Misafir oldugum evdeki sıkıntı

Kimsenin boşanmasını istemem ama; yengemi suçsuz yere suçlayanlarla onu bu hale getirenlerin birbirlerini yedikleri o muhteşem günleri görür duyarım inşallah

Eski konuyu bilmediğim için soruyorum; destek almayı kabul etmiyor mu?
Sizi yargılamak için söylemedim; iyi niyetiniz açık. Fakat eşiniz mesela? Kimse elini taşın altına koymuyor mu?
Öte yandan 3 yıl diyorsunuz, o araya sıkıştırılmış bir de bebek. Şayet eltinizin normal düşünebilen hali bu ise, siz boşuna üzüldüğünüzle kalacaksınız.

Çocuklara üzüldüm bebege daha da üzüldüm. Adamın eltinize, eltinizin bebege bunları yapma hakki yok. Annesinin üzüntüsünü cekecek bebek, belki sütü bile gelmeyecek mutsuz bir ortama dogurmak cabasi.
Allah yardımcısi olsun herkesin

3 yıldır varmış ama son bir yıldır falan biliyor eltim. Önceki olayları farketmemiş. Geçen yaz patladı zaten her şey. Ailede herkes herşeyi duydu. Ama gerçekten kimse bir şey yapmıyor. Herkes paradan payına düşeni almanın hesabında
Benim eşim konuşmaya çalışmış, hesap sormuş bir tek. Cevap vermemiş, kaçmış.
Diğer bazılarına göre normal, islamda 4 kadınla evlenilebilir, bizi ilgilendirmezmiş; ki ortadaki 2.evlilik falan değil, bildiğiniz apaçık zina.

Hay zihniyetlerini sevsinler!
Çok sordum ama eltinizin ailesi? Kimsesi yok mu destek olacak arkasında durabilecek?

Bir yanim sana tamamen katilmakla beraber bir yanim kadina da uzulmekte.belki egitimi vs yoktur,destekci bir ailesi de yoksa mecbur katlanmak zorunda olabilir.Bunu kadin olarak anlayabilirim.Lakin bazi kadinlarda varki sirf inadindan diger kadinla evlenmemesi bosanmayan hemcimsimizde az degil.Kayinvalidem senelerce aldatilmis,hatta kocasi yaninda diger kadinla konusurmus,sirf kocasinin parasini yedirmemek icin bosanmamis,sorsan grurla anlatir iyi bir halt yemis gibi onun lugantinda buna "evliligine kocasina sahip cikmak"demek.bana gore de grursuzluk onursuzluk baska birsey degil...

Eski konunuza baktım, elti bu ilişkiyi öğreneli 2 sene olmuş. Sonra da hamile kalmış, şu an loğusa.
Gerçekten soruyorum, neye üzüldünüz?
Sürpriz bebek falan demişsiniz de sevişmeleri kendileri için sürpriz değilmiş anlaşılan. Kendisini aldatan adamla sevişmeye devam ediyorsa kendi kendine eziyet ediyor. Sizin yapabileceğiniz bir şey yok.
Kendini düşünmeyen insanları düşünüp canınızı sıkmayın boşuna.

Hay zihniyetlerini sevsinler!
Çok sordum ama eltinizin ailesi? Kimsesi yok mu destek olacak arkasında durabilecek?
Yok maalesef.. annesi yaşlı, köyde yaşıyor. Baba da yok. Anneden daha yaşlı bir Üvey baba var. Üvey babanın eltimi kardeş olarak görmeyen çocukları bir de..

Dedim ya kendini bu kadar çaresiz hissedip, kapıyı, pencereyi bekleyip, hala hiç bir şey yapamamasına, güçsüzlüğüne, sindirilmişliğine üzüldüm.

Aynen eğitimi yok, ilkokul mezunu. Destekçisi de yok aileden. Ama her ne olursa olsun, özgüveni olan, kendini seven bir insan ne yapar eder, bunları kendine reva görmez. Bu kadar ileri gitmesine izin vermeden bitirir olayı.

Sizin söylediklerinize bir yere kadar katılabilirim, boşanma kültürü bilmeyen bir hanıma diyecek söz yok.
Sonuçta pek çok etkenin yerli yerinde olması gerekir, tamam boşanamıyor, kabul etsin.
E iyi de, camda beklemek nedir?
Yeni doğum yapmış bir kadın olarak kendine acı çektirmek neden?
Boşanmıyor ya da boşanamıyor musun, kapa gözünü tıka kulağını, hayatına çocuklarına bak.
Mis gibi de sömür adamı, hayatını daha da güzelleştirmek için kullan kocayı.
O nasıl sana evdeki hizmetçi muamelesi yapıyor, sen de ihtiyaç gideren olarak bak ına.
O adama olan bağın çocuklarla alakalı kalsın.
Ayıp olacak ama, hadi koynuna da girdin eyvallah.
Ama yine adamı mutlu etmek için değil, kendin için zevk için bunu yap!
Ben işin bu kısmındayım, adam dalgasına bakıyorsa ve sen de o evdeysen yat arkadaşım mis gibi uyu.
Beklentiye girme, olmaz olamaz çünkü.
Mazoşist olmanın alemi yok.

Ha diğer kategorideki kadına ise ancak acıyabilirim.
Hayatındaki tek başarısı, kimliği, alkışı evlenmek olduğu için, adam ondan tiksinse bile gururla boşanmamış ya, gerçekten alkışı hakeder.
Zavallılıkta rekorlar kitabına adını yazdırdığı için...

Son düzenleme:
Dedim ya kendini bu kadar çaresiz hissedip, kapıyı, pencereyi bekleyip, hala hiç bir şey yapamamasına, güçsüzlüğüne, sindirilmişliğine üzüldüm.

Kayınbiraderinizin malı mülkü varmış. Eltiniz istese boşanır, payına düşeni alır, biraz da çalışarak rahat yaşar.
Ama ben şuna eminim, siz yarın gitseniz ve eltinize "senin hakların şunlar şunlar, bunları alırsın, kimseye muhtaç olmazsın" vs deseniz o yine gider pencerede bekler, adam gelince de 4. çocuğu yapar.
Bazı kadınlar böyledir çünkü. Neden böyleler bilmiyorum ama böyleler işte.

Çaresizlik kötü bir şey, isteyip boşanamayan bir dünya kadın var. "Çek kapıyı çık" denmiyor bazısına. Şartlar elvermiyor olabilir.
Ama ortada herkesin bildiği bir aldatma ve malı mülkü olan bir adam varken hakkını söke söke alıp boşanmadığı gibi 3. çocuğu yapan insana üzülmeniz boşuna. Ne yapıyorsa kendine yapıyor.

Kadina sahip cikan yok bastirmislar elinde meslegi yok yeni dogum yapmis bide boyle bi durumdaki kadin gitsin diyorsunuz kime nereye bu kadin. Cok uzuldum eltinizi bi psikolog goturun lohusalik sendromu yasamdan kendine bile zarar verebilie

Dua ettim demişsiniz de aklıma çok meşhur bir fıkra geldi.

Adamın biri sürekli allaha dua ediyormuş “allahım ne olur milli piyango bu sefer bana çıksın diye”
Bir gün yine böyle dua ederken allah da cevap vermiş “önce bilet alsana be adam” diye
Sizinkisi de biraz o misal...

3 senedir devam eden ilişkiye karşı evliliğini bitirip çocuklarına daha mutlu bir yuva sağlamak varken eltiniz 3. yü yapıp kocasının yolunu gözleyerek pek de acınası olmuyor gözümde.

Adam aldatırken bir çocuk daha yapmış. Bana bunlar ters geliyor ya adam aldatıyor besbelli niye evliliğe devam edip duruyorlar ayrılın hayatınıza bakın

ıyı nıyetlı sevgı dolu bır ınsansınız duanızda kabul olsun ınsallah ama
kendıne bunu layık goren bır ınsana ben uzulmem acıkcası
aldatılmasına ragmen evlı kalan ustune doguran bır ınsan kendı secımını yapmıs demektır bazı ınsanlar boyle herkes kendı degerını kendı belırler ne es ne cocuk ne ana ne baba
bır kadının kendı kendıne ettıgıdır aslında bu , bu adamı cekmek zorunda degıldı kı

Yazık, kendine birler yapmasın da! Lohusa kadını suçlayan kvyi de allah ıslah etsin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…