Miras meselesi

Nasıl verdikleri önemli. Nasıl bir işlem yapılmış? Satış usulü mu vs. Bence dava acilabilir. Benzer bir olayı yakinimiz yaşadı. Kizlar birleşip dava açtılar. Kazandilarda..
Nasil verdiler bilmiyorum arastirmak lazim. Kizlarin hepsi birlesmez yaşı 65 olan var napiyim ben bundan sonra yeri diyor.

Nasil verdiler bilmiyorum arastirmak lazim. Kizlarin hepsi birlesmez yaşı 65 olan var napiyim ben bundan sonra yeri diyor.
Yani şöyle olmuştu. Yine babadan kalma bir mirası babası biz erkeklere verdik kızlara mal yok denildiği için erkekler alıp satıyor. Parasını da güzelce yiyiyorlar. Kızlarda dava açıyor. Baba topragi bizim de hakkımız var gibisinden. Dava lehlerine çözülmustu. Bence toplanilmasina gerek yok. Siz kendi başınıza da dava açabilirsiniz. Ama şimdi baba oğluna satış yaptıysa, bakım sözleşmesi yapıldıysa fln o zaman hak talep edemiyorsunuz. Nasıl bir devir işlemi yapıldığı önemli.

Anladim teşekkür ederim. Peki anne baba vefat etmis miydi davayi açtıklarında?

Anladim teşekkür ederim. Peki anne baba vefat etmis miydi davayi açtıklarında?
Evet. Ama onların tapu işi nasıldı bilmiyorum. Bildiğim kadariyla direkt tapu satışı yapabiliyor anne baba evladına böylelikle diğerleri hak talep edemiyor. Yada ölünceye dek bakım akdi var mesela. Öyle bir şey yaparsalarda diğerleri hak talep edemiyor. Sizinkiler gelinlerin üzerine fln bile yapmışlar. Belli ki ince ayrıntı düşünmüşler. Belki şu şekilde eliniz guclenebilir:
Anneniz sonuçta o arazide calismis. Tapu mudurlugunden eski tapuyu alıp baba emeği ile alınmış miras vs diye gösterebilirsiniz belki bır şeyler olabilir. Yine de iyi bir avukata danışmanızı öneririm.

Bence de çok çiğ bir şey. Tüm miras malları mi dağıtılmış yoksa bir kısmı mi? Eğer bir kısmı dağıtıldıysa muhtemelen İslam Miras hukukuna göre ayarlamaya çalışmışlardır. Bence çok kötü bu şekilde yapılması. Ama bu yaptığı onun Müslümanlığını etkilemez.

Ben sizin yerinizde olsam avukata gidene kadar davayı açana kadar rengimi belli etmezdim. Kimseyle konuşmayın gidin açın. Kanıtları sunun. Ablaniza bile bahsetmeyin. Sonra bahsedin eğer niyetinizi bilirlerse tehdit vs yapabilirler. Çok üzüldüm durumunuza. İnsan değiller. Asla cenazelerine bile gitmeyin. Çocuğunuz için çabalayın. İzinizi belli etmeden davayı açın ki başkasının üstüne geçirip vs satamasinlar. Sonra da mallara bloke de konuyor diye biliyorum. Dava sürerken satış devir vs yapamıyorsun.
O sizin hakkınız. Bunları yaşamanız çok acı ama bazen hakkımızı almak için mücadele etmek lazım. Bağış vs devir ile bile mallar verilse iptal edilebilir. Gerekçeli verilse bile saklı pay var. Bu şu demek; doğumdan gelen mirasçı olduğunuz için tüm malları satışla bağışla bile hibe edemezler demek. Ama dava açmanız lazim.

Evet çok ağır ve çok aşağılayıcı bir durum. Bu dünyanın birde ahireti var. Bu haksızlığı yapan cezasını, haksızlığa uğrayan da mükafatını görür Allah'ın izniyle

Benim babamin cirkin sulalesinde hepinizden ozur dileyerek soyluyorum kizlar s.kiciye mi mal vericen diye acik acik soyledikleri icin kiza mal vermezler. Hatta cakallar babanin oglana verdigi mali hemen satarlar ki kiz sonra da hak iddia edemesin. Damat el oglu da Gelin el kizi degil sanki. Zehir zikkim olsun kan kussunlar veren anne baba da buna ses cikarmayip ustune yatan kardes de. Ben ne kmsenin 1 gr hakkini isterim ne de kendi 1 gr hakkimi koyarim. Babama da smdiden soyluyorum paylasimi adaletli yapmadan ölüp de mahkemelerde surundurme beni die. Akli olan evlat ayirmaz. Yere batsin sizin gibilerin anne babaligi

Kayınpederimin annesi apartmanını diğer gelinine bağışlamış, bi dava açılmış yıllar önce ama yanlış açmışlar sanırım bi sonuç alamamışlar

Aynı durumu anneannem yaşadı üç kız kardeşlerdi ve bir de erkek kardeşi vardı ancak durum şöyleydi; Anneannemin babası vefat ediyor ancak annesi yaşıyordu. Erkek olan çocuk annesine imza attırarak bütün mirası kendi üzerine cekmişti. Yapıyorlar ama edende buluyor be.

Nasıl bir işlem yaptıkları önemli sanırım hukukçu arkadaşlar cevaplar diye düşünüyorum ama bir yakınımızın babası 80 yaşlarında tüm mallarını kendisine bakan çocuğuna bırakmıştı üç çocuğuna bırakmamıştı.

Çocuklar mallar gitmesin diye şerh koydurduğu halde (2 yıl uğraştılar) daha tek çocuğa geçmeden,her seferinde sağlık raporu alarak kaybettiler.

Sonrasında dede için rapor alıp,satış yoluyla mallar tek çocuğa aktarılmış. Dedenin akıl sağlığı raporla belgelendiği ve hesabına satış bedeli yatırıldığı için (tutarı yatıp çekmişler tabi ) ayrıca 2 şahitle daha önceden birde bakım sözleşmesi yapılmış.
Neyse kılıfına uydurarak yapmışlar baya herşeyi bir sonuç alamadı diğer çocuklar.

Tek olan çocuk dedeye para vermiş,dedede akıl sağlığı yerinde olarak satışı yapmış,sonra tek çocukta başkasına satmış derken kalmadı diğerlerine bişey.

Sizinkiler nasıl ne yaptı bu önemli bir avukata danışın.

Inanin hersey çok gizli yapıldı. Nasil tapu verildi ne kadar miktar verildi tam olarak bilmiyoruz ama %90 tapularin hepsi verildi . En azindan en degerli yerlerin verildigini biliyoruz. Evet islam miras hukukunda miras istenilen evlada veriliyor ama bunun bile gecerli bi sebebi olmasi lazim. Erkek kiz ayrimi olarak değil.

Mutlaka bir avukata danışın.Bu işler o kadar kolay değil yani erkek çocuk üzerine tapuyu vermek.Tapu iptal davası açılacak.

İslam miras hukuku nedir anlamadım.Siz nerede yaşıyorsunuz Arabistanda mı.Bizim ülkede İslam Hukuku diye bir şey yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…