• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günaydın herkese;

Yoğun bir pazartesi gününden merhaba. Geçen hafta kiralık bir ev bulduk. Şu anda yaşadığımız yere yakın. 3 sokak ötede. Bu ay taşınacağız işallah. Bu ay bütün evde sadeleşme çalışmaları yapacağız. Hafta sonu oturma odasındaki ıvır zıvırları çıkartıp iyice temizledim. Eşim sokağa çıkma yasağı olduğu için ofisine gidemedi. Ona güzel bir çalışma mekanı ayarladım.

Bu akşamdan itibaren etap etap kolileme ve sadeleşme çalışmalarına başlıyorum.

Taşınma iş yorucu olsa da tüm eşyaların elden geçmesi demek.
kolay gelsin :)

Çok güzel bir değerlendirme olmuş
babamda bir zamanlar hobi olarak bisiklet tamir ederdi.
sonra deposu olmayan bir eve taşınınca bütün malzemeleri başkasına satmıştı.

Bisiklete özel sadece lastik pompamiz var, ev icin aledigimiz alet cantamizla herseyi halledebiliyoruz
aslinda sifir alacaktik ama bu sekilde degerlendirmek, ugrasmak cok daha farkli hissettiriyor
yeni aldigim bisikletin bana hissettirebilecegi pek birsey olmayacak, ama ugrasip güzellestirdigimiz bu bisiklet cok daha anlamli olacak
kizima da zamaninda 10 euroya almistik, lastigini degistirdik cok güzel oldu, biniyor su an
Böyle seylerde ikinci el secenegi cok daha mantikli aslinda
hadi giydigimiz kiyafetlerin borcogunu sifir almamizi anliyorum ama ev esyalari, oyuncak gibi bircok sey ikinci elden alinabiliyor
aslinda ikinci elden almaya calisiyorum böyle seyleri, ne kaar esya degelendirilirse dünyaya o kadar az cöp birakmis oluruz
gecen halilarimi verdigimde aslinda ne kadar cok esya aldigimi hissedince kendimden utandim
bagislayamasaydim cöpe gidecekti
bir sey alirken cidden kirk kere düsünmeli insan
simdi yazligima mobilya almam gerekiyor, herseyi minumum tutmaya calisiyorum
yatak ve dolaplari sadece ahsap ve minimal cizimde alacagim ki günü gelip kullanilmayacakk hale geldiginde bile dogaya bir zarari olmamali
para harcamamak degil aslinda olay, dogaya eziyet etmek istemiyorum, bir cöp de bir cöptür

Selam kızlar sonunda cay molası verebildim
iş yerinde ateş ölçmeyle ve bazı düzenlemelerle geçti zamanım
önemli işlerimi de yaptım.

eve gidince etrafı toplar yemek yaparım
eşime boya aldıracağım karantina zamanları evi tadilat etmekle uğraşırız. Önce eylülün odasını boyayacağız. sonra yatak odasını.
sonra şartlar mümkün olursa karyola ve dolap siparişi vereceğim. şuan yatak odasından hiç memnun değilim. çok karmaşık geliyor.

eşime boya aldıracağım karantina zamanları evi tadilat etmekle uğraşırız. Önce eylülün odasını boyayacağız. sonra yatak odasını.
sonra şartlar mümkün olursa karyola ve dolap siparişi vereceğim. şuan yatak odasından hiç memnun değilim. çok karmaşık geliyor.

Biz bebegimizin odasini 3 hafta once boyadik, hala biraz boya kokuyor.
Hicte aklimiza gelmedi icinde kimyasal icermeyen boyalara bakmak.
Odayi surekli havalandiriyoruz, insallah bebis gelmeden koku gider.
Gerci ilk etapta cogunlukla yanimizda uyur diye dusunuyorum.
Son bir kac is kaldi bebek odasinda. Duvarin delinmesi lazim ama beton diye ozel matkap lazim.
Bakalim bugun dayima ulasabilirsek belki duvar isleri hallolur ve bebegimin odasinin resmini sonunda paylasabilirim:anneadayı:

Biz bebegimizin odasini 3 hafta once boyadik, hala biraz boya kokuyor.
Hicte aklimiza gelmedi icinde kimyasal icermeyen boyalara bakmak.
Odayi surekli havalandiriyoruz, insallah bebis gelmeden koku gider.
Gerci ilk etapta cogunlukla yanimizda uyur diye dusunuyorum.
Son bir kac is kaldi bebek odasinda. Duvarin delinmesi lazim ama beton diye ozel matkap lazim.
Bakalim bugun dayima ulasabilirsek belki duvar isleri hallolur ve bebegimin odasinin resmini sonunda paylasabilirim:anneadayı:

Bizimde küf problemi var dıştan yalıtım ve içeriden küf engelleyici boya yapacağız.
kızımda 1 ay sonra geçer odasına şuan yatağı yanımızda :)
odanızı sabırsızlıkla bekliyorum :KK36:

Bizimde küf problemi var dıştan yalıtım ve içeriden küf engelleyici boya yapacağız.
kızımda 1 ay sonra geçer odasına şuan yatağı yanımızda :)
odanızı sabırsızlıkla bekliyorum :KK36:

Cok az zaman kaldi. Aslinda perdede almak istiyordum, ama korona sagolsun su durumda kornis bulmak perde secmek zor olur diye simdilik bunu ertelemek zorundayiz:KK60:

Günaydınlar
Dün evde çok planım vardı ama eylülü uyuturken bende uyumuşum birde kızım gece çok uyanmaya başladı şu aralar dengem bozuldu.
sabahta erken uyandım bu seferde ev ahalisi benimle birlikte ayaktaydı :)
eşimle kahve içtik sonra hazırlanıp işe geldim.

ev berbat durumda tabi iş yerimde öyle ipin ucu kaçtı yani :olamaz:

Mola verdim 15-20 dk
bugün güzel ilerledim inş evde de aynı başarıyı gösteririm.

çalışırken bir yandan da düzeni sağlamaya çalıştım.
bugün masamı toplarsam yarının işlerini ayarlarım böylece yarın işler daha normale döner.

evde öncelikle yemek yapılacak
tavuk pilav ve cacık şeklinde bir menü oluşturdum.
o sırada mutfağı ve oturma odasını toplarım diğer odaları dolaşırım yarında süpür sil çamaşırla uğraşırım ve o konu da da toparlanırım.
cumartesi bize de karantina olursa ki büyük ihtimal olur.
düzen konusunda yarım kalan yerler var
mesela her eşyaya yer bulmak gibi
bütün kremlerin bir arada durması
tokaların tırnak makaslarının yerlerini ayarlamak gibi şeyler.

Boyaya nasıl karar veriyorsun Mia- Mia- ? Kalite, renk...duvar kağıdı düşündün mü ya da başka bir alternatif? Benim de aklımda boya işleri de , kararsizim. Birde kendim yapabilir miyim diye düşünüyorum. Cesarete ihtiyacım var.:KK53:

Bugün uzuuunnn aradan sonra bahçeye gittik eşimle. Küçükken babam ağaçların ismini ve yenilecek otları bana öğretirdi. Gözüm hep o otlardan aradı ve bulunca çok sevindim. Onu ye, bunu ye derken içimi sevinç kapladı. :KK36: Ağaçtan çağla topladım. Çalıştık, yorulduk. Dönerken de neşeli bir şarkı açtım telefondan.

Gitmeden yemeği ayarlamıştım. Benim ev işinde önceliğim yemek oluyor. Maslow amcanın ihtiyaçlar hiyerarşisine göre gidiyorum mümkün mertebe .:KK53::KK45:Hem evde çocuklar, hem de öğle yemeğine gelen eşim olunca, yemek stresine girmeden yapmak güzel.
Sonra güzel bir duş/bakım derken uyku vakti. Uyumadan size yazayım dedim. Hepinize hayırlı, huzurlu, sağlıklı ve mışıl mışıl uykular kızlar.:KK200:

Selam kızlar
Dün evde efsaneydim ya
en azından 2 odayı toparlasam yeter diye başladım
oturma odası ve mutfak süpürüldü
mutfak bulaşık mak boşaltıldı yeniden dolduruldu yemek sonrası yine çalıştırdım yine boşalttım.
çamaşır katladım
lavabonun etrafını topladım
wc banyo temizdi sadece kontrol ettim.
evde çok dağılmadı akşamda

bugün sadece yemek ve çamaşır yıkama işlerim var.
1-2 ayıklama düzen işlerim var onlar hafta sonuna :)

Boyaya nasıl karar veriyorsun Mia- Mia- ? Kalite, renk...duvar kağıdı düşündün mü ya da başka bir alternatif? Benim de aklımda boya işleri de , kararsizim. Birde kendim yapabilir miyim diye düşünüyorum. Cesarete ihtiyacım var.:KK53:

İlk evi aldığımızda her yeri duvar kağıdıydı tek tek sökmüştü eşim bir daha yaptırmam
duvar kağıdı sevmiyorum :)

kızım pembe istiyor ama ton olarak açık mı alsam şeftali tonumu kararsızım.
ben önceden de ablamla annemin evine boya yapardım o kesdirme denilen tavanla duvar arasında ki ince çizgiyi yapan usta sayılırım :KK70: diğer yerleri de ruloyla boyayıp geçiyosun bekleyip 2. katı yap mis gibi :KK36:

Dün Bodrum katini temizledik, cöpler icin iki kisi kisi geldi aldi herseyi, bir oda dolusu esya attim
Yatak yorgan, cadir, kizak, bebek arabalari, cuval cuval kiyafet, oyuncak üc tane dolap, kirik bilgisayar masasi, cerceveler, bebek esyalari ve daha niceleri.. iki gündür posetlemekle ugrastim
O arada da cocuklarin oyuncaklarindan sattiklarimiz da oldu, cok ucuza koyunca illa ki aliyorlar, cöpe gitmesinden iyidir
1 euroya sifir kahve makinesi, sifir meyve sebze sikacagi ve dahasi bedava verdiginiz seyler, yazici falan da.. öyle yoruldum ki. Esyayla boguldum
Ayrilmasi zor olmadi degil, eski aliskanliklar. Ya aslinda kullanirim kafasi
Kullanmiyorum ama kullanmayacagim
Ya kullanisi zor ya da der kapliyorlar
Orta sehpami bile attim kullanmiyorum
Bodrum kati cöplerden arindi
Bugün biraz temizledim, yarin da raflarimiz geliyor. Bir köse raf olacak kalan diger alanlar da hobi icin ayrilacak
Cok mutluyum, cöp biriktirmek gercekten insanin yükü gibi

IMG_2026 kopies.webp

Duvarin rengi baya sari cikmis ama aslinda kirik beyaz :KK62:

Dün Bodrum katini temizledik, cöpler icin iki kisi kisi geldi aldi herseyi, bir oda dolusu esya attim
Yatak yorgan, cadir, kizak, bebek arabalari, cuval cuval kiyafet, oyuncak üc tane dolap, kirik bilgisayar masasi, cerceveler, bebek esyalari ve daha niceleri.. iki gündür posetlemekle ugrastim
O arada da cocuklarin oyuncaklarindan sattiklarimiz da oldu, cok ucuza koyunca illa ki aliyorlar, cöpe gitmesinden iyidir
1 euroya sifir kahve makinesi, sifir meyve sebze sikacagi ve dahasi bedava verdiginiz seyler, yazici falan da.. öyle yoruldum ki. Esyayla boguldum
Ayrilmasi zor olmadi degil, eski aliskanliklar. Ya aslinda kullanirim kafasi
Kullanmiyorum ama kullanmayacagim
Ya kullanisi zor ya da der kapliyorlar
Orta sehpami bile attim kullanmiyorum
Bodrum kati cöplerden arindi
Bugün biraz temizledim, yarin da raflarimiz geliyor. Bir köse raf olacak kalan diger alanlar da hobi icin ayrilacak
Cok mutluyum, cöp biriktirmek gercekten insanin yükü gibi
Geçmiş olsun üstünden kocaman bir yük kalkmış ama benim merak ettiğim birşey var, neden bu kadar çok şey birikti, yani alışverişi mi severdin biriktirmeyi mi, bir de youtubeda bir vloggerdan dinledim depolama alanı olması bir yandan kötü birşeydir çünkü ayıkladı la depoya kalkanlar orada biriktirme birikir diyorsuuheröeltsn de doğru

Geçmiş olsun üstünden kocaman bir yük kalkmış ama benim merak ettiğim birşey var, neden bu kadar çok şey birikti, yani alışverişi mi severdin biriktirmeyi mi, bir de youtubeda bir vloggerdan dinledim depolama alanı olması bir yandan kötü birşeydir çünkü ayıkladı la depoya kalkanlar orada biriktirme birikir diyorsuuheröeltsn de doğru

Buna ayiracak zamani ancak buldum desem, malesef istem disi birikti hersey
evlendim bebegim oldu, iste hersey o zaman basladi, henüz ev düzeni nedir, ihtiyac nedir, gereksiz nedir bunlarin hicbirini bilmiyordum. Deneye yanila, pismanliklar yasayarak bu günlere geldim. Tabi bu sürecte birikti de birikti.
bebegim olduktan sonra asla önüne gecemedim cünkü ilgilenemedim, yalniz büyüttüm bebegimi, üc yasina bastiginda ikinci dogumum gerceklesti ve yine biriken esyalara dönüp bakamadim, yorucu bir sürec, evin isini ancak görüyordum
evliligimin sekizinci senesindeyim ve bodrum cildirip tasmaktaydi, karantina döneminde öyle güzel zamanimiz oldu ki, esim de evde. bütün bunlari halledebildik cok sükür
tabi benim aldiklarim, hediye gelenler, bir de bazen kvdemin gereksiz hediyeleri oluyor, alisverisi cok seviyor illa ki aliyor birseyler. Esim cok kati bir dille alma anne cöpe gidiyor diye diretti. artik almiyor, en son getirdiklerini de geri verecegim
iki cocugun biriken kiyafetlerini düsün, oyuncaklari düsün, bebek yataklari, besikler, oyuncaklar, bisikletler, yürüme aletleri, bir sürü ivir zivir
elden cikarttim cogunu, satmak icin bir kismi bekliyor hala asagida, ama zaman buldukta internetten cok cüzi rakamlardan satiyorum
benim de biriken kiyafetlerim vardi, hem de cok. yillardir ayni bedendeyim diye ya ben bunu giyerim dedigim cogu seyi attim.
cok ama cok is vardi. yarin birkac eleme daha yapacagim gibi hatta. abartmiyorum toplamda büyük cöp posetlerini düsün onlardan en az 10 tane kiyafet cikarttim
cogunu da attim, bagisladim
hafifledim, bir daha bu kadar biriktirmeyecegim ama, en fazla iki yildir minimalist cizgilerde ilerliyorum, zamanla oluyor bu da
evimde hali yok mesela,hepsi bodrumdaydi hediye ettim gelip aldilar
cocuk büyütme sürecinde gercekten insanin bu tüp seylere zamani olmuyor, tek düsündügüm biraz dinlenebilmekti. su son dönemde cok rahatladim

Back
X