Miras paylasimi...kime haksizlik yapiliyor.yardimci olur musunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabiki hakkını almalısın,bu devirde kız çocukları daha çok düşünülmesi gerekiyor.Üstelik ne olursa olsun kız evlat öz evlat derler fakat anneler bunu göremiyor maalesef ....

Tabi ki hakkınızı alın. Annem ve kız kardeşleri zamanında aile büyükleri öyle istedi diye bütün haklarını abilerine vermişlerdi,tabi birçok erkekci ailelerde olduğu gibi o miras çar çur edildi,abiler borç batağında,kız kardeşler dımdızlak. Anneannem pişman tabi ama ne fayda eder? Lütfen aklınızı kullanın,o para sizin hakkınız. Ben de erkek annesiyim,oğluşum da oğluşum diye gezen tiplerden iyice tiksindim yemin ediyorum,gelinler tarafından yaka paça evden atıldıklarında kız evlat öz evlat demeyi çok iyi biliyorlar.

Ben hakkımı açık şekilde istemediğim için. Adına abi dedikleri şerefsiz şahıs rahmetli babamdan kalan evi satıp daha evlenmeden müstakbel karısıyla ve kızın ailesiyle çatır çatır yedi. ve bana bekarlıktan borç yaptırmışlardı ödemediler eşimle boşanma aşamasına gelince sen seçtin kocanı dediler. bu devirde bırakın abinize annenize bile güvenmeyin gerekirse yargı yoluna gdin hakkınızı alın. siz artık başka bir ailesiniz ve evlatlarınızı düşünmek zorundasınız.

hem anne hem baba olma yukunu tasiyor anliyorum.yalniz kalmak cok zordur.kimin duskun olunca nasil davranacagi belli olmaz.herhalde oyle dusunuyor.rabbim kimseyi darda birakmasin.muhtac etmesin

Sonrada bu tiplere gelinleri bakmiyo kizlari bakiyo.
Ah vahh diyolar
ananem canli sahit...
su an hibe etsem biz oyle dedik diye olacakvermiyecem...

Sonrada bu tiplere gelinleri bakmiyo kizlari bakiyo.
Ah vahh diyolar
geline ah vah demiyo da kızlarina diyo..
geline hizmetçi muamelesi gören kaynanalarda var bdv de herşey anlatılır..
ne kaynanalar var valla okudukça içim daraldi

Kardeşim bekar ve İşsiz olsaydı sanırım bende almazdim is kursun kendini geçindirsin diye. Ama bir işi varsa durumu iyiyse alırdım payımı.
bekar ama yillardir resmi kurumda taseron ama kadroya gececek ins su an isi gucu yerinde...anneme babamdan kalan maas da var.sukur.

B barajnehir canım al kredinin bir kısmını kapat.
Olurda ilerde aileden biri ,zor durumda kalırsa yardımcı olursun zaten.

Son düzenleme:
Durumu var yada yok herkes esıt hak almak zorundadır

Tabii ki sen haklısın, sorgulama bile.. resmen annen seni manipüle etmeye çalışıyor kızkardeşinle kıyaslayarak... İllaki ihtiyacın olması gerekmez çocukların var, neden daha güzel bi eğitim aldırmayasın mesela, mesela ailecek neden güzel bi tatile gitmeyesiniz, bu da bi ihtiyaç mesela...

bekar ama yillardir resmi kurumda taseron ama kadroya gececek ins su an isi gucu yerinde...anneme babamdan kalan maas da var.sukur.

öyle olmasa bile kız kardeşinin ve senin payını da alınca 45 000 tl erkek kardeşine kalacak yani öyle mi... benim de 2 erkek kardeşim var, canım kadar severim. ama sırf bekarlar diye kredi borcum varken parayı öylece onlara bırakmazdım. bu sefer eşim demez mi ne oluyor diye? annem de benden "oğlan da bekar ona ver" gibi bir talepte bulunursa vereceğim varsa da vermezdim. ama kardeşlerimin ölene kadar her ihtiyaçlarında yanlarındayım o ayrı, bunu da bilirler. annenin yaptığı gerikafalılık, kendi hor görüldüğü gibi kendi kızını da hor görüyor, aşağılık görüyor, babasından kalan mirası erkek çocuk daha çok hak ediyor diye düşünüyor. hiç aldırma annene bence, alınmasın da kırılmasın da, kalın bileziklerini de kendine yapsın. kız kardeşine de söyle o da alsın payını, kocalarınız yok mu sizin belki bir laf söylemezler ama içlerinden düşünürler eminim, hele de kredi borç vs ödemesi varken.

kac senelik babamin kendi kardesleri arasinda da anlasmazlik vardi.yillar gecti .esim de bazen mudahil oldu.laboum un hakki diye.biraz fazla konuya karisti.ayni sekil hemen krediye veririz ben sana veririm diyor..kizkardesim ve esi konuya dahil olmadilar hic.
annem hakkim gormez esim alir kullanir bana da ne duser bilemedim...ayyyyy

kesin erkek kardesıne güya ev alakacal ama kemdine aacak o pardan kardeşinle aynı evde yaşıyacak. niye hakkımı vereyım. ıhtıaycın yoksa bile koy bankaya coluk cocuguna ilerde lazım olur

kesin erkek kardesıne güya ev alakacal ama kemdine aacak o pardan kardeşinle aynı evde yaşıyacak. niye hakkımı vereyım. ıhtıaycın yoksa bile koy bankaya coluk cocuguna ilerde lazım olur
anneme babasindan kalan evi var..su an oturuyor..

Oğlan tek olunca ne oluyormuş acaba?Paraya ihtiyacı varsa okusun çalışsın kazansın para.
Erkek kardeşiniz kadar o miras sizin de hakkınız.
Çok istiyorsa anneniz kendi payını versin oğluna, ki bu da büyük haksızlık olur size.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…