- 3 Eylül 2012
- 21.884
- 57.710
- 798
- Konu Sahibi barajnehir
-
Bu gibi durumda herkes kendi payını almak ister ben olsam bende isterdim ihtiyacın olsun olmsın cok cok zengin olsan neyse ama cok cok zengın olmadıgın surece sende cocugunu dusunmek zorundasınİki kiz bir oglan kardesiz.dedemden miras kaldi.babam vefat etti.annem ve 3 umuze paylasim oluyor.
ev satilacak
Annem de laboum sen payini alcak misin dedi.ben de duraksadim.alirim dedim.
Annem:Oglan tek ve bekar ya almazsin diye dusundum dedi
Kizkardesin agzini bile acmadi.ama ben senin isteyecegini biliyordum dedi.
Ben de ben payimi alirim.yine yardim edilecek durum olursa veririm.siz yuklu para ile islem yapacaksiniz siz de dursun.benim ihtiyacim olursa bana verirsiniz.annem de borc yani diyorsun dedi.evet dedim.senden niye borc alayim istesem herkesden borc alirim dedi.
Bir hayli bozuldu.
bir diyor ki payinizi almazsaniz (dusen para 15 milyar ')ben size kalin bilezik yapip vermeyi dusunuyordum.dedi.
Benim cok kotu durumum da yok acil ihtiyacim yok ama kendi birikimim de yok cocuklarim var yani..kizkardesim de ayni sekilde..
Siz olsaniz ne yapardiniz.annemin ve benim tavirlarimda kim hakli.
Evde de hakkiniz var. Sonucta su an esiniz de kredi ile ev oduyor. Kardesiniz de calisir ev sahibi olur. Kanunen ve dinen kadina da miras hakki her zaman var. Devir de buyuk meblaglari gururla duygusallikla hibe etme devri degil. Kardesinizden once evlatlarinizdan sorumlusunuz.yani kizkardesimin esinin tarafindan miras evi var.biz de kendimiz oduyoruz allah in izni ile...allah uzun omur versin ...o ev oglan kardesimin olur zaten almayiz...bu dedemin mirasi.
Ne garip bir zihniyet yarın birgün esi el olabilirburada yine böyle mirasa göz diken annenin olduğu bi konu vardı. ne istiyolar bu insanların resmi ve dini hakkı olan miras paylarından anlamıyorum. niye kardeşinize vereceksiniz ki, zaten ona da bi pay düşüyo. herkes payını alsın, sonra erkek kardeşiniz kendisi de çalışır ya da anneniz çok biliyo ya o hakkını verir birikimini yapar. sizin küçük çocuklarınız da var. payınızı alınca da onlarda falan durmasın. direkt adınıza bankaya atın.
Oğlan ve bekar olunca sizin suçunuz ne oluyormuş. Bıktım oglunu koruyup kizini harcayan cahil annelerden.
Bugün ihtiyacınız olmayabilir.
Yarın çocuklarınız için gerekebilir.
Herkes hakkını almalı elbette.
Annen mantıksız düşünüyor.
Asıl sen yanlış düşünüyorsun. Erkek var diye kadına pay düşmeyen zaman cahiliye devri idi. Oranın zihniyeti devam ediyor sende anlaşılan. Kocası el olunca abisinin karısı mi bakacak konu sahibine. Kendi hakkını alsın bilezik yapsın kendisinde dursun kocası el olunca kendi işine yarar.Ne garip bir zihniyet yarın birgün esi el olabilir
Cok yanlis düşüyorsun
Yarın bir gün aile kalir yanında. Koca dediğin el olup gider caresiz degilse niye istesin? Erkek bakmali erkek kardeside zengin degil evi yok neden onun olmasin yabancimi? Ben istemezdim
Bu devirde hangi erkek bakıyor şaka mi yapıyorsun. Abisinin karısı istemezse kimse kimseye bakmaz abisi kendi annesine bile bakmaz. Konu Sahibi alın paranızı bu devirde kimsenin eline bakmayın.Yarın bir gün aile kalir yanında. Koca dediğin el olup gider caresiz degilse niye istesin? Erkek bakmali erkek kardeside zengin degil evi yok neden onun olmasin yabancimi? Ben istemezdim
Aile miras hakkini vermek suretiyle mi sahip cikacak? O zaman aile oluyor mu? Kimse dinen ve hukuken verilmis bir hakki alamaz. Tenezzul etmemekle alakasi yok bunun. Kadini degersiz goren cahiliyye dusunce sisteminin kalintilari. Erkek kardes tenezzul etmese ya. O niye tenezzul ediyor? Bacilarim bana para vermesin ben yine de onlara bakarim niye diyemiyor?Ya annen haklı sonucta bekar evi bile yok erkek kardesin madem zor durumda degilsin neden istiyorsun? Yarin bir gün esin el olabilir ailen kalir yanında sahsen ben caresiz degilsem asla tenezzul etmem kusura bakma annen haklı
helal olsun annenize.Ailem bütün mal varlığını hepimize eşit pay etti tapularına kadar devretti. Abimlerden birinin eşine dert oldu. Neden annemler eşit veriyor diye ben kız çocuğu olduğum için daha az düşermiş. Anneme söylemiş annemde "benim oğlum el kızıyla yiyorsa kızım da el oğlu ile yiyecek ne farkeder dedi konuyu kapattı.
Bende hakkım olanı alırdım sizin yerinizde olsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?