Madem konu islama gelmis sunu da acikliga kavusturmak guzel olur. Evet miras islama gore erkeklere tam kizlara yarim hisse verir. Bunun sebebiyse eskiden toprak ekme bicme isleriyle erkekler ilgilendigi icin is imkanlari bizulmasin diye onlara verilirdi. Ama buna karsilik olarak kizlarin magdur olmamasi ve calismak zorunda evlenmek zorunda hissetmemeleri icin erkek kardeslerin kiz kardeslere her kosulda bakma, ihtiyaclarini karsilama zorunlulugu verilmistir. Peki bu mallar islami usullere gore dagitilsa gorumcenizin her ihtiyacini karsilayacak misiniz? Yani abi suna ihtiyacim var dediginde hic surat asmadan esinizin maddi her turlu yardimi yapasina ses cikarmayacak misiniz? Abi malin var ve bana ev almam icin para vereceksin dediginde esiniz hayhay kardesim buyur bu ev icin para diyebilecek mi? Eskiden insanlar evlendiklerinde ayri aile olmuyorlardi. Ayri da otursalar onlar hala bir aileydi. Islami kurallar dortdortluk uygulansa emin olun kimsenin mirasta bile gozu olmaz. Ama o kadar mukemmel abi ve esi var mi acaba?
Çok çok güzel anlatmışsınız. İşte bu dinin işimize gelen yönlerini yaşamamıza en güzel örneklerden biri.
Yorumlariniz için teşekkür ediyorum arkadaşlar. Sagolun. Ben hep islami kurallara göre gördügüm icin sormuştum. Öpüyorum hepinizi :)
Madem konu islama gelmis sunu da acikliga kavusturmak guzel olur. Evet miras islama gore erkeklere tam kizlara yarim hisse verir. Bunun sebebiyse eskiden toprak ekme bicme isleriyle erkekler ilgilendigi icin is imkanlari bizulmasin diye onlara verilirdi. Ama buna karsilik olarak kizlarin magdur olmamasi ve calismak zorunda evlenmek zorunda hissetmemeleri icin erkek kardeslerin kiz kardeslere her kosulda bakma, ihtiyaclarini karsilama zorunlulugu verilmistir. Peki bu mallar islami usullere gore dagitilsa gorumcenizin her ihtiyacini karsilayacak misiniz? Yani abi suna ihtiyacim var dediginde hic surat asmadan esinizin maddi her turlu yardimi yapasina ses cikarmayacak misiniz? Abi malin var ve bana ev almam icin para vereceksin dediginde esiniz hayhay kardesim buyur bu ev icin para diyebilecek mi? Eskiden insanlar evlendiklerinde ayri aile olmuyorlardi. Ayri da otursalar onlar hala bir aileydi. Islami kurallar dortdortluk uygulansa emin olun kimsenin mirasta bile gozu olmaz. Ama o kadar mukemmel abi ve esi var mi acaba?
Ayrica sunuda soylemek isterim... Konu basligi 'miras tartismasi'icerik 'siz karisir miydiniz' gelinen nokta: esim esit olmasina razi geldi
Ve gelinin dsuncesi, islama gore uyulmasi
Yani, erkege daha cok verilmesi
Buradan cikar olay belli, her sey esitse nasil miras kavgasi oluyor bu anlamadim
İslami kurallar diyorsun, eşinin baba malının paylaşımına karışmak istiyorsun. Bu düşüncen ne kadar caiz acaba
Herkes beni paraci görmüş :) bunun cevabini gür bir şekilde islami kurallara göre dagitilmasini isterdim. Cünkü benim icin Allah'in kurali elzemdir. Ve hatta Ben de eşimin eşit paylaşmalarini istiyorum cunku haklarina girmekten korkarim. Ama bu durum bende olsa Kuran ne diyorsa onu yapardim. Cümlelerim yanliş anlaşlmasin ınşaAllah. Hayrli gunler
İslama göremi yoksa hukuken mi paylaşildi? Bide bu kadar kargaşaya degermiymiş sizce?
Muhtemelen islama göre paylaşildi ki enişteniz karişti :/
Eşim konuşuyor ama karşi taraf nasil anlamak istiyorsa öyle anliyor. Eşimde artik kapansin konu diyerek fazlada konuşma taraftari olmuyor. Mallar paylaşilsin ve herkes yoluna baksin diyor. Aslinda bende eşit paylaşilsin istiyorum ama eşim dinimize göre paylaşilmasini istiyordu. Anlatiyor ama ne annesi ne kardeşleri anlamak istemedikleri icin kendi aralarinda sknti yaşiyorlar. Ben de haliyle annesi ve kardeşleriyle cok iyi olmak istemiyorum. Olanlari görünce. Baba vefat ettigi icin paylaşiyorlar. Cok zor işler..
İşte musibet çikmasin diye de eşim eşit paylaşimi kabul ediyor. Ben zaten saygimi eksik etmiyorum arkadaşlar
Herkes beni paraci görmüş :) bunun cevabini gür bir şekilde islami kurallara göre dagitilmasini isterdim. Cünkü benim icin Allah'in kurali elzemdir. Ve hatta Ben de eşimin eşit paylaşmalarini istiyorum cunku haklarina girmekten korkarim. Ama bu durum bende olsa Kuran ne diyorsa onu yapardim. Cümlelerim yanliş anlaşlmasin ınşaAllah. Hayrli gunler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?