Misafir gelince değişen annem

gokyuzu_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2018
328
555
53
bu konuda gerçekten çok doluyum ve artık bıktım bunaldım..
annemle iyiyken iyiyiz ama herhangi bişeye sinirli olsun hatta regl dönemi yaklaşmış olsun veya bi misafirin yanında ki bu misafir genelde teyzemler ya da ananem falan olur değişiyor ve beni sinir etmesinin yanında kalbimi de ciddi olarak kırıyor.

her konuda hıncını benden ya da kardeşlerimden cıkarmasından başkasinın yanında kötülemesinden azarlamasından dediğimiz herşeyi eleştirip aptalmışız gibi davranmasından gerçekten yoruldum.

şurda 2 3 hafta sonra üniversite için kilometrelerce uzağa gidicem hala böyle.
insan annesinden bile soğuyabilir miymiş gerçekten soğuyorum.

hep böyleydi teyzemlerin ağzına laf vermeye bayılır uyarırım yapma anne diye yüz ifadesi ses tonu o kadar kırıcı ki..

az önce teyzemler geldi oturuyorduk suçsuz olmama rağmen gereksiz bi konudan o kadar laf söyledi ki bana randevu alamıyordum hastaneye dolu olduğu için yok almıyorlar da böyleler de bu yaştan sonra ben mi alayım da gamsız gamsız oturacağına alsaydın da bıktım da ağzımı açıp bişey söylemeye gelmez o kadar eleştirdi ki ne biçim biriymişim diye düşünmeye başladım ve bu hep böyleydi..

hatta küçükken kuzenlerimle kavga ederdik bazen çocuğuz malum onların annesi onları savunurdu bana laf söylerdi annem asla savunmazdı üstüne yok babanın tarafına çekmişsin etrafında kimse olmaz ahlaksızsın bilmem ne bunlarla büyüdüm gerçekten.. Annemin bana yaptıği haksızlıklarla..

regl doneminin yaklaşması bile bana abuk sabuk bi konuda bile laf sayması hakaret etmesi eleştirmesi için yeterli..

kocaman insan oldum bi sorun varsa bile yalnizken halledelim demek yok beni gücendirdi kırdı kalktım odama geldim ve ben koridordaykende saçma sapan şeyleri abartıp hala beni kötülüyordu teyzeme artık cidden zoruma gidiyor. iğrenç evlatlarmışız imajı ciziyor ananemin teyzemlerin gozunde anca onlara laf veriyor işte oysaki onların çocuklarından her konuda gerçekten çok daha iyiyiz ama ben bu düzenden bıktım.
git de kurtulayım demesi en cok zoruma gitti..

sizce ne yapmalıyım her şeyimi eleştiren bana hep böyle davranan bi anneye ne denir ki artık konuşarak anlatmaya calissam yine bi ton laf sayar ben kötü olurum yoruldum çok yoruldum.

Takma onun dediklerine sinirlenme iyice dellenir sen cevap vermeyince

bu konuda gerçekten çok doluyum ve artık bıktım bunaldım..
annemle iyiyken iyiyiz ama herhangi bişeye sinirli olsun hatta regl dönemi yaklaşmış olsun veya bi misafirin yanında ki bu misafir genelde teyzemler ya da ananem falan olur değişiyor ve beni sinir etmesinin yanında kalbimi de ciddi olarak kırıyor.

her konuda hıncını benden ya da kardeşlerimden cıkarmasından başkasinın yanında kötülemesinden azarlamasından dediğimiz herşeyi eleştirip aptalmışız gibi davranmasından gerçekten yoruldum.

şurda 2 3 hafta sonra üniversite için kilometrelerce uzağa gidicem hala böyle.
insan annesinden bile soğuyabilir miymiş gerçekten soğuyorum.

hep böyleydi teyzemlerin ağzına laf vermeye bayılır uyarırım yapma anne diye yüz ifadesi ses tonu o kadar kırıcı ki..

az önce teyzemler geldi oturuyorduk suçsuz olmama rağmen gereksiz bi konudan o kadar laf söyledi ki bana randevu alamıyordum hastaneye dolu olduğu için yok almıyorlar da böyleler de bu yaştan sonra ben mi alayım da gamsız gamsız oturacağına alsaydın da bıktım da ağzımı açıp bişey söylemeye gelmez o kadar eleştirdi ki ne biçim biriymişim diye düşünmeye başladım ve bu hep böyleydi..

hatta küçükken kuzenlerimle kavga ederdik bazen çocuğuz malum onların annesi onları savunurdu bana laf söylerdi annem asla savunmazdı üstüne yok babanın tarafına çekmişsin etrafında kimse olmaz ahlaksızsın bilmem ne bunlarla büyüdüm gerçekten.. Annemin bana yaptıği haksızlıklarla..

regl doneminin yaklaşması bile bana abuk sabuk bi konuda bile laf sayması hakaret etmesi eleştirmesi için yeterli..

kocaman insan oldum bi sorun varsa bile yalnizken halledelim demek yok beni gücendirdi kırdı kalktım odama geldim ve ben koridordaykende saçma sapan şeyleri abartıp hala beni kötülüyordu teyzeme artık cidden zoruma gidiyor. iğrenç evlatlarmışız imajı ciziyor ananemin teyzemlerin gozunde anca onlara laf veriyor işte oysaki onların çocuklarından her konuda gerçekten çok daha iyiyiz ama ben bu düzenden bıktım.
git de kurtulayım demesi en cok zoruma gitti..

sizce ne yapmalıyım her şeyimi eleştiren bana hep böyle davranan bi anneye ne denir ki artık konuşarak anlatmaya calissam yine bi ton laf sayar ben kötü olurum yoruldum çok yoruldum.

Bu yazdığınızı print edip eline verin. “Bana sen tavsiye ver, bu durumda ne yapayım?” deyin. O sırada söylense de, belki aklında soru işareti olur da biraz daha farklı davranmaya başlar. Özellikle siz uzaktayken özleyip hatasını biraz olsun anlayabilir.

Bu yazdığınızı print edip eline verin. “Bana sen tavsiye ver, bu durumda ne yapayım?” deyin. O sırada söylense de, belki aklında soru işareti olur da biraz daha farklı davranmaya başlar. Özellikle siz uzaktayken özleyip hatasını biraz olsun anlayabilir.
Konuşmaya çalışıyorum bak anne böyle yapma birileri gelince değişiyorsun sabah iyiydik neden başkalarinin yaninda bi ton laf sayıp kötülüyorsun ben buyudum artik diye yine üste çıkıyor devam ediyor aynı şekilde..

Konuşmaya çalışıyorum bak anne böyle yapma birileri gelince değişiyorsun sabah iyiydik neden başkalarinin yaninda bi ton laf sayıp kötülüyorsun ben buyudum artik diye yine üste çıkıyor devam ediyor aynı şekilde..

Yeterince etkili olmuyor demek. Ben olsam print eder verirdim. Orada daha ayrıntılı anlatmışsınız. Siz düşüneceğine o düşünsün.

sizi o kadar iyi anlıyorum ki.
bizde de babam böyledir beni kardeşlerimi yıllarca kendi kardeşlerinin yanında yerdi.
bizi onlara alay etme malzemesi etti.
yıllarca yapma etme dedik dinlemedi aklı sıra onların yanında bizimle dalga geçerek kendini yükseltip tatmin ediyordu.
hala fırsatını bulsa yapıyor ama toplum içinde maalesef biz de ona saygı duymuyoruz.
kendi elleriyle bizi kendisine karşı saygısız etti.

Bazı insanlar ergenlikten çıkamaz ömür boyu. Anneniz onlardan biri olsa gerek. Kendini mükemmel göstermek için sizi yeriyor.
Yaşlanınca da ben sana böyle davranirim deyin ve kendi haline bırakın. Biraz düşünsün bakalım.

Anneniz babanizdan nefret ediyor sanirim. Oyle bir yorum okumustum burada. Hatta o yuzden babanin tarafina cekmissin falan diyordur size. Ben olsam minimum seviyede gorusur, toplum icinde gereken cevabi verirdim. Herkes saygiyi hak etmiyor malesef.

Sonra da 'vay ben saçımı süpürge ettim de, bu çocuklar nankör' falan filan... Allah ıslah etsin, size de bol sabır diliyorum. Okuyun kurtarın kendinizi, para kazanmaya başlayınca sizden iyisi olmaz, el üstünde tutar artık...
Bu arada, kaç yaşında ki anneniz, bu yaştan sonra ben mi randevu alayım diyor?

Sonra da 'vay ben saçımı süpürge ettim de, bu çocuklar nankör' falan filan... Allah ıslah etsin, size de bol sabır diliyorum. Okuyun kurtarın kendinizi, para kazanmaya başlayınca sizden iyisi olmaz, el üstünde tutar artık...
Bu arada, kaç yaşında ki anneniz, bu yaştan sonra ben mi randevu alayım diyor?
Annemi seviyorum iyiyken çok iyiyiz ama böyle davranması yıpratıyor işte

inşallah düzelir aramız ne diyeyim. O üzülsün istemem.

Benim annemde öyle.. inan bana değişmiyor ne kadar uzak dursan da takmıyorum desen de bir tarafın malesef hep yaralı kalıyor.. hala bile diğer arkadaşlarımın kuzenlerimin annelerini ve onlarla olan ilişkilerini kıskanırım.. asla kapanmayacak bi yara 😔 seni çok iyi anlıyorum ama verebileceğim bir tavsiye yok 😔

Anneler değil annelik kutsaldır lafı doğru gerçekten.

Annemi seviyorum iyiyken çok iyiyiz ama böyle davranması yıpratıyor işte

inşallah düzelir aramız ne diyeyim. O üzülsün istemem.
Annesini sevmeyen çocuk yoktur... Kendini gerçekleştirememiş, birey olamamış anneler ne yazık ki çocuklarını böyle yıpratıyor.. Okula gidince, uzak kalınca kıymete binersiniz inşallah..

Annenizin yapisi bu,degismez. Evladinin gozunun icine bakip onu ne kadar uzdugunu gormeyen insan laftan da anlamaz. Okuyun,calisin kurtarin kendinizi. Iyiyken iyiyizin bir temeli yok. Aslinda iyi degil araniz. Cunku annenizin kendisiyle sorunlari var. Bunun acisi hep sizden cikacak. Annenizin stres topu olmayin. Buyumus okumaya giden kizina git diyen anne, o kizin bir daha geri gelmeyecegini de hesaplamasi lazim. Ama korkusu yok. Cunku sizin bunu yapmayacagindan emin. Hayat bu. Evladin da olsa birine git dersen eninde sonunda o kisi gider. Zorlamamak lazim.

Annenizin psikolojik sorunları var ,
Kendinizi üzmeyin umursamayın ,annem niye böyle ben evladıyım vs diye üzülmeyin ,hasta ne yaptığını kendide bilmiyor ,okulunuzu okuyun hayatınızı kurun ve bunu ne kadar çabuk kabullenirseniz o kadar iyi

Annenizin psikolojik sorunları var ,
Kendinizi üzmeyin umursamayın ,annem niye böyle ben evladıyım vs diye üzülmeyin ,hasta ne yaptığını kendide bilmiyor ,okulunuzu okuyun hayatınızı kurun ve bunu ne kadar çabuk kabullenirseniz o kadar iyi
hasta değil sadece eleştirmeye bayılıyor ve bunun yıprattığının farkında değil.. ve o insanlara fırsat verdiğinin.. herkes onun gibi iyi niyetlidir ve konuşmaz sanıyor.

Back
X