Miras konusu ( avukat arkadaşlar bakabilir mi)

dertsahibi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2021
261
89
48
Merhaba arkadaşlar, ne zamandır aklıma takılan bir soruyu sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle ben ailemin tek çocuğuyum. Eğer ileride bir evlilik yapmazsam ve sonuç olarak da çocuğum olmadığı için bana ait yazlık, araba ve anne tarafından kalma tarla , bahçe gibi miraslar ben öldükten sonra hala , teyze , dayı çocukları yani kuzenlerime ve onların çocuklarına kalmış olacak, kardeşim ve çocuğum olmadığı için bu mirasların onlara kalmasını istemiyorum çünkü hak etmiyorlar, böyle bi durumda onlara kalmaması için ölmeden önce ne yapmam gerek , nasıl bi yol izlemem gerek ? Teşekkür ederim 🙏

Merhaba arkadaşlar, ne zamandır aklıma takılan bir soruyu sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle ben ailemin tek çocuğuyum. Eğer ileride bir evlilik yapmazsam ve sonuç olarak da çocuğum olmadığı için bana ait yazlık, araba ve anne tarafından kalma tarla , bahçe gibi miraslar ben öldükten sonra hala , teyze , dayı çocukları yani kuzenlerime ve onların çocuklarına kalmış olacak, kardeşim ve çocuğum olmadığı için bu mirasların onlara kalmasını istemiyorum çünkü hak etmiyorlar, böyle bi durumda onlara kalmaması için ölmeden önce ne yapmam gerek , nasıl bi yol izlemem gerek ? Teşekkür ederim 🙏
Konuyu yanlış yerde mi açtım bilmiyorum, kusura bakmayın, hukuk kategorisini bulamadım

Evlen, çocuk yap onlara kalacağına senin çocuğuna kalsın 🤣🤣

Şaka maka vasiyet hazırlayabilirsin hayır kurumlarına bağışlarsın.

bağış yapabilirsiniz .daha çok zamanınız var hayat ne gösterecek bilinmez.şimdiden dert etmeyin bunları

Çocuğunuz olabilir çocuk konusu keskin karar verilecek bir durum değil bana göre..

İlla asla olmayacak derseniz de satıp yiyin mis gibi dünyayı gezin

Yorumlarda da söylediğiniz gibi yaşım daha genç yani evlensem çocuğum olabilir, bu tür şeyler için daha erken ben kafama takıldığı için sormak istedim, evlenip evlenmemek de nasip meselesi tabi , en doğrusu yaşım ilerledikten sonra duruma göre karar vermek

Yorumlarda da söylediğiniz gibi yaşım daha genç yani evlensem çocuğum olabilir, bu tür şeyler için daha erken ben kafama takıldığı için sormak istedim, evlenip evlenmemek de nasip meselesi tabi , en doğrusu yaşım ilerledikten sonra duruma göre karar vermek
Hay Allah seni ya bende yaslisin da cocugun olma, evlenme vs vs ihtimalin yok sandimda, yorum yapiyorum. Dur hele bakalim, annen baban hayatta iken miras olaylarina girme simdiden. Sonrasini sonra dusunursun. Sana miras kalmasi, anne babanin bu hayattan gocmesi demek, nasil rahat rahat daha simdiden bu durumlari dusunuyosun anlayamadim. Olum hak miras helal de.. Simdiden degil ya.

aynen öyle evlenebilirsiniz evladınız olabilir ya da evlatlık alabilirsiniz.zamanı gelince neler olur nelerrr.

Hay Allah seni ya bende yaslisin da cocugun olma, evlenme vs vs ihtimalin yok sandimda, yorum yapiyorum. Dur hele bakalim, annen baban hayatta iken miras olaylarina girme simdiden. Sonrasini sonra dusunursun. Sana miras kalmasi, anne babanin bu hayattan gocmesi demek, nasil rahat rahat daha simdiden bu durumlari dusunuyosun anlayamadim. Olum hak miras helal de.. Simdiden degil ya.
Tek çocuk olduğum için düşünüyorum ister istemez , daha doğrusu hep annemle babam aklıma soktu böyle şeyleri 😅

hayır kurumuna bıle bagıslasanız kısıler dava acıp hakkımız deyıp ısteyebılırler
eger hayatda hıc bır bagınız kalmazsa devlete kalıyor
seyfı dursunoglunda bu yasandı hatta yakın tarıhte
vasıyetını bagıslamıstı hayır kurumlarına noterden ımzalı olmasına ragmen ... yegenlerı dava actı mırasını komple bır yere bagıslayamaz bızler akrabasıyız hayatdayız dıyerek :KK66:

kımseye kalmasını ıstemıyorsanız yıyeceksınız

hayır kurumuna bıle bagıslasanız kısıler dava acıp hakkımız deyıp ısteyebılırler
eger hayatda hıc bır bagınız kalmazsa devlete kalıyor
seyfı dursunoglunda bu yasandı hatta yakın tarıhte
vasıyetını bagıslamıstı hayır kurumlarına... yegenı dava actı mırasını komple bır yere bagıslayamaz bızler akrabasıyız hayatdayız dıyerek :KK66:

kımseye kalmasını ıstemıyorsanız yıyeceksınız
yaşlanınca satıp nakite çevirirsin en iyisi.yiyebildiğin kadarını da yersin.ya da iyi bir huzurevin de tek kişilik oda kiralarsın sözleşme yapıp parada oraya verirsin avukatın aracılığıyla.boğaz manzaralıları bile var ayol :KK45:

Back
X