- 5 Ağustos 2016
- 2.017
- 1.641
- 83
- Konu Sahibi barajnehir
-
su an ihtiyaci yok ama evlenmek.icin birikimi yok.kizkardesim ben de evliyiz..bana boyle soylemese ben kendim gonulden alin kullanin bile derdimÇok futursuzca buldum annenizin tavrını. Sizin hakkınız o. He mesela ihtiyacınız yoktur kardeşinin ihtiyacı vardır o ayrı. Ama diğer kız kardeşin de bekar sanırım ona da haksızlık değil mi ?
anneden mi babadan mi ...karismiyorlar mi size...amcam da bu lafa benzer birsey kullandiAnlamıyorum bu anaları ya ama iyi oluyor hersey leri oğullarına yediriyorlar sonrada onlar kızlara şutluyoralın hakkınızı sitene kardeşinizden onunda hakkı sizin de hakkınız bizimde böyle bir durumumuz var dede mirası paylaşacağız neyseki 3 kiz kardeşiz
hani gecinme bakimindan sukur diyorum..su an kredi oduyoruz ev sahibi olmak icin tabiki ihtiyac var..
Babadan canim miras önceleri fazlasıyla hakkımızı yediler canim simdi cesaret edeceklerini sanmıyorum zira mahkemelerde sürünürken çünkü bizim ihtiyacımız yok çok şükür olan yine amcalara oluranneden mi babadan mi ...karismiyorlar mi size...amcam da bu lafa benzer birsey kullandi
zaten benim onlari yari yolda birakmayacagimi bilir..kendi 4 erkek kardes 1 kiz ayni haksizligi yaptilar.bir evi var o da zorla.dukkan da hakki var..almiyor..gurur yapiyorErkek kız farketmeksizin her evladın hakkı hukuk önünde dahi eşitken bu iç dünyada farklılaştırmakta neyin nesi. herhalde damatlar yiyecek gözüyle bakılıyor böyle durumlarda.damat yiyeceğine oğlum yesin........ hakkınızı alın.erkek kardeşinize yardım gerekecekse siz zaten yeri gelince yaparsınız.
dedem 2004 babam 2008 de vefat etti.keske sag olsaydilar da bunlar olmasaydiÖnce deden mi öldu baban mi öldu ?
O zaman esit sekilde paylasicaksiniz. Hakkin neyse al canim.dedem 2004 babam 2008 de vefat etti.keske sag olsaydilar da bunlar olmasaydi
Annemi kaybettim bana bi miktar para kaldı ışıklar içinde uyusun annem para bırakmasaydı da yaşaydı o apayrı bi konu ama benim için çok değerli neden dersen ev almak istiyoruz doğumumdan sonra çalışmak zorundaydım ev alabilmek için ama annem benim yaklaşık 3-4 yıllık brüt maaşım kadar para bıraktığı için doğumumdan sonra kızımla vakit geçiebilicem ve insanın kenarda parası olması öyle bi güven veriyo ki anlatamam. Şimdi ev almak için biraz daha birikim yapıyoruz bir kaç sene önce ev alacağım için vermeyeceğim kiralardan falan bahsetmiyorum bile vs vs. Hepsini geçtim ihtiyacım olmasaydı da o para benim hakkım kimseye vermek zorunda değilim iki iki dört canım.yani istemem desem mutlu olacakti.yuzunden bozuldugunu anladim.cocuklarim var evet rabbime sukur...oglan kardesim.yetim de ben yetim degilim sanki...kendi param olmasin mi
dedem 2004 babam 2008 de vefat etti.keske sag olsaydilar da bunlar olmasaydi
Ölüm hak miras helal demiş atalarımız. Gelenek görenek farklılığı muhakkak sizdeki.erkeklerin cinsiyetlerinden ötürü daha cok hakka sahip olduklarına kendilerini inandırarak büyüten ailelerde yetişme şanssızlıkları.hakkı adil şekilde vermek gerekir.az çok farketmez. bu inanışı zincir haline dönüştürmeyin. sizde yaparsanız sizin çocuklarda yapacaktır.kardeşler arasına maddiyat girecektir. o kadar güzel bir bağın bu kadar gelipgeçici birşeyle yok olmasına izin vermemek için adaletten kaçmayın.hakkınızı alın verecekseniz sonra verinzaten benim onlari yari yolda birakmayacagimi bilir..kendi 4 erkek kardes 1 kiz ayni haksizligi yaptilar.bir evi var o da zorla.dukkan da hakki var..almiyor..gurur yapiyor
yok kirmam zaten de ...kendine yapildi ya kendi de yapmamaliydi.paraya ihtiyacim var desem gozu kapali verir.ben de niye isteyen taraf olayim...konu dun kapandi ama benim sabah da aklima takilmis.kirilmisim yani...hamilelik den dolayi herhalde hormonlar tavan...allah kimseyi kimseye dusurmesin aminAnnem öyle görmüş ailesinden öyle yapıyor diyin.. çok kırmadan kirilmadan çocuğum olacak onun hakkı diyip konuyu kapatın..
Durumun ballı kaymak olsaydı, annen belki belki kızım kardeşine ev alsak diye ultra nazik şekilde teklif edebilirdi. Verip vermemek sana kalmış. Gönül koymamalı. Ama sen kredi ödüyormuşsun bi de. Bunu sen desenki anne ben payımı almiyim kardeşime veriyim diye yok kızım seninde borcun var deyip itelemesi gerekirdi.
Allah gecinden versin, babamdan sonra benim miras istemeyeceğimi sağır sultan bile bilir. Tek erkek kardeşim var başka kardeşim yok her şey ona kalacak. Bu benim tercihim. Ama tutupta payımı alıyorum diye anamın kaşı gözü ayrı oynasa varya davalık bile olur hakkımı alırdım. Bu resmen evlat ayrımı sen çalmıyorsun çırpmıyorsun hakkını alıyorsun ayıp etmiş anne. Hemde çok ayıp etmiş.
aynen ben de oyle dusunuyordum.almazdim bile...sirf kizim diye yapti.ben erkek olsaydim bu konu olur muydu .normalde ayrim yapmazdi.bosluguna denk geldi demek ki neyse annemizdir bas tacimizdir...ins bizlerde evlatlarimiza boyle seyler yapmayiz..Durumun ballı kaymak olsaydı, annen belki belki kızım kardeşine ev alsak diye ultra nazik şekilde teklif edebilirdi. Verip vermemek sana kalmış. Gönül koymamalı. Ama sen kredi ödüyormuşsun bi de. Bunu sen desenki anne ben payımı almiyim kardeşime veriyim diye yok kızım seninde borcun var deyip itelemesi gerekirdi.
Allah gecinden versin, babamdan sonra benim miras istemeyeceğimi sağır sultan bile bilir. Tek erkek kardeşim var başka kardeşim yok her şey ona kalacak. Bu benim tercihim. Ama tutupta payımı alıyorum diye anamın kaşı gözü ayrı oynasa varya davalık bile olur hakkımı alırdım. Bu resmen evlat ayrımı sen çalmıyorsun çırpmıyorsun hakkını alıyorsun ayıp etmiş anne. Hemde çok ayıp etmiş.
bizde böle durum oldu
eşimin dedesi geçen hafta vefat etti.
kayınpederimde 3 kardeşler iki ablalari var.
dede ölmeden önce 6 er tane tarla almişlar kayınpederimden gizli olarak...
biz sonradan duyduk.
dede öldü. miras kaldi..
hepsi kayınpederine mi kalcak belli degil zaten ablalari en güzeli eniyileri almişlar kayınpederimin paraya gözü yok. almiycam diyo. imzada atmam ablalarimi da affetmem diyo.
haksizlik yaptılar.. hakkını helal de etmiyor.
habersiz gizli yapılır mı..
işte sizde annenizle degil kardeşler arasinda konuşun..
oğlan kardeşin evlenirse geline de ortak olur mallar. 2002 yılından çikan kanundan sora karı koca mallari ortaktir.
miras paylaşimi yaparken hepsi bi arada olmali konuşun anlaşın..
Sen haklısın, kendisi hakkını oğluna verebilir ama sen ve kız kardeşin için ahkam kesemez gönül de koyamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?