Misafire eşimin tavrı

çok üzüldüm sizin adınıza 😕
Benim babamda öyleydi, annemin kardeşlerinin, anneannemlerin falan bize kesinlikle gelmesini istemezdi, onlar geldiği zaman annemi mutfakta sıkıştırırdı ağzına geleni sayardı surat asardı akabindede dedemler bizdeyken evi terk eder giderdi…anneme herşey zindan olurdu, bu maalesef hep böyle devam etti, annemin oraya gitmesinede müsade etmezdi… hal böyle olunca onlarda durumu anladı ve bize gelmeyi bıraktılar, çok çok nadirdir gelmeleri. Ama kendi ailesine gelince kesinlikle öyle değildi, onlara hizmet dört dörtlük olacak güler yüz gösterilecek, nitekim annemde elinden geldiğince hizmette kusur etmezdi babamın ailesine karşı…
Bazı adamlar nedendir bilmem eş ailesine hiç değer vermezler onları yok saydıkları yermiyormuş gibi eşlerindende yok saymalarını beklerler…

Anneniz çağırsa da artık gitmeyin hem surat asıp hem orada gidip yemeğini yemesin. Kendi ailesi geldiğinde de aynısını yapıyormuş değişmez yani ama siz fırsat vermeyin kimseyle o varken görüşmeyin boşverin
Evet çok haklısınız. Oraya gidip yemek yiyip, saatlerce oturur. Ama götürmesem bizimkiler üzülür. Neden gelmedi diye? Onun kusurlarını hep benim hatrıma görmezden geliyorlar

Asosyal olduğu için böyle yapıyor.
Birileri geldiğinde evin erkeği olarak oturup sohbeti yönetmesi, ağırlaması, uğurlaması bunlar asosyal tipler için son derece zor ve istenmeyen şeylerdir...Bunları layıkıyla yapamadıgını bildiği için şiddetle istemiyor...Asosyaller, güvenli limanlardan 1 adım öteye bile gitmek istemezler...Kapalı ve bildik yaşam döngüsünde dönmek rahattır sadece...Bunun dışındaki her şey zordur onlara

Evet çok haklısınız. Oraya gidip yemek yiyip, saatlerce oturur. Ama götürmesem bizimkiler üzülür. Neden gelmedi diye? Onun kusurlarını hep benim hatrıma görmezden geliyorlar
Valla kendi ailesine de aynı davranıyor sizin ailenize de aynısını yapıyor bazı şeyleri görmemezlikten siz gelmeyin aileniz geliyor diye.

Belki de cevap buradadır. Hiç aile ortamı olmamış diyebilirim. İlişkisi hala çok yok
Böyle de hayat geçmez. Hayatı size zindan eder, biri geldiğinde hep sinir stres. Böyle mi olmalı yani, koskoca adam durumu idare edemiyor mu?

Asosyal olduğu için böyle yapıyor.
Birileri geldiğinde evin erkeği olarak oturup sohbeti yönetmesi, ağırlaması, uğurlaması bunlar asosyal tipler için son derece zor ve istenmeyen şeylerdir...Bunları layıkıyla yapamadıgını bildiği için şiddetle istemiyor...Asosyaller, güvenli limanlardan 1 adım öteye bile gitmek istemezler
Dışarıdan çok girişken görünür ama haklı olabilirsiniz. Bazen resmi işlerde ya da bazı görüşmelerde hep benim konuşmamı ister. Telefon etmek istemez

yabani mi desem böyle misafirperver ortamlards yetişmemiş mi desem anlamadım.
sadece sizin akrabalara mı karşı tavrı böyle ?
Asosyal biri mi? Sosyal becerileri düşük gibi? Abim öyledir. Misafir gelince odadan çıkmaya tenezzül etmezdi sürekli tartışırdı annemle.
Şimdi ortama giriyor ama put gibi dikiliyor.

İyi akşamlar. Size çaresiz hissettiğim bir konu hakkında yazmak istiyorum. Belki bana fikir verebilirsiniz. Benim ailem ve akrabalarımın çoğunlukta olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Ama kimseye gitmeyiz ve onlarda gelmezler. Eşim bu tarz şeyleri istemediği için ben hep geri duruyorum. Ve çalışıyoruz. Annemlerle gidip geliyoruz. Onlara da daha çok biz gideriz. Onlar daha az gelir. En son 2 hafta önce geldiler. O da yeni evimize hediye almışlardı. Onu getirdiler. Bugün bizim evin yakınlarında halama gelmişler. Beni aradılar. Gelin çay için dedim. Onlarla birlikte halamlar da geldi. Haberimiz yoktu. Eşim mutfakta söylendi. Yanlarına geç gitti. Doğru düzgün sohbet etmedi. Ben yine arada kaldım ve çok üzüldüm. 10 yıllık evliyiz. İlk kez geldiler düşünün. Bir saat ancak kaldılar. Bu durumu defalarca yaşadığımız için ne yapacağımı bilmiyorum. Küstüm olmadı. Kızdım olmadı. Ne kadar üzüldüğümü anlattım olmadı. Bana bişey söyleyin ne olur..

Kök aşle ve eş arasında kalmak... Allah kimseye yaşatmasın...

Takipteyim konuyu

yabani mi desem böyle misafirperver ortamlards yetişmemiş mi desem anlamadım.
sadece sizin akrabalara mı karşı tavrı böyle ?
Asosyal biri mi? Sosyal becerileri düşük gibi? Abim öyledir. Misafir gelince odadan çıkmaya tenezzül etmezdi sürekli tartışırdı annemle.
Şimdi ortama giriyor ama put gibi dikiliyor.
Aslında asosyal görünmez ama her zaman benim ilişkilerim daha iyidir. Onun arkadaşları bile beni arar gelecekleri zaman.

İyi akşamlar. Size çaresiz hissettiğim bir konu hakkında yazmak istiyorum. Belki bana fikir verebilirsiniz. Benim ailem ve akrabalarımın çoğunlukta olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Ama kimseye gitmeyiz ve onlarda gelmezler. Eşim bu tarz şeyleri istemediği için ben hep geri duruyorum. Ve çalışıyoruz. Annemlerle gidip geliyoruz. Onlara da daha çok biz gideriz. Onlar daha az gelir. En son 2 hafta önce geldiler. O da yeni evimize hediye almışlardı. Onu getirdiler. Bugün bizim evin yakınlarında halama gelmişler. Beni aradılar. Gelin çay için dedim. Onlarla birlikte halamlar da geldi. Haberimiz yoktu. Eşim mutfakta söylendi. Yanlarına geç gitti. Doğru düzgün sohbet etmedi. Ben yine arada kaldım ve çok üzüldüm. 10 yıllık evliyiz. İlk kez geldiler düşünün. Bir saat ancak kaldılar. Bu durumu defalarca yaşadığımız için ne yapacağımı bilmiyorum. Küstüm olmadı. Kızdım olmadı. Ne kadar üzüldüğümü anlattım olmadı. Bana bişey söyleyin ne olur..
Saygısızlık başka bir şey değil yaptığı kendi ailesi akrabaları ile aynı şehirde olsaydı emin ol sizin ailenize davrandığı gibi davranmazdi

Bizim bayramdan bayrama gördüğümüz bir enişte var, onu hatirlatti. Akrabamizin eşi.
Onca sene bayrama gittik, neredeyse hiç adamı görmedik, hatta bir keresinde koridorda karşılaştık, tuvalete giderken. Adam evdeymis o gün, giyinip merhaba demeye usenmis 😂 kadın da tam tersi, misafirim gelecek diye hamur açar baklava yapar, çay üstüne çay getirir, öyle sever misafir ağırlamayı
Böyle insanlarla yaşam çok zor, kadın bekar gibi misaifr agirlardi, düğünlere cenazelere,bayram ziyaretine bekar gibi tek başına giderdi.
Şimdi de bekâr, ama gibi değil
boşandılar

Back
X