• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafiriniz size geliyorum dediğinde iki ayağınız bir pabuça giriyor mu??

seda58 anlıyorum cnm seni inanki benim annemin evide öyleydi.küt diye geliyorlar:)gelenler sevdiğim akrabalarımzdan olunca canım başım üstüme.onlarda olmazsa dertlerimizi mutluluklarımızı kiminle paylaşırız.ama bazılarıda var ki pek sevmediklerim onlara ansızın geldikleri için biraz sinir olabiliyordum:)
bize kimse gelmezdi ben küçükken şimdide ne olduysa anlamadım akın akın sebepsiz yere geliolar sonra bi bakıorumki kadınların annemle ettiği muhabbetler halamın dilinde babaannemin dilinde gerçekten teyzemler taaa istanbuldan habersiz geldiler böyle bişey olurmu ya o günde çok yorulmuştum okulda sereserpe rahatça yatıorduk neye uğradığımızı şaşırdık evde kavga olur gürültü olur pat bunlar kapıda planlımı yapıo bu insanlar anlamadım annem gilin tarafta öle babam gilin tarafta bigün kapıyı açmıcam yada gelmein dicem bi rahatça evimizd3 oturamıyoruz ya bide gelenler o yağlı şu tuzsuz fln demezmii suratlarına boca edesim gelio teyzemler hariç gerisi dedikodu almak laf almak için gelio bayram geliceğine bayram temizliği yaparken veya bayramdan sonra gelirler çoook sinir oluyorum kurdelacımbide senin dediğin gibi temizlik ve yemekten sonra pestilim çıko derman kalmıo bende:emir_bebek: neyse içimi döktüm cnm böylece:1: ALLAH hepimize kolaylık versin:71:

seda58 sen canım yorma fazla kendini.kendi evinede sakla performansını asıl o zaman işler yeni başlıyor inan::9:gelenler laf almaya falan geliyordur.ama teyzeler herzaman sevilir dimi sende belirtmişsin (teyzemler hariç)Ç::)boşver rahatsız olduğun misafirler olduğunda kafanı dağıtacak birşeyler bul yoksa ne senin derdin biter ne misafirlerin lafları.

baby dilay cnm bak bekarsın ama ne kadar hamaratsın.maşallah:)ben evlenmeden önce birşey yapmıyordum fazla.annem her işi kendi yapıyordu.ee tek başına yapmayıda sevmio değildi.ben hiç benimseyememiştim annemin ev işlerini.sanki elime yapışacak gibi geliyordu:)ama ne zaman evlendim kendi yaptığım işi en iyi şekilde yapma hastalığı geldi.Allahıma şükür herşeyimi kendim yapıyorum.

Ewt canım bekarım bir tanede ablam var ama hep ben yaparım herşeyi.
Temizlik yemek seviyorum bu tarz işleri.
Anneme kıyamıyorum ablamda temizlik iş yapmayı sevmez.Evlenince ne olur bilemiyorum:36:

cnm ablan evlenince inanki her kadın gibi kendi yaptığından başka kimsenin işini gücünü beğenmez:)

ah be canım sen bana sor o hazırlıkları evi temizlerim herşeyide önceden hazılarım.
Cay bardaklarından tut çatal bıçağa masa kurulacaksa herşeyi tuzluğa kadar dizeerim.
İnan bana çaydanlığıma çayımı bile koyarım böyle olunca misafir ağırlaması daha rahat oluyor elin ayağın dolaşmıyor en ince ayrıntısına kadar düşününce birşeyleride unutma imkanın daha az tabii.
Bunları yapılması gerekiyor diye düşün ve zevkle yap bence hergün gelen misafire aynı özeni gösteremezsin belki ama nadir gelende evini servisini tam görsün değilmi.:74:

tabiki parıl zaten bütün servisimi hazırlığımı en iyi şekilde yapmaya çalışınca ben çok yoruluyorum ya:)sorun orda:31:

evet canım aynı benim sorunum bu muhakkak süpürüp silerim neden sanki tertemiz durmaz şu evler.ekstra banyoya koşuyuyorum her yeri çamaşır suyu ile yıkıyorum sizler belki sizlerin bir püf noktası vardır bende uygular rahatlarım dedim

Püf noktasımı dersin kolaylıkmı dersin bilemedim ama,ben temziliğe çok dikkat eden birisiyim,haftada bir robotla temzilerim evi çalışınca maalesef..şarjlı el süpürgem var benim,evi onla hergün alırım sabahları ,wc ye banyo fıs fıs çamaşır suyuyla hemencicik yıkarım çıkarım..15 dk. bu basit temizlik..yerleride mutlaka 2 günde bir sabahları alırım..
yani kısaca sabah kalkınca bu işleri halledersen ikramlık için hazırlamaya baya bir vaktin kalır..ben çalıştığım için kendimi böyle ayarladım...eve gelince tertemiz evim oluyor:) hemen mutfağa geçer yemeklerimi yaparım..

Niye bu kadar abartılır bu misafir meselesi hiç anlamam.
İnternette bir gezi blogu okuyorum. İzmirli bir doktor üç kuruş paraya dünyayı geziyor eşi ve çocuğuyla. Belki bilenleriniz vardır. Google'da sandaletli seyyah diye aratın çıkıyor.
Neyse işte, bu doktor yabancı ülkelere gittiğinde orda tanımadığı insanlar tarafından ağırlanmış. Alman bir ailenin evine gittiğinde bunlara "aç mısınız" diye sormuşlar. Bizim doktor bey ve eşi aç oldukları halde utandıkları için "değiliz" demişler. Alman aile de bir daha hiçbişey sorma gereği duymadan, bizimkilere de vermeden oturup bi güzel yemeklerini yemişler :51:
Yine bu sefer Brezilyalı bir aile ise aç mısınız diye sorunca bizimkilerin önceden ağzı yandığı için "evet açız" demişler. Kadınnı çıkardığı yemek: kek, peynir, ekmek, meyve suyu.
Ne bir yemek pişirmiş ne de bir şey hazırlamış.
Doktor da bu durumu "biz arkadaşlarımızın arkadaşlarını bile akşam yemeklerinde 8 çeşit meze, 2 ana yemek, tatlılar, tuzlular, salatalar ile ağırlarken biraz abartıyoruz galiba" diye açıklamış.
Ben de katılıyorum. Türk geleneğinde tamam en iyi şekilde ağırlamak, yemeklerden yensin diye ısrar etmek vardır ama kendimizi de parçalamamak lazım bence. Hayata iş ve temizlik yapmaya gelmiyoruz. Sağlığınızdan olacak kadar bu işi abartmayın, dünyadan ve yaşamaktan keyif alın. Çamaşır suyu kokuları içinde boğulmak kime ne yarar getirmiş?
Çocuklarımızı bile abartı derecede ilgi ve korumayla büyütüyoruz. Geçen gün arkadaşım doğum yaptı. Bebek beşiğinde uyuyor, beşiği üstüne de incecik tülbent örtülü. 1 saat içinde belki 10 defa annesi, babası, ananesi herkes ayyy tülbent çocuğun yüzüne mi düştü ayyy tülbenti düzeltin diye panik oldular. Tamam yeni doğmuş bu kadar ilgi belki normal olabilir ama çocuk nerdeyse 30 yaşına geliyor annelerimiz hala "ayy evladım sırtına bişey giy, ayy evladım al mandalina soydum ye" Ondan sonra kendine güvemi olmayan çocuklarımız oluyor. Elalemin 18-19 yaşında çocukları kendi kazandığı parayla üniversiteye gider, trene atlar dünyayı dolaşır bizimki evde annesinin dibinde oturup elma portakal yer.
Çok dolmuşum :1:

feliss mantıklı şeyler yazmışsın teşekkür ederim.düşündürüyorsun insanı:)prenscim senin düzeninide çok tertipli temiz buldum.ama ben şuan çalışmıyorum ve sürekli evde birileri olunca çabuk tozlanıyor ev.senin avantajlı.süpürüyorsun akşama kadar kimse yok sanırım evinde.ama yok artık rahatım.oturduğum yerde vasıta çok ve arabalar gel geç çabuk tozlanıyor.işte böyle:)

Niye bu kadar abartılır bu misafir meselesi hiç anlamam.
İnternette bir gezi blogu okuyorum. İzmirli bir doktor üç kuruş paraya dünyayı geziyor eşi ve çocuğuyla. Belki bilenleriniz vardır. Google'da sandaletli seyyah diye aratın çıkıyor.
Neyse işte, bu doktor yabancı ülkelere gittiğinde orda tanımadığı insanlar tarafından ağırlanmış. Alman bir ailenin evine gittiğinde bunlara "aç mısınız" diye sormuşlar. Bizim doktor bey ve eşi aç oldukları halde utandıkları için "değiliz" demişler. Alman aile de bir daha hiçbişey sorma gereği duymadan, bizimkilere de vermeden oturup bi güzel yemeklerini yemişler :51:
Yine bu sefer Brezilyalı bir aile ise aç mısınız diye sorunca bizimkilerin önceden ağzı yandığı için "evet açız" demişler. Kadınnı çıkardığı yemek: kek, peynir, ekmek, meyve suyu.
Ne bir yemek pişirmiş ne de bir şey hazırlamış.
Doktor da bu durumu "biz arkadaşlarımızın arkadaşlarını bile akşam yemeklerinde 8 çeşit meze, 2 ana yemek, tatlılar, tuzlular, salatalar ile ağırlarken biraz abartıyoruz galiba" diye açıklamış.
Ben de katılıyorum. Türk geleneğinde tamam en iyi şekilde ağırlamak, yemeklerden yensin diye ısrar etmek vardır ama kendimizi de parçalamamak lazım bence. Hayata iş ve temizlik yapmaya gelmiyoruz. Sağlığınızdan olacak kadar bu işi abartmayın, dünyadan ve yaşamaktan keyif alın. Çamaşır suyu kokuları içinde boğulmak kime ne yarar getirmiş?
Çocuklarımızı bile abartı derecede ilgi ve korumayla büyütüyoruz. Geçen gün arkadaşım doğum yaptı. Bebek beşiğinde uyuyor, beşiği üstüne de incecik tülbent örtülü. 1 saat içinde belki 10 defa annesi, babası, ananesi herkes ayyy tülbent çocuğun yüzüne mi düştü ayyy tülbenti düzeltin diye panik oldular. Tamam yeni doğmuş bu kadar ilgi belki normal olabilir ama çocuk nerdeyse 30 yaşına geliyor annelerimiz hala "ayy evladım sırtına bişey giy, ayy evladım al mandalina soydum ye" Ondan sonra kendine güvemi olmayan çocuklarımız oluyor. Elalemin 18-19 yaşında çocukları kendi kazandığı parayla üniversiteye gider, trene atlar dünyayı dolaşır bizimki evde annesinin dibinde oturup elma portakal yer.
Çok dolmuşum :1:

Ne güzel bir yazı,bir yere asmak gerek..
Ne bu yemek yeme-yedirme merakı hiç anlayamıyorum,bende bir kere sorarım,hadi ayıp olmasın diye bir kere daha tekrarlarım,sonrasında ısrar yok.Banada ısrar edilmesinden hoşlanmam.
Bu yüzden misafir gelecekse buyursun gelsin,ben ne yiyorsam onada mutlaka ikram edeceğimden kuşkusu olmasın.

Son düzenleme:
Misafir konusunda hassasım biraz...
Habersiz gelen misafiri sevmem, geç gelen misafiri sevmem, geç gideni de sevmem...
Var çünkü öyle saat dokuz buçuk olup hala gelmeyen ya da bire gelip hala kalkmayan :30:
Her şeyin bir adabı olmalı...
Kimse de kusura bakmasın hele ki çalışınca daha özen bekliyor inan karşı taraftan...
Beklemişim beklemişim saat olmuş bilmem kaç, gelenin bana saygısı yok da benim de yoktur ve gider yatarım...

Misafirlik elbette bizim toplumumuz için önemli bir kavram fakat bunu abartmamak lazım...
Herkes hayatın ucundan zor yakalıyor zaten, yük haline getirmemeli bu işi...

Anneme de çok kızarım bu konuda, misafir gelince kendini parçalar...
Onu getir, bunu yap, şunu yapalım...
Hayır noluyoruz insanlar kıtlıktan falan mı geldi, ya da bizden kalkınca sefere mi gidecekler...

Misafirliği yemek yemek için bir araya gelinmiş topluluk olmaktan çıkarmak isterdim...

Bayramlarda hele oy oy...
Aç olsun tok olsun, her gelene tekke ve zaviye gibi eneme kanama sofra kur kaldır, çoğu zaman mutfak robotu gibi hissediyorum kendimi...
Anneme az çıkışsam ''sus bakiiim, kendi evinde yap ne yapıyorsan'' sözüyle karşılaşmam kaçınılmaz oluyor...

Azcık dinleneyim yazarım yine, dolyum ben de bu konu da çok... :52:

Son düzenleme:
bnm annemnde komşuları deli ederdi beni zaten sabahın nurunda gelip ewin her halini görüyrlardı bi de bi türlü kalkmayı bilmezlerdi onlar tam kalkarlar bu seferde biriler çat kapı gelirlrdi :)))) ewlenince komşum olmasın istiyordum aynen öyle oldu çoook resmiyim komşularımla:P

dermet gerçekten bende öyleyim one öyle zırt pırt komşu kapısı yapıyorlar kendilerine.tabiki komşuluğu sevenleri kayırıyorum.sözüm meclisten dışarı.kendi adıma sevmem.:36:

bende abartmamaktan yanayım ama almanlar gibide yapmayalım yani sonucta aç kalıyosun ben bi yere gittiğim zaman ac kalmak istemem bana gelen misafirimide ac bırakmamaya gayret ederim biz misafir perver ve misafire ikramın dinimizdede büyük bi önemi olduğunu bilen bi toplumuz :6:

ya bizim komşular işi abartmıştı aslında sabah sekizde kapıyı çalıyor bide utanmadan bu saate kadar uyuynr mu die hesap soruyorlar ay çok şükür kurtuldum yaaa:):64:

kızlar aslında konu komşu sevip sevmeme değildi.ortaya hepsi karışıktı.sanki bana misafir sevenler sevmeyenler tarzına dönüşüyor gibi geldi:31:

Back
X