• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirler ve Mukemmeliyetci Yapim

aaa bi de şimdi aklıma geldi kızlar starbucks kurabiye diye bi tarif var biliyorsunuzdur belki. kurabiye hamuru silindir şeklinde streç filme sarılıp buzlukta bekliyor sonra dilimlenip tepsiye dizilip fırına veriliyor 15 dk da pişiyor zaten. onu mesela hazırlıyorum streç filme sarıp atıyorum buzluğa, ihtiyaç olunca çıkar dilimle pişir, 15 dk da sıcacık taze kurabiye.
tarifi ekliyorum buraya.

http://cafelontano.com/2012/01/arti...arbuckstan-odullu-cevizli-tarcinli-kurabiyem/

bu arada cozulmesini bekliyorsunuz dimi iyice?

Kizlar merhaba.:KK69:

Benim derdim eve gelen misafir kabul aşamalarındaki streslerim ve benim telasli yapim.:KK42:

Evlendikten sonra ogrendim ev islerini. Birileri gelcek oldu mu tutusuyorum, bir panik, bir stres. Her seyim misafir gelene kadar hazir olsun istiyorum, olmayinca da misafir gelene kadar evde teror estiriyorum...:KK34::confused:

Esim bikti benim bu mukemmeliyetci yapimdan. Adam eve misafir cagirmaya korkar oldu. Bu mevzular yuzunden kac kere tartistik sayamadim bile.:KK61:

Bide bi kaç kez evimize gelen yatılı misafirler bize gün belirtmeden uzun süre kaldılar, mesela birilerinin 1 gunlugune geldiğini düşündük ama 3 gun kaldılar, birileri 2 ay kaldı (2 ay olan saglık sebebiyleydi). Artık yatılı misafir gelecek diye ödüm kopar oldu :KK17:

Benim gibi misafire hazırlık aşamaları aşırı stresle geçenler var mı?:bicak:
Ya da bana tavsiyelerde bulunmak isteyenler var mı?

Bekar ve dertsiz oldugum gunleri mi ozledim yoksa?:hasta:
Ah aynı benim annem.. Biz kendisini "devlet büyüğü gelmeyecek, alt tarafı falancanın annesi gelecek. Ev zaten temiz, bu kadar abartma" diyerek telkin ediyoruz ama nafile. Kendisine ayak uydurmaktan baska care bırakmıyor bizlere..

Bende öyleyim maalesef
Evde çocuklar var birde misafir öncesi sinirler tepemde oluyor sanki hiçbişey yetişmeyecek gibi hissediyorum
Eltimler sürekli gelir mesela her gelişleri bende gerginlik sanki ilkkez geliyorlar gibi birde yardımda eder olmasa eksik kalsa sorun çıkartıp dedikodu yapacak kişiler de değiller ama kendi kendime deliriyorum resmen
Çözüm bulan olursa duacıyım

Aynen kizlar. Esim de der hatta birak yapma hicbi sey, geldiklerinde beraber yapin gerekirse, biri sana bi sey mi dicek sanki yapmadi diye, kendini hirpalama bu kadar vs vs vs... Ama gel bide icime anlat.

Yeni evli oldugunu var sayiyorum. Yatili misafiri hic bi zaman anlamiycam. Uzuluyorum aciyorum dusuncesiz insanlara, ne gerek varki?
Cok sukur simdilik bekarim ve " yok almanyadan halamgil, yok fransadan dayin gil" mevzusuyla yatiliya gelen hic aile yok.
Insallah evlendikten sonrada alakam olmaz.

Benim derdim eve gelen misafir kabul aşamalarındaki streslerim ve benim telasli yapim.:KK42:

Evlendikten sonra ogrendim ev islerini. Birileri gelcek oldu mu tutusuyorum, bir panik, bir stres. Her seyim misafir gelene kadar hazir olsun istiyorum, olmayinca da misafir gelene kadar evde teror estiriyorum...:KK34::confused:

Esim bikti benim bu mukemmeliyetci yapimdan. Adam eve misafir cagirmaya korkar oldu. Bu mevzular yuzunden kac kere tartistik sayamadim bile.:KK61:

Bide bi kaç kez evimize gelen yatılı misafirler bize gün belirtmeden uzun süre kaldılar, mesela birilerinin 1 gunlugune geldiğini düşündük ama 3 gun kaldılar, birileri 2 ay kaldı (2 ay olan saglık sebebiyleydi). Artık yatılı misafir gelecek diye ödüm kopar oldu :KK17:

Aynı ben..kendim yazmışım gibi okudum 1.5 yıldır evliyim hâlâ aynı telaş..

Benimde evliliğinin 4 yılı önceden çok stres yapardım
Ama yaklaşık 1ay önce 20 kişilik bir grubu agirladim
Temizlik işlerini önceden bitirdim
Börek salata meze pasta kek ne varsa önceki günden hazırladım
Salatalari dograyip soslarini bile yanına koydum yani o derece
Gelecekleri gun bı süpürge açtım
Duş aldım misafirlerimi agirladim
Önceden iki ayağım bı pabuca girerdi
Şimdi kolay yemekler hazırlıyorum
Birazda pratiklestim sanırım
Camlar silinmediyse bırakıyorum çalışıyorum sonuçta her şeye yetisemem
Çayın yanına 4_5 çeşme gerek yok illaki yemekten sonra çayın yanına birşey koyacağım hazırda olmasın dersen browni yap yanına vanilyalı dondurma köy çok pratik
Yada profiterol yap o çok pratik değil ama çok güzel bir ikramlik bence

Çok teşekkürler tekrar
Evet ya aslında diyetteyim ama böyle bir ismim var yemeyi yedirmeyi yemek yapmayı çok severim bilinç altı sanırım bu ismi koydum kendime :)

misafiri hic sevmem mümkün oldugunca ailem dısındakilerede gitmem helek yatılı cok nadir dügün cenaze dısında

ama biri evime geldimi kusursuz olsun isterim hersey gelen kac kisi olursa olsun kimseyi mutfag sokmam bu millete garip geliyo ama benim evim ben hizmet ediyim misafir bizde hizmet etmez bende gittigimde bi su bile almam

param bile olsa artı para yaparım karta girerim en az 10 cesit yaparım en müsaft degilsem dısarı yemeye götürürüm kimse bana geldide memnun kalmadı dedirtmem

ay insallah bi gun sizler gibi olabilirim :rapci:
yumuşamış domatesleri çürüyüp çöpe gitmekten kurtarmak icin blendira kabuklariyla atıp iyice çekiyorum buz dolabi posetine koyup dogruuuu buzluga. sonra onu çıkar ister sulu yemekler icin kullan ister domates çorbası yap vs. hic domates rendelemekle ugrasma hem de tasarruf yaparsin. aklima gelirse baska seyler yazarim

yumuşamış domatesleri çürüyüp çöpe gitmekten kurtarmak icin blendira kabuklariyla atıp iyice çekiyorum buz dolabi posetine koyup dogruuuu buzluga. sonra onu çıkar ister sulu yemekler icin kullan ister domates çorbası yap vs. hic domates rendelemekle ugrasma hem de tasarruf yaparsin. aklima gelirse baska seyler yazarim

harikasin yaaa yaz tabii beklerim, cok sevdim seni :KK25::KK36:

Bende böyleyim. Uzakta yaşayıp misafire alışkın olmadığım için boyle olduğumu düşünüyorum. Bende herşeyin fazlasını buzluğa atıyorum kek poğaça pide nohut.akliniza gelebilcek herşey nerdeyse

Bende böyleyim. Uzakta yaşayıp misafire alışkın olmadığım için boyle olduğumu düşünüyorum. Bende herşeyin fazlasını buzluğa atıyorum kek poğaça pide nohut.akliniza gelebilcek herşey nerdeyse

Back
X