misafire verilen oda hassasiyeti

lilyumkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2015
189
163
53
Merhabalar,

Eşimin tarafında düğün var. Şehir dışından akrabalar gelecek. Biz erkek tarafıyız ama kız tarafının da burada kimsesi yok. İki tarafı da biz ağırlayacağız yani. Evim geniş, bir kaç aileyi de ben yatılı alacağım. "acaba senin evi kız tarafına versek, oğlan tarafını bir şekilde bana mı sığdırsak" dedi kayınvalidem. "Düşünelim bakalım hangisi en uygun olacaksa" dedim. Neticede gelinin de rahat hazırlanması açısından böyle ayrı bir evde olması onun için de iyi olur. Ben evimi seve seve kız tarafına bırakacağım özetle. Ama yatak odamı veresim yok, Allah biliyor. Hem ıvır zıvırım, çamaşırlarım dahil şahsi eşyalarım, hem yatağım, günlüğüm vs vs el altında olsun istemiyorum.

Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Bir yandan da evi komple vermeyeyim, geleyim yatak odamda kendim kalayım hem bu sorun ortadan kalkar diyorum.
Bir yandan madem yapıyorsun bir iyilik tam sevap al, aileyi başbaşa bırak, özel vakit geçirsinler yatak odanın kapısını kitle çık diyorum. Ne yapayım?

Nasil evinizi birakip gitceksiniz baslarinin caresine mi bakcaklar? Bunun nesi sevap olcak :) insan evini birakip gider mi? Bole sacma bi fikir duymadim gormedim...ayrica yatak odasinda kalmasinlar yatak verme ne ya? Salonda cekyat filan acin yatsinlar.. misafir umduunu degil bulduunu demisler.. esini duyanda sanki adamlari terasta yatrmak istemissin gibi..

Ben de vermem odamı.Düğün yapacak kişiler düşünmeli bunu.Evlenen kişi kız kardeş erkek kardeş degilse evi bırakmak da pek dogru degil bana göre.Ben evime yatılı biri geldiğinde dışarı çıktığımda yatak odamı kilitleyip de gidiyorum kaldı ki evi bırakmak.

Anneniz babanız olsa belki. Ama misafire yatakodasi bırakılmaz. Ev bırakılıp da gidilmez olur mu öyle. Aslında otel günlük ev falan tarzı bir şey daha iyi olabilir. Kaç kişi geliyorlar ki?

Evi verme işini fazlasıyla abartıyorsun... kendi evinde,kendi yatağında sen olmalısın elbette ...

Evi bırakmayın bence. Belki misafirler bile başkasının evinde ev sahibi olmadan kalmaktan rahatsız olabilir. En münasibi sizin de evde olup ağırlamanız.

Merhabalar,

Eşimin tarafında düğün var. Şehir dışından akrabalar gelecek. Biz erkek tarafıyız ama kız tarafının da burada kimsesi yok. İki tarafı da biz ağırlayacağız yani. Evim geniş, bir kaç aileyi de ben yatılı alacağım. "acaba senin evi kız tarafına versek, oğlan tarafını bir şekilde bana mı sığdırsak" dedi kayınvalidem. "Düşünelim bakalım hangisi en uygun olacaksa" dedim. Neticede gelinin de rahat hazırlanması açısından böyle ayrı bir evde olması onun için de iyi olur. Ben evimi seve seve kız tarafına bırakacağım özetle. Ama yatak odamı veresim yok, Allah biliyor. Hem ıvır zıvırım, çamaşırlarım dahil şahsi eşyalarım, hem yatağım, günlüğüm vs vs el altında olsun istemiyorum.

Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Bir yandan da evi komple vermeyeyim, geleyim yatak odamda kendim kalayım hem bu sorun ortadan kalkar diyorum.
Bir yandan madem yapıyorsun bir iyilik tam sevap al, aileyi başbaşa bırak, özel vakit geçirsinler yatak odanın kapısını kitle çık diyorum. Ne yapayım?

Evinde kendin kal ve kız tarafı gelsin.
Sonuçta duzeninizi bilmezler.

Back
X