Miras paylasimi...kime haksizlik yapiliyor.yardimci olur musunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bugün ihtiyacınız olmayabilir.
Yarın çocuklarınız için gerekebilir.
Herkes hakkını almalı elbette.
Annen mantıksız düşünüyor.

asıl özellikle kız çocuğu almalı. sakın hakkını bırakma al. kuzkardeşin de alsın.

burada yine böyle mirasa göz diken annenin olduğu bi konu vardı. ne istiyolar bu insanların resmi ve dini hakkı olan miras paylarından anlamıyorum. niye kardeşinize vereceksiniz ki, zaten ona da bi pay düşüyo. herkes payını alsın, sonra erkek kardeşiniz kendisi de çalışır ya da anneniz çok biliyo ya o hakkını verir birikimini yapar. sizin küçük çocuklarınız da var. payınızı alınca da onlarda falan durmasın. direkt adınıza bankaya atın.

Bu gibi durumda herkes kendi payını almak ister ben olsam bende isterdim ihtiyacın olsun olmsın cok cok zengin olsan neyse ama cok cok zengın olmadıgın surece sende cocugunu dusunmek zorundasın

yani kizkardesimin esinin tarafindan miras evi var.biz de kendimiz oduyoruz allah in izni ile...allah uzun omur versin ...o ev oglan kardesimin olur zaten almayiz...bu dedemin mirasi.
Evde de hakkiniz var. Sonucta su an esiniz de kredi ile ev oduyor. Kardesiniz de calisir ev sahibi olur. Kanunen ve dinen kadina da miras hakki her zaman var. Devir de buyuk meblaglari gururla duygusallikla hibe etme devri degil. Kardesinizden once evlatlarinizdan sorumlusunuz.

Ya annen haklı sonucta bekar evi bile yok erkek kardesin madem zor durumda degilsin neden istiyorsun? Yarin bir gün esin el olabilir ailen kalir yanında sahsen ben caresiz degilsem asla tenezzul etmem kusura bakma annen haklı

Oğlan ve bekar olunca sizin suçunuz ne oluyormuş. Ölüm hak miras helaldir. Kiz kardesiniz de agzini acsin hakkini alsin. Bıktım oglunu koruyup kizini harcayan cahil annelerden.

Ne garip bir zihniyet yarın birgün esi el olabilir
Oğlan ve bekar olunca sizin suçunuz ne oluyormuş. Bıktım oglunu koruyup kizini harcayan cahil annelerden.

Cok yanlis düşüyorsun

Bugün ihtiyacınız olmayabilir.
Yarın çocuklarınız için gerekebilir.
Herkes hakkını almalı elbette.
Annen mantıksız düşünüyor.

Yarın bir gün aile kalir yanında. Koca dediğin el olup gider caresiz degilse niye istesin? Erkek bakmali erkek kardeside zengin degil evi yok neden onun olmasin yabancimi? Ben istemezdim

Ne garip bir zihniyet yarın birgün esi el olabilir

Cok yanlis düşüyorsun
Asıl sen yanlış düşünüyorsun. Erkek var diye kadına pay düşmeyen zaman cahiliye devri idi. Oranın zihniyeti devam ediyor sende anlaşılan. Kocası el olunca abisinin karısı mi bakacak konu sahibine. Kendi hakkını alsın bilezik yapsın kendisinde dursun kocası el olunca kendi işine yarar.

Yarın bir gün aile kalir yanında. Koca dediğin el olup gider caresiz degilse niye istesin? Erkek bakmali erkek kardeside zengin degil evi yok neden onun olmasin yabancimi? Ben istemezdim

Alsın kocasına versin demedim ki :)
Çocukları için saklasın.

Haa nerde nasıl saklar o onun bileceği iş..

Ailem bütün mal varlığını hepimize eşit pay etti tapularına kadar devretti. Abimlerden birinin eşine dert oldu. Neden annemler eşit veriyor diye ben kız çocuğu olduğum için daha az düşermiş. Anneme söylemiş annemde "benim oğlum el kızıyla yiyorsa kızım da el oğlu ile yiyecek ne farkeder dedi konuyu kapattı.
Bende hakkım olanı alırdım sizin yerinizde olsam.

Bu devirde hangi erkek bakıyor şaka mi yapıyorsun. Abisinin karısı istemezse kimse kimseye bakmaz abisi kendi annesine bile bakmaz. Konu Sahibi alın paranızı bu devirde kimsenin eline bakmayın.

Ya annen haklı sonucta bekar evi bile yok erkek kardesin madem zor durumda degilsin neden istiyorsun? Yarin bir gün esin el olabilir ailen kalir yanında sahsen ben caresiz degilsem asla tenezzul etmem kusura bakma annen haklı
Aile miras hakkini vermek suretiyle mi sahip cikacak? O zaman aile oluyor mu? Kimse dinen ve hukuken verilmis bir hakki alamaz. Tenezzul etmemekle alakasi yok bunun. Kadini degersiz goren cahiliyye dusunce sisteminin kalintilari. Erkek kardes tenezzul etmese ya. O niye tenezzul ediyor? Bacilarim bana para vermesin ben yine de onlara bakarim niye diyemiyor?

helal olsun annenize.

o ne demek ya kardeşin de payını alsın ne kadar ayıp bekar olduğu içinmiş mişş çok kızdım annenize.

pay edilecek olan tek bir daire ise ben erkek kardeşime bırakırdım gönül rahatlığı ile, ama daha fazla bir mal varlığı var ise o zaman almayı düşünürdüm

Anneye bak. Ben olsam buz gibi sogurdum bu anneden. Bizde iki kardesiz. Erkek kardesim var. Bir konu açıldı babam hemen ikiside adil paylasacak dedi. Annem de öyle ayrim yapmaya curret bile edemez. Açıkçası görüşmeyi bile kesebilirim ben böyle yapan biriyle para için degil dusuncesi için. Hakkını al. Aldıktan sonra tavır koy bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…