Miras konusu ( avukat arkadaşlar bakabilir mi)

hayır kurumuna bıle bagıslasanız kısıler dava acıp hakkımız deyıp ısteyebılırler
eger hayatda hıc bır bagınız kalmazsa devlete kalıyor
seyfı dursunoglunda bu yasandı hatta yakın tarıhte
vasıyetını bagıslamıstı hayır kurumlarına... yegenı dava actı mırasını komple bır yere bagıslayamaz bızler akrabasıyız hayatdayız dıyerek :KK66:

kımseye kalmasını ıstemıyorsanız yıyeceksınız
Anlıyorum teşekkür ederim 🙏

yaşlanınca satıp nakite çevirirsin en iyisi.yiyebildiğin kadarını da yersin.ya da iyi bir huzurevin de tek kişilik oda kiralarsın sözleşme yapıp parada oraya verirsin avukatın aracılığıyla.boğaz manzaralıları bile var ayol :KK45:
ya kesınlıkle katılıyorum bırde mezarımı goturucez ben olsam dunya turuna cıkarım ıhtıyacı oldugunu gordugum kısılere gızlı gızlı yardımlarda bulunurum bırsuru cocuk okuturum para dedıgın nedır kı hemen bıter
kendım yasayabılecegım kadar nakıt para bırakırım gerı kalanlarını hem yer hem gezer hem harcar hemde dedıgım gıbı dagıtırım bırsuru ıhtıyac sahıbı var...

ya kesınlıkle katılıyorum bırde mezarımı goturucez ben olsam dunya turuna cıkarım ıhtıyacı oldugunu gordugum kısılere gızlı gızlı yardımlarda bulunurum bırsuru cocuk okuturum para dedıgın nedır kı hemen bıter
kendım yasayabılecegım kadar nakıt para bırakırım gerı kalanlarını hem yer hem gezer hem harcar hemde dedıgım gıbı dagıtırım bırsuru ıhtıyac sahıbı var...
koruyucu aile de olunabilir.hem bir çocuğu hayata kazandırırsın hem de ilerde o çocuğun sana destek olması ihtimali olur.yapayalnız kalınmaz hayatta

hayır kurumuna bıle bagıslasanız kısıler dava acıp hakkımız deyıp ısteyebılırler
vasıyetını bagıslamıstı hayır kurumlarına noterden ımzalı olmasına ragmen ... yegenlerı dava actı mırasını komple bır yere bagıslayamaz bızler akrabasıyız hayatdayız dıyerek :KK66:

Aaa haklı mı bulundu yeğenler? İnsana ağız tadıyla hayır bile işletmiyorlar.

Hay Allah seni ya bende yaslisin da cocugun olma, evlenme vs vs ihtimalin yok sandimda, yorum yapiyorum. Dur hele bakalim, annen baban hayatta iken miras olaylarina girme simdiden. Sonrasini sonra dusunursun. Sana miras kalmasi, anne babanin bu hayattan gocmesi demek, nasil rahat rahat daha simdiden bu durumlari dusunuyosun anlayamadim. Olum hak miras helal de.. Simdiden degil ya.
Bende yaşı büyük heralde dedim anne baba çok yaşlı sandım Allah korusun ya ben aklıma getiremem aileme bisey olmasın miras falan kalmasın töbe estafurullah bir konu gerçekten şaşırdım

Bende yaşı büyük heralde dedim anne baba çok yaşlı sandım Allah korusun ya ben aklıma getiremem aileme bisey olmasın miras falan kalmasın töbe estafurullah bir konu gerçekten şaşırdım
ailesi devamlı evde bunu konuşuyormuş.konu sahibi de etkisinde kalmış işte

Evde her şey açık açık konuşulur bizim tek çocuk olduğum için, ben de etkilendim tabi ister istemez

Aaa haklı mı bulundu yeğenler? İnsana ağız tadıyla hayır bile işletmiyorlar.
hayır ısıne engel degıl tabıkı hayır kurumlarına gıdecektır bır kısmı ...hepsını yegenler alamaz herseyden once vasıyet var fakat kanunen bır kısmını talep etme haklarıda var
dava daha sonuclanmadı surer 1 sene daha ...

Ya annen baban hayattayken yemek durumunda kalırsa? Bir de böyle düşün derim

Noterlikten tasdikli vasiyetname düzenleyin. Tam teşekkülü bir hastanenin psikiyatri kliniğinden akli dengenizin yerinde olduğuna dair bir raporla birlikte giderseniz noterliğe daha sağlam olur. Kimse kanunen itiraz edemez.

vasıyetını bagıslamıstı hayır kurumlarına noterden ımzalı olmasına ragmen ... yegenlerı dava actı mırasını komple bır yere bagıslayamaz bızler akrabasıyız hayatdayız dıyerek :KK66:

Bu davanın sonucu ne oldu bilmiyorum ama 2006 yılında kardeşlerin mahfuz hisse hakkı kaldırıldı. Eğer ortada vasiyetname yoksa ve kişi evli, çocuklu değilse kardeşler ve dolayısıyla yeğenler de kanuni mirasçı olarak mirasa girer ancak sadece eş, çocuk, anne ve babanın mahfuz hissesi vardır. Eğer ortada vasiyetname varsa eş, çocuk, anne ve baba dava her türlü açabilir ve mahfuz hisselerini alırlar; bu durumda kişi mirasının sadece %25ini vasiyetinde istediği yere bağışlayabiliyor. Ancak hayatta kalan eş, çocuk, anne ve baba yoksa o zaman vasiyet geçerli olur kardeşler ve yeğenler de buna uzaktan bakarlar çünkü kanuni mirasçı olsalar dahi mahfuz hisseleri yok. Ancak akli dengesinin yerinde olmadığı ve benzeri kanuni sebeplerle vasiyetnamenin iptali için dava açabilirler; bunun için de bir avukata danışıp sağlam vasiyetname yapmak gerekir.

Back
X