misafire verilen oda hassasiyeti

Merhabalar,

Eşimin tarafında düğün var. Şehir dışından akrabalar gelecek. Biz erkek tarafıyız ama kız tarafının da burada kimsesi yok. İki tarafı da biz ağırlayacağız yani. Evim geniş, bir kaç aileyi de ben yatılı alacağım. "acaba senin evi kız tarafına versek, oğlan tarafını bir şekilde bana mı sığdırsak" dedi kayınvalidem. "Düşünelim bakalım hangisi en uygun olacaksa" dedim. Neticede gelinin de rahat hazırlanması açısından böyle ayrı bir evde olması onun için de iyi olur. Ben evimi seve seve kız tarafına bırakacağım özetle. Ama yatak odamı veresim yok, Allah biliyor. Hem ıvır zıvırım, çamaşırlarım dahil şahsi eşyalarım, hem yatağım, günlüğüm vs vs el altında olsun istemiyorum.

Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Bir yandan da evi komple vermeyeyim, geleyim yatak odamda kendim kalayım hem bu sorun ortadan kalkar diyorum.
Bir yandan madem yapıyorsun bir iyilik tam sevap al, aileyi başbaşa bırak, özel vakit geçirsinler yatak odanın kapısını kitle çık diyorum. Ne yapayım?
Evimde kalır yatak odamı kimseyi vermez kalan heryerde herkesi ağırlardım,yatak odası bence özel bi yer orda kimseyi yatırmam ben.

Odalara ,eşyalara anlam yükleme olayi bence bahane.
Işine gelmiyor diyin çıkın işin içinden hanimlar:)ne mahremiyetmis bu kadar anlam bindirmişsiniz 4 duvara.
Yabancıyı yatırmam yatağımda ama mecburi bir durum oluşursa eşim dostum pek tabiki kalabilir

ben bunca düğün gördüm kimse kimseye yatak odasını vermiyor yatın yatağınızda onlar gelince siz ne yapacaksınız nereye gideceksiniz ki

Şunu da buraya not edeyim de herkesin kulağına küpe olsun
Geçenlerde bi tanıdığımız babasını kaybetti
Başsağlığına geleni gideni çok olmuş
Sonradan fark etmiş ki evinde bulundurduğu değerli eşyaları yok
Şimdi kimden şüphelenilen iş işten geçti
Devir kötü çok dikkatli olmalıyız

Ayıp olmaz. Ben de yatağımı vermezdim, salonda kanepede yatsınlar sen de rahat rahat evinde yatağında yat.

yatak odanızı kimseye açmak zorunda değilsiniz. Eve misafir etmeniz yeterli gelir nereyi bulurlarsa orda yatabilirler.Evinizi de kimseye bırakmayın bence sonra istedikleri gibi at koşturuyorlar kendi evinize işiniz düşer gitmek istersiniz de çekinirsiniz.Üstüne bide hani gelmicektin bakışları olur pişman olursunuz.
Beğenmeyen otele gider

Back
X