- 30 Kasım 2010
- 9.744
- 19.710
- 448
eşimin kuzeni geldi, bir de arkadaşlarım gelir. benim ailem teyzem vs başımın üstlerinde yeri var zaten. bir de hani bizim ki yazlık değil normal apartmanda oturuyoruz. ben çalışıyorum. Öyle yaz da gelse tatil modunda olmuyoruz.
onlar geldi ben işe gittim onlar denize.. hani bu bile yetiyo onlara. oh denizimize giriyoruz modundalar. HAdi sen yap ta yiyelim hiç diyemem çünkü mutfağıma karışılmasından hoşlanmam. Ben yemek yaparken bile etrafımda dolanmayacaklar, sevmiyorum.
yani işte onlar yaz başında yazın gelicez sen ne zaman müsaitsin diyorlar. her haftaya birşey uydurayım bariYok ben hayır müsait değilim diyemem diyemezsen geleni gezdirme.
Hatta bırak onlar çıksın gezsin sen gitme.
Bana kalırsa açık açık söylerim "tatil planınızı bize göre yapmayın" diye.
İnsanların büyük bir bölümü ne kadar verirseniz daha çok ister.
çok mantıklı bir karar.. bizim ev de normal apartman dairesi yani ve deniz yürüme mesafesinde değil. Artık var sen düşün, deniz karşısında ev alsam bittiğimin resmi olurBen bu dertten yazlık almadım konu sahibi düşün
Üslubunuz kötü degil aksine cok doğru konuşuyorsunuz. Eminim burada da size yapilan zorbalık gibi zorbalik yapan bedavaci misafir görünümünde tatilciler vardir. Yazdığınız rahatsizliktan ders çıkarır kendilerine çeki düzen verirlerEvet biraz itici bir üslubum olacak kusura bakmayın ama sevmiyorum misafir ağırlamayı. Tabi kastım yatılı misafir ve 1. dereceden akrabalarımız hariç. Günübirlik misafiri de çok severim. Derdim; bende tatil yapmaları onu da baştan belirteyim.
Tatil beldesinde oturuyorum nerdeyse bi 10 sene oldu burda yaşayalı. Önceden bekardım tabi öyle olunca arkadaşlarınız tatil yaklaşınca direk size gelmek istiyorlar. Yalan da değil güzel de ağırladım her geleni.
Şimdi evliyim uzaktan kıyıdan köşeden akrabalar falan gelir oldular.
Önümüz yaz malum. Yine gelmek isteyecekler.Ben de gelin tabi sizi ağırlamaktan çok memnun olurum diyeceğim
Sonra beni yine bir telaş saracak.Ev baştan aşağı temizlenecek onlar gelmeden, havlusu, nevresimi ayarlanacak. Buzdolabı doldurulacak ve her yeni güne kahvaltılık artı akşam yemeği düşünülecek. Gezmek isteyecekler, arabayla gezdireceğiz, denize götüreceğiz ve sabahtan akşama deniz kenarında kum oynayacağız. Gezerken acıkacaklar bir yerde oturup yemek yiyeceğiz. Hatta belki de geçmişte olduğu gibi kendi ağızlarıyla söyleyecekler bir şeyler yemek istediklerini. Bir de götürdüğüm yeri saçma bir sebepten dolayı beğenmez ve surat asarlarsa yine vay benim halime.. Neyse sonuçta onlar misafir diye hesabı yine ben ödeyeceğim.
Hep aynı yerleri gezmekten bana gına gelecekArabama da benzini fullayıp duracağım ve kumlu kumlu bindikleri için onlar gidince yıkatmaya vereceğim.
Tatilleri bitecek. Onlar evlerine dönecekler bana kirlenmiş bir ev, harcanmış kredi kartı faturası ve bozulan sinirim kalacak.
Sevmiyorum bu yüzden misafir ağırlamayı. Üzgünüm ama sevmiyorum. Herkes evinde otursun, parası olan tatilini otelde beri de yapsın. Beni de çok görmek istiyorlarsa bi uğrasın çayımı kahvemi içsinler. Buyursunlar 1 gece de misafir edeyim. Ama fazlası zor geliyor inanın. Yapmayın. Kendi keyfiniz için başkalarının düzenini bozmayın.
çalışıyorum. artık biz gelince izin alırsın diyor.o sene izinler iptal edildi 15 temmuz olaylarından ötürüydü sanırım hatırlarsınız. ha izin alır mıydım almam tabi ki, ama o da benim bahanem olmuştu. Neyse farketmedi tabi onlar yine geldiler.
Açık açık söyleyeceksiniz yoksa anlamazlar oturduğum site havuzlu ilk taşındığımızda geliyorlardı baktı olacak değil daha havuz kapanmadan yaz sezonu annem açık açık yüzlerine söyledi havuz vs için geliyorsanız gelmeyin yoksa kapım açık dedi,kimse gelmiyor artık zaten 1 kişiye söylesen yeter gerisinin kulağına giderçalışıyorum. artık biz gelince izin alırsın diyor.o sene izinler iptal edildi 15 temmuz olaylarından ötürüydü sanırım hatırlarsınız. ha izin alır mıydım almam tabi ki, ama o da benim bahanem olmuştu. Neyse farketmedi tabi onlar yine geldiler.
Konum atar mısınız bana da?
Evde fare var yavruları da varmış bulamıyoruz deyin.
Akrepler de çoğaldı bu sene yatak döşek içinden çıkıyorlar deyin..
akraba olarak eşimin kuzeni geldi ki zaten daha 1 yıl olmadı biz evleneli.Ayyyy hiç sevmediğim şey. Geceliği 100 liraya pansiyonlar var.
Paraya kıyamayıp gelip akrabaya çöreklenmeyi seviyor Türk milleti.
Ben olsam kabul etmem. Çalışıyorum, misafir ağırlayamıyorum diyebilirsiniz rahatlıkla.
Ya da arayıp geleceğiz dediklerinde “ben size bir pansiyon ayarlayayım” diyebilirsiniz.
almam mi officecim seve seve alirimbeni de o gruba alır mısınız
salonda herkesin bir köşesi var, hem çalışıyorum, hem ders çalışıyorum, hem çocuklara ders çalıştırıyorum, eşim akşamları da çalışıyor yani ev, ev değil açık ofiso yüzden kimseyi davet etmiyorum, ya çok yakınlarım ya da ailem geliyor onlar da misafir olmadıkları için sorun yok.. ben açık açık musait değilim diyorum tavsiye ederim yüzde 100 çalışıyor :)
süper bir yorum. daha da laftan anlamıyorlarsaEvde fare var yavruları da varmış bulamıyoruz deyin.
Akrepler de çoğaldı bu sene yatak döşek içinden çıkıyorlar deyin..
ağzına sağlık annenin valla çok iyi yapmış. ya bi de çocukları var. çekilecek dert değilAçık açık söyleyeceksiniz yoksa anlamazlar oturduğum site havuzlu ilk taşındığımızda geliyorlardı baktı olacak değil daha havuz kapanmadan yaz sezonu annem açık açık yüzlerine söyledi havuz vs için geliyorsanız gelmeyin yoksa kapım açık dedi,kimse gelmiyor artık zaten 1 kişiye söylesen yeter gerisinin kulağına giderama cidden zor oluyordu temizlik,3 öğün yemek hazırla,üstlerini başlarını kurut ev curcuna gibi.
inşallah öyle olur. çok teşekkür ediyorumÜslubunuz kötü degil aksine cok doğru konuşuyorsunuz. Eminim burada da size yapilan zorbalık gibi zorbalik yapan bedavaci misafir görünümünde tatilciler vardir. Yazdığınız rahatsizliktan ders çıkarır kendilerine çeki düzen verirlersizde açık bir dille bahaneler one sürerek bu işten biran önce kurtulursunuz:)
Hiç sorma çocuklar var yetişkinlerde geliyor biri der karnım acıktı ne yapalım birisi köfte ister,diğeri tavuk,bir diğeri başka şey :) mecbur yaptı yoksa hem maddi hem manevi olarak çökerdi,şimdi eve gelen misafir olmuyor mu oluyor ama havuzun h sini bile söylemezlerağzına sağlık annenin valla çok iyi yapmış. ya bi de çocukları var. çekilecek dert değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?