Annemin bir arkadaşı
He para almis 300 lira bir de. Demis ki yeni aldiydim ayakkabilari 400 lira verdiydim demis. Yalan be.40 liraya aldiysa op basina koyparadamı almış?
ben mi anlamadım bir daha okudum ama.
Görgüsüzlük derken? Lütfen edebinizi takının! Üst katta oturuyoruz, iki daire var. Biri halamın oturduğu biri de bizim yaşadığımız daire oluyor. İnsanlara rahatsızlık verecek şekilde asla bırakmayız ayakkabıları dışarda! Çalınma olayına gelince, bina kapısı açık olmuyor ve en son yedi yıl önce yaşandı böyle bir olay belki 8.Kapı önünde ayakkabı bırakma görgüsüzlüğü silinmedi mi henüz
Annemin bir arkadaşı ben pek tanımıyorum açıkçası. Annem ben böyle yapmazdım dedi ben de birinden böyle bir durumda para talep edeceğimi sanmıyorumNe kdr guvenilir bir kadin bile bile birine yaptirmis olabilir mi cunku kimse kolay kolay o parayi almaz madem cok degerli ayakkabisi kendi nedem iceri alinmasini istemedi parayi alacak kadar rahat biriymis yani
Çok ilginç olmuş siz de daha önceden oluyordu demişsiniz bit şaşkınlık olmuş herhalde.Para istedi denir mi bilmem ama yeni aldım dört yüz liraydı dedi biz de çıkarıp verdik hanımefendi.
Olabilir yani kim olsa şaşkınlıkla tepki verir.Binada böyle durumlar oluyorsa ayakkabıyı içeri almalıydıniz.Merhabalar, bugün misafir geldi annemin bir arkadaşı. Kısa bir süre oturdu ve gitmesi için kapıyı açtığımızda ayakkabılarının olmadığını gördük. Çalınmış... Çok daha önce birkaç kez yaşamıştık böyle bir olay ama, tekrar yaşanacağı aklımızın ucundan bile geçmedi. Kadın madem dış binanızın kapısı açık ve böyle olaylar yaşanıyordu ayakkabımı içeri alacaktınız x hanım diye gerici bir sesle anneme söylendi. Böyle bir olay yaşanmıyordu, çok önce yaşadık birkaç kez bizim günlük giydiğimiz ayakkabılar dışarda duruyor şansızlık işte size denk geldi dedim. Ben o ayakkabıları yeni almıştım falan dedi. 300 tl gibi bir mebla (kendisi 400 tl ye yakın olduğunu söyledi) ve evine dönmesi için ayakkabı verdik kendisine. Geldiğinde kapıyı ben açmıştım ayakkabıları beyazdı dikkat çekiyor olacak ki incelemişim ve pek yeni durmuyordu açıkçası. Akşamüzeri 16 17 yaşlarındaki bir çocukla verdiğimiz ayakkabıları gönderdi. Ben de biz onları tekrar kullanmayız ilerde köşede çöp var koyabilirsin oraya dedim. Annem üzüldü açıkçası ‘ben olsam böyle yapmazdım’ dedi, ben de haksızlığa uğramış hissetim. Siz ne düşünüyorsunuz?
Annem pek öyle kaliteli giyindiğini görmedim dedi. Erkek kardeşim muhtemelen böyle bir şeydir deyince de kimsenin günahını almayalım dedi.Biraz fesatlık olacak ama kadın kendi ayakkabısını bilerek çaldırmış olmasın yanı bir tanıdığı peşinden gelip almış olmasın. Çünkü 300 tl talep etmek bana hiç makul gelmedi. Kadını tanıyorsanız maddi durumu nasıl mesela normalde bir ayakkabıya 300-400 tl verecek imkanı varmı?
Ahaha size bizim telefonlar da yeniydi falan denmedi mi yabizim eve hırsız girdiğinde annemin arkadaşı ve kızıda vardı. cep teller cüzdanlar vs hepsini almışlardı. komşudan borç aldıkta otobüs parası verdiydik :))
Dediğim gibi en son 7-8 yıl önce yaşanmıştı. Sağlık olsun...Olabilir yani kim olsa şaşkınlıkla tepki verir.Binada böyle durumlar oluyorsa ayakkabıyı içeri almalıydıniz.
Bir yakınımız var onlara kim giderse gitsin aynı sebepten dolayı ayakkabıları hemen içeri alırlar.
Gerçi olmuşla ölmüşe çare yok derler ama.
Yinede dikkat iyi olurdu.
Gelirse başımızın üzerine ama inanın bu sefer ayakkabılarını dolaba koyup kapağını kapatacağızdırBence artik gorusmez anneniz.
O misafir de size gelmez artik sanirim.
Olan 300 liraya olmus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?