- 2 Şubat 2017
- 3.390
- 3.521
- 133
Benim kv birinci derecede ne yazar sinirlerimin içine etti 16 saatlik yolu her ay gocunmadan gelir 15 günden aşagıda kalmaz sayesinde misafire ve dünyaya doydum gelmesinnnnnn istemiyorummmmmmEvet biraz itici bir üslubum olacak kusura bakmayın ama sevmiyorum misafir ağırlamayı. Tabi kastım yatılı misafir ve 1. dereceden akrabalarımız hariç. Günübirlik misafiri de çok severim. Derdim; bende tatil yapmaları onu da baştan belirteyim.
Tatil beldesinde oturuyorum. Önceden bekardım tabi öyle olunca arkadaşlarınız tatil yaklaşınca direk size gelmek istiyorlar. Yalan da değil güzel de ağırladım her geleni.
Şimdi evliyim uzaktan kıyıdan köşeden akrabalar falan gelir oldular.
Önümüz yaz malum. Yine gelmek isteyecekler.Ben de gelin tabi sizi ağırlamaktan çok memnun olurum diyeceğim
Sonra beni yine bir telaş saracak.Ev baştan aşağı temizlenecek onlar gelmeden, havlusu, nevresimi ayarlanacak. Buzdolabı doldurulacak ve her yeni güne kahvaltılık artı akşam yemeği düşünülecek. Gezmek isteyecekler, arabayla gezdireceğiz, denize götüreceğiz ve sabahtan akşama deniz kenarında kum oynayacağız. Gezerken acıkacaklar bir yerde oturup yemek yiyeceğiz. Hatta belki de geçmişte olduğu gibi kendi ağızlarıyla söyleyecekler bir şeyler yemek istediklerini. Bir de götürdüğüm yeri saçma bir sebepten dolayı beğenmez ve surat asarlarsa yine vay benim halime.. Neyse sonuçta onlar misafir diye hesabı yine ben ödeyeceğim.
Hep aynı yerleri gezmekten bana gına gelecekArabama da benzini fullayıp duracağım ve kumlu kumlu bindikleri için onlar gidince yıkatmaya vereceğim.
Tatilleri bitecek. Onlar evlerine dönecekler bana kirlenmiş bir ev, harcanmış kredi kartı faturası ve bozulan sinirim kalacak.
Sevmiyorum bu yüzden misafir ağırlamayı. Üzgünüm ama sevmiyorum. Herkes evinde otursun, parası olan tatilini otelde beri de yapsın. Beni de çok görmek istiyorlarsa bi uğrasın çayımı kahvemi içsinler. Buyursunlar 1 gece de misafir edeyim. Ama fazlası zor geliyor inanın. Yapmayın. Kendi keyfiniz için başkalarının düzenini bozmayın.
Benim kv de annesinin babasının çocuklarının torunlarının gitmesini bile istemez o yüzden onada kimse teklif etmez. Alsın yazlığını güzel günlerde kullansınArkadaşımın ailesi yazlık aldi, çocuklari evlenip yilin 6 ayı orada yaşamaya başlayana kadar kimseciklere 'yazligim var' dememişler,gizlemişler. nereden baksan on sene
Bizim insanımiz cidden iyi niyeti suistimal edebiliyor. Aynı zamanda çok misafirperveriz. Bu da bir problem. Benim teyzemin de denize sıfır evi var. Gittiğimizde raki-mangal yaparlar, kumlu kumlu yikaniriz, kadın her gün banyo temizler, kiyafetlerimiz için makina açar...
İşin kötüsü misafir bunun bir zahmet olduğunu farketmez bile.
Ben bile kaç sene sonra farkına vardım. İnsan bir ayda on gün (sırf her gün başka misafir geldi diye ) mangal yapar mı? Bütçe dayanır mı onca ete, vallahi yazık günah...
Bu yaz evde yokuz deyin tatile baska bir yere gidiyoruz falan diyinEvet biraz itici bir üslubum olacak kusura bakmayın ama sevmiyorum misafir ağırlamayı. Tabi kastım yatılı misafir ve 1. dereceden akrabalarımız hariç. Günübirlik misafiri de çok severim. Derdim; bende tatil yapmaları onu da baştan belirteyim.
Tatil beldesinde oturuyorum. Önceden bekardım tabi öyle olunca arkadaşlarınız tatil yaklaşınca direk size gelmek istiyorlar. Yalan da değil güzel de ağırladım her geleni.
Önümüz yaz malum. Yine gelmek isteyecekler.Ben de gelin tabi sizi ağırlamaktan çok memnun olurum diyeceğim
Sonra beni yine bir telaş saracak.Ev baştan aşağı temizlenecek onlar gelmeden, havlusu, nevresimi ayarlanacak. Buzdolabı doldurulacak ve her yeni güne kahvaltılık artı akşam yemeği düşünülecek. Gezmek isteyecekler, arabayla gezdireceğiz, denize götüreceğiz ve sabahtan akşama deniz kenarında kum oynayacağız. Gezerken acıkacaklar bir yerde oturup yemek yiyeceğiz. Hatta belki de geçmişte olduğu gibi kendi ağızlarıyla söyleyecekler bir şeyler yemek istediklerini. Bir de götürdüğüm yeri saçma bir sebepten dolayı beğenmez ve surat asarlarsa yine vay benim halime.. Neyse sonuçta onlar misafir diye hesabı yine ben ödeyeceğim.
Hep aynı yerleri gezmekten bana gına gelecekArabama da benzini fullayıp duracağım ve kumlu kumlu bindikleri için onlar gidince yıkatmaya vereceğim.
Tatilleri bitecek. Onlar evlerine dönecekler bana kirlenmiş bir ev, harcanmış kredi kartı faturası ve bozulan sinirim kalacak.
Sevmiyorum bu yüzden misafir ağırlamayı. Üzgünüm ama sevmiyorum. Herkes evinde otursun, parası olan tatilini otelde beri de yapsın. Beni de çok görmek istiyorlarsa bi uğrasın çayımı kahvemi içsinler. Buyursunlar 1 gece de misafir edeyim. Ama fazlası zor geliyor inanın. Yapmayın. Kendi keyfiniz için başkalarının düzenini bozmayın.
işte ben de hep bu ısrar edenleri merak etmişimdir. O zaman niçin gel diye ısrar ediyorsun? Bana hiç elinde etle gelen olmadı. bırak eti peynir bile getirmediler ayolMaşallah,sizin hizmetler baya bolmuş. Bi akrabamiz geçtiğimiz yaz israr kiyamet bizi davet etti. Gitmemek için ne kadar dirensekte kusmesine dayanamayip gitmek zorunda kaldik. Normalde misafir ne isterse o olur değil mi ? Bizde öyle olmadı. Biz biraz gezelim diyoruz (kendi arabamizla gittik) olmaz sahile gidelim... 5 6 gün kaldık ve her gün aynı sahile gittik. Başka hiç bir şey yapmadık. Sırf onların gönlü olsun diye. Kahvaltı dışında yemek yenmiyordu. Öğlen atistirmalik bir şeyler yiyorduk akşam hiç bir şey yemiyorduk. Artık gerçekten acliktan bayilacak kivamdaydim. Hayır 2 dakika yalnız kalamiyoruz ki gidip bir şeyler yiyelim. En son elimize bi fırsat geçti. Hemen bi kafeye oturduk,siparis verdik ki ev sahiplerinden biri aradı. ''Nerdesiniz ? Bende gelicem.'' Reddetme gibi bi sansin yok. Durumu bi şekilde izah ettik,içten ice kirildi farkettim ama yapacak bir sey yok. Durumu olmayan insanlarda degiller ayrica yemege çok düşkünler. Bizde giderken elimiz bos gitmemistik. Bol bol et almıştık mesela. Köy peynirleri,koy ekmekleri vs... Bari goturduklerimizden yeseydikAma bin pişmanım. Bir daha asla isterse yıllarca kussun konusmasinlar asla gitmem.
Uygun bir dille müsait olmadığınızı söyleyebilirsiniz, bu ne canım böyle , ya da bir iki sefer bir de başka yere gidiyoruz tatile plan yaptık falan deyini, sonra anlarlar ve istemezler diye düşünüyormEvet biraz itici bir üslubum olacak kusura bakmayın ama sevmiyorum misafir ağırlamayı. Tabi kastım yatılı misafir ve 1. dereceden akrabalarımız hariç. Günübirlik misafiri de çok severim. Derdim; bende tatil yapmaları onu da baştan belirteyim.
Benim kv birinci derecede ne yazar sinirlerimin içine etti 16 saatlik yolu her ay gocunmadan gelir 15 günden aşagıda kalmaz sayesinde misafire ve dünyaya doydum gelmesinnnnnn istemiyorummmmmm
Şimdi her zaman konuştuğum bir arkadaşım. Şimdi bu yaz da aynı muhabbet olacak. Ne zaman müsaitsin o zaman geleyim diyecek işin özeti. Çalıştığım ve eşim olacağı için bu sefer kabul etmiycem ama beni zorlayacak gibi geliyor.Uygun bir dille müsait olmadığınızı söyleyebilirsiniz, bu ne canım böyle , ya da bir iki sefer bir de başka yere gidiyoruz tatile plan yaptık falan deyini, sonra anlarlar ve istemezler diye düşünüyorm
Doğrudur. Ben de bahanelere sığınıcam birazını da uydurucam. Aynen artık uğraşmak istemiyorum.Ben yazin bir tatil koyundeydim ve orda bir aile ile iletisim kurduk.Aile yurtdişında yasiyor kuşadasinda evleri var fakat aylar oncesinden 1 aylik bu tatil köyünden yer almış...Neden evinizde degilde burdasıniz dedik..Gelenden gidenden tatil yapamiyoruz ve burasi bize daha uyguna maloluyor aynı zamanda da dinleniyoruz dediler..Bıkmiş insanlar gereksiz gelen gidenden düşünün yani..Formulu siz bulacaksiniz böyle bir durumda kolay yalan soyleyebilirseniz yalanla geciştirin.Yada surat asın..Veya dogrudan uygun degilim deyin gitsin.Ne uğraşacaksiniz boşverin ince düşünmeyi
zaten çalışıyorum. izin alamayacağımı söylemem yeterli olur sanırım.İşe girdim çalışıyorum bize otel önereyim akşamları görüşelim deyin olup bitsin hiç çekemem okadarını
Evet biraz itici bir üslubum olacak kusura bakmayın ama sevmiyorum misafir ağırlamayı. Tabi kastım yatılı misafir ve 1. dereceden akrabalarımız hariç. Günübirlik misafiri de çok severim. Derdim; bende tatil yapmaları onu da baştan belirteyim.
ayyy git de diyemezsin tabi, onlar da kaldıkça kaldılar. Aman valla milletin genişliği de beni öldürüyor.Eşim bankacı. İş yerinde tanıştığımız ve görüştüğümüz bir çift(nişanlılar birlikte yaşıyorlar) ev aldılar ama kira sözleşmeleri bittiği ve bazı özel sorunlar yüzünden sizde kalabilir miyiz 3 4 güne tasınıcaz dediler. Tam 15 gün kaldılar. gitmeden önce hesaplarında 13 bin TL oldugunu öğrendim. Yaşadıgım yerde 400 500 e eşyalı aylık kiralık evler dolu.
Benim annem kemoterapi görüyordu ve ben hem onun ev hem benim ev misafirler ve iş hayatı koşturdum.
1 kere marketten bi iki ıvır zıvır alındı...
Yani seni anlıyorum. Enayi yerine konulur gibi 1 2 gece üstü yatılı bende nefret ettim.
salla dünyada senden önemli kimse yok öyle düşün.
ayyy git de diyemezsin tabi, onlar da kaldıkça kaldılar. Aman valla milletin genişliği de beni öldürüyor.
benim annem de "bahane uydur gelmesinler" derdi hep. Ama çocukluğumda hatırlıyorum. ne çok insan kalırdı bizde. tatil yeri falan da değil ha. biz bi yerde kalmazdık ama. çok sinir olurdum. Galiba biz de aileden kalma genlerden geçiyo, enayi ev sahipliği.. Etrafımdakileri çok fazla önemsiyorum, haddinden fazla...
Çünkü sinir hastası oluyor insan artık temizlik vs. ev angur cungur kalabalık.zaten ben o ankette parantez içine yazdığıma pişman oldum. Bana yazın gelmesinler diye arkadaşımla konuşmaya korkar oldum. İster iyi olsun ister kötü, menfaatler işin içine girince durum değişir. Ben şimdi kendi ailem bile gelse panik yapıyorum.
O zaman o arkadaş yakın arkadaşımdır . Ve bu durumda dert etmem. Samimiyete güvenerek açıkça söylerim. Yetişemiyorum hiçbir şeye zaten çalışıyorum az çok anlarsın beni derim.size hak veriyorum ama peki bu arkadaş sizi her hafta arayan, bir derdim olduğunda fikir vermeye çalışan biriyse...? O zaman ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?