• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir ve Çocukları

Dağın zirvesinde yaşaması gerekenler çocuk yetiştirilmeyenler olmalı .
Çocuk yetiştirmeyi bilmeyen doğurmasın , biz de çocuktuk ama misafirlikte kurallar vardır onlara göre hareket ettik .

Misafir ağırlamak zevk almak için yapılır , evin yaşanmaz hale dönmesi için değil bence .

Çok haklısınız hemde çok. Misafir gelicek denince asla sevinmiyorum yani böyle olmamalıydı :(

Evet ergenlik yıllarımdan beri böyleyim 21 yaşındayım şuanda hala sinir oluyorum. Böyle olmak istemezdim sonuçta kendi akrabalarım ama valla elimde değil :KK43:

O zaman bi kaç sene daha ver kendine. Şu an ne desek, ne yapsan sinir olacaksin zaten:) Yillar sana sabretmeyi de öğretir nasilsa:))

Her şey ailede bitiyor. Bizde çocuk olduk misafirliğe gitmeden annem uyarirdi yerinizden kalkmayin evde sorarim hesabini diye. Simdi hey yavrum hey kadinin çocuğu evdeki tüm eşyalarimizi kirdi kadin gülerek yavrum elin filan kesilir dikkat et diyor. Gel de bunun saçini başini yolma. Bebelerinize sahip çikin hanimlarrrrrrr :KK20:

Dağın zirvesinde yaşaması gerekenler çocuk yetiştirilmeyenler olmalı .
Çocuk yetiştirmeyi bilmeyen doğurmasın , biz de çocuktuk ama misafirlikte kurallar vardır onlara göre hareket ettik .

Misafir ağırlamak zevk almak için yapılır , evin yaşanmaz hale dönmesi için değil bence .

Blaa blaaa blaaa
Böyle durumlarda uzatmak yerine he der gecerim

Evet sizinle aynı fikirde olmayanlar iyi eğitim veremeyen asalak anneler oluyo çünkü.

Her şey ailede bitiyor. Bizde çocuk olduk misafirliğe gitmeden annem uyarirdi yerinizden kalkmayin evde sorarim hesabini diye. Simdi hey yavrum hey kadinin çocuğu evdeki tüm eşyalarimizi kirdi kadin gülerek yavrum elin filan kesilir dikkat et diyor. Gel de bunun saçini başini yolma. Bebelerinize sahip çikin hanimlarrrrrrr :KK20:

Evet bide öyleleri var. Bi de çocuklar da bi bilmiş artist artist cevaplar dövesim geliyo :D

Blaa blaaa blaaa
Böyle durumlarda uzatmak yerine he der gecerim

Evet sizinle aynı fikirde olmayanlar iyi eğitim veremeyen asalak anneler oluyo çünkü.

Yakınlarım öğretmen olduğu için veliler ile iç içeyim . Kimin nasıl anne olduğunu yeterince biliyorum . Merak etmeyin .

Yakınlarım öğretmen olduğu için veliler ile iç içeyim . Kimin nasıl anne olduğunu yeterince biliyorum . Merak etmeyin .

Aa tabiki biliyorsunuzdur cünkü anneliğin nasıl olduğunu öğrenmek tamda bu demek yakının öğretmense tamamdır kusura bakmayın hadsizlik ettim
Hayırlı geceler...

Bence haklısınız. Elalemin eşyasını, çekmecesini karıştırmak, malına zarar vermek çocukluğun bir parçası değildir. Bu, çocuğunu yetiştiremeyen, terbiye vermemiş zihniyetlerin ürünü. Rahat, saldım çayıra tipli annelerden hoşlanmam. İnsan çocuğuna sahip çıkmayı bilecek, hele de başkasının evinde. Çıkamıyorsa da götürmeyecek çocuğunu kimseye. Düzgün yetiştirilmiş çocuk da görüyoruz, yetiştirilmemiş de. Kimse kimseyi kandırmasın burada.
Yapabileceğiniz şeylere gelince... Özellikle girilmesini istemediğiniz odaların kapısını kilitleyin. Ortalıkta kırılacak eşya bırakmayın. Çocukların dikkatini farklı yere çekin. Televizyon açın, video açın, oyun bulun filan. Hatta yakın akraba çocukları için evinide oyuncak, boyama kitapları gibi şeyler bulundurabilirsiniz. Aslında bunlar o çocukların annesinin yapması gereken şeyler, ama onlar sorumsuz olunca iş size kalıyor malesef.

Hadi hep birlikte çocuklara saydıralım :KK14:

Hanımlar anasının gözüne bakınca pısıp ot gibi oturan bizlerdik. Şimdikiler öyle değil malesef. Buna kendi Çocuklarım da dahil. Etrafı karıştırmamayı öğretebilirsiniz ama büyük insan gibi davranmasını da beklemeyin lütfen.

Ha cocugun elinden kiymetli kirilan esya yok valla gunluk hayattada bu sekilde ifade ediyorsaniz kendinizi size buyuk sıkıntı bi ozür bile dilemedi karşılığı neyse vereyim demediği icin kizmiyorsunuzda cocugun eli kesilmesin diye dikkat et demesine bozuluyorsunuz.

Ben hiçbir eşya vs çocuklardan kiymetli görmem.Hepimiz farkli düşünüruz tabii...benim nelerim gitto ohoooo

Her zaman o 9 çocuk birlikte değil sadece bayramlarda 9 u da geliyor bide önemli günler olursa işte. Ama geldi mi yine en az 4 çocuklu geliyorlar onlar bile yetiyor inanın :KK20: Anneleri salıyorlar odaya kendileri salonda :)
13 yaşında ki çocukta mi evi dağıtıyor.

Bence haklısınız. Elalemin eşyasını, çekmecesini karıştırmak, malına zarar vermek çocukluğun bir parçası değildir. Bu, çocuğunu yetiştiremeyen, terbiye vermemiş zihniyetlerin ürünü. Rahat, saldım çayıra tipli annelerden hoşlanmam. İnsan çocuğuna sahip çıkmayı bilecek, hele de başkasının evinde. Çıkamıyorsa da götürmeyecek çocuğunu kimseye. Düzgün yetiştirilmiş çocuk da görüyoruz, yetiştirilmemiş de. Kimse kimseyi kandırmasın burada.
Yapabileceğiniz şeylere gelince... Özellikle girilmesini istemediğiniz odaların kapısını kilitleyin. Ortalıkta kırılacak eşya bırakmayın. Çocukların dikkatini farklı yere çekin. Televizyon açın, video açın, oyun bulun filan. Hatta yakın akraba çocukları için evinide oyuncak, boyama kitapları gibi şeyler bulundurabilirsiniz. Aslında bunlar o çocukların annesinin yapması gereken şeyler, ama onlar sorumsuz olunca iş size kalıyor malesef.

Bende sizinle aynı fikirdeyim. Tamamen yetiştirilmeden kaynaklı.Önerilerinizi dikkate alıcam teşekkür ederim :)

Aa tabiki biliyorsunuzdur cünkü anneliğin nasıl olduğunu öğrenmek tamda bu demek yakının öğretmense tamamdır kusura bakmayın hadsizlik ettim
Hayırlı geceler...
Bunun annelikle ne alakası var? Dunyanın tek annesi siz, tek çocuğu da sizinki mi? Burada insanları saf yerine koyuyorsunuz. Çocuğunuzu yetiştiremiyorsanız sahip çıkamıyıorsaniz çıkamıyorsunuzdur. Çocuğunuzun verdiği zarara kizan insanlara laf atıp bir de üste çıkıyorsunuz, pes.

13 yaşında ki çocukta mi evi dağıtıyor.

Onlar daha çok karıştırma taraftarı. Özellikle kız olanlar benim odama bayılıyorlar çekmecelerimi açıp takılarıma makyaj malzemelerime falan bakıyorlar alıp denemek istemeler falan gerçekten hiç hoşlanmıyorum. Herkesin düşüncesi de farklı olabilir tabiki saygı duyarım.

Evet siz ve sizin gibiler abartıyorsunuz
Cıkın bi dağın zirvesine tek başınıza yaşayın tek bi Allahın kuluda size gelmesin cünkü eminimki anneniz siz cocukken kimsenin kapısını acmamıştır.
İnsanız ya hepimiz cocuktuk ne cabuk unutuluyor cocukluk hallerimiz yazık

Bende bu "çocuk ama daha oooo aklı ermez durmuyor" diyip çocukların herşeyi yapmasının normal olduğunu savunan zihniyete hastayım (sözüm size değil)

Hepimiz çocuktuk
Bende çocuktum
Çocukluk halimi unutmadım şimdiki çocuklar gibi değildim
Hiç bir arkadaşım değildi çünkü bizim annelerimiz kötü tabirle "internet annesi" değildi
Yani "özgür ve özgüvenli çocuk yetiştiricem ben " diye misafir evlerinde saldım çayıra mevlam kayıra der gibi şımarık çocuk yetiştirmediler
Aman hayır demeyeyim özgüveni kırılır diye diye tepelerine de çıkarmadılar
Çok merak ediyorum bir çocuğa çekmeceler karıştırılmaz hayır denirse o çocuğa ne olur ? Bence hiç bir şey olmaz
Konu sahibi çekmece karıştırmaktan bahsetmiş
Özgür yerine saygılı hoşgörülü çocuklar da yetiştirmek gerek
2 tipi oluyor bu annelerin de. Ya evdede çocuk evin altını üstüne getiriyor ondan misafirlikte durmuyor, ya da evde hiç bir yere dokunmasına dökmesine izin vermeyip misafirlikte aman elleme özgür olsun dwniyor

Hayırlı geceler...

Yakınım derken anne baba kardeş gibi. Tüm veliler ile tanışıyorum bu yüzden. Günümüz annelerini yeterince çözdüm . Birçoğu kendimiz birşey görmedik diye çocukları şımarttıkça simartmis.
Benim de yeğenlerim var gayet de başkaların evinde uygun şekilde oynarlar . Tabi yetiştirene bağlı siz beceremezsiniz .

anneler ne kadar dikkat ederse etsin bazen kaşla göz arasında istenmeyen şeyler oluyor malesef
bende herşeye bu kadar sinir olan ev sahiplerine şaşırıyorum
ev dağılır toplanır nolacak yeterki telafisi olmayan zararlar olmasın çocuklara
tabiki özel eşyaların falan karıştırılması değil kstım

Back
X