- Konu Sahibi hayatvehayat
-
Ah tatlım sen annemle benim yerimde olsan napardın acaba.80 yaşında yürüyebilen, eli ayağı tutan bir babaannem var.Amatembellik yapıp yürümüyor.Tuvalete her girdiğinde o terlikler ve yerler çiş oluyor.Bazen çok afedersin büyük şeyi falan düşmüş oluyor.Bu da teharet falan olmadığının bariz kanıtı.Sifona basma falan yokE üstüne de bulaşıyor.Çıkarttıramıyoruz değiştirtemiyoruz inan ki.Banyo yaptırıyoruz 2 güne bir, ben işe girmiyorum aşa girmiyorum niye yıkıyosunuz beni diye tantana yapıyor.Çiş bu sonuçta 1 damlası dahi ahır gibi kokutuyor.Sabretmeye çalışıyoruz...O her tuvalete lavaboya girdiğinde hemen dezenfekte edp temizliyoruz tabi.
Çocukla ilgili çok tepki verenler olmuş çokk şaşırdım. Çocuk bu ne bilsin 2,5 yaşındaki ufacık çocuk çişi mişi. Bilse zaten annesi çiş eğitimi vermez. Gider ufacık çocuk direk tuvalete.
Şu evi karıştıran çocukları da sevmem sinir olurum diyenlere de şaşırdım. Çocuk yeni yeni keşfediyor etrafını. Misafirlikteyim aman ayıp yapmamalıyım diyemez ya ufacık çocuk.
Nolur annesi biraz temkinli davranır. Misafirliğe gidiyorsa eğer altını bağlar öyle gider. Milletin evinde oraya buraya işemesini önler. İşedimi de kıyafetle değil, evin sahibinden deterjan bez ister güzelce siler.
Karıştıma işine gelince de annesi peşinden dolaşır.
Bunların olmasını istemiyorsa oturur evinde gitmez misafirliğe.
Benimde 1,5 yaşında kızım var. Şimdi bir yere gittiğimde gitmeden önce ""aa bak şımarma sakın, etrafı kurcalama, yoksa seni men ederim " diyerek çocuğun gözünü mü korkutayım. Nolurrr zorda kalmadıkça şimdi yaptığım gibi yakın olmadıklarımın evine misafir olarak gitmem. Gitmek zorunda kalırsam da eğer gözüm çocuğumda olur, zarar verecek birşeyler yapmasına mani olurum ama tam tuvalet eğitimini almamışsada altını güzelcene bağlarım.
Ama başta da dediğim gibi çocuk bu. Pek abartılacak bir durum yok ama annesi gayet rahat bir hanımmış.
olmaz olsun böyle misafir.Gunaydin Kizlar,
Asagidaki konuda fikirlerinize ihtiyacim var. İkilem yasadigim bir konu.
Dun aksam misafirim vardi. 2.5 yasinda bir ogullari var. tuvalet egitimi vermeye calisiyorlar ve dün akşam evimde iki yerde idrarini birakti, gördüğüm kadarıyla....
Yere pek düşmedi, pantolunu ve ayakabısına indi.Ailesi üstünü değiştirdi, yerdeki damlalari elbisesiyle sildiler. Bu arada çocuk bütün odaları gezdi, masadan birşeyler düşürdü. Kimseden çıt yok.
Gittiklerinden sonra yerleri sildim, bulaşıkları topladım ve gece uyuyamadim.
Bir yandan idrar ya diyorum, bir yandan da iki damla çocuk idrarı ne olacak diyorum
Eşimde ne olacak falan dedi
Sizce durum nedir? Annem için idrar çok onemli bir konu ve bir çocuğun evde idrarını bırakması affedilemez. Bu arada Annem namaz kılar belki ondandır diye düşündüm.
Yorumlarınıza ihtiyacim var.
işte tam da konuşmak istediğim bir konu. ben çocuk çişi diye aman boşver diyemeyeceğim. bence de çocuk eğer tuvalet eğitim dönemindeyse ya bir süre zevklerinden fedakarlık edip evde oturacak, ya da çocuğunun kıçına bez bağlayacak. nefret ederim böyle gittiği yerde kendi evinden daha çok rahat eden insanlardan. misafire hürmet bizim adetlerimizde ve kültürümüzde var ama , misafirin de ev sahibine saygı göstermesi gerekir, aynı adette bu da var.
kandil günü bir komşum evime geldi. çocuklara diyecek hiçbirşeyim yok, çücuk o ne anlasın bizim söylediğimizden ama annedir eğitimi veren. en azından çocuk huysuz da olsa annenin çabalamasını görmek isterim. gelen misafirin 2 yaşında kızı var. elinde çikolata, doğumuma az kalmış, temizliğimi yaptırmışım, eşime bile kızıyorum birşeyleri kirletince. çocuk elindeki çikolatayı koltukların her yerine sürdü, o elleriyle vitrinin çamlarını parmakladı el izleri çıkardı, evin her yerini gezdi, elindeki çikolata ve paketini yatak odasına girip yerdeki halıya sürüp orada bırakmış. annesinin ağzından kızım lafı bile çıkmadı. oh dedim bu ne rahatlık. en son playstationun düğmelerini kurcalıyordu ben de kalkıp tvnin komple fişlerini çıkardım. kadın o durumda ''serap gel'' dedi sadece. çocuğa hiçbirşey demem ama annesi çok şey hak ediyor. böylesini allaha havale ediyorum, içimden de hiç güzel şeyler dilemek gelmiyor.
pesss yani ciddi misiniz?Ben çocuğum konusunda dikkatliyimdir kimseye bir zarar ziyan vermesini istemem ama evime gelen çocuk sonsuz özgürdür , istediğini yapabilir. kırsın döksün, çiş yapsın, kussun onlar iyi olsunda.
Arkadaşım çocuk çişi hiçbirşey olmaz, o kadar titizlenmene gerek yok. Kedi köpek yada büyük çişi değil namazda kılınır.
Benim oğlan dana oldu bende teyzeliğin dibine vuruyorum :)) Kabul biraz deli bir teyzeyim ama yeğenim için ölürüm. Geçen kuzumun altı açıktı oynuyoruz çişini yaptı, ohhh dedim mis mis tişört sütyen sırıksıklam ikisinide değiştirmedim üzerimde kurudu. Hatta sütyeni yıkayasım bile gelmedi kuzumun çişi var üstünde diye
Evet canım rahatlar, görüşememe gibi bir durumun olmuyor yakın akraba olunca. Mantık olarak iki damla (umarım iki damladır) ama sanki bütün halılarım evim idararlıymış gibi geliyor, tiksiniyorum böyle.
Bazi insanlar der ya, ay arkadasimin titzligi beni ilgilendirmez insan olsun temiz pis beni alakadar etmez herkesin kendine...
Beni vallaha cok ilgilendiriyor, pis bir insanin evinde ne kadar rahat ede bilirki bi insan ?
Ben temiz derli toplu arkadaslarimda cok rahatimdir, ferrah ferrah oturmak varken neden pis bir ortamda oturuyaim yiyeyim iceyim, yani...
Temizlikde bir görgüdür.. bu da her insanda olmali diye düsünüyorum , herkesde 100% olcak diye birsey yok ama temel kurallar olmali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?