Misafir ikramı

ha millet bazı şeyleri yapıp buzluğa atıyor misafir gelmeden önce çıkarıp sunum yapıyor iş kolaylaşıyor ama tat nasıl olur bilmiyorum yapan söylesin

Misafir sevmem ona hizmet etmeyide sevmem bana hizmet edilmesinde sevmem erkekler oturjen kadınlar hizmet ediyor.evi kadınlar temizliyor. Ev yeterince temiz mi diye misafir heryeri süzüyor.Eşyaların yeni mi güzelmi pahalımı dye gözleriyle laflarıyla imalarıyla sana yansıtıyor.Çeşit azsa arkadan laf ediyor.Kocan kendini padişah senide hizmetkar sanıyor.Misafir gidince temizliği sana kalıyor.Ne konuştuğundan ne yediğinden anlıyorsun.Cocukların durmuyor uykusu geliyor ilgi istiyor birde onların çocuğunu eleştirmesini veya onunla saçma sapan konuşmasını dinliyorsun ha yaşı büyükse çocuğuna müdahalede ediyor kendimi her türlü kötü hissedyorum.Kendini kadınlığından temizliğinden ve anneliğinden sınava girmiş gibi hissediyorsun.Keşke böyle birsey olmazsa
Sizin nasıl bir çevreniz var böyle yahu korkunç 😯

Ya aslında haklılık payı var bence eşinizin. Bende dahil biz kadınlar misafire ikram olayını çok abartıyoruz. Misafir gelmeden yorulmuş oluyoruz, sohbet edecek halimiz kalmıyor. Benim eşim de bu konuda çok rahattır. Artık onun ailesine pek hazırlık yapmıyorum. Acıkınca ne yiyelim diyoruz. Dışarıdan yemek söylüyoruz ya da hadi kalkın gidelim şurada yiyelim diyoruz. Çoğunlukla da güzel bir makarna pişirip yiyoruz 😊 Biraz evine gelen kişiye, ne sıklıkla geldiğine, yakınlığına göre şekilleniyor durum bizde.

Benim görümce de çorba ana yemek pilav salata yapar misafire bu bana az gelir mesela. Ona yetiyor demek ki. Ben illa yanına sarma börek diye uğraşır dururum

Kim olduğuna göre değişiyor biraz da.
Benim ailem kalabalık. Doğumgünü falan gibi bede buluşmalar olduğunda menüm çok net ve kolay. Mercimek çorbası, fırında köfte (köfteler hazır 😁) pilav, kremalı patates, yoğurtlu bir meze, salata ve üşenmezsem zeytinyağlı bir yemek. Zeytinyağlıyı bi gün önceden yaparım. Kremalı patates kremayı patatese boca et kolaylığında, hazır köfteyi fırın tabağına dizip üstüne salçalı su dökmek on dakika zaten. Haliyle hiç yorulmam.
Arkadaşlarım bana gelirse de genelde daha beterini yapıyoruz 😆😆 çocuklar da yesin diye ya hamburger ya pizza günü yapıyoruz.
Yeni gelinken daha çok uğraşıyordum sanırım. Artık samimi olduğum insanları sadece alıyorum evime ve kendimi yormuyorum

Daha sık yemeğe çağırmak istiyor mesela benim yüzümden çağıramıyormuş 2 3 haftada 1 gelir yemekli misaifirm
Oldu gözlerim doldu. Aşevi mi orası 😄 Kocanızın hesabıyla her hafta yemekli misafir mi gelecekmiş? Kimisi sahanda yumurtaya bile tamam olur kimisi için basit yemekler uygun olmaz. Ama bırakın da biraz kıymeti olsun bu işlerin.

Bence de ya bu bayanların işii.. işte en son ki yorgunluğumdan diyor ne gerek var bu kadar kendini yormana diye
Ben hak veriyorum aslında biliyor musunuz.. Gerçekten çok tantanali şeyler hazırlamadan aslında daha sık misafir çağırabilirim ama o kadar özeniyorum ki sık misafir çağırmaya üşeniyorum. Halbuki doyurucu, lezzetli ama daha az zahmetli yiyeceklerle yapılabilir ikram, alışmışız donatmaya ki hepsi de yenmiyor günün sonunda

Selam hanımlar.

Misafirlerinizi nasıl ağırlıyorsunuz?
Çeşit çeşit yemeklerle mi sade sofralarla mı. Eşimle bu konuda hiç anlaşamıyoruz sürekli yemekleri misafirlere abarttığımı söylüyor. Misafiri çok büyütüyorsunuz abartıyorsunuz sonra misafir çağıramıyoruz diyor. Haklı bazen abartı oluyor ama çoğu zaman güzel bir çeşit yapıp (mantı-sarma-yağlama vs) yanına çorba salata yapıyorum. Bu tek çeşidin de uğraştırmalı olması sebebiyle abartı buluyor.

Sizce abartı mı böyle. Ben misafirlerime elimden geldiğince güzel lezzetli şeyler ikram etmek istiyorum özeniyorum tabi sonunda yoruluyorum normal olarak.

Misafir ikramı nasıl olmalı sizce ?
Ev hanımı isen ve seviyorsan ağırla tabi ki

Annemin de hobisidir çeşit çeşit yapmak, sunuma özen göstermek. Çalışınca buna enerjim kalmıyor pek yoğun bir işim var ama anneme özenirim genelde.

Selam hanımlar.

Misafirlerinizi nasıl ağırlıyorsunuz?
Çeşit çeşit yemeklerle mi sade sofralarla mı. Eşimle bu konuda hiç anlaşamıyoruz sürekli yemekleri misafirlere abarttığımı söylüyor. Misafiri çok büyütüyorsunuz abartıyorsunuz sonra misafir çağıramıyoruz diyor. Haklı bazen abartı oluyor ama çoğu zaman güzel bir çeşit yapıp (mantı-sarma-yağlama vs) yanına çorba salata yapıyorum. Bu tek çeşidin de uğraştırmalı olması sebebiyle abartı buluyor.

Sizce abartı mı böyle. Ben misafirlerime elimden geldiğince güzel lezzetli şeyler ikram etmek istiyorum özeniyorum tabi sonunda yoruluyorum normal olarak.

Misafir ikramı nasıl olmalı sizce ?
3 gün sonra beni davet etmiyorlar.
önüme bulgur koydular diye ağlayıp, burada başlık açmayında

2-3 haftada bir yemekli misafir gayet normal. Ne olacak her hafta mı birilerini çağıracak eşiniz?
Bazen üst üste de olabilir ama düzenli olarak her hafta misafir çağırmak çabası da manasız yani.
Güzel bir etli, köfteli fırın yemeği, salata çorba, meze gayet yeterli bence. Arada biraz zor denilecek yemekler de olabilir, onları yapınca da menünüz yoğun değil aslında. Mesele yemekten çok eşinizin zaten yeteri kadar gelen misafir için sizi darlaması.

Ben Malatya’ya taşındım eşimin tüm ailesi burda daha önce yalnızdık misafirimiz pek olmazdı yani gelenler de atıştırmalık menüyle halloluyordu. Açıkçası herkesin düzeni başka ama burda haftada 1 bazen 2 yemekli misafirim oluyor. Beni dondurucum ve fırın yemekleri kurtarıyor. Dondurucumda hep içli köfte mantı börek çörek kurabiye bulunduruyorum misafire hazırlığım çok kısalıyor. 3 haftada bir geniş bir çevre için eşinizi haklı bulabileceğim bir aralık ama yemek değilse de çaya çağırabilirsiniz ben iki ölçü kek yapıp bir tepsi börek varsa kurabiye ile 7-8 misafir ağırlıyorum ve hiç yorulmuyorum. Yakınları yemeğe çağırınca da atın fırına sebzeli et tavuk bişey yanına bi basit çorba bi salata hop turu koy doluyor masa zaten. Yağlama mantı herkese yapmak için uğraştırıcı daha basite kaçın bence sizin için diyorum bunu yoksa erkolar kapatılsın 😂

Ben hak veriyorum aslında biliyor musunuz.. Gerçekten çok tantanali şeyler hazırlamadan aslında daha sık misafir çağırabilirim ama o kadar özeniyorum ki sık misafir çağırmaya üşeniyorum. Halbuki doyurucu, lezzetli ama daha az zahmetli yiyeceklerle yapılabilir ikram, alışmışız donatmaya ki hepsi de yenmiyor günün sonunda
Çok güzel yorum yapmışsınız işimizi biz zorlaştırıyoruz

Misafir sevmem ona hizmet etmeyide sevmem bana hizmet edilmesinde sevmem erkekler oturjen kadınlar hizmet ediyor.evi kadınlar temizliyor. Ev yeterince temiz mi diye misafir heryeri süzüyor.Eşyaların yeni mi güzelmi pahalımı dye gözleriyle laflarıyla imalarıyla sana yansıtıyor.Çeşit azsa arkadan laf ediyor.Kocan kendini padişah senide hizmetkar sanıyor.Misafir gidince temizliği sana kalıyor.Ne konuştuğundan ne yediğinden anlıyorsun.Cocukların durmuyor uykusu geliyor ilgi istiyor birde onların çocuğunu eleştirmesini veya onunla saçma sapan konuşmasını dinliyorsun ha yaşı büyükse çocuğuna müdahalede ediyor kendimi her türlü kötü hissedyorum.Kendini kadınlığından temizliğinden ve anneliğinden sınava girmiş gibi hissediyorsun.Keşke böyle birsey olmazsa
Tam olarak kocamın ailesi.. görümcemin daha önce kurduğu birkaç cümle “aa bunu yeni almışsınız daha önce görmemiştim bu rengi güzel değil keşke şu rengini alsaydınız, perdeleri yeni yıkamışsınız, halıları ne zaman yıkamaya verdiniz kirlenmiş” sonuç yılda bir bile evime gelemiyor.

Back
X