• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir çocuğu

Yok ya benim kızı kandırmış bunun içinden mıknatıs çıkacak deyip kırmış oyun hamurlarini mesela karistirmis daha güzel renk olacak falan demiş. kıskanıyor olabilir. Neden gelip bana söylemedin annecim niye izin verdin diyorum utaniyor saklanıyor. Ben odaya gittim kapiyi kapatip beni almak istemedi sonra atariyi bir kutuya koymus o kutuyu arkasinda sakladı benden
Çocuğunuz küçük mü bence kendı arkadaşlığınızdan önce, çocuğunuza yalan söylemeyi öğreten bi oyun arkadaşı var onu düşünün

Merhaba, çok sevdiğim bir arkadaşım var aynı zamanda eşimin akrabasi oluyor. Bire giden bir çocuğu var, evime her geldiklerinde çocuğumun oyuncaklarindan birini kırıyor hep de sorunsuz en güzel oyuncaklar oluyor. Bugün de geldiler atari vardi sorunsuz çalışıyordu ben bile cok seviyordum bugün de onu paramparça etmis, bizim çocuk okulda kavanozdan kar küresi yapmıştı onun suyunu bosaltmis. Bizimki de hic sesini çıkarmıyor yaşı küçük olduğu için. Arkadaşımı kırmak istemiyorum ama çok da zoruma gidiyor ve çocuğunun eğitilmesi gerekiyor kendi çocuğum bunu yapsa bana soylemelerini isterdim ama eşime danıştım hayir soyleme arkadasligindan olursun diyor. Bir iki olsa tamam ama her gelişinde heeerr seferinde aynısı oluyor öneriniz nedir?
Kıymetlileri saklarım

Aa eltimin çocukları. Her geldiklerinde 2-3 oyuncak kırarlar, ya da oğlumun kitaplarının tüm sayfalarını karalarlar. Oğlum da onlardan 4 yaş küçük, ses çıkarmaz. Artık davet etmiyorum eve.

Merhaba, çok sevdiğim bir arkadaşım var aynı zamanda eşimin akrabasi oluyor. Bire giden bir çocuğu var, evime her geldiklerinde çocuğumun oyuncaklarindan birini kırıyor hep de sorunsuz en güzel oyuncaklar oluyor. Bugün de geldiler atari vardi sorunsuz çalışıyordu ben bile cok seviyordum bugün de onu paramparça etmis, bizim çocuk okulda kavanozdan kar küresi yapmıştı onun suyunu bosaltmis. Bizimki de hic sesini çıkarmıyor yaşı küçük olduğu için. Arkadaşımı kırmak istemiyorum ama çok da zoruma gidiyor ve çocuğunun eğitilmesi gerekiyor kendi çocuğum bunu yapsa bana soylemelerini isterdim ama eşime danıştım hayir soyleme arkadasligindan olursun diyor. Bir iki olsa tamam ama her gelişinde heeerr seferinde aynısı oluyor öneriniz nedir?
ya oyuncaklari saklayacaksin ya da arkadasin daha az gelcek, kirilmayan pelus oyuncaklar kalsin bi iki tane onunla oynasinlar gidene kadar

Böyle durumlarda çocuklardan değil yetişkinlerden soğuyorum o yüzden kim olursa olsun mesafe koyuyorum. Çok canım ciğerimse dışarda görüşürüm. Öyle bir şansım da yoksa onlar gelmeden değerli her şeyi kaldırır, odaları kitler ve uyarırım. Ama çok laf dinlemez, ana babanın kıymetli prens ve prensesleri ev eşyalarına filan da dadanıyor. Böyle bir çocuksa dışarıda görüşün havalar yavaş yavaş ısınmaya başladı zaten.

Benimde kızım 7 aylık, çantamızdan yanımızdan asla ayırmadığımız birkaç oyuncak var ve piyasada ciddi fiyatlar geziyor.
Çevremdekilerin yaş grubu da 1,5tan başlayıp 8e kadar gidiyor kalabalık haliyle.
Çocuklar merak edip karıştırıp oynamak istiyorlar bazen kırıyorlar da. Kızımın hiç üstüne bile yatıramadığım oyun halısının piyanosunu kırdı bir bebe, babasının tepkisi amaaannn canımız sağolsun dimi turunc bizden değerli mi oldu. Tek dediğim şey keşke benim çocuğumda bi kere oynayabilseydi oldu.
Bana da ders oldu çocuğu geldiğinde oyuncak istedikleri zaman hayır senin çocuğun kırıyor evinizden getirin diyorum. Kızımda eğitici köpek var şu şarkı söyleyen. Yeri geliyo 7-8 yaş grubu çocuklar bile keyfine çalıştırmak istiyor. Ellerinden alıyorum pili biterse elisa çok ağlar diyerek. Veya geldikleri zaman ailesinin gözünün önünde birkaç değerli oyuncağı ortadan kaldırıyorum açıkça da söylüyorum kızım bunlar olmadan durmuyor kusura bakmayın bunlarla oynayamaz diyorum. Ben bir oyuncağa 2-3 bin veriyorsam kızım oynasın diye başkası kırsın diye değil.
Uyarmaktan başka çareniz yok. Ya saklayacaksınız ya uyaracaksınız .

Benimde kızım 7 aylık, çantamızdan yanımızdan asla ayırmadığımız birkaç oyuncak var ve piyasada ciddi fiyatlar geziyor.
Çevremdekilerin yaş grubu da 1,5tan başlayıp 8e kadar gidiyor kalabalık haliyle.
Çocuklar merak edip karıştırıp oynamak istiyorlar bazen kırıyorlar da. Kızımın hiç üstüne bile yatıramadığım oyun halısının piyanosunu kırdı bir bebe, babasının tepkisi amaaannn canımız sağolsun dimi turunc bizden değerli mi oldu. Tek dediğim şey keşke benim çocuğumda bi kere oynayabilseydi oldu.
Bana da ders oldu çocuğu geldiğinde oyuncak istedikleri zaman hayır senin çocuğun kırıyor evinizden getirin diyorum. Kızımda eğitici köpek var şu şarkı söyleyen. Yeri geliyo 7-8 yaş grubu çocuklar bile keyfine çalıştırmak istiyor. Ellerinden alıyorum pili biterse elisa çok ağlar diyerek. Veya geldikleri zaman ailesinin gözünün önünde birkaç değerli oyuncağı ortadan kaldırıyorum açıkça da söylüyorum kızım bunlar olmadan durmuyor kusura bakmayın bunlarla oynayamaz diyorum. Ben bir oyuncağa 2-3 bin veriyorsam kızım oynasın diye başkası kırsın diye değil.
Ay aklıma geldi de bu aile safi zarar zaten. Anası da hafif kilolu. Hafif dediğim 130+ mutfağımda kamp sandalyesi var eşim sigara içerken oturuyor. Ucunun bezi çıkmış metal boşta. Hanımımız oturdu sigara içerken ancak o metal uç çamaşır makinesinin camına yaslanmış durumdaydı. Güzelce ucu makinaya yaslanmış biraz geri kayar mısın dememle beraber oturduğu yerde sandalyeyi geri bir çekti simsiyah camım carrrrt diye çizildi şok oldum. Suratıma baktı güldü. Oda son gelişleri oldu bidaha asla gelebilme imkanları yok. Düşündükçe insan deliriyor. Bebesi her gelişinde bi oyuncak yürütür, anası ayrı zarar verir. Babası mutfak halıma sigara düşürmüştü halım 1 aylıktı yine canım sağolsun demişti dkdhdkdj bu insan kocamın kuzeni olunca anca eşime gelmesinler biz gidelim madem diyebiliyorum😂😂😂
9 aylık hamile halimle bana gelirlerdi hizmet ederdim bide utanmadan çocuğun arkasını toplamazdı karnım burnumda koltuk altından oyuncak toplardım😂😂😂
Bacının eseri de ektediir

Eklentiler

• IMG_7235.webp
    IMG_7235.webp
    39,3 KB · Görüntüleme: 182
  • IMG_7234.webp
    IMG_7234.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 181
Benim komşunun oğlu da öyle korumam gereken bütün oyuncakları kaldırdım biz gidince kızım zerre zarar vermez evi dağıtamaz döneriz . En son geldiklerinde kaldiramazdim tabi oğlumun beşiğini kırdı okadar soylendim hiç oralı olmadılar yapacak bişey yok ya devam edeceğiz görüşmeye ya sınırlama getircez .

Oh çok güzel yapmışsın. Benim kızım da aynı 7 8 aylıkken Bi bebek almıştım oyuncaklar ciddi para idi. Neyse arkadaşımın kızı da kırdı etti vurdu ama ağzım açık kaldı. Bende akıllandım geldiklerinde oyuncakları vermedim. Arkadaşım da e birkaç oyuncak çıkarda oynasınlar biz de rahat edelim demişti ben hayır kırıyo kusura bakma sonra kızım ağlıyor dedim daha da bana gelmedi 😂 kızımın gözyaşından değerli değil kimse

Oh çok güzel yapmışsın. Benim kızım da aynı 7 8 aylıkken Bi bebek almıştım oyuncaklar ciddi para idi. Neyse arkadaşımın kızı da kırdı etti vurdu ama ağzım açık kaldı. Bende akıllandım geldiklerinde oyuncakları vermedim. Arkadaşım da e birkaç oyuncak çıkarda oynasınlar biz de rahat edelim demişti ben hayır kırıyo kusura bakma sonra kızım ağlıyor dedim daha da bana gelmedi 😂 kızımın gözyaşından değerli değil kimse
Yok verilecek oyuncak var verilmeyecek oyuncak var. Geçenlerde ekran vermemek adına birkaç çeşit peluş oyuncak aldım. Şaşkın ördek, kukuli vs ve gerçekten çok ciddi paralar dönüyor. Çocuklar görünce almak istiyor. Açıkça hayır diyorum ailesine de hayır diyorum çocuğuna da. Çok isteyen çocuğuna alabilir

Yok ya benim kızı kandırmış bunun içinden mıknatıs çıkacak deyip kırmış oyun hamurlarini mesela karistirmis daha güzel renk olacak falan demiş. kıskanıyor olabilir. Neden gelip bana söylemedin annecim niye izin verdin diyorum utaniyor saklanıyor. Ben odaya gittim kapiyi kapatip beni almak istemedi sonra atariyi bir kutuya koymus o kutuyu arkasinda sakladı benden
Bana söylense ben özür diler mahçup olurdum. Telafi edebileceğim bir şeyse aynısını alırdım. Yoksa en azından bir pasta götürürdüm gönül almak için. Ama şimdi bu detaya göre misafir çocuğu kızınız için iyi bir arkadaş değil. Yaşları da uymuyor belli ki. Niye bir araya getirmeye çalışıyorsunuz ki? Önce bunu düşünmeniz lazım.

Ya dışarıda görüşeceksiniz, ya görüşmeyeceksiniz ya da onlar geleceği zaman ne var ne yok bir odaya doldurup kapıyı kilitleyeceksiniz.

Amcamın torunu da aynı. Ne zaman gelse mutlaka bir oyuncak kırılıyordu. Annesi dur dedikçe çocuk daha da kuduruyordu. En son annesi(kuzenim) ortada ne var ne yok topladı çocuk odasına atıp kendisi kilitledi🤣

Hepimiz çocuğumuzun huyunu biliyoruz ve ona göre davranıyoruz. Arkadaşınız da bal gibi biliyor ama size saygısı yok belli ki

Arkadaştan olmamak için çocuğunuzun zorbalığa uğramasına ses çıkartmayacak mısınız yani. Benim için evladım bir yana dünyanın geri kalanı bir yana.
Haklısın. Çok seviyor çocuğu, çok hevesleniyor o yüzden zorbalik gibi görmüyordum kızım da oyun gibi görüyor gibi geliyordu bana ama bugün daha iyi anladim ki kızım da durumdan dolayı çekiniyor, çocuk da yanlışlıkla falan yapmiyor arada kıskançlık vs olabilir. Yanlislikladir, vardir bir sebebi, anlamamostir heveslenmistir falan diye düşünüyordum bugüne kadar her gelis dedigim iki falan bugünkü üç oldu işte

Ailenin haberi yok söylesem mi acaba. Çocuğun yaşı büyük ablaları var annesi ile de epey yakınız güzelce söylesem ayıp mi olur ya da ablalarina mi desem diye düşünüyorum. Annesini tanıyorum yani öğrense kesinlikle kızar çocuğuna, terbiye verir eminim
Laf arasında geçir atari konusunu. Oyuncakları da kaldır bir zahmet. Ben olsam eve çağırmazdim artık herhalde, çocuğumun uzulmesi benim arkadaşligimdan önemli değil. Çocuk da hakkını arasın neden yaptın falan desin biraz cesaretlendirin.

Ayy benim kız da öyle niye abiye kirma demedin diyorum çocuk üzülüyor o kadar zoruma gidiyor ki çok saf cok masum kendini savunmayı hic bilmiyor 😔
O kadar denetimsiz ayrı odada oynatmayin çocukları. 8-9 yaş erkek çocuğu ile daha ufak sessiz kız çocuğu tek başlarına odada ne işleri var? Hiç yok olmaz deme daha atari kırılmış haberin olmuyor. Önünüzde oturup oynasınlar kızını yalnız bırakma benden sana tavsiye bacim...

Çocuğuna hiç iyi örnek de olmuyor ayrıca.

Bence bi dahaki geldiklerinde annesinin yanında xciğim bi daha kızımın oyuncağını kırma olur mu abisi sen gittikten sonra çok ağladı derdim. Hem alınacak bi şey olmaz hem de annesi anlar.

Back
X