Misafir oldugum evdeki sıkıntı

Hillad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
516
473
103
Arkadaşlar geçenlerde bir konu açmıştım bununla ilgili. Şimdi eltimin evine misafir olduk. (20 yıllık evliler)Eşi denen o adam şuan diğer kadının yanında.(diğer kadın=3 yıl önce işyerine eleman olarak aldıkları 20 yaş küçük,başkalarıyla imam nikahıyla iki kez evlenip geri gelen, bir erkeğe 2. Eş olarak varmakta beis görmeyen kültürlerden olan bir mahluk).
3 çocukları var ve eltim şuan lohusa. Kv. Vs eltimi suçluyor kocana sahip çıkamadın; çocuklarına bakmıyorsun diye. Halbuki adamın evle, çocuklarla, eşiyle hiiiiççç alakası yok. Bunu bilmelerine rağmen ama o biricik oğulları.
oğlum su istedi, ışığı yakıp mutfağa girdim, bir an irkildim. Eltim pencereye dikilmiş, bekliyor; kocası gelecek diye. O kadar üzüldüm ki..
her ne olursa olsun, bir kadına bu yapılmamalı. 3 çocuklu bir anneye bunu yaşatmak nasıl bir vicdana sığar bilemiyorum.
Odaya geçtim. Perdeyi açtım. Aya bakarak dua ettim. Beddua etmedim. Ama yengemin uğradığı bu zulüm bitsin istedim. Onları da gecenin ortasında karanlığı açan ayı yaratan, hiç bir şey kendisinden gizli kalmayan Allah’a havale ettim

Pardon da o kadına bunu yaşatan tamamen kendisi.
3 yıl önce işe alınan, ahlakı sorunlu bir kadınla fingirdeyen bir adamı aldatılmış haliyle lohusayken camda bekleyen tamamen ‘kendisi’dir.
İnsanın en büyük kötülüğü yine kendisine yaptığının canlı örneğidir.
Yakın zamanda defedecek gücü bulmasını dilerim.

Ben şeye takıldım, neden eltiniz ısrarla çocuk yapıyor? İş güç sahibi insanım, 1 çocuga anca cesaret edebildim. Bence sizin yapabileceğiniz en büyük iyilik eltinize korunma yöntemlerini anlatmak olur. Yeter artık üremesinler.

Önceki konuyu hatırlıyorum. Camdan dışarıya bakıp 3 yıldır kendini aldatan adamı! beklemeyi tercih eden eltinizin ta kendisi.

Ha başka kadının yanından gelecek olan adamı beklemek o adamı eve almakta biraz mide meselesi.

Eltiniz üzülmek istemiyorsa ayrılsın ,başka yolu yok.

Ben de bunu açıkladım. Ama İnan’ın son derece sindirilmiş, korkutulmuş, el mahkum bırakılmış vaziyette. Uyumaya gitti zannetmiştim. Uyumamış. Bu kadar çaresiz hissetmesine de üzülüyorum. Hatta acıdan zevk alır gibi bir halin var dedim. Odasına gitti geri. Bilemiyorum. Çok ama çok zor böyle birinin o gücü hissedip gerekeni yapması

Aslına bakarsanız sindiremediği için de bedensel olarak üç yıldır mide rahatsızlığı var; giyemedi, içemedi..hamilelikte dahi zayıfladı.

bir bilsem ?!

Aslına bakarsanız sindiremediği için de bedensel olarak üç yıldır mide rahatsızlığı var; giyemedi, içemedi..hamilelikte dahi zayıfladı.
Ayrılsın yahu bu kadar düşünüyorsunuz eltinizi belli konularınızdan, bir psikoloğa randevu alın, güçlensin biraz da ayrılsın. Eltiniz ayrilmazsa kaynınız ayrılır zaman içerisinde.

Birde maddi durumları iyi diye yazmıstınız, kaynınız mal varlığını ayrılma durumunda korumak için başka birilerinin üzerine yapabilir. Bunuda takip edin, böyle bir şey başına gelmiş bir tanıdığım var çünkü.

Suç tamamen adamla kadında öyle mi ? Ya kusura bakmayın tanam adam da metresi de iğrenç ama böyle bir şeyde hala evinde oturup bir de o adamla sevişip üçüncü çocuğu yapan yengenin hiç suçu yok mu keşke aya bakarak yengenize biraz cesaret akıl mantık isteseydiniz kalksın gitsin hala o herifle ne işi var

her ne olursa olsun, bir kadına bu yapılmamalı.
Her ne olursa olsun bir kadın kendine bunu yapmamalı.
Hadi her türlü olanaktan mahkum olsun, ailesi arkasında olmasın. Kimse yok mu ailenizde şu adinin ağzını gözünü dağıtacak? Bir de ne münasebet o adamın akrabaları misafir olacak?

Sözüm size değil; fakat evde üç çocuğuyla bekleyen yeni doğum yapmış kadını "Kocana sahip çıkmadın." diye suçlayarak o şeref yoksunu kaynınızı koruyan herkesi kovamıyor mu evden? Lohusa cinneti de mi duymamış bu kadın?

Az derdi var bir de koca akrabalarıyla uğraşıyor. Yazık yahu.

Konunuzu hatırlıyorum. İyi niyetinizi de anlıyorum ama eltiniz bu kafayla daha çok bekler. Adam neden ona dönsün ki nasılsa her istediğinde elinin altında onun yolunu gözleyen onu her türlü kabul edecek bir kadın var gününü gün ediyordur. Yanlış anlaşılmak istemem asla o kocası olacak zamparaya hak vermiyorum. Eltiniz kocasının yolunu beklemekle harcayacağı zamanı nasıl kendi ayaklarımın üzerinde durabilirim, nasıl çocuklarıma örnek alacakları bir anne olabilirim diye düşünerek harcasaydı keşke. Adamı eve bağlamak için bir çocuk daha yapmış olan çocuğa olmuş

Sıra sıra çocuk yapacağına keşke boşansaymış eltiniz.
İnsanın kendi kendine ettiğini 9 köy birleşse edemezmiş. Gerçekten öyle. Adam kötü, diğer kadın da kötü, ama bunları bilip söylemenin kimseye faydası yok. Çözümü bu ortamdan kendini kurtarmaya bakmaktı. Sizinki aksine, adama daha çok yaklaşmış. Herkes kendi tercihlerinin sonucunu yaşıyor bir yerde... Boşansın.

Ben şahsen kocasının akrabalarından bir olarak değil, kardeşi olarak destek olmak için geldim. Yengemi zaten benden başka savunan yok maalesef. Zaten üzüldüğüm diğer bir nokta bu kadar çaresizce beklemesi. Harekete geçip hem eşine ve diğer kadına; hem kendisine suçlayanlara haddini bildirmemesi..diğer kızın tehdit mesajları var. Çıplak yatak resimleri. Yani ne intikamlar alınabilecekken; böylesine gecenin 1inde camda hala umutla adamı bekliyor olmasının çaresizliğine üzüldüm.

bu adama ne diye çocuk yapmış peki? niye boşamak yerine yolunu gözlüyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…