miras tartişmasi acil

Arkadaşlar eşlerinizin ailesiyle miras paylaşimlarina karişirmiydiniz?

Eşimle konuşurum konuşmam gerekiyorsa, ailesi ile yüz göz olmak konuşmak çok yanlış sen kimsin derler adama...Aynı şeyi ablamın eşi yaptı bütün sülaleyi düşman etti paragöz muamelesi gördü. Gelinler damatlar bu kadar karışmaz böyle şeylere, aile ile yüz göz olmak yanlış ama eşimle konuşurum o ayrı bir konu.

İslama göremi yoksa hukuken mi paylaşildi? Bide bu kadar kargaşaya degermiymiş sizce?

Muhtemelen islama göre paylaşildi ki enişteniz karişti :/

Gelinin,damatin o konulara karismasini dogru bulmuyorum.
Zaten miras isleri, genelde sorunlu oluyo, onlar kendi hallerinde bisekilde halleder.
Ama El oglu, El kizi, Kötü olduguyla kalir.

En fazla akıl veririm, diğer türlüsü bana çok sevimsiz geliyor.

Hakkını almasını isterdim
Ama özel bi tercihi varsa saygı duyardım

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Her seye burnunu sokan insanlari sevmem.
Herkes yerini bilmeli diye dusunuyorum.
Ama es dilsiz ise savunabilinir

Eşinize haksizlik yapildigini görseniz yine annesiyle vs. İyi olurmuydunuz?

Haksizlik yapiliyor ve es konusmuyorsa
Onun aptalligi..o dusman olmadiktan sonra, senin olman manasiz bence..ayrica esin takmamis bu kadar
Pardon da, sana dusmez gercekten kusura bakma
Sanane? derse sinirin ziplayabilir

Bence kadin karismali soyleki sonucta kocasina yapilan haksizlik onada yapiliyor sayilir tabi bunu esiyle paylasmali ailesiyle yuzgoz olmamali ama dusunun siz yemiyosunuz icmyosunuz birseyler yapmak icin diger kardes hayatini yasiyor ona fazla sana az verilirse haksizlik bide bu isler karisik dinen bolunmeli ona uyulmazsa yapcakta pem birsey yok esiniz ses cikarmiyorsa sizde cok takmayin dunya mali dunyada kalir bosverin Allah baska yerden verir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Asla karışmam kendi aileme de karıştırmam
sonuçta benim babamın malı
kime isterse ona verir istediğine daha çok verir
eşime değil bana bile düşmez karışmak benle kazanmadı ya

Valla çok rahat bi'şekilde ve haklı olarak sanane derler adama.
Kendi evlatları öz ailesine çıtını çıkarmıyosa gelin veya damadın para muhabbetine "hakkımızz o bizimmm" diye karışması onu gayet rahat paragöz olarak gösterir. Yok eğer illa ki hakkı yeniliyor eşimin deniliyosa eşlerinize söyleceksiniz o karar verecek.

Şimdi benim babam ilerde üç kızıma ev vereyim diye ev falan alıyo, yatırım yapıyo şimdi yarın öbür gün ben evlenince eşimin ne söz hakkı var? İstersem miras falan istemiyorum derim kardeşlerime veririm.

Saçma yani, eşin dert etsin sonuçta miras bu havadan gelen bi'para. Durup senin olaya karışman hak araman pek hoş görünmüyo.

Bence de karisma. Sen de kimsin derler yani, esin dururken.
Bir de haksizlik gorecelidir. Olur ki esine miras birakmazlar, ya da daha az birakirlar. Haksizlik olmamasi icin ille esit olarak mal dagilimi yapilacak diye birsey yok. Miras havadan gelen para sonucta, birakan kisi istedigine az birakir, istedigine cok birakir, istedigine hic birakmaz. Mali birakan kisi disinda kimse hak iddia edemez oyle.

bunun cevabı aileleden aileye değişir. Mesela bazı aileler vardır birbirine çok saygılıdır hak hukuk neyse o olur. Ancak bazıları da vardır ki kim kimi nasıl kandırırım diye düşünür. Onun parası çok, onun eşi çalışıyor X kardeşin hakkı değil diye kendilerince ahkam keseler. Bu örnekler uzar gider.
Eğer geçmişten acım yoksa ve benden beklenti içine girmedilerse elleşmem, ama salak yerine koyulan bir durum varsa da kimle dans ettiklerini gösteririm sanırım. Bu tamamen para davasından çok kişiler arasında olan ihtirastan kaynaklıdır.
Ama ben muhatap olmam eşimle konuşurum. o da baskı şeklinde değil sadece konuşma şeklinde olur.

eşimin ailesine karışmam kesinlikle sadece miras değil ailevi konularda kesinlikle karışmam ama eğer bizi ilgilendiren bir konu ise eşime yalnızken fikrimi söylerim onun kendi fikri ister uygulasın ister uygulamasın. Benim aileme de onun karışmasına müsaade etmem.

Haksizlik yapiliyor ve es konusmuyorsa
Onun aptalligi..o dusman olmadiktan sonra, senin olman manasiz bence..ayrica esin takmamis bu kadar
Pardon da, sana dusmez gercekten kusura bakma
Sanane? derse sinirin ziplayabilir

Eşim konuşuyor ama karşi taraf nasil anlamak istiyorsa öyle anliyor. Eşimde artik kapansin konu diyerek fazlada konuşma taraftari olmuyor. Mallar paylaşilsin ve herkes yoluna baksin diyor. Aslinda bende eşit paylaşilsin istiyorum ama eşim dinimize göre paylaşilmasini istiyordu. Anlatiyor ama ne annesi ne kardeşleri anlamak istemedikleri icin kendi aralarinda sknti yaşiyorlar. Ben de haliyle annesi ve kardeşleriyle cok iyi olmak istemiyorum. Olanlari görünce. Baba vefat ettigi icin paylaşiyorlar. Cok zor işler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…