- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.408
- 798
- Konu Sahibi barajnehir
-
Sonrada bu tiplere gelinleri bakmiyo kizlari bakiyo.valla oğluna çok düşkün oluyor neden kızlarina oğluna düşkün gibi olmuyor anlamiyom valla geline mi kıyaslaniyoer ne?
hem anne hem baba olma yukunu tasiyor anliyorum.yalniz kalmak cok zordur.kimin duskun olunca nasil davranacagi belli olmaz.herhalde oyle dusunuyor.rabbim kimseyi darda birakmasin.muhtac etmesinAnnen paracı olmayabilir ama ayrımcılık yaptığının farkında bile değil arkadaşım. Evet kendisi de maruz kalmış, üzülmüş ama bunu doğal karşılıyor. Kurduğu cümlede kullandığı sözcükten belli erkek kardeşin 'tek'miş ya işte ondan. Bir de anneler oğullarına hele de küçüklerse daha bağlı oluyorlar. Herhalde sonsuza kadar kendileriyle birlikte kalacaklar ya da evlenseler bile annelerini yanına alacaklar sanıyorlar.
ananem canli sahit...Sonrada bu tiplere gelinleri bakmiyo kizlari bakiyo.
Ah vahh diyolar
su an hibe etsem biz oyle dedik diye olacakvermiyecem...kendi evi değil ki alsın olduğu gibi oğluşuna versin! babandan sana kalan hak bu. ayyy aynı benim annemben 20 tl borç alsam 2. günü hatırlatır "20 lira almıştın dün" diye, abime senelerdir kirayı veriyor. vermek istemiyor gelip onun derdini de bana yanıyor çok sıkışığım da vermek istemiyorum da nasıl söyleyeceğim de kredi kartının borcunu ödeyemedik, çarşıya da çıkacaktım param yoktu çıkamadım, kaplıca gezisi varmış param yoktu nasıl gideyim daha işe başlayalı 1 ay olmuştu abim ev alsın diye bana kredi çekme teklifinde bulunmuştu annem... annemin kiradaki evini satacakmışız, üstüne abimle ikimiz kredi çekecekmişiz, abimin beğendiği güzel bir ev alacakmışız , abimgil oturacakmış
net olacaksın net, "delirdiniz herhalde ben daha işe başlayalı 1 ay oldu ne kredisi, daha dünya kadar öğrencilik borçlarım var, hele bir durun da nefes alayım. abim çok istiyorsa ben evden hak talep etmiyorum , alsın hepsi onun olsun, beğeniyorsa orda otursun, beğenmiyorsa satsın nerde istiyorsa orda alsın otursun. bana dokunmayın" dedim , konuyu bir daha açmadılar
parayı da annende tutma bence, al sen at bankaya. o para annen de durdukça batacak ona belli! bak bir söz var "param seni vereyim de mi kötü olayım, vermeyeyim de mi kötü olayım?" inan annenin şu tavrından belli sen o parayı olduğu gibi kardeşine versen de sağol kızım yada sağol ablam diyen olmayacak.
o babandan sana kalmış hak. al annenden lütfen.. çok istiyorsa kendi payını versin!
geline ah vah demiyo da kızlarina diyo..Sonrada bu tiplere gelinleri bakmiyo kizlari bakiyo.
Ah vahh diyolar
bekar ama yillardir resmi kurumda taseron ama kadroya gececek ins su an isi gucu yerinde...anneme babamdan kalan maas da var.sukur.Kardeşim bekar ve İşsiz olsaydı sanırım bende almazdim is kursun kendini geçindirsin diye. Ama bir işi varsa durumu iyiyse alırdım payımı.
Durumu var yada yok herkes esıt hak almak zorundadırİki kiz bir oglan kardesiz.dedemden miras kaldi.babam vefat etti.annem ve 3 umuze paylasim oluyor.
ev satilacak
Annem de laboum sen payini alcak misin dedi.ben de duraksadim.alirim dedim.
Annem:Oglan tek ve bekar ya almazsin diye dusundum dedi
Kizkardesin agzini bile acmadi.ama ben senin isteyecegini biliyordum dedi.
Ben de ben payimi alirim.yine yardim edilecek durum olursa veririm.siz yuklu para ile islem yapacaksiniz siz de dursun.benim ihtiyacim olursa bana verirsiniz.annem de borc yani diyorsun dedi.evet dedim.senden niye borc alayim istesem herkesden borc alirim dedi.
Bir hayli bozuldu.
bir diyor ki payinizi almazsaniz (dusen para 15 milyar ')ben size kalin bilezik yapip vermeyi dusunuyordum.dedi.
Benim cok kotu durumum da yok acil ihtiyacim yok ama kendi birikimim de yok cocuklarim var yani..kizkardesim de ayni sekilde..
Siz olsaniz ne yapardiniz.annemin ve benim tavirlarimda kim hakli.
İki kiz bir oglan kardesiz.dedemden miras kaldi.babam vefat etti.annem ve 3 umuze paylasim oluyor.
ev satilacak
Annem de laboum sen payini alcak misin dedi.ben de duraksadim.alirim dedim.
Annem:Oglan tek ve bekar ya almazsin diye dusundum dedi
Kizkardesin agzini bile acmadi.ama ben senin isteyecegini biliyordum dedi.
Ben de ben payimi alirim.yine yardim edilecek durum olursa veririm.siz yuklu para ile islem yapacaksiniz siz de dursun.benim ihtiyacim olursa bana verirsiniz.annem de borc yani diyorsun dedi.evet dedim.senden niye borc alayim istesem herkesden borc alirim dedi.
Bir hayli bozuldu.
bir diyor ki payinizi almazsaniz (dusen para 15 milyar ')ben size kalin bilezik yapip vermeyi dusunuyordum.dedi.
Benim cok kotu durumum da yok acil ihtiyacim yok ama kendi birikimim de yok cocuklarim var yani..kizkardesim de ayni sekilde..
Siz olsaniz ne yapardiniz.annemin ve benim tavirlarimda kim hakli.
bekar ama yillardir resmi kurumda taseron ama kadroya gececek ins su an isi gucu yerinde...anneme babamdan kalan maas da var.sukur.
kac senelik babamin kendi kardesleri arasinda da anlasmazlik vardi.yillar gecti .esim de bazen mudahil oldu.laboum un hakki diye.biraz fazla konuya karisti.ayni sekil hemen krediye veririz ben sana veririm diyor..kizkardesim ve esi konuya dahil olmadilar hic.öyle olmasa bile kız kardeşinin ve senin payını da alınca 45 000 tl erkek kardeşine kalacak yani öyle mi... benim de 2 erkek kardeşim var, canım kadar severim. ama sırf bekarlar diye kredi borcum varken parayı öylece onlara bırakmazdım. bu sefer eşim demez mi ne oluyor diye? annem de benden "oğlan da bekar ona ver" gibi bir talepte bulunursa vereceğim varsa da vermezdim. ama kardeşlerimin ölene kadar her ihtiyaçlarında yanlarındayım o ayrı, bunu da bilirler. annenin yaptığı gerikafalılık, kendi hor görüldüğü gibi kendi kızını da hor görüyor, aşağılık görüyor, babasından kalan mirası erkek çocuk daha çok hak ediyor diye düşünüyor. hiç aldırma annene bence, alınmasın da kırılmasın da, kalın bileziklerini de kendine yapsın. kız kardeşine de söyle o da alsın payını, kocalarınız yok mu sizin belki bir laf söylemezler ama içlerinden düşünürler eminim, hele de kredi borç vs ödemesi varken.
kesin erkek kardesıne güya ev alakacal ama kemdine aacak o pardan kardeşinle aynı evde yaşıyacak. niye hakkımı vereyım. ıhtıaycın yoksa bile koy bankaya coluk cocuguna ilerde lazım olurniye oyle konustu ben de anlamadim zaten.
bekar .birikimi yok.ev satin almak icin...ben de isterim tabiki..bana boyle soylemesi uzdu beni
bilezik diyince ben altin kullanmiyorum dedim.sagol.kardesimin birsey dedigi yok...
beni de bu lafi uzdu zaten.ben desem.ki hibe ettim.alin.
adi miras ya hemen karisilik basliyor..keske dusunup konussaydi annem...dinen de kanunen de benim hakkim.annem.e gore degilmis demek ki..uzuldum sadece..
anneme babasindan kalan evi var..su an oturuyor..kesin erkek kardesıne güya ev alakacal ama kemdine aacak o pardan kardeşinle aynı evde yaşıyacak. niye hakkımı vereyım. ıhtıaycın yoksa bile koy bankaya coluk cocuguna ilerde lazım olur
ne olursa olsun yaptıgı haksızlık. ilerde elin kızı rahat edecgıne kendi cocuguma alırım o parayı. miras haktır annenın böyle teklif yapması sorması hic hoş değil.anneme babasindan kalan evi var..su an oturuyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?