işte ben. sürekli hazır pizzam vardır zaten dolapta. ayrıca tatlı derseniz de ben böyle şeyleri üreten bir yerde çalışıyorum zaten. en pratik olanından yapıveriyorum yanına :)
bende ani gelen misafire pogca, kek ,patates salatasi,kisir yaparim
ama haber verirlerse ozerine birde baklava eklerim
sonrada hep beraber kilo aliriz bi guzel
valla ani gelen misafire hamurlu tatlı yapmam da .. evde muhakkak hazır yiyecekler bulundururum çoğu zaman... ama yanına illa sıcak bişi dersen cancan'ım şöyle bol kaşarlı fırında bi makarna ya da mantıııı.. (hazır mantı tabiii :Roflol: :Roflol:)
ben kumpir yaparımmmm....patatesı haşlayıp ezerım ıyıcene....yayarım yaglanmış unlanmış borcama,,,üzerıne evde nevarsa...dogranmış sosıs,sucuk,salam,,bezelye,havuc,mısırr(haşlanmış olacak )dızerım ..enustede kaşar rendelerımmm ..fırında ustu kızarıp kaşar erıyene dek pişirırım...ay cayın yanına nefısss oluyo.....
Valla evde ne kadar zaman geçirirsen pasta börek işinde de o kadar ustalaşıyorsun ve pratikleşiyorsun. Benim ani misafirim gelse akşam saati ise mutlaka yemek daha geçse elime ne geçerse.
Kek pratiğim var 5 dakikada her türlü kek fırındadır.
Üzeri için pasta kreması veya çikolata sosu mutlaka evde bulundururum.
Mayonezli makarna salatası, patates salatası ya da kısır üçünden biri olur
bi de milföy varsa milföy börek yoksa poaca mutlaka yaparım
yalnız ben hiçbi tarifimde ölçü kullananmam göz kararı ama hepsi kararında oluyor yiyen bilir.
Yemekli ağırlayacaksam habersiz olduğum durumlarda kıyma soslu makarna
ezogelin, mantar ya da mercimek çorba
fırında bişey ya börek ya patatesli bişey yapıyorum.
Bi de salata.
bu da benden bi tariffffffff:)
malzemelerini siz ayarlayabilirsinis.gös kararı yane:)
önce salatalıkları kabuğuyla birlikte rendeleyin.rendelediğinis salatalıkların suyunu sıkın.diğer tarafta arpa şehriyeleri haşlayın.suyu kalırsa tabi onu da süzün.sonra yoğurdun içine kıvam olsun diye mayones koyun ama çok fazla değil.(sadece yoğurdun saf tadını alsın diye)sonra iice karıştırın.biraz sarımsak ekleyin.son olarak da bütün malzemeyi karıştırın.afiyetle yiyin...sevgiler
hanımlar merhaba acaba yaptığınız çabuk yemeklerin tariflerinide yazarsanız çok yardımcı oluruz bu formdakilere belki bilmediklerimiz vardır diye düşünüyorum
SİZCE NASIL BİR FİKİR :uhm:
tarifin çok güzel bende aynı şekilde yapıyorum ama içine 3 kaşık yoğurt koyuyorum hem çok yumuşak oluyor hemde hamur çok kolay açılıyor sevgilerimleBen acil misafirlerim için fırında ekmek ya da ekmek pizzası, akıtma ya hazır yufkam varsa gözleme ve kahvaltı çıkarırım. Vaktim varsa biraz çiğ börekte yaparım ki bu sevilenidir. Eee ne de olsa emek işi :). Ama canım annemden öğrendiğim en güzel tarifse ne yaparsan yap severek yap, sevginle pişir güler yüzünle ikram et. En tatlısı, lezzetlisi o.
yasakkelime Birdeben salçalı falan çiğ börek tarifi görünce karışmadan dayanamıyorum. Arkadaşlar çiğ börekte salça olmazzz. Kendimde öyle yapıyorum istanbul da daha da öenmlisi çiğ börek memleketi Eskişehirde de yedim salça yok,yumurtada yokne mi var işte:
ÇİĞ BÖREK
500 gr. un
250 gr. kıyma
1 baş soğan
Tuz, karabiber
Kızartma yağı (küçük bir tavada bardak kadar yetiyor ama bol yağda kızaracak)
3/2 çay bardağı su (kıymanın içine, atlamayın çok önemli)
Yapılışı:
Öncelikle çok kolay ve hafif bir börek. Bol yağ yazdığına bakmayın o bolyağ sayesinde çabuk ve yağ çekmeden pişiyor.
Un, tuz, su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp 10-15 dakika kenarda dinlendiriyoruz(hamur kolay açılsın diye). Diğer tarafta soğanı rendeleyip bir kapta rende soğan, kıyma, tuz, karabiber ve yaklaşık 1 bardak suyu ilave karıştırıyoruz. Bu bayağı bayağı sulu bir iç mazleme olmalı, su koymaya korkmayın yani. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezeleri koparıp 10.cm çapında (sütlü kahve fincanı tabağından biraz büyük :)), çok kalın olmayacak gibi açıp içine sulu harcımızdan koyup kenarlarını bir tabakla kesip iyice kapatın ki iç malzeme akmasın. Ben orta boy bir teflon tavam var onu kullanıyorum bol yağ koyup ocağı orta ateşten biraz daha harlı açıp yağı iyice kızdırdıktan sonra çiğ börekleri yağın içine atıp (yeterince kızgın olmalı) 10 saniye sonra arkasını çevirip 10m saniye solnra ocaktan alıyorum. Zaten yağınız uygunsa börekleri atar atmaz puf diye kabaracak. Elinizi çabuk tutmanız lazım, bir yandan pişirilip bir yandan yenmeli. Yanında da buz gibi bir ayran harika oluyor.:içelim:
Off be Eda amma uzun uzlun yazmışsın diyeceksiniz belki ama ilk kez yapacak olanlar ve bilmeyenlerin bile anlayabileceği bir tarif olsun istedim. Ama çok kolay bir hamurişi. Orijinalide böyle.
Hamuru açıp, sulu içi koyup bol yağda kızartıyoruz, hepsi bu. Afiyet Olsun.a.s.
Ben hemen meşhur Alman pastamı yaparım.. Yapmasam da isterler zaten.. Peynirli poğaça ve salata.. eee yeter de artar bile!..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?