Miras paylasimi...kime haksizlik yapiliyor.yardimci olur musunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hakkınızı alın borç falanda vermeyin.. Annedir ailedir ayrı.. Evleneceği zamanda elinizden geldiği kadarıyla destek olursunuz.. Evlat ayırımına cok ırıte oluyorum..

Miras yoluyla gelenler kişisel mal, boşanma halinde paylaşıma dahil değil

Merhaba konuyla alakası olmayacak ama evli oldugun durumda da gelen miras için mi , yoksa onceden edınılmıs mıras hakkı ıcın mı belirtiliyor kanun_=? Fikriniz var mı bu konuda acaba?

Merhaba konuyla alakası olmayacak ama evli oldugun durumda da gelen miras için mi , yoksa onceden edınılmıs mıras hakkı ıcın mı belirtiliyor kanun_=? Fikriniz var mı bu konuda acaba?

Evli bekar farketmez ben evliyim boşansam babamdan kalanı paylaşmak durumunda değilim

paraci biri degil ayrim falan da yapmaz..kendi de babasinin miras paylasimin da ayni.seye maruz kaldi.uzulmustu.simdi.bize niye oyle.dedi ben de anlamadim.
Annen paracı olmayabilir ama ayrımcılık yaptığının farkında bile değil arkadaşım. Evet kendisi de maruz kalmış, üzülmüş ama bunu doğal karşılıyor. Kurduğu cümlede kullandığı sözcükten belli erkek kardeşin 'tek'miş ya işte ondan. Bir de anneler oğullarına hele de küçüklerse daha bağlı oluyorlar. Herhalde sonsuza kadar kendileriyle birlikte kalacaklar ya da evlenseler bile annelerini yanına alacaklar sanıyorlar.

"miras kişisel mal olduğu için paylaşıma konu olmaz. Fakat burada bir ayırımın yapılması gerekir. Kişisel malların gelirleri evlilik içerisinde ortak mal olarak kabul edilmektedir. Yani miras kalan kişinin bu mirastan elde edeceği gelir, boşanmada mal paylaşımı yapılırken ortak mal olarak kabul edilip eşlerin mal rejimine göre paylaşıma konu olup olmayacağı ortaya çıkar. Bir örnekle açıklamak gerekirse, aileden kalan miras bir evin kira bedeli evlilikte ortak mal kapsamında olup bu kira bedelleri ile alınan bir araba ya da başka bir mal, ortak mal olmakta ve mal rejimine bağlı olarak eşler hak sahibi olmaktadır."

Eğer evlenmeden önce mal rejimine dair herhangi bir anlaşma yapılmadıysa otomatik olarak edinilmiş mallar boşanma durumunda paylaşılır. Miras edinilmiş mal değil kişisel maldır. Dolayısıyla boşanma durumunda daha önceden eşe düşmüş olan miras hakkı üzerinde diğer eş hak talep edemez.

acaba babam yasasaydi bize pay dusmeyecekti sonucta hepsi o evde kalacakti.onu mu soylemeye mi getirdi...
Ne fark eder ki, yine baban vefat ettiğinde babandan kalan mal da kardeşler arasında paylaştırılacaktı. O durumda dörtte birini annen alacaktı ama kanun belli, yol belli. Şu anda o miras üçe bölünecek ve üçte biri de senin hakkın. Yani aynı zamanda senin çocuklarının da hakkı. Hiç kimseye annene bile çoluğunun çocuğunun rızkını bırakma derim ben. Ağlama da. Üzülmüşsün farkındayım ama bir önceki yorumumda da demiştim belli bir eğitim düzeyinin altındaki, belli bir yaşanmışlığa sahip kadınların geneli böyle. Kendileri o şekilde muamele gördüğü için, kızlarına da reva görüyorlar.

Tabii ki hakkını alacaksın. Ne demek tek erkek ona verirsiniz sandım. Herkes ne payına düşüyorsa almalı. Kız erkek ayrımı mı var nasılsa kız evleniyor kocası bakar mantığı işte. Erkekte çalışsın evini kursun yani. Ne hakkınsa onu al ihtiyaçları olunca da tek size başvurmasınlar. Öbür kız kardeşinin de hakkı. Sonra ihtiyacınız olduğunda çıkarıp verecekler mi parayı sanmam.

Miras ortak değil.

kendi evi değil ki alsın olduğu gibi oğluşuna versin! babandan sana kalan hak bu. ayyy aynı benim annem ben 20 tl borç alsam 2. günü hatırlatır "20 lira almıştın dün" diye, abime senelerdir kirayı veriyor. vermek istemiyor gelip onun derdini de bana yanıyor çok sıkışığım da vermek istemiyorum da nasıl söyleyeceğim de kredi kartının borcunu ödeyemedik, çarşıya da çıkacaktım param yoktu çıkamadım, kaplıca gezisi varmış param yoktu nasıl gideyim daha işe başlayalı 1 ay olmuştu abim ev alsın diye bana kredi çekme teklifinde bulunmuştu annem... annemin kiradaki evini satacakmışız, üstüne abimle ikimiz kredi çekecekmişiz, abimin beğendiği güzel bir ev alacakmışız , abimgil oturacakmış

net olacaksın net, "delirdiniz herhalde ben daha işe başlayalı 1 ay oldu ne kredisi, daha dünya kadar öğrencilik borçlarım var, hele bir durun da nefes alayım. abim çok istiyorsa ben evden hak talep etmiyorum , alsın hepsi onun olsun, beğeniyorsa orda otursun, beğenmiyorsa satsın nerde istiyorsa orda alsın otursun. bana dokunmayın" dedim , konuyu bir daha açmadılar

parayı da annende tutma bence, al sen at bankaya. o para annen de durdukça batacak ona belli! bak bir söz var "param seni vereyim de mi kötü olayım, vermeyeyim de mi kötü olayım?" inan annenin şu tavrından belli sen o parayı olduğu gibi kardeşine versen de sağol kızım yada sağol ablam diyen olmayacak.

o babandan sana kalmış hak. al annenden lütfen.. çok istiyorsa kendi payını versin!

Payına 1 lira bile düşse al o senin hakkın kızkardeşin de alsın.

Kardeşim bekar ve İşsiz olsaydı sanırım bende almazdim is kursun kendini geçindirsin diye. Ama bir işi varsa durumu iyiyse alırdım payımı.

Ben olsam alirim hakkimi
Sizde dursun lazim olunca alirimde demem direk alirim.
Sonucta evlatsiniz sizde erkek de evlat kizda.
Erkek daha ustun kizdan diye bir ayet de yok.

Ayrıca şunu ekliyeyim o para siz de dursun ben alayım dersen kolay kolay geri alacağını zannetmiyorum harcamış olsalar istesen anında nasıl verecekler al paranı bankaya koy.

Hakkını al.annen istiyosa kendi hakkını versin dunyanın bin türlü hali var kenara at dursun bak seninde bebegin olacakmiş

anneniz kendine düşen payı oğluna vermek isterse versin. ne siz ne kız kardeşiniz neden vazgeçesiniz ki. bilezik mi alırsınız babanız adına hayır mı yaptırırsınız bu parayla ne yapacağınız size kalmış. anneler böyle oğlum da oğlum diyor da noluyo 2 gün sonra gelin beni istemiyor ortada kaldım diye üzülüyor

valla oğluna çok düşkün oluyor neden kızlarina oğluna düşkün gibi olmuyor anlamiyom valla geline mi kıyaslaniyoer ne?

Hepiniz eşit şekilde bölüşün. Kıs kardeşiniz de alsın. Bekar evli falan yok bu işlerde sonrasında kardeşin borç olarak isterse alsın senden ama geri vermeyecekse hiç verme. Senin de çocukların var sorumlulukların var sonuçta

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…