- 16 Aralık 2012
- 462
- 399
- 303
- Konu Sahibi pandoraksk
-
Arkadaşınızla eşinizin mal varlığı üzerinde planlar yapmayı bırakın bence çok ayıp bir şey bunu düşünmeniz konuşmanız konuyla alakalı bide üşenmeden araştırma yapmanız.Merhaba hanımlar. Arkadaşımla yaptığımız bir konuşma sonrasında kafama takılan ve bilgi sahibi olmadığım bir konu hakkında bilgi almak için konuyu açıyorum. İnternette de tam olarak cevap bulamadım. Eşimin bekârken aldığı evi var. Tapusu kendisine ait. Bizim çocuğumuz yok. Allahım gecinden versin, hatta benden önce böyle bi şey gerçekleşmesin ama Allah korusun eşimin başına bi şey gelse bu ev üzerinde yasal olarak kimler miras sahibi oluyor? Anne, babası, bir kızkardeşi ve kızkardeşinden yeğeni var, kardeşi evli. Bir de ben. Sitede avukat olup bilgi sahibi olan varsa yazabilir mi? Arkadaşımın eşinin de bekarken aldığı ev varmış, o evi satıp evlilikleri içinde bi ev almışlar vs. Oradan açılan bir konu üzerine bunu öğrenmek istedim. Teşekkürler..
Mirasçısına kalırMerhaba hanımlar. Arkadaşımla yaptığımız bir konuşma sonrasında kafama takılan ve bilgi sahibi olmadığım bir konu hakkında bilgi almak için konuyu açıyorum. İnternette de tam olarak cevap bulamadım. Eşimin bekârken aldığı evi var. Tapusu kendisine ait. Bizim çocuğumuz yok. Allahım gecinden versin, hatta benden önce böyle bi şey gerçekleşmesin ama Allah korusun eşimin başına bi şey gelse bu ev üzerinde yasal olarak kimler miras sahibi oluyor? Anne, babası, bir kızkardeşi ve kızkardeşinden yeğeni var, kardeşi evli. Bir de ben. Sitede avukat olup bilgi sahibi olan varsa yazabilir mi? Arkadaşımın eşinin de bekarken aldığı ev varmış, o evi satıp evlilikleri içinde bi ev almışlar vs. Oradan açılan bir konu üzerine bunu öğrenmek istedim. Teşekkürler..
Yani siz özel olarak anneme kalsın vs diye mirasçı değişmezseMirasçısına kalır
bildiğim kadarıyla bekarken alınan mal olduğu için,ailesi alıyorMerhaba hanımlar. Arkadaşımla yaptığımız bir konuşma sonrasında kafama takılan ve bilgi sahibi olmadığım bir konu hakkında bilgi almak için konuyu açıyorum. İnternette de tam olarak cevap bulamadım. Eşimin bekârken aldığı evi var. Tapusu kendisine ait. Bizim çocuğumuz yok. Allahım gecinden versin, hatta benden önce böyle bi şey gerçekleşmesin ama Allah korusun eşimin başına bi şey gelse bu ev üzerinde yasal olarak kimler miras sahibi oluyor? Anne, babası, bir kızkardeşi ve kızkardeşinden yeğeni var, kardeşi evli. Bir de ben. Sitede avukat olup bilgi sahibi olan varsa yazabilir mi? Arkadaşımın eşinin de bekarken aldığı ev varmış, o evi satıp evlilikleri içinde bi ev almışlar vs. Oradan açılan bir konu üzerine bunu öğrenmek istedim. Teşekkürler..
Nasıl ya eş direkt mirasçı değil miÇocuk yoksa ve ölen eşin annesi, babası, büyükanne, büyükbaba gibi üst furudan biri sağsa yarısı onlara yarısı sağ kalan eşe. Eğer bunlar hayatta değilse yarısı kardeşlere yarısı sağ kalan eşe. Ölen kardeş varsa onun hakkı da çocuğu varsa çocuğuna kalıyor. Anne, baba için vasiyet düzenlenmiyor ama eger eşler çocuksuz evliliklerde vefat halinde anne babaları sağ değilse, kardeşlerini ya da onlardan gelenleri yani yeğenleri vasiyetle mirastan çıkarıp tüm varlığı hatlyatta kalan eşe bırakabiliyor. Tabi bir hukukçu daha iyi cevap verecektir.
Arkadaşıma neden böyle bi şey yaptın dediğimde eğer yapmasaydık anne babası da mirasçı oluyordu vs gibi anlattı..Yani siz özel olarak anneme kalsın vs diye mirasçı değişmezse
Benim kafam karıştı, çocuğumuz olmadığı için yeğenini alt soy gibi düşündüm, o nedenle sordum..Mirasın yarısı size kalan yarısı anne-babasına kalır. Bakın ben bu bilgiye çok basit bir Google araması ile ulaştım, bir dakikamı almadı. Buraya konu açmak yerine googledan baksanız daha kolay yani
Neden ya karısı bu karısı ilk mirasçı değil mi ben şok şu anSize kalmayacağı kesin. Vasiyette belirtirse onu bilemem ama.
Hayır. Her durumda yarısına mirasçı. Ama dediğim gibi anne baba, dede, nine sağ değilse kardeş ve yeğenler vasiyetnameyle çıkarılabiliyor. Ama üst soyların saklı payı var. Vasiyet olsa bile alırlar paylarını.Nasıl ya eş direkt mirasçı değil mi
Ay çocuk yapın asadafaghaBenim kafam karıştı, çocuğumuz olmadığı için yeğenini alt soy gibi düşündüm, o nedenle sordum..
Neye dayanarak?Size kalmayacağı kesin. Vasiyette belirtirse onu bilemem ama.
Alt soy çocuk ve torundur. Üst soy anne, baba, dede, nine. Kardeşler ve yeğenler yan.Benim kafam karıştı, çocuğumuz olmadığı için yeğenini alt soy gibi düşündüm, o nedenle sordum..
Çocuğu olsa direk çocuklara mı kalacakHayır. Her durumda yarısına mirasçı. Ama dediğim gibi anne baba, dede, nine sağ değilse kardeş ve yeğenler vasiyetnameyle çıkarılabiliyor. Ama üst soyların saklı payı var. Vasiyet olsa bile alırlar paylarını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?