisi gibi giyiniyormusum evde
Eskileri cikarip yenilerini aliyorum, ki sürekli giydigimden cabuk eskiyor, bu konuda daha dikkatli olmam gerekir dedim
Tek sorun daha giysi cöpüne bir türlü yolum düsmedi posette bekliyorlar

HepBaharOlsa HepBaharOlsa :KK200:

kocaman bir aile olmuşuz yahu liste yapacağım :KK70:

Aynen oyle canim, ben evde minimalistlik adina bisey yapamayinca fazla birsey paylasamaz oldum.
Suan yemek bile yapmiyorum erken dogum tehlikesinden dolayi.
Genelde kitap okuyorum, bebegim dogduktan sonra zaman bulamayacagim.
Yarin bebek odasi icin siparis ettigimiz mobilyalarimiz gelecek.
Odamiza birseye benzesin mutlaka paylasirim insallah :anneadayı:

Ay ev kiyafetlerini ben de düzenledim
Gencecik kadinim ya kaldirim dilencisi gibi giyiniyormusum evde
Eskileri cikarip yenilerini aliyorum, ki sürekli giydigimden cabuk eskiyor, bu konuda daha dikkatli olmam gerekir dedim
Tek sorun daha giysi cöpüne bir türlü yolum düsmedi posette bekliyorlar
Heh tam olarak öyleyim ben evde.
Bir de kesinlikle öyle sıkı taytlar giyemem. hep beli bacağı bol pijama severim evde.
Bitanesi vardı, kesmiş şort yapmışım. Ya dedim CK, manyak mısın at yahu. pislik her seferinde. sanki başka şort yok.

Heh tam olarak öyleyim ben evde.
Bir de kesinlikle öyle sıkı taytlar giyemem. hep beli bacağı bol pijama severim evde.
Bitanesi vardı, kesmiş şort yapmışım. Ya dedim CK, manyak mısın at yahu. pislik her seferinde. sanki başka şort yok.

Hadi kendime saygim yok esim de bir zaman sonra beni asker arkadasi gibi görecekti, buna son vermeliydim :kahve:

Hızımı alamadım gardrop içindeki 2 çekmeceyi elden geçirdim. Bir eşarbı attım gitti. Düzenledim baya boşluk var ikisinde de şu an ama bu ay sonu atkı ve berelerim dolduracak o boşluğu. Şimdi kullandığım için rafa almıştım. Yarın da aynalıktaki 4 çekmeceye bakarım, baya düzenli zaten 2 çekmecede çamaşır, birinde çoraplar ve birinde de benim toka makyaj malzemesi düzleştirici falan var.

Bugün yeni iki rutine başlıyorum buraya yazmasam olmazdı :D
Nisa’n başına kadar paketli gıdayı bırakıyorum ve yatağa pijamayla girmeye başlıyorum
Ayıplamayın ama normalde ev kıyafeti yatak kıyafeti ayrımım yoktu üşenirim üstümü değiştirmeye bugünden itibaren düzen kurmak istiyorum :)

Back
X