- 12 Eylül 2014
- 4.087
- 6.392
- 158
- 39
- Konu Sahibi Hellohappiness
-
anneniz evlenmeden önce tüm haklarini size devredebilir devretmesede zaten miras kaldigi icin diger eşe hak düşmez ama satilabilir neler var bu hayatta zorla mal mulk sattiranlar falanBen de öyle düsünüyorum. Annemle babamin arasinda bambaska bir bag vardi. Evlenecegini sanmam ama 54 yasinda daha. Hayat ne getirir bilinmez.
Henüz 20 gün oldu. Simdilik satmaya kalkisacagini sanmiyorum ama ilerisi icin emin olamiyorum. Bu yüzden bir an önce devredelim istiyorum. Kardesim erkek.kardesiniz erkek mi?
en azindan devretmesede satacagim diye tutturmaz inşallah
satmak istersede siz alin onun payini izali suyu davasina kadar gitmesin iş çok kaybiniz olur oyleHenüz 20 gün oldu. Simdilik satmaya kalkisacagini sanmiyorum ama ilerisi icin emin olamiyorum. Bu yüzden bir an önce devredelim istiyorum. Kardesim erkek.
Ne yazik kianneniz evlenmeden önce tüm haklarini size devredebilir devretmesede zaten miras kaldigi icin diger eşe hak düşmez ama satilabilir neler var bu hayatta zorla mal mulk sattiranlar falan
ama bana kardesiniz suan daha buyuk problem gibi geldi
Daha 20 gün oldu annem oturuyor tabi. Ama kadin 54 yasinda belki 30 sene daha oturmasi gerek ama satalim edelim para lazim diye huzursuzluk cikarmasinlar. Ben zaten kendimden ve esimden eminim. Kardesim ve esinden korkuyorum. O yüzden birlikte devredelim diyorum.Zaten annenize evden çıkın filan dememiş ki,anneniz halihazırda oturuyor muhtemelen de oturacak. Bence sizinki işgüzarlık ayrıca siz istiyorsanız devredin kardeşinizle aynı anda aynı şeyi yapmak zorunda değilsiniz. Düşünür taşınır ilerleyen yıllarda o da yapar belki. O devretmediği halde siz devreder,sonra da anneden kalan mal yine ikiye bölünür diyorsanız siz de gayet cin fikirli oluyorsunuz bu durumda.
Anladım canım Allah doğruluktan ayırmasın onlarida.2/8 hisse annemin 6/8 kardesimle benim. Cogunluk bizde. Ben anneme cok düskünüm. Esim de bilir, iliskimize karismaz, anneme de saygilidir. Ama dürüst olmak gerekirse gelinden cok emin olamiyorum. Kardesim de esi nereye cekerse oraya gidecek bi adam.
Örnegini yakin cevremde gördüm. Anneden kalan mali kardeslerden biri zorla sattirdi. Hem ev 3 kurusa gitti hem de kardesler konusmuyor su an. Benim bir de annemin ortada kalmasi ihtimali var. Tabi Allah bana güc verdigi sürece ben annemi birakmam ama annem cok hassas. Benim yanimda bile rahat edemez. Kendi evi güvencesi olsun istiyorum.benim de annem vefat etti bir ev kaldı kendisinden. babam oturuyor zaten evde. ben evliyim çocuğum var. kardeşim bekar başka ilde yaşıyor. zaten ev şu an üçümüzün. birbirimiz olmadan bir işlem yapamıyoruz. neden illaki pay devri yapalım diyosunuz ki
Masraf önemli degil benim icin. Annem rahat etsin istiyorum.Hisse devir işlemleri satış şeklinde oluyor. Normal satış nasıl oluyorsa aynen o şekilde harcı falan ödeniyor. Geçen yıl yapmak istedik biz de aynı işlemi 9 bin civarı masrafı çıkınca vazgeçtik.
Masraf önemli degil benim icin. Annem rahat etsin istiyorum.
Ben vefat edince cocuklarim mirasci oluyor.ha su var ben olsam bende devretmem
kimin önce gidecegi belli olmaz farzedinki siz annenizden once vefat ettiniz mal annenizde kaldi ozaman kardesiniz tek mirasci kalir cocugunuz ne olacak bu durumda ?
ha su var ben olsam bende devretmem
kimin önce gidecegi belli olmaz farzedinki siz annenizden once vefat ettiniz mal annenizde kaldi ozaman kardesiniz tek mirasci kalir cocugunuz ne olacak bu durumda ?
Ben zaten kardesimin hissesinden korkuyorum. Ben ya da esim satmaya kalkmayiz ama kardesim yapabilir maalesef.Kendi payınızı devredin o zaman kardeşinizi zorlamadan. Böylece %62.5 annenizde geri kalan kardeşinizde olur. Büyük hisse kendisinde olunca rahat eder. Ölüm hak miras helal demişler, miras hakkından vazgeçmesi için zorlayamazsınız ki.
Ben zaten kardesimin hissesinden korkuyorum. Ben ya da esim satmaya kalkmayiz ama kardesim yapabilir maalesef.
Çocuğu alır yine miras hakkını, mirasçı vefat etmişse çocuğuna, çocuğu yoksa torununa kadar kalır o hak
annesi sagken bayan vefat ederse malinida devretmis olursaÇocuğu alır yine miras hakkını, mirasçı vefat etmişse çocuğuna, çocuğu yoksa torununa kadar kalır o hak
Vefat etmeden önce miras hakkından feragat ettiyse çocuğu alamaz ki.
annesi sagken bayan vefat ederse malinida devretmis olursa
anneannede olmeden once malini kendi cocuguna devrederse ortada bir miras kalmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?