Misafir Sevmeyenler Kulubü-MSK

Yatılı misafir sever misiniz? (çok sevdiğiniz insanlar hariç tabi)

• Hiç gocunmadan ağırlarım. Hatta misafir ağırlamayı çok severim.

OY: 26 6,3%
  • Ağırlarım elbette ancak kalmamalarını tercih ederim.

OY: 384 93,7%

• Ankete Katılan
    410
Benim kv birinci derecede ne yazar sinirlerimin içine etti 16 saatlik yolu her ay gocunmadan gelir 15 günden aşagıda kalmaz sayesinde misafire ve dünyaya doydum gelmesinnnnnn istemiyorummmmmm

Arkadaşımın ailesi yazlık aldi, çocuklari evlenip yilin 6 ayı orada yaşamaya başlayana kadar kimseciklere 'yazligim var' dememişler,gizlemişler. nereden baksan on sene
Bizim insanımiz cidden iyi niyeti suistimal edebiliyor. Aynı zamanda çok misafirperveriz. Bu da bir problem. Benim teyzemin de denize sıfır evi var. Gittiğimizde raki-mangal yaparlar, kumlu kumlu yikaniriz, kadın her gün banyo temizler, kiyafetlerimiz için makina açar...
İşin kötüsü misafir bunun bir zahmet olduğunu farketmez bile.
Ben bile kaç sene sonra farkına vardım. İnsan bir ayda on gün (sırf her gün başka misafir geldi diye ) mangal yapar mı? Bütçe dayanır mı onca ete, vallahi yazık günah...

Ben yazin bir tatil koyundeydim ve orda bir aile ile iletisim kurduk.Aile yurtdişında yasiyor kuşadasinda evleri var fakat aylar oncesinden 1 aylik bu tatil köyünden yer almış...Neden evinizde degilde burdasıniz dedik..Gelenden gidenden tatil yapamiyoruz ve burasi bize daha uyguna maloluyor aynı zamanda da dinleniyoruz dediler..Bıkmiş insanlar gereksiz gelen gidenden düşünün yani..Formulu siz bulacaksiniz böyle bir durumda kolay yalan soyleyebilirseniz yalanla geciştirin.Yada surat asın..Veya dogrudan uygun degilim deyin gitsin.Ne uğraşacaksiniz boşverin ince düşünmeyi

Benim kv de annesinin babasının çocuklarının torunlarının gitmesini bile istemez o yüzden onada kimse teklif etmez. Alsın yazlığını güzel günlerde kullansın
Herşeyin bir ortası olmalı.
Teyzeni kıskandım bu arada nazar değmesin

Bu yaz evde yokuz deyin tatile baska bir yere gidiyoruz falan diyin

işte ben de hep bu ısrar edenleri merak etmişimdir. O zaman niçin gel diye ısrar ediyorsun? Bana hiç elinde etle gelen olmadı. bırak eti peynir bile getirmediler ayol Ben de hiç et almadım gerçi en fazla tavuk pişirdim.

Uygun bir dille müsait olmadığınızı söyleyebilirsiniz, bu ne canım böyle , ya da bir iki sefer bir de başka yere gidiyoruz tatile plan yaptık falan deyini, sonra anlarlar ve istemezler diye düşünüyorm

Benim kv birinci derecede ne yazar sinirlerimin içine etti 16 saatlik yolu her ay gocunmadan gelir 15 günden aşagıda kalmaz sayesinde misafire ve dünyaya doydum gelmesinnnnnn istemiyorummmmmm
zaten ben o ankette parantez içine yazdığıma pişman oldum. Bana yazın gelmesinler diye arkadaşımla konuşmaya korkar oldum. İster iyi olsun ister kötü, menfaatler işin içine girince durum değişir. Ben şimdi kendi ailem bile gelse panik yapıyorum.

Uygun bir dille müsait olmadığınızı söyleyebilirsiniz, bu ne canım böyle , ya da bir iki sefer bir de başka yere gidiyoruz tatile plan yaptık falan deyini, sonra anlarlar ve istemezler diye düşünüyorm
Şimdi her zaman konuştuğum bir arkadaşım. Şimdi bu yaz da aynı muhabbet olacak. Ne zaman müsaitsin o zaman geleyim diyecek işin özeti. Çalıştığım ve eşim olacağı için bu sefer kabul etmiycem ama beni zorlayacak gibi geliyor.

İşe girdim çalışıyorum bize otel önereyim akşamları görüşelim deyin olup bitsin hiç çekemem okadarını

Doğrudur. Ben de bahanelere sığınıcam birazını da uydurucam. Aynen artık uğraşmak istemiyorum.

Eşim bankacı. İş yerinde tanıştığımız ve görüştüğümüz bir çift(nişanlılar birlikte yaşıyorlar) ev aldılar ama kira sözleşmeleri bittiği ve bazı özel sorunlar yüzünden sizde kalabilir miyiz 3 4 güne tasınıcaz dediler. Tam 15 gün kaldılar. gitmeden önce hesaplarında 13 bin TL oldugunu öğrendim. Yaşadıgım yerde 400 500 e eşyalı aylık kiralık evler dolu.
Benim annem kemoterapi görüyordu ve ben hem onun ev hem benim ev misafirler ve iş hayatı koşturdum.
1 kere marketten bi iki ıvır zıvır alındı...

Yani seni anlıyorum. Enayi yerine konulur gibi 1 2 gece üstü yatılı bende nefret ettim.
salla dünyada senden önemli kimse yok öyle düşün.

ayyy git de diyemezsin tabi, onlar da kaldıkça kaldılar. Aman valla milletin genişliği de beni öldürüyor.
benim annem de "bahane uydur gelmesinler" derdi hep. Ama çocukluğumda hatırlıyorum. ne çok insan kalırdı bizde. tatil yeri falan da değil ha. biz bi yerde kalmazdık ama. çok sinir olurdum. Galiba biz de aileden kalma genlerden geçiyo, enayi ev sahipliği.. Etrafımdakileri çok fazla önemsiyorum, haddinden fazla...

Bende şu 2017 yılında son enayiliği o insanlarda kullandım. Bizimde baba tarafıyla aynı apartmandı. Hep gelen giden yemeği tatlısı servisi... Şimdi biri gelcez deyince keşke biyere gitmiş olsaydık gezmeye vs. diye düşünüyorum yalan yok.
Kalmasınlar da gelen de nasibini yer kalkar

Sirf bu yüzden yazlik almiyorum, almicamda. Simdi misafirim gelecek olsa en az bi 3-5 gün önceden haber etmesini istiyorum. zaten esim haftanin 6 günü evde yok bir pazarimiz var. Bende gelmek isteyenleri esli degil de tek davet ediyorum. Gideceklerime de tek gitmeye bakiyorum. Mecburiyetten gidiyorum gittiklerime de, bebek görmesiymis, dügüne hayirli olsunmus falan. Kalan zamanimi kendime evime cocuguma kocama ayiriyorum. Bir cift arkadasimiz var onlarla sikca görüsürüz onlar da bizde spontan arariz, evdeyiz gelin cay icelim diye. Olursa olur olmazsa baska zaman.
Evimde yatili agirlayacagim bi kendi annem babam kardeslerim onlarda zar zor iki gece anca kalirlar birde kayinbabam ve esi onlarda 4-5 senede bir gelir bir haftaligina.

Çünkü sinir hastası oluyor insan artık temizlik vs. ev angur cungur kalabalık.

valla ne yalan söyliyeyim, başlığı ilk gördüğüm zaman "yuhh artık. utanma falan da kalmamış. insan hiç misafir ağırlamayı sevmediğini açıktan söyler mi?!?!?" diye size saydırırken (kusura bakmayın ) mesajı okuduktan sonra "böyle misafirler düşman başına anacımmm. amaaan uzak olsunlar" dedim
valla çok iyi tahammül ediyormuşsun. helal olsun sana :)

size hak veriyorum ama peki bu arkadaş sizi her hafta arayan, bir derdim olduğunda fikir vermeye çalışan biriyse...? O zaman ne yapardınız?
O zaman o arkadaş yakın arkadaşımdır . Ve bu durumda dert etmem. Samimiyete güvenerek açıkça söylerim. Yetişemiyorum hiçbir şeye zaten çalışıyorum az çok anlarsın beni derim.

Evim turkiyenin tam ortasında. Doğudan batıya gelenler , batıdan doğuya gidenlerin dinlenme yeri. Herkes geçerken bana uğruyor. İlk baslarda mükellef sofralar hazırlıyordum ama simdi dışardan sipariş veriyorum. Sabah kahvaltıyı da kendimize gore hazırlıyorum. Kasmıyorum. Gelirlerse başımın üstünde yeri var. Temizlik olayını da onlar gittikten sonra yapıyorum. Onlar geldiğinde bi tek tuvaletimi yıkarım.

Ben de sevmiyorum yatili ya da yatısız. Bana hoş sohbete ve bir fincan kahveme gelsinler diyorum. Pasta börek vb. Bana göre değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…