Misafir Sevmeyenler Kulubü-MSK

Yatılı misafir sever misiniz? (çok sevdiğiniz insanlar hariç tabi)

• Hiç gocunmadan ağırlarım. Hatta misafir ağırlamayı çok severim.

OY: 26 6,3%
  • Ağırlarım elbette ancak kalmamalarını tercih ederim.

OY: 384 93,7%

• Ankete Katılan
    410
Biz hep menemen yedik. Keşke domates biber filan goturseydik

Kabul etmeyin. Yazık günah. Milleti yedirip içirip gezdirmek için mi çalışoyorsunuz? Herkes prasına kıyıp bütçesine göre bir yerlere gitsin.

Ama bu misafirlik değil ki bildiğin kullanmak sömürmek insanları....

ayy sinir oluyorum gelıp coreklenıp kalanlara elini cebıne atmayalanlara
bırakın ya mısafırlık dedıgın 1 gun 2 gun olur tum işi aşı bırakıp (cok samımı olmayanları kastedıyorum) gezdırıp tozdurmaya ne gerek var

demek ortada oturmak da pek iyi fikir değil

yani aslında sevdiğim insanlar, yani öyle dıdısının dıdısı değil, arkadaşlarım. Tatil yapacak parası olmayan 1 taşla 2 kuş vurmak istiyor. İnsanlar farkında değiller bence. Bir kahvaltı sofrası için bile ne harcandığını bilmiyor. Akşam ne pişireceğim derdini bilmiyor. Herkesin yiyeceği et, balık vs alayım desen dünya para. Biraz da farkındalık oluşturduysam ne mutlu bana.. Umarım birilerine bu şekilde tatile giden birileri de okuyordur bu yazıları

Çalışıyorum aslında izin de almamıştım. Ama yine de bir sürü yük oluyor. Çok samimi sevdiğim arkadaşlarım da olsa işin içine para girince işin rengi değişiyor. Eşimin kuzeni geldi, çok sevdiği kuzeni olmasına rağmen, şu kadar para harcadık diye hesap yaptık arkasından Helali hoş olsun ama bir daha gelmelerini istemem doğrusu.

yukaridaki arkadasin dedigi gibi bende turkiyenin ortasinda yasiyorum. Bizede gelen giden cok oldu gecen aylarda. Ama bizi gormek icin geliyorlar. Tatil icin degil. Oturalim evde yiyrlim birlikte yapalim diyorlar. Bende kirk yilda bir geliuosunuz cikalim disarda yiyelkm diyorum. Yani kullanmak icin geldiklerini dusunmedigim icin. Ama ogle olsa bende gelmelerini istemem. Bir arkadas vardi size gelince gezelim suralara gidelim falan diyor. Mesela o gelsin istemiyorum. Kardesim benim gucum varsa gezdiririm yoksa yapamam yani emrivakiye gerek yok. Bende gecen arkadas geldiginde hesap ettim 400 tl harcamisiz 2 gun icin ama icinde bizim yediklerimizde var

Çünkü öyle bir misafiri yılda bir defa ağırlasanız gözünüze batmaz hatta severek yaparsınız ama sizinki yol geçen hanı olduğu için bıkkınlık gelmiş.

Çünkü öyle bir misafiri yılda bir defa ağırlasanız gözünüze batmaz hatta severek yaparsınız ama sizinki yol geçen hanı olduğu için bıkkınlık gelmiş.
yılda 1 sefer kuzeni, bir sefer arkadaşım, bir sefer o bu derken liste artıyor. O yüzden kimse gelmesin gelen de kalmasın mümkünse... Ya da max. 2 gün dayanabilirim.

Sizin ki farklı tabi ama ne olursa olsun gelen misafir ev sahibine yük olmamalı. Misafirlik 3 gündür max. sonra eve dönersin. Hadi o da kabul. Ama tatil gibi düşününce insanlar bunu 1 haftaya çıkarıyorlar. Aslında kötü niyetli değiller sadece düşünemiyorlar. Nasıl olsa minnos bunları dert etmez diyorlar.
Bize de eşimin kuzeni geldiğinde 2 gün fıldır fıldır gezdik. E acıktık hep dışarda yedik. Boş boş aynı yerleri gezdiğime mi yanayım, o kadar para harcadığımıza mı.

esinizin kuzeni calisip para kazaniyorsa eger bir gun siz oderseniz bir gunde o odesin birakin. Ama calismiyorsa ogrenci falansa bence gelene gelme denmez bir gun disarida yiyorsaniz bir gunde evde yapip yiyin oda gorur ne kadar telas oldugunu gelmez belki bir daha

yılda 1 sefer kuzeni, bir sefer arkadaşım, bir sefer o bu derken liste artıyor. O yüzden kimse gelmesin gelen de kalmasın mümkünse... Ya da max. 2 gün dayanabilirim.
max 2 gün dediğiniz zaten normali, bana o kdr misafir gelmez bende 2 günden fazla kimseyle uğraşamam hele de çalışıyorken. misafirliğin de bi adabı var.

Bende kocaman bi oğluş var 4 ayaklı malum hayvanlarla aynı evde yaşamayı pek de seven bir toplum değiliz ama bende eşimde onsuz yapamayız 6 yaşına geldi. Demem o ki kuçum var diye bir çok olası misafir gelmiyor, zaten tanıdıklardan uzakta bir şehirde olduğum için gelende yatılı gelmek ister ama oğlum sayesinde bir çok misafirden kurtuldum

Ben yazlıkları olanlara üzülüyorum. Yaz tatili herkes için dinlenmek demekken onlar için de iş ve yorgunluk demek. Benim yengem de aynı durumda tatil beldesinde yaşıyorlar. Her yaz ev dolu artık kadında yorgunluk ve stresten bir sürü hastalık çıktı ama misafir azalmadi. Bizi her sene çağırırdı ama biz gitmezdik. Toplasanız su yaşıma kadar amcamın evine 3 kere gitmisimdir o da kuzenlerimin düğününe ve nişanına.

Canım kusura yanlış anlama ama artık ağırlayamayacağım çocuklar da malum eşimle başbaşa ailecek tatil yapmak istiyoruz deyin nolur deyin bunu , insanlara hayır diyebilmek gerekiyor, ben bunu 30 lu yaşlarımın başında öğrendim ve o kadar rahatladım ki anlatamam size.

Ben mısafiri çok severim nedense eşim bi akşam xlere gidelim der ara onlar gelsinler derim. Ama şimdi sizin yerinizde olmakda istenezdim ne yalan söyliyim

Yemek ve temizlik size ait deyince gelmekten vazgectilerse, baya baya hizmetcilik bekliyorlarmis, ne sacmalik : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…