Misafir

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.416
11.122
Uzun zamandir rahatsiz oldugum bir konu var.esimin bir arkadas gurubu var.baya kalabaligiz.iclerinden cocuklu olanlar var.

Neyse bunlardan birinin kurdugu bir sistem var.
Sistem ise sabahtan kadinlar birinin evinde toplaniyor cocuklarda geliyor tabi..aksamda hepsinin esi geliyir.ev oluyor 20 kisi..ve onlarada yemek cay servisi..
Sabahtan kosturmaca basliyor geceye kadar oturuluyor.
Ve ben biktim..yine geleceklermis bende toplanacaklar.cidden yoruldum.
Kadin kadina toplanir konusur aksam gidilir.yada aksam caya yemege gelinir..
Ben cogu arkadasimla bu sekilde gorusurum.
Ama bu grup bana stres veriyir.hepside iyi insanlar.ama bu dusuncesizliklikleri beni yoruyor...
Sabah kahvalti ogle yemek aksam yemek..tum gun kosturmaca.
Ya birde evim ufak benim...curcuna tikis tikis...
Sirf iyi olduklari icin katlaniyorum...sizce bu durumu kirmadan nasil duzeltebilirim.

en mantıklısı hepsının aksam caya gelmesı
yada dırek dısarda bulusulsun boyle ezıyetmı olur butun gun yahu
konusacak sey kalmaz onca saat

Hmm. Şimdi gözümün önüne geldi de, cidden çok fena. Kuzum öncelikle eşinle konuş, tamam iyi hoş insanlardan yana bri sıkıntın yokmuş ama yoruluyorsun. İnsanın yaptığı şey zevk vermiyorsa angarya olur, zulüm olur. Eğer eşinde sana destek olursa beraber bir bahane uydurursunuz olmadı. Mesela bugün silent rahatsız, yok annesi gelicek, başka planımız var vs gibi? Ayakları kesilebilir belki böylece.

Sadece iclerinden 2 kisi yardim ediyor.zaten oda ayri konu.yemek kurulur toplanir elini surmeyenlerde var.
Misafir degil sorunum..ben agirlamaktan bisey anlayamiyorum

Yardım görseniz yine bir yere kadar sabrı olur ama tek başınıza yemektir, çaydır. Çok zor gerçekten.
Eşinizle konuşabilirsiniz bence. Mesela yemek olayını iptal edip, sadece akşam çay içilebilir.

Hmm. Şimdi gözümün önüne geldi de, cidden çok fena. Kuzum öncelikle eşinle konuş, tamam iyi hoş insanlardan yana bri sıkıntın yokmuş ama yoruluyorsun. İnsanın yaptığı şey zevk vermiyorsa angarya olur, zulüm olur. Eğer eşinde sana destek olursa beraber bir bahane uydurursunuz olmadı. Mesela bugün silent rahatsız, yok annesi gelicek, başka planımız var vs gibi? Ayakları kesilebilir belki böylece.
Esime soyledim.tabi oda hak veriyor..
Gecen hafta dediginizi yaptim ektim.
Bide benim esim haftasonu evde calismiyor..haftasonu icin kizlar tolanacakmis eslerde aksam gelecekmis..dusunmuyorlarki esimi nereye yolluyim.
Planim var dedim.bugun yarin gelecekler...
Dediginiz gibi eziyetten baska birsey degil

8 çift olsanız ve her hafta toplansaniz bile sıra 2 ayda bir gelir size...
Sabah kahvaltiyi onlar gelmeden hazırlayın
Öğle Yemeği için dışarıdan sipariş verin
Aksam da mangal salata kola
Bitti gitti
Diğer günlerde de atın bacak bacak üstüne keyfinize bakın

Offf 3 öğun yemek +çay + ikramlık + BULAŞIKKK
:KK17: :KK17:
evde yokum dee
Nereye kadar diyecegim...valla sikici bi durum.cok yakinlar.eslerde iyi.ayni sistemi kendileride yapiyor.
Benim birde dez avantajim evim ufak.mutfagim cok ufak..hersey ust uste yigiliyor.ayni anda 2 kisi calisamiyor o kadar kullanissiz.buda beni strese sokuyor.
Aksam gelin caya basim ustune

8 çift olsanız ve her hafta toplansaniz bile sıra 2 ayda bir gelir size...
Sabah kahvaltiyi onlar gelmeden hazırlayın
Öğle Yemeği için dışarıdan sipariş verin
Aksam da mangal salata kola
Bitti gitti
Diğer günlerde de atın bacak bacak üstüne keyfinize bakın
Mangal mi:)
O olmazda pide tarzi birsey yaptiralim diyor esim bu defa kolay olur.
2 ada bir tamam ama o gun cile gibi geliyor.neden buna mecburmuyuz.
Guzel gececek bir gunu stres haline getiriyorlar

Misafirliğe gitmeyi teklif etmek saçma değil mi , görüşmek isteyen kendi misafir cağırmaz mı? Bu durumu anlamadım yıllardır.

Sırayla gidiliyorsa uzun zamanda bir sıra gelir , eğer hoş vakit geciriyorsanız aslında güzel uygulama arkadaşlar arasında , tabi çoluk çocuk olunca biraz zor olabilir bilmiyorum.

Gündüz geleni akşam yollayamayacağına göre en iyisi akşam almak. Gelmek istedikleri her zaman akşam çaya buyurun de. Yani bunda ayıp bir şey yok. Insanları her zaman bırak sabahtan akşama, yemeğe alma zorunluluğun bile yok. Bu gönüllü yapılacak bir şeydir. Zorla sabahtan gelen insanı Akşama kadar beslemek ne demek. Ya kahvaltıya gelinir ya beş Çayına ya akşam yemeğine ya yemek sonrası çaya. Hepsi birden ayıp yani. Dediğim gibi, her gelmek istediklerinde 6 dan sonra uygunum dersen ya o saatte gelmeye başlarlar ya da küser gelmezler. Iki türlü de kurtulursun.

Direk soyleyin bence.. Esim haftasonu calismiyor gelmiyor diyin..
Ayrica siraya vuruyorsunuz 2 ayda bir geliyorlarmis bana fazla gelmedi acikcasi..
Sizde ona gore o iki ay boyunca onlara gidiyorsunuzdur.

Of korkunç gerçekten bir an canlandırdım da gözümün önünde.Resmen sabahtan akşama kadar hizmet edeceksiniz...Direk akşama çağırsanız ayıp mı olur ?

Sadece iclerinden 2 kisi yardim ediyor.zaten oda ayri konu.yemek kurulur toplanir elini surmeyenlerde var.
Misafir degil sorunum..ben agirlamaktan bisey anlayamiyorum
Offf ben bile daraldim
Misafir misafir gina gelir insana
Disarda bulusmayi teklif edin ben de oyle yapiyorum cunku ev sahibinin kimseyi gorecek hali kalmiyor hizmet etmekten

Ev kucukse iyice çekilmez olur benim evimde oyle 4 kişilik bir aile bile gelse insan nefes alamiyor sanki hele çoluk çocuk birde hava çok sıcak offf allah kolaylık versin.
Disarda birşeyler ayarlayabilirsiniz piknik mangal daha güzel olur ferah ferah ne gerek var hele bu havada eve tıkılmaya

X