Miras paylasimi...kime haksizlik yapiliyor.yardimci olur musunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle saçmalık mı olur be? Al ben yiyemedim sen ye der gibi. Hakkındır sonuna kadar ara küsüyosa da küssün allasen.

Tabii ki sen haklısın. Annene de okut bunu. Evladın kızı erkeği, teki, üçü olmaz. Üçünüzü de doğurduysa üçünüz de eşit hak alacaksınız.
paraci biri degil ayrim falan da yapmaz..kendi de babasinin miras paylasimin da ayni.seye maruz kaldi.uzulmustu.simdi.bize niye oyle.dedi ben de anlamadim.

Annen hiçbir kan bağı olmadığı adamdan gelen parayı almasını biliyor da sizin öz dedenizden kalan parayı almanıza mı bozuluyor ?
acaba babam yasasaydi bize pay dusmeyecekti sonucta hepsi o evde kalacakti.onu mu soylemeye mi getirdi...

Valla canım benim de babamdan bişeyler kaldı annem kendi nakit hakkını erkek kardeşime verdi helali hoş olsun asla gözüm yok ama kendi hakkımı vermem, düğününde kınasında takacaklarım evine alacakların epey tutacak zaten

Öyle saçmalık mı olur be? Al ben yiyemedim sen ye der gibi. Hakkındır sonuna kadar ara küsüyosa da küssün allasen.
kusme olayo olmadi da esprili konustu guya..konusmanin sonunda biz seni kandirdik falan dedi.agzimi aramislar.simdi agliyorum gercekten.benim hak etmedigim bir soylemdi.

kusme olayo olmadi da esprili konustu guya..konusmanin sonunda biz seni kandirdik falan dedi.agzimi aramislar.simdi agliyorum gercekten.benim hak etmedigim bir soylemdi.
Yok istemem deseydin bi şey demezlerdi emin ol ağız aramışlar sakın hakkını verme çocuğun var mı bilmiyorum da evladının hakkıdır o para, herkes bütçesine göre hareket etsin.

Senin de çocuğun var 15 bin gayet iyi para, ihtiyacın yoksa atarsın vadeliye unutursun o parayı faiz işler

Yok istemem deseydin bi şey demezlerdi emin ol ağız aramışlar sakın hakkını verme çocuğun var mı bilmiyorum da evladının hakkıdır o para, herkes bütçesine göre hareket etsin.
yani istemem desem mutlu olacakti.yuzunden bozuldugunu anladim.cocuklarim var evet rabbime sukur...oglan kardesim.yetim de ben yetim degilim sanki...kendi param olmasin mi

erkeğin durumuna bağlı
kendi çabalar ama zordur kendi durumuma bakar ona göre karar verirdim
ama
erkek kendi istediğini yapıyorsa ne kadar hakkımsa alırdım

ama burada şu da var o şuan bekar
siz evli ve çocuklusunuz eğer paraya ihtiyacınız var ise alın onun şuan paraya ihtiyacı zorunlu ihtacı olmaz diye düşünüyorum

herkes payına dusenı alsın , sonrada o paratyı nasıl ısterse oyle degerlendırsın mantıklı olan bu..

Çok futursuzca buldum annenizin tavrını. Sizin hakkınız o. He mesela ihtiyacınız yoktur kardeşinin ihtiyacı vardır o ayrı. Ama diğer kız kardeşin de bekar sanırım ona da haksızlık değil mi ?

Ay deli oluyorum su annelere. Tabii ki sen haklisim kiz kardesine densoyle alsin hakkini. Anneye bak ya tam sark kurnazi.

Kayınvalidemler 4'ü kız olmak üzere 5 kardeş. Dede 2 yıl önce vefat etti.
Mal paylaşımı yapılırken tüm kızlar haklarını anneye devrettiler.
Anane ve dede sağolsunlar ne kadar darbe yerse yesin evden de kovulsa, şiddette görse her halükarda oğullarını desteklediler.
Şimdi o kıymetli oğulları sırf keyif yapmak için annesine baskı kurup bütün mal varlığını satılığa çıkarttı.
Bu arada başları ne zaman sıkışsa kayınvalidem ve en küçük kızkardeş koşar her şeylerine.
Babam zaten Allah rızası için her şeyi yapar, pervana olur.
Ama yine oğulları kıymetlidir. Kızlarını geri planda tutup, erkek evlat düşkünü aileleri hiç bir zaman anlamadım.
Alın hakkınızı.
Hee benim babamın hepi topu bir evi var, bir de canım abim var.

Allah gecinden versin, vefat gibi bir durum olursa ben kesinlikle abimle böyle bir mal paylaşımına gitmem, talep etmem.
Bizim aramızda hiç ayrı gayrı olmadı, aramızda hak geçmesi diye bir şey olmaz.

valla öyle anneyi var yaaa yırtarım nedemek hakkını alacakmısın ,

ölüm hak miras helal sakın sana düşen parayı annene teslim etme , annen evlat ayrımı yapan bir anne ,

Anlamıyorum bu anaları ya ama iyi oluyor hersey leri oğullarına yediriyorlar sonrada onlar kızlara şutluyor alın hakkınızı sitene kardeşinizden onunda hakkı sizin de hakkınız bizimde böyle bir durumumuz var dede mirası paylaşacağız neyseki 3 kiz kardeşiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…