- 8 Kasım 2014
- 1.634
- 1.313
- 63
Yeni taşındığımız yerde 4 ay oldu. Onun arkadaşını da sayarsak 4 ayda 4 misafir gelmiş oldu. 5 yıldır evliyiz eve yatılı gelen sadece onun ailesiydi. İlk kez benim çevrem kalmaya geldi. Ankara'da benim aileme çok yakın oturduğumuz halde ailem gelmezdi bize. Şimdi İzmir'de onun ailesine çok yakın oturuyoruz ya onlar hergün bizde ya biz hergün onlardayız. Ben onların evine 2-3 gün gitmezsem 4. gün bana surat yapıyorlar. Hatta eşim 1 gün gitmese hemen surat yapıyorlar. Salonda oturup tv izliyoruz diyelim (ev müstakil ve eve giriş yolu salon penceresinin ordan geçiyor) pat bi anda ablası pencerede beliriyor "napoyosunuz kahve içmeye geldim" "köpeklere mama almaya geldim""sizde şu kalmış onu almaua geldim" bir yere gitmrye kalksak ablasını annesini de çağırıyor. Bi ara aldım karşıma ciddi ciddi konuştum. Belki biz salonda sevişiyoruz pat diye çıkıp geliyor dedim. Yalnız bi yere gidemez olduk benim de fikrimi sorman gerekmez mi? Dedim bir-iki gün soruyor 3. gün gene aynı.
Çok uzun hikayelere girmek istemiyorum. Ben 5 yıl boyunca bana yapılan her şeyi alttan aldım. Sadece 1 kere çok haklı oldugum bi konuda ablasına karşı geldim ablası olay çıkarttı. Ben artık ablanla görüşmek istemiyorum kalp hastasıyım, sağlığıma zarar veriyor dedim. Çok aile var böyle görüşmeyen bizde görüşmeyelim ne olacak sanki dedim. Bana göre değil dedi zorla ablasıyla konuşturfu beni. Ablasına "sen böyle yapınca bizim aramız bozuluyor" dedim "o sizin probleminiz benim değil" dedi. Ve ben yine de eşimin hatrına her şeyi alttan alıyorum. Çevresel problemler bizi yıkmasın diye direniyorum. Ben bu kadar özveriliyken 1 hafta da onun sabretmesi çok mu zor?
Haketmiyor muyum sizce? Eşim bunları yaparlen ben de kısa dönem sabretmeliyim demesi çok mu zor? Kaç kadın eşinin ailesiyle bu kadar sık görüşür? Birazda o özverili olsa fena olmaz mı sizce?
Hep ben onun istediklerini yapıyorum da ya benim isteklerim?
Aslında aynı şeyi söylüyoruz dedim ya ben iki taraflı sık görüşmeye karşıyım. Ne erkek sıkılsın me kadın. Tabiki onunda ailesi sık boğaz etmesin. Ablasının dediğini eşinize söylediniz mi "o sizim probleminiz" ne demek. Böyle saygısızlık mı olur. güleryüzlü olmanıza lüzum yok. Mağdem ikiyüzlü ve anlayışsızlar sizde aynı davranın. Kolayca iyi niyete çevrilebilir şeyler konuşum şikayet ederse de ben bu yüzden demiştim o böyle aktarmış deyin. Böyleleri bunu hakediyor. Siz fevri çıkmayacaksınız ona hata yaptıracaksınız eşinizde görecek.