• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir ve Çocukları

annelere cok is dusuyor bence bu konuda.
misal ; 2 ve 6 yasinda iki cocuk annesiyim , gidilen misafirliklerde ikramlari sofra bezi ile yediririm, kucuklukten itibaren yatak odasi ve kisiye ozel odalara izinsiz girilmeyecegini anlattigim icin bilir girmezler, evime gelen misafirin nasil olmasini istiyorsam o sekil davraniyorum kisaca .
ilgili olmak lazim, dusuncesiz, cocuk kirsa-dokse ilgilenmeyen, cakir keyif annelere uyuz oluyorum bende
İşte sizin çocuğunuz bir yaramazlık yapsa inanın göze batmaz. Olacağı varmış denir geçilir.

Iste bende tam bundan bahsediyorum. Ufacik çocuğa kizamayiz bizim kizdiğimiz burda aileler yani o çocuklari yetiştirenler. Kimse kusura bakmasin çocuğum yapma diyip uyarsa zaten ev sahibi de anlayiş gosterecek. Fakat hiçbir şey yokmuş gibi koltuğa yayilip çocuğuna tek laf etmeyenler için yaziyorum ben.
Ben bisey demedim.....umursamamak hoş degil evet

Vallahi Çocuklarım şımarıklık yaptığında ben bile zor tahammül ediyorum. Hiç haz etmiyorum şımarık Çocuktan. Başkası da tahammül etmek zorunda değil. Çocukları çok severim,kırılsın,dökülsün umrumda olmaz ama herkes aynı değil. Tahammül edemeyenleri Anlıyorum.

benim en yakınım teyzemin çocukları aşırı yaramazlardı,onlar geleceği zaman korkardık,komşumuz bile haber verin bana onlar geldiğinde ben evde olmayım derdi de utanırdık konu komşudan rahatsızlık verdiğimiz için,ama hata çocuklarda değildi tabi,teyzem her yaptıkları yaramazlıklara gülerdi.çocuklar yaptıkları davranışın annelerini güldürecek kadar sevimli olduğunu düşünürken nasıl zarar vermesinler gittikleri eve.

Çocuklar koşturup bağırırken o ses içinde koltuğa yayılıp muhabbeti bölmeden nasıl devam ediyorlar ben de buna hayranım . Bi yandan da pasta börekler yeniyor tabi.
Kesinlikle ve ev sahibi olduğun için tek kelime edemiyorsun. Karşindakinden bekliyorsun ufak bi ikaz ama nafile..
Ne güzel asil sorundan bahsedebiliyoruz ama bazilari durumu baya farkli noktalara getirdi..

valla toplumun ferdiyim şekerim yok saygıymış bilmemneymiş bırakın bu edebiyatları çocuklar için tedbir istersin anlarım gelip burda sevmediğini anlatıyor ve onaylayanlarda var saka gibi.

Ya ben çocuklar ölsün falan mı dedim ne kadar abarttınız. Bu aşırı tepki anca öyle bişey desem verilirdi bence. Sadece davranışlarından rahatsız olduğumu anlatıyorum. Ama siz çok uzattınız neyse.

Hayır kendisi konu açmış iki ve daha çocuklu anneler diye
Konusunda sorumluluk alamam demiş
Demek ki sorumluluk almayıp çocuğun evi talan etmesine izin verenlerden
Kalkmış sonra burada insanlık dersi veriyor
Sen önce bir çocuğuna sahip çık, onu kaybetme sağda solda
Ben kalkıp çocuğuna sahip çıkamayan iyi anne değildir demiyorsam (ki öyle değil bana göre), sendw kalkıp çocuk sevmeyen insan normal değildir diyemezsin
Tek kelimeyle terbiyesiz

Ben gittiğim misafirlikte ortalığı ne dağıttım, ne de ortalıkta koşturdum.
Misafirlikte haydutluk yapan çocukları da sevmiyorum, ses çıkarmayan aileleri de sorumsuz buluyorum.
Tabii çoğu zaman yapacak bir şey olmuyor maalesef.
Kırılacak eşyaları, vazoları ve yastıkları kaldırıp yatak odanıza götürün yatağın üstüne yığın.
Dağıtabilecekleri şeyleri ortalıktan kaldırın, 1-2 de ucuz oyuncak bulundurun evinizde, geldiklerinde verirsiniz.

Not: Burada haydutluktan kastım şımarıklık.

Son düzenleme:
annelere cok is dusuyor bence bu konuda.
misal ; 2 ve 6 yasinda iki cocuk annesiyim , gidilen misafirliklerde ikramlari sofra bezi ile yediririm, kucuklukten itibaren yatak odasi ve kisiye ozel odalara izinsiz girilmeyecegini anlattigim icin bilir girmezler, evime gelen misafirin nasil olmasini istiyorsam o sekil davraniyorum kisaca .
ilgili olmak lazim, dusuncesiz, cocuk kirsa-dokse ilgilenmeyen, cakir keyif annelere uyuz oluyorum bende

Olması gereken budur işte keşke herkes sizin gibi olsa.

:KK14:
Ben kalkıp çocuğuna sahip çıkamayan iyi anne değildir demiyorsam (ki öyle değil bana göre), sendw kalkıp çocuk sevmeyen insan normal değildir diyemezsin
Tek kelimeyle terbiyesiz
Ben çocugumu biraz gözüm önünden kaybolsa konu açıp fikir alacak kadar seviyorum yazık senin çocuguna ya da dogmamiş cocuguna sevgisiz bir annesi olacak.

Tek kelimeyle terbiyesiz

Bende diyecektim herhalde kendi çocuğu da aynı şekilde ondan bu kadar sert eleştirdi diye ama saygısızlık etmek istemedim. Ama hanfendi açtı ağzını yumdu gözünü maşallah :)

Tek kelimeyle terbiyesiz
Ben çocugumu biraz gözüm önünden kaybolsa konu açıp fikir alacak kadar seviyorum yazık senin çocuguna ya da dogmamiş cocuguna annesi sevmeyecek onu

Bende çayımı soğutmadan içmek istiyorum,muhabbetim bölünmesin istiyorum salıcam bundan sonra bebeleri :KK53:
Şaka bir yana şehir dışından bir misafirimiz geldi yakın zamanda,gelir gelmez bebesini bize bırakıp gezmeye gitti. Rahatlığa bak. Sormadı bile ya bırakabilir miyim diye:KK11:

Ya ben çocuklar ölsün falan mı dedim ne kadar abarttınız. Bu aşırı tepki anca öyle bişey desem verilirdi bence. Sadece davranışlarından rahatsız olduğumu anlatıyorum. Ama siz çok uzattınız neyse.

Ben göz ardı et dediğim için ne yazdığını daha göremiyorum
Sana da tavsiye ederim
Çocuk sevmenin çocukların güzel yanlarını "insan" gibi anlatsaydı da bizde dinleseydik. Güzel bir tartışma ortamı olsaydı. Belki haklısın derdik bize yol yordam gösterirdi.
Ama şahıs direk hakaret ederek saygısızlaşmayı tercih etti
Sende göz ardı et boşver uğraşma. Laf anlatamazsın. Boşuna çileden çıkma

benim en yakınım teyzemin çocukları aşırı yaramazlardı,onlar geleceği zaman korkardık,komşumuz bile haber verin bana onlar geldiğinde ben evde olmayım derdi de utanırdık konu komşudan rahatsızlık verdiğimiz için,ama hata çocuklarda değildi tabi,teyzem her yaptıkları yaramazlıklara gülerdi.çocuklar yaptıkları davranışın annelerini güldürecek kadar sevimli olduğunu düşünürken nasıl zarar vermesinler gittikleri eve.
Teyzenin cocuklari nasillar simdi ?

çok merak ediyorum kendi çocuğunhn kararlarına da böyle saygı duymamazlık yapıyor mu
Acıdım çocğuna

Bende çayımı soğutmadan içmek istiyorum,muhabbetim bölünmesin istiyorum salıcam bundan sonra bebeleri :KK53:
Şaka bir yana şehir dışından bir misafirimiz geldi yakın zamanda,gelir gelmez bebesini bize bırakıp gezmeye gitti. Rahatlığa bak. Sormadı bile ya bırakabilir miyim diye:KK11:

Güler misin ağlar mısın işte :KK34:

ya bende diyorum ki kabul etmeyin misafir o zaman , gittiğim yerde bırak bırak oynasın diye ev sahipleri zorla cocugu odaya gondertiyor sırf odada rahat sohbet etsinler diye . yahu kardesim bu cocukları fanusta tutamayız allah aşkina biraz gercekci olun
Evet zaten bu tip anneleri misafir etmiyorum hatta muhatap bile olmuyorum.Gelen arkadaslarimin da cocuklari var onlar da rahatca oynuyor,egleniyor fanusta falan da degiller.Gayet terbiyeli cocuklar ve anneleri surekli takipteler.Oyle insanlarin cocuklari zarar verse bile canlari saolsun...

Ben cocugumu cok seviyorum ve sevildiginin farkinde sen kendi cocuguna aci sekerim uzuldum sabine .

Her mesajında bir kat daha acıyorum
Göz ardı bilerek kaldırdım ki nasıl anne olunmamalı bir örnek göreyim
Ama hata etmişim bana bile fazla
Tekrar engelliyorum bay bay

Back
X