- 4 Kasım 2022
- 87
- 338
- 8
- 39
- Konu Sahibi pandoraksk
1/4 eş 3/4 çocuklara olacak o zamanÇocuğu olsa direk çocuklara mı kalacak
Yoksa 1/2 eş 1/2 çocuklar mı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
1/4 eş 3/4 çocuklara olacak o zamanÇocuğu olsa direk çocuklara mı kalacak
Peki evlilik sonrası alınan evde nasıl oluyor miras ?1/4 eş 3/4 çocuklara olacak o zaman
Çocukları olsaydi dörtte biri eşin olacaktı. Kalan dörtte üç kaç çocuk varsa o kadar pay edilecekti. Yani tek çocuk varsa direk dörtte üç o çocuğa kalacaktı. Ama üç çocuk varsa sağ kalan eşe yine dörtte bir sabit, kalan dörtte üç , üç çocuğa pay edilecekti.Çocuğu olsa direk çocuklara mı kalacak
TEŞEKKÜRLER..Size kalmayacağı kesin. Vasiyette belirtirse onu bilemem ama.
Benim kafam karıştı, çocuğumuz olmadığı için yeğenini alt soy gibi düşündüm, o nedenle sordum..
Evet ben de bilgi almak için sordum ama size kalmayacağı kesin diyenler, ay sen bunları mı düşünüyorsun diyenler eksik olmuyor sağ olsunlar:)Peki evlilik sonrası alınan evde nasıl oluyor miras ?
Bu konuları hiç bilmiyormuşum![]()
Endişe demiyelim, merak diyelim.. Bilgi için teşekkürler..Ha şimdi anlaşıldı, ya yeğenine kalırsa diye endişeleniyormuşsunuz. Yeğen yan soydur. Alt soy çocuk, torun, torun çocuğu
Eğer çocukları olmassa ve anne-babada vefat ederse kardeşe ve yeğenede pay düşer.Ha şimdi anlaşıldı, ya yeğenine kalırsa diye endişeleniyormuşsunuz. Yeğen yan soydur. Alt soy çocuk, torun, torun çocuğu
Boşver onlarıEvet ben de bilgi almak için sordum ama size kalmayacağı kesin diyenler, ay sen bunları mı düşünüyorsun diyenler eksik olmuyor sağ olsunlar:)
Denkleştirme davaları oluyor o zamanPeki evlilik sonrası alınan evde nasıl oluyor miras ?
Bu konuları hiç bilmiyormuşum![]()
O neDenkleştirme davaları oluyor o zaman
Alt soy çocuk ve torundur. Üst soy anne, baba, dede, nine. Kardeşler ve yeğenler yan.
DeğilNasıl ya eş direkt mirasçı değil mi
Endişe demiyelim, merak diyelim.. Bilgi için teşekkürler..
evlenmeden önce aldıgı için böyle cocuk olmadigi icin.Neden ya karısı bu karısı ilk mirasçı değil mi ben şok şu an
Çocuğumuz henüz yok, hayırlısı.. Satıp ev almayı teklif etmedim, bekârken kendi emeği diye düşündüm.. Ama merak ettim, bilmediğim için..Ay çocuk yapın asadafaghaya da satıp ortak ev alın
Yok artık ya bu tam şark kurnazlığı. İnsan kocasının ölümünü düşünüp böyle ince hesaplar yapar mı? Yazık ailesineArkadaşıma neden böyle bi şey yaptın dediğimde eğer yapmasaydık anne babası da mirasçı oluyordu vs gibi anlattı..
Yarısı değil çocuksuz eşin hakkı 1/4 tür. Anne baba varsa 3/4 onların , sağ değilse 3/4 kardeşlerin.Çocuk yoksa ve ölen eşin annesi, babası, büyükanne, büyükbaba gibi üst furudan biri sağsa yarısı onlara yarısı sağ kalan eşe. Eğer bunlar hayatta değilse yarısı kardeşlere yarısı sağ kalan eşe. Ölen kardeş varsa onun hakkı da çocuğu varsa çocuğuna kalıyor. Anne, baba için vasiyet düzenlenmiyor ama eger eşler çocuksuz evliliklerde vefat halinde anne babaları sağ değilse, kardeşlerini ya da onlardan gelenleri yani yeğenleri vasiyetle mirastan çıkarıp tüm varlığı hatlyatta kalan eşe bırakabiliyor. Tabi bir hukukçu daha iyi cevap verecektir.
Arkadaşım böyle bir şey olsa insanlar niye zengin yaşlı adamlarla evlenip ölmesini beklesinbildiğim kadarıyla bekarken alınan mal olduğu için,ailesi alıyor