Kimsenin boşanmasını istemem ama; yengemi suçsuz yere suçlayanlarla onu bu hale getirenlerin birbirlerini yedikleri o muhteşem günleri görür duyarım inşallahSıra sıra çocuk yapacağına keşke boşansaymış eltiniz.
İnsanın kendi kendine ettiğini 9 köy birleşse edemezmiş. Gerçekten öyle. Adam kötü, diğer kadın da kötü, ama bunları bilip söylemenin kimseye faydası yok. Çözümü bu ortamdan kendini kurtarmaya bakmaktı. Sizinki aksine, adama daha çok yaklaşmış. Herkes kendi tercihlerinin sonucunu yaşıyor bir yerde... Boşansın.
Eski konuyu bilmediğim için soruyorum; destek almayı kabul etmiyor mu?Ben şahsen kocasının akrabalarından bir olarak değil, kardeşi olarak destek olmak için geldim. Yengemi zaten benden başka savunan yok maalesef. Zaten üzüldüğüm diğer bir nokta bu kadar çaresizce beklemesi. Harekete geçip hem eşine ve diğer kadına; hem kendisine suçlayanlara haddini bildirmemesi..diğer kızın tehdit mesajları var. Çıplak yatak resimleri. Yani ne intikamlar alınabilecekken; böylesine gecenin 1inde camda hala umutla adamı bekliyor olmasının çaresizliğine üzüldüm.
3 yıldır varmış ama son bir yıldır falan biliyor eltim. Önceki olayları farketmemiş. Geçen yaz patladı zaten her şey. Ailede herkes herşeyi duydu. Ama gerçekten kimse bir şey yapmıyor. Herkes paradan payına düşeni almanın hesabındaEski konuyu bilmediğim için soruyorum; destek almayı kabul etmiyor mu?
Sizi yargılamak için söylemedim; iyi niyetiniz açık. Fakat eşiniz mesela? Kimse elini taşın altına koymuyor mu?
Öte yandan 3 yıl diyorsunuz, o araya sıkıştırılmış bir de bebek. Şayet eltinizin normal düşünebilen hali bu ise, siz boşuna üzüldüğünüzle kalacaksınız.
Keşke. Ama böyle bir durumda insan aklını bile yitirebilir; bırakın kullanmayı.Kadin azcik akilli davranaydi.
Hay zihniyetlerini sevsinler!3 yıldır varmış ama son bir yıldır falan biliyor eltim. Önceki olayları farketmemiş. Geçen yaz patladı zaten her şey. Ailede herkes herşeyi duydu. Ama gerçekten kimse bir şey yapmıyor. Herkes paradan payına düşeni almanın hesabında
Benim eşim konuşmaya çalışmış, hesap sormuş bir tek. Cevap vermemiş, kaçmış.
Diğer bazılarına göre normal, islamda 4 kadınla evlenilebilir, bizi ilgilendirmezmiş; ki ortadaki 2.evlilik falan değil, bildiğiniz apaçık zina.
Bir yanim sana tamamen katilmakla beraber bir yanim kadina da uzulmekte.belki egitimi vs yoktur,destekci bir ailesi de yoksa mecbur katlanmak zorunda olabilir.Bunu kadin olarak anlayabilirim.Lakin bazi kadinlarda varki sirf inadindan diger kadinla evlenmemesi bosanmayan hemcimsimizde az degil.Kayinvalidem senelerce aldatilmis,hatta kocasi yaninda diger kadinla konusurmus,sirf kocasinin parasini yedirmemek icin bosanmamis,sorsan grurla anlatir iyi bir halt yemis gibi onun lugantinda buna "evliligine kocasina sahip cikmak"demek.bana gore de grursuzluk onursuzluk baska birsey degil...Pardon da o kadına bunu yaşatan tamamen kendisi.
3 yıl önce işe alınan, ahlakı sorunlu bir kadınla fingirdeyen bir adamı aldatılmış haliyle lohusayken camda bekleyen tamamen ‘kendisi’dir.
İnsanın en büyük kötülüğü yine kendisine yaptığının canlı örneğidir.
Yakın zamanda defedecek gücü bulmasını dilerim.
Yok maalesef.. annesi yaşlı, köyde yaşıyor. Baba da yok. Anneden daha yaşlı bir Üvey baba var. Üvey babanın eltimi kardeş olarak görmeyen çocukları bir de..Hay zihniyetlerini sevsinler!
Çok sordum ama eltinizin ailesi? Kimsesi yok mu destek olacak arkasında durabilecek?
Dedim ya kendini bu kadar çaresiz hissedip, kapıyı, pencereyi bekleyip, hala hiç bir şey yapamamasına, güçsüzlüğüne, sindirilmişliğine üzüldüm.Eski konunuza baktım, elti bu ilişkiyi öğreneli 2 sene olmuş. Sonra da hamile kalmış, şu an loğusa.
Gerçekten soruyorum, neye üzüldünüz?
Sürpriz bebek falan demişsiniz de sevişmeleri kendileri için sürpriz değilmiş anlaşılan. Kendisini aldatan adamla sevişmeye devam ediyorsa kendi kendine eziyet ediyor. Sizin yapabileceğiniz bir şey yok.
Kendini düşünmeyen insanları düşünüp canınızı sıkmayın boşuna.
Aynen eğitimi yok, ilkokul mezunu. Destekçisi de yok aileden. Ama her ne olursa olsun, özgüveni olan, kendini seven bir insan ne yapar eder, bunları kendine reva görmez. Bu kadar ileri gitmesine izin vermeden bitirir olayı.Bir yanim sana tamamen katilmakla beraber bir yanim kadina da uzulmekte.belki egitimi vs yoktur,destekci bir ailesi de yoksa mecbur katlanmak zorunda olabilir.Bunu kadin olarak anlayabilirim.Lakin bazi kadinlarda varki sirf inadindan diger kadinla evlenmemesi bosanmayan hemcimsimizde az degil.Kayinvalidem senelerce aldatilmis,hatta kocasi yaninda diger kadinla konusurmus,sirf kocasinin parasini yedirmemek icin bosanmamis,sorsan grurla anlatir iyi bir halt yemis gibi onun lugantinda buna "evliligine kocasina sahip cikmak"demek.bana gore de grursuzluk onursuzluk baska birsey degil...
Sizin söylediklerinize bir yere kadar katılabilirim, boşanma kültürü bilmeyen bir hanıma diyecek söz yok.Bir yanim sana tamamen katilmakla beraber bir yanim kadina da uzulmekte.belki egitimi vs yoktur,destekci bir ailesi de yoksa mecbur katlanmak zorunda olabilir.Bunu kadin olarak anlayabilirim.Lakin bazi kadinlarda varki sirf inadindan diger kadinla evlenmemesi bosanmayan hemcimsimizde az degil.Kayinvalidem senelerce aldatilmis,hatta kocasi yaninda diger kadinla konusurmus,sirf kocasinin parasini yedirmemek icin bosanmamis,sorsan grurla anlatir iyi bir halt yemis gibi onun lugantinda buna "evliligine kocasina sahip cikmak"demek.bana gore de grursuzluk onursuzluk baska birsey degil...
Dedim ya kendini bu kadar çaresiz hissedip, kapıyı, pencereyi bekleyip, hala hiç bir şey yapamamasına, güçsüzlüğüne, sindirilmişliğine üzüldüm.
Yazık, kendine birler yapmasın da! Lohusa kadını suçlayan kvyi de allah ıslah etsin!Ben de bunu açıkladım. Ama İnan’ın son derece sindirilmiş, korkutulmuş, el mahkum bırakılmış vaziyette. Uyumaya gitti zannetmiştim. Uyumamış. Bu kadar çaresiz hissetmesine de üzülüyorum. Hatta acıdan zevk alır gibi bir halin var dedim. Odasına gitti geri. Bilemiyorum. Çok ama çok zor böyle birinin o gücü hissedip gerekeni yapması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?