- 17 Temmuz 2013
- 2.495
- 3.158
- 333
Valla soz konusu elti olunca hersey beklenir..eltı kısısı bana en son geldıgınde dört dörtlük ağırladım hergun denıze gıt gel ev zaten evlıkten çıkıyo bunlar on gun kaldılar
bu sene memlekete gıttıgımde bana ne dedı bılıyormusunuz ,ben sana yemek hazırlamak mecburıyetındemıyım
kesinlikleYaa mesela ben sizin akrabaniz ya da arkadaşınız olsam
Bir pansiyonda kalırım. Israr da etseniz duşumuz uykumuz böyle daha rahat oluyor derim.
Belki 1 gece akşam yemegine gelirim.
Sizi bir aksam da ben bir restoranda agirlarim.
Gunduzleri plaja giderken falan haber veririm, beraber takiliriz orda.
Etraftaki tarihi yerlere de kendi arabamla gider, sizden tavsiye alir, gelmek isterseniz buyrun derim.
Bence olması gereken budur.
Bir ailenin evine ailecek çöreklenmek değil.
Haklisiniz.
Gelenlere şehir dışında olacağız deseniz ben olsam derim millet tatil yapacak diye borç ödeyecek değilim hatta ciddi ciddi o paraya başka yere gider tatil yaparımEvet biraz itici bir üslubum olacak kusura bakmayın ama sevmiyorum misafir ağırlamayı. Tabi kastım yatılı misafir ve 1. dereceden akrabalarımız hariç. Günübirlik misafiri de çok severim. Derdim; bende tatil yapmaları onu da baştan belirteyim.
Tatil beldesinde oturuyorum nerdeyse bi 10 sene oldu burda yaşayalı. Önceden bekardım tabi öyle olunca arkadaşlarınız tatil yaklaşınca direk size gelmek istiyorlar. Yalan da değil güzel de ağırladım her geleni.
Şimdi evliyim uzaktan kıyıdan köşeden akrabalar falan gelir oldular.
Önümüz yaz malum. Yine gelmek isteyecekler.Ben de gelin tabi sizi ağırlamaktan çok memnun olurum diyeceğim
Sonra beni yine bir telaş saracak.Ev baştan aşağı temizlenecek onlar gelmeden, havlusu, nevresimi ayarlanacak. Buzdolabı doldurulacak ve her yeni güne kahvaltılık artı akşam yemeği düşünülecek. Gezmek isteyecekler, arabayla gezdireceğiz, denize götüreceğiz ve sabahtan akşama deniz kenarında kum oynayacağız. Gezerken acıkacaklar bir yerde oturup yemek yiyeceğiz. Hatta belki de geçmişte olduğu gibi kendi ağızlarıyla söyleyecekler bir şeyler yemek istediklerini. Bir de götürdüğüm yeri saçma bir sebepten dolayı beğenmez ve surat asarlarsa yine vay benim halime.. Neyse sonuçta onlar misafir diye hesabı yine ben ödeyeceğim.
Hep aynı yerleri gezmekten bana gına gelecekArabama da benzini fullayıp duracağım ve kumlu kumlu bindikleri için onlar gidince yıkatmaya vereceğim.
Tatilleri bitecek. Onlar evlerine dönecekler bana kirlenmiş bir ev, harcanmış kredi kartı faturası ve bozulan sinirim kalacak.
Sevmiyorum bu yüzden misafir ağırlamayı. Üzgünüm ama sevmiyorum. Herkes evinde otursun, parası olan tatilini otelde beri de yapsın. Beni de çok görmek istiyorlarsa bi uğrasın çayımı kahvemi içsinler. Buyursunlar 1 gece de misafir edeyim. Ama fazlası zor geliyor inanın. Yapmayın. Kendi keyfiniz için başkalarının düzenini bozmayın.
90’larda ki yazlıkçılar dizisi geldi aklıma , orda Meliha hanım vardı beleşçi misafirleri bitmezdi ,kadın akşama kadar yemek pişir bulaşık yıka satıp kurtulacağım şu yazlığı derdi . Bir anda onu anımsadım :)
Valla işte aslında çok çok ta gelen olmadı. şikayet ettiğim bana gelen sefer sayısı 4, bir de günübirlikçi gelip etrafı gezdirdiklerim oluyor ama tek günün bile faturası yüksek oluyor bana. hem maddi hem manevi.. hadi onlara katlanıyosun ama artık 1 kez bile dayanmak istemiyorum. Geldiğinde hareketinden hoşlanmadığım bir arkadaşımı bir sonraki sene gelmesin diye aramadım. Artık evliyim ben çalıştığım sürece de gelemezler konu kapanır diye düşünüyorum. Ben işteyken evde eşimle yalnız kalacak değil ya...?Konu sahibi haklisin. Bastan sona hatta virgulune kadar haklisin. Boyle misafirligi kim ister. Gelis nedenlerini biliyorsun ve cok temiz kullaniliyorsun. Melek falan misin sen ya. Nasil dayandin bunca zaman. Ben asla kabul etmezdim. Soyle diyebilirsin yani ben şöyle derdim. Gelecek misiniz, haber verin bulusalim. -Kusura bakma canim eşim yatili misafir kabul etmiyor ama geldiğinizde haber ver bulusalim goruselim. -Ya yazin cok gelen giden oluyor. Esim artik yatili misafir istemiyor. Problem oluyor ama haber ver goruselim. Yada en net ve en guzeli yatili misafir icin uygun degilim
yazlıkçı olsam daha iyi en azından ben de izinliyimdir hadi ağırlarım bi nebze.. ama ben çalışıyorum burda, neyse galiba benim yüzüm çok yumuşak. Neyse artık evli olduğum için artı çalıştığımdan gelemezler. izin de alamam onlar içinpansiyon mu isletiuorsunuz misafir mi agirliyorsunhz belli segil:) evet hep yazlikcilarin sa boyle olur:) herkes tatile gelir yazlikcilar butun yaz yazlikta kalip bir gun tatil yapamazlar:) kesinlikle haklisiniz, hele hele cok yakinlariniz disindakilerin resmen sizi somurmesi cok koyar cidden:) ay sinirim bozuldu guluyorum burda:) az ote gidiversinler yahu bu nedir
haklısınız mesela benim de bir arkadaşım var. düğünü olacaktı bana baya bi ısrar etti illa gelin bende kalın diye. ben de dedim, düğünün var olmaz ben gelir giderim. ben şahsen kimseyle uğraşmak istemem. Ben gitmedim diğer arkadaşlarım da gitmedi ben de daha rahat edeceklerini bildikleri için. Yani merak ettiğim gerçekten kal kal diye ısrar edenler evde yeterince iyi ağırlıyor mu.. ayrıca zaten başka yerde kalmayı da sevmem. ısrar edilmesi hoş değil haklısınızBiraz farkli olacak ama... bir kuzenim var evlendi beni hep çağiriyor evine gidiyorum bende yetmiyor israr üstüne israr ediyor bu gece kal gitme. Haydaa evde iki kisisiniz evli ciftsiniz ne diye kalayim. Hadi kaldim diyelim ne olacak... bahane uydurmak zorunda kaliyorum hep. Yani yatılıya kalmak istemeyenlerde var ısrar etmeyin insanlar bir tuaf valla
değmiyor biliyorum. İnsanın yaptığı enayilik yanına kar kalıyor. Neyse şimdiye kadar 2 kez geldiler zaten, günübirlik gelip gün boyu gezdirdiklerimi saymıyorum. Şimdi evliyim arkadaşlarıma set çekebilirim. Ama bir de eşim var şimdi. Geçen ısrar ede ede kuzeni ve eşini çağırdı buraya. 2 gün kaldılar ama o da pişman oldu çağırdığına, ki o kuzenini çok sevmesine rağmen.Okurken icim daraldi inaki, cok sabirlisinda.. ama kimse icin bu kadar fedakarliga degmiyor..hem evde yedir hem disarda yediklerini ode.. kusura bakma ama kullaniliyorsun. Insan bu kadar iyiligin altinda ezilir, eli kolu dolu gelir, mutfak also s verisini, benzine, disarda yenilenleri oder. Eger yapmiyolarvhersey size kaliyorsa kabul etmeyin, bir bahane uydurun derim.
90’larda ki yazlıkçılar dizisi geldi aklıma , orda Meliha hanım vardı beleşçi misafirleri bitmezdi ,kadın akşama kadar yemek pişir bulaşık yıka satıp kurtulacağım şu yazlığı derdi . Bir anda onu anımsadım :)
Evet biraz itici bir üslubum olacak kusura bakmayın ama sevmiyorum misafir ağırlamayı. Tabi kastım yatılı misafir ve 1. dereceden akrabalarımız hariç. Günübirlik misafiri de çok severim. Derdim; bende tatil yapmaları onu da baştan belirteyim.
Tatil beldesinde oturuyorum. Önceden bekardım tabi öyle olunca arkadaşlarınız tatil yaklaşınca direk size gelmek istiyorlar. Yalan da değil güzel de ağırladım her geleni.
Şimdi evliyim uzaktan kıyıdan köşeden akrabalar falan gelir oldular.
Önümüz yaz malum. Yine gelmek isteyecekler.Ben de gelin tabi sizi ağırlamaktan çok memnun olurum diyeceğim
Sonra beni yine bir telaş saracak.Ev baştan aşağı temizlenecek onlar gelmeden, havlusu, nevresimi ayarlanacak. Buzdolabı doldurulacak ve her yeni güne kahvaltılık artı akşam yemeği düşünülecek. Gezmek isteyecekler, arabayla gezdireceğiz, denize götüreceğiz ve sabahtan akşama deniz kenarında kum oynayacağız. Gezerken acıkacaklar bir yerde oturup yemek yiyeceğiz. Hatta belki de geçmişte olduğu gibi kendi ağızlarıyla söyleyecekler bir şeyler yemek istediklerini. Bir de götürdüğüm yeri saçma bir sebepten dolayı beğenmez ve surat asarlarsa yine vay benim halime.. Neyse sonuçta onlar misafir diye hesabı yine ben ödeyeceğim.
Hep aynı yerleri gezmekten bana gına gelecekArabama da benzini fullayıp duracağım ve kumlu kumlu bindikleri için onlar gidince yıkatmaya vereceğim.
Tatilleri bitecek. Onlar evlerine dönecekler bana kirlenmiş bir ev, harcanmış kredi kartı faturası ve bozulan sinirim kalacak.
Sevmiyorum bu yüzden misafir ağırlamayı. Üzgünüm ama sevmiyorum. Herkes evinde otursun, parası olan tatilini otelde beri de yapsın. Beni de çok görmek istiyorlarsa bi uğrasın çayımı kahvemi içsinler. Buyursunlar 1 gece de misafir edeyim. Ama fazlası zor geliyor inanın. Yapmayın. Kendi keyfiniz için başkalarının düzenini bozmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?