- 21 Ocak 2009
- 3.312
- 1.572
- 698
- Konu Sahibi barajnehir
-
Miras yoluyla gelenler kişisel mal, boşanma halinde paylaşıma dahil değil
Merhaba konuyla alakası olmayacak ama evli oldugun durumda da gelen miras için mi , yoksa onceden edınılmıs mıras hakkı ıcın mı belirtiliyor kanun_=? Fikriniz var mı bu konuda acaba?
Annen paracı olmayabilir ama ayrımcılık yaptığının farkında bile değil arkadaşım. Evet kendisi de maruz kalmış, üzülmüş ama bunu doğal karşılıyor. Kurduğu cümlede kullandığı sözcükten belli erkek kardeşin 'tek'miş ya işte ondan. Bir de anneler oğullarına hele de küçüklerse daha bağlı oluyorlar. Herhalde sonsuza kadar kendileriyle birlikte kalacaklar ya da evlenseler bile annelerini yanına alacaklar sanıyorlar.paraci biri degil ayrim falan da yapmaz..kendi de babasinin miras paylasimin da ayni.seye maruz kaldi.uzulmustu.simdi.bize niye oyle.dedi ben de anlamadim.
Eğer evlenmeden önce mal rejimine dair herhangi bir anlaşma yapılmadıysa otomatik olarak edinilmiş mallar boşanma durumunda paylaşılır. Miras edinilmiş mal değil kişisel maldır. Dolayısıyla boşanma durumunda daha önceden eşe düşmüş olan miras hakkı üzerinde diğer eş hak talep edemez.Merhaba konuyla alakası olmayacak ama evli oldugun durumda da gelen miras için mi , yoksa onceden edınılmıs mıras hakkı ıcın mı belirtiliyor kanun_=? Fikriniz var mı bu konuda acaba?
Ne fark eder ki, yine baban vefat ettiğinde babandan kalan mal da kardeşler arasında paylaştırılacaktı. O durumda dörtte birini annen alacaktı ama kanun belli, yol belli. Şu anda o miras üçe bölünecek ve üçte biri de senin hakkın. Yani aynı zamanda senin çocuklarının da hakkı. Hiç kimseye annene bile çoluğunun çocuğunun rızkını bırakma derim ben. Ağlama da. Üzülmüşsün farkındayım ama bir önceki yorumumda da demiştim belli bir eğitim düzeyinin altındaki, belli bir yaşanmışlığa sahip kadınların geneli böyle. Kendileri o şekilde muamele gördüğü için, kızlarına da reva görüyorlar.acaba babam yasasaydi bize pay dusmeyecekti sonucta hepsi o evde kalacakti.onu mu soylemeye mi getirdi...
bizde böle durum oldu
eşimin dedesi geçen hafta vefat etti.
kayınpederimde 3 kardeşler iki ablalari var.
dede ölmeden önce 6 er tane tarla almişlar kayınpederimden gizli olarak...
biz sonradan duyduk.
dede öldü. miras kaldi..
hepsi kayınpederine mi kalcak belli degil zaten ablalari en güzeli eniyileri almişlar kayınpederimin paraya gözü yok. almiycam diyo. imzada atmam ablalarimi da affetmem diyo.
haksizlik yaptılar.. hakkını helal de etmiyor.
habersiz gizli yapılır mı..
işte sizde annenizle degil kardeşler arasinda konuşun..
oğlan kardeşin evlenirse geline de ortak olur mallar. 2002 yılından çikan kanundan sora karı koca mallari ortaktir.
miras paylaşimi yaparken hepsi bi arada olmali konuşun anlaşın..
Payına 1 lira bile düşse al o senin hakkın kızkardeşin de alsın.İki kiz bir oglan kardesiz.dedemden miras kaldi.babam vefat etti.annem ve 3 umuze paylasim oluyor.
ev satilacak
Annem de laboum sen payini alcak misin dedi.ben de duraksadim.alirim dedim.
Annem:Oglan tek ve bekar ya almazsin diye dusundum dedi
Kizkardesin agzini bile acmadi.ama ben senin isteyecegini biliyordum dedi.
Ben de ben payimi alirim.yine yardim edilecek durum olursa veririm.siz yuklu para ile islem yapacaksiniz siz de dursun.benim ihtiyacim olursa bana verirsiniz.annem de borc yani diyorsun dedi.evet dedim.senden niye borc alayim istesem herkesden borc alirim dedi.
Bir hayli bozuldu.
bir diyor ki payinizi almazsaniz (dusen para 15 milyar ')ben size kalin bilezik yapip vermeyi dusunuyordum.dedi.
Benim cok kotu durumum da yok acil ihtiyacim yok ama kendi birikimim de yok cocuklarim var yani..kizkardesim de ayni sekilde..
Siz olsaniz ne yapardiniz.annemin ve benim tavirlarimda kim hakli.
miras ortak degil biliyorum evliyken karı koca olan mallari ortaktir demek istedim.Miras ortak değil.
miras ortak degil biliyorum evliyken karı koca olan mallari ortaktir demek istedim.
valla oğluna çok düşkün oluyor neden kızlarina oğluna düşkün gibi olmuyor anlamiyom valla geline mi kıyaslaniyoer ne?anneniz kendine düşen payı oğluna vermek isterse versin. ne siz ne kız kardeşiniz neden vazgeçesiniz ki. bilezik mi alırsınız babanız adına hayır mı yaptırırsınız bu parayla ne yapacağınız size kalmış. anneler böyle oğlum da oğlum diyor da noluyo 2 gün sonra gelin beni istemiyor ortada kaldım diye üzülüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?