Miras meselesi

İslam hukukuna göre kızın hakkı erkeğin hakkının yarisi kadar.Turkiye kanunlarında yarı yarıya.Dede ne İslam'a uymuş nede Medeni kanuna.Ayrica kim emek gözetti.Dusunmemis.Merak etmeyin elden ayaktan düşünce kızları bakar.

İslam miras hukuku nedir anlamadım.Siz nerede yaşıyorsunuz Arabistanda mı.Bizim ülkede İslam Hukuku diye bir şey yoktur.
İslam miras hukuku lafını ilk ben açtım açıklamak bana düşer diye düşünüyorum. Konu sahibi ilk sayfada bu nasıl Müslüman demişti. Ben de ona istinaden bu yapılanın ciglik ve yanlış olduğunu asla onaylamadığımı ama İslam hukukuna göre yanlış olmadığını belirttim. Yani dedesini kötü biri yapar. Ama kötü bir Müslüman yapmaz. Yoksa tabii ki burası Türkiye ve burada Tmk geçerli.

Benim kast ettiğim durum şeydi. Eğer dedeniz mirasını yarısını o hayattayken erkeklere verse kalanını normal medeni kanuna göre bölünmek istese İslam hukukuna göre davranmak istemiş diyecektim. Çünkü İslam hukukunda kadının hakkı erkeğin yarısı kadar. Ama neredeyse tamamını vermiş dedeniz. Bu erkek sevicilikten.

İslam miras hukuku nedir anlamadım.Siz nerede yaşıyorsunuz Arabistanda mı.Bizim ülkede İslam Hukuku diye bir şey yoktur.

Ben de kişi bizim ülkede yaşamıyor sandım İslam Hukuku vb diye yazınca.,Sizinde yanlış yazdığınız.Biz bu ülkede yaşıyoruz bizim yasalarımız geçerli.Neden ondan bahsettiniz ki.Orada olsa şöyle böyle ne alaka.Orada değil.Kafa karıştırmak bu o zaman.
Bizim ülkemizde kötü biri yapar dedeyi.Bizim dinimiz hak hukuk adalet demektir.Yasalarımızda öyle diyor.Dedenin yaptığı hiç bir şeye sığmaz.

Hiç şaşırmadım bizimkiler gibi Anadolu zihniyetiyse özellikle. Babamlar da 3 erkek 2 kız kardeş babaannemlerin malları erkek kardeşler arasında bölüşüldü kızlar hak talep bile etmedi

Ben yasalar öyle demedim. Kötü biri yapar ama Müslümanlarının değiştirmez dedim. Çünkü ilk sayfada nasip Müslüman gibi cümleler kuruldu. İslam hukuku derken Arap ülkelerinde veya iranda uygulanan kurallardan bahsetmiyorum. Adamın, konu sahibinin ve muhtemelen sizin bizim inandığınız dinden bahsediyorum. İslam hak hukuk adalet dinidir bunu belirttiğiniz içi açıklıyorum şu an. ama miras paylaşımı İslami usullere göre medeni kanunumuzla aynı değil. Medeni kanunda eşit hak sahibidir kız ve erkek evlat. Ama İslamda kadın erkeğin yarisi kadar alır.

Bu arada asla desteklemiyorum bu durumu. Konu sahibi hukuki haklarını kullanarak annesinin hakkını almalı. Ben somut bir bilgi veriyorum sadece.

Dava açarsanız alırsınız. Öyle alanlar var cevremde

Mallar satılıp yenirse bişey yapamazsınız bence

Öyle gidip tapu vermekle olmuyor. Ne kadara sattı eft mi yaptı kanıtı var mı yoksa bedava mı verdi? Öyle kafasına göre gidip tapu vermek mirastan mal kaçırmaya giriyor. Avukata danışın hakkınızı alacaksınız eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…